rekreativne in tekmovalne plavalne prireditve, plavalne za rekreacijo in zdravje, plavanje kar tako, ...
#365391
Da ne bomo le o teku. :)

V Kranju je včeraj potekalo državno prvenstvo v plavanju za veterane v 50-metrskem bazenu.

Udeležba je bila tokrat skromnejša - to prvenstvo bi namreč moralo biti v začetku poletja, potem ko večina plavalcev že nekaj časa trenira v 50-metrskem bazenu. V zimski sezoni po pravilu treniramo v kratkem bazenu, in če greš na rezultat, potem ti je to pomembno. :)
No, eni ne gremo na rezultat, ampak na eleganco plavanja. :wink:

Pohvaliti moram to, da je vse skupaj teklo gladko, brez kakšnih prekinitev, tako da je bilo tekmovanja že pred 15. uro konec. In to ne glede na to, da je na začetku bilo nekaj zamude.

Tokrat so število startov omejili na 6, tako da sem morala dobro razmisliti, kako najbolje izkoristiti startnino, in se na koncu odločila za 100 prsno, 200 prsno, 200 delfin, 200 mešano, 400 mešano in 800 prosto, kar je pomenilo, da sem na 100 odplavanih metrov plačala manj kot 1,5 evra. Sicer bi namesto 800 plavala 1500, kar bi pomenilo še nižje stroške na posamezne plavalne metre, ampak so pri tej disciplini postavili precej strogo zgornjo časovno mejo plavanja.

Kljub pohvalam pa si žal zaslužijo tudi grajo. In to pišem zato, da do podobnih zadev ne bi prihajalo na drugih tekmah (še zdaleč ne le plavalnih!):
1. Bon za kosilo: veliko bolje bi bilo, če kosila ne bi bilo oziroma bi bilo treba zanj pač posebej plačati, kot pa da je izbor omejen na kranjsko klobaso. Kaj pa tisti, ki ne jemo mesa? :cry:
2. Ta napaka je veliko hujša. Ob začetku tekmovanja smo, ker je državno prvenstvo, poslušali himno. No, ja. Ob predvajanju so namreč pozabili izklopiti glasbo, ki so jo predvajali do takrat, tako da smo hkrati poslušali dve skladbi: ena je bila himna, druga pa neka narodnozabavna. Minilo je kar nekaj taktov, da sem himno sploh prepoznala. :(
Je pa res, da na državnem prvenstvu v kratkem bazenu, ki je spomladi potekalo v Ljubljani, himne sploh ni bilo. No, oboje je precej hudo.
#365421
Pozdrav!
spela* napisal/-a:Da ne bomo le o teku. :)
V Kranju je včeraj potekalo državno prvenstvo v plavanju za veterane v 50-metrskem bazenu.
...

Draga Špela, moj poklon za izbrane discipline in dosežene čase.
Enkrat, ko bom velik se bom spravil na tekmovanje. :)
Glede himne se strinjam, da se s tem ni za šalit in vsi ti zapleti največ povedo o organizatorjih. In vedno se tudi tu najde prostor za "napredek".
Prehrana na tekmovanjih je vedno predmet pogovorov. Zaradi svojih posebnosti se najbolj zanesem na tisto kar prinesem seboj. Verjamem pa, da se organizatorji na tem področju trudijo po svojih najboljših močeh. Res pa je, da je izbira pestrejša tam, kjer se v domačem okolju soočajo z različnimi prehranjevalnimi navadami. In je prav, da se jim lepo pove kje imajo prostor za napredek.

Lp, oranzni slon
#365427
zz topka napisal/-a:Upam, da je avto lahko prepeljal vso žlahtno kovino domov. :D


Haha, ja, cel kup enih medalj - ampak ne vem, koliko šteje npr. medalja na 800 m, kjer sva tekmovali le dve. :)

oranzni_slon napisal/-a:Draga Špela, moj poklon za izbrane discipline in dosežene čase.
Enkrat, ko bom velik se bom spravil na tekmovanje. :)


Hvala. sicer časi niso nič posebnega - sem prav vse odplavala letos že veliko bolje. :)
Na tekmovanje pa kar pridi, ni tako hudo, kot je videti. Jaz sem na začetku imela velikansko tremo, ko sem stala na kamnu - ampak saj potemugotoviš, da te v resnici le redkokdo gleda. :D Tisti pa, ki te, te pa tako ali tako že poznajo s plavanja. :)
#365594
zz topka napisal/-a:
spela* napisal/-a:Haha, ja, cel kup enih medalj - ampak ne vem, koliko šteje npr. medalja na 800 m, kjer sva tekmovali le dve. :)

Sevejde šteje... nisi ti kriva, če ni blo treh ali več... :clap: :clap: :clap:


Saj res. :)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA