Stran 1 od 1

Odrgnine pod pazduho pri plavanju

OdgovorObjavljeno:06 Sep 2012, 06:46
Napisal/-a gore
Sem slab plavalec. Pa vseeno sem se odločil, da bom preko zime malo več plaval, saj mi odgovarja zaradi previsoke teže.
Včeraj sem se eno uro mučil v bazenu, popoldan pa sem bil pod pazduhami precej odrgnjen. Mojstri plavalci - v čem je problem?
Kocine? Debelost? Nenatreniranost?

Re: Odrgnine pod pazduho pri plavanju

OdgovorObjavljeno:06 Sep 2012, 07:09
Napisal/-a Kairos
Za zgolj eno uro plavanja je to nenevaden pojav. Razlog je najverjetneje debelost prav na tej poziciji pod pazduho in nenatrenirane mišice, oziroma kar nekaj mastnega tkiva na tem mestu katero se drgne ob kožo pod pazduho in povzroči rdečilo. Osebno se mi takšni problemi javijo ko plavam v morju daljše razdalje, recimo cca 5 kilometrov. Zato se pred plavanjem namažemo na teh delih telesa s kakšno vazelinsko mastjo, ki nam precej pomaga, zlasti če se plava v slani vodi. Za pomiritev nastalih odrgnin priporočam NIVEA Wundschutz kremo z cinkom, ali kaj podobnega. Za trajno rešitev je vsekakor pomembna vaja katera bo utrdila mišice na tem delu telesa, torej ne samo plavanje, ampak tudi recimo skleci, ali vaje z majhnimi uteži prav za ta del prsnega koša (prsi, ramena). Seveda, sprememba se ne bo zgodila čez noč, ampak v eni sezoni napredek bo že viden. Pogumno naprej, do faze da plavanje ne bo več mantranje, temveč čisto zadovoljstvo. Želim ti veliko užitkov v plavanju!

Re: Odrgnine pod pazduho pri plavanju

OdgovorObjavljeno:06 Sep 2012, 07:18
Napisal/-a gore
Hvala. Plavalec sem res slab, niti pod razno pred nekaj tedni ne bi preplaval 100 metrov :lol:

No, sedaj sem se odločil, da se lepo počasi lotim zadeve. Malo se učim tehnike (korak za korakom), pa plavam kakšno uro (načeloma po 25 metrov, da tam malo zadiham :-- )).

Za začetek pa res najbolje, da najdem kakšno vazelinsko mast. Kaj se to dobi v lekarni?

Re: Odrgnine pod pazduho pri plavanju

OdgovorObjavljeno:06 Sep 2012, 10:07
Napisal/-a Scooby
Jaz uporabljam tole od Balee iz DM-a.

http://www.dm.de/cms/servlet/segment/de ... blume.html

Re: Odrgnine pod pazduho pri plavanju

OdgovorObjavljeno:06 Sep 2012, 10:36
Napisal/-a gore
Aha - hvala za predlog.

Re: Odrgnine pod pazduho pri plavanju

OdgovorObjavljeno:10 Jul 2019, 22:14
Napisal/-a DekiDeci
Kairos napisal/-a:Za zgolj eno uro plavanja je to nenevaden pojav. Razlog je najverjetneje debelost prav na tej poziciji pod pazduho in nenatrenirane mišice, oziroma kar nekaj mastnega tkiva na tem mestu katero se drgne ob kožo pod pazduho in povzroči rdečilo. Osebno se mi takšni problemi javijo ko plavam v morju daljše razdalje, recimo cca 5 kilometrov. Zato se pred plavanjem namažemo na teh delih telesa s kakšno vazelinsko mastjo, ki nam precej pomaga, zlasti če se plava v slani vodi. Za pomiritev nastalih odrgnin priporočam NIVEA Wundschutz kremo z cinkom, ali kaj podobnega. Za trajno rešitev je vsekakor pomembna vaja katera bo utrdila mišice na tem delu telesa, torej ne samo plavanje, ampak tudi recimo skleci, ali vaje z majhnimi uteži prav za ta del prsnega koša (prsi, ramena). Seveda, sprememba se ne bo zgodila čez noč, ampak v eni sezoni napredek bo že viden. Pogumno naprej, do faze da plavanje ne bo več mantranje, temveč čisto zadovoljstvo. Želim ti veliko užitkov v plavanju!


Odlično napisano!