prostor za dogovore o skupnih treningih - kje, kdaj, kako, ...
tu so vam na voljo tudi predlagani programi treninga

Moderatorji: ero, pegaz

Uporabniški avatar
 cvalenti
#131403
Pred dvema mesecema,sva se z Andrejem (ne upam povedati ,kakšen vzdevek ima na forumu ima hudo ženo :twisted: :twisted: )pogovarjala,da bi tudi kamničani lahko naredili oz organizirali ena malo daljšo ,zelo ragibano traso in ,da bi se po tej trasi tudi treniralo in tako bi se lahko videlo tudi ,kako smo pripravljeni, saj bi lahko časove primerjali z ostalimi,ki bi to traso prehodili in napisali čas.
Nekako je bila zamisel speljati eno traso ,ampak včasih ne bo časa in bi bilo dobro izpeljati dve,eno malo daljšo in eno skrajšano.Daljša,bi se imenovala "CALCIT-VRH-CALCIT" krajša pa "CALCIT-VRH-BISTRICA",no pa jih malo opišimo.
Prvo "CALCIT-VRH-CALCIT"
Štart bi bil na parkirišču pred Calcitom in to ob 7 zjutraj.Traso bi torej začeli pred calcitom in se počasi odpravili proti Bistričici in se pred kapelico (kjer se marija premika)to je cca slab km.ustavili in malo "ogreli" oz razgibali.No od tu naprej,bi pritisnili na ure in garanje se začenaja. :twisted:
Nadaljevali bi po asvaltu proti kam.vrhu,na kam.vrh bi se povzpeli po desni strani (najstrmejša pot)do hišice in nadaljevali pot po vrhovih kam.vrha.Tam kjer se pot razcepi,ena levo proti osredku in ena desno proti krvavcu,bi mi zavili proti krvavcu in nadaljevali pot proti dolini korošice(spust do gondule v kam.bistrici),prečkali cesto in se začeli vzpenjati proti kraljevem hribu.Malo pred kraljevim hribom se pod razcepi "levo kraljev hrib" in desno "pot proti veliki planini" tako imenovani RIGL.
No, nadljevali bi pot (rigl) proti veliki planini.Pot polje pod gondulo in ven se pride malo pod gostilno (šimnovec).Potem nas pot pelje naprej proti Zelenemu robu (vzpon) mimo cerkvice Marije snežne in do Domžalskega doma od tam naprej do Črnuškega doma in do Jarškega doma,kjer načrtujemo postanek nekje od 15-20 min.Od tam gremo levo proti parkirišču(ne vem kako se reče temu parkirišču) in potem po cesti navzdol proti razcepu (na marjanjih nivah)zavijemo desno proti Kisovcu.Malo pred Kisovcem se pot odcepi desno in nadajujemo po gozdni potki proti sv.Primožu (meni zelo dobro poznan :evil: ) in od sv. Primoža dol proti Calcitu in to bi na hitro zgledala daljša trasa.Za vse predloge oz popravke prosim dopišite oz podajte mnenja.
No krajša trasa imenovana "CALCIT-VRH-BISTRICA" pa bi potekala po isti trasi do gondule v Kam.bistrici ,potem pa desno po Koželjevi poti nazaj proti Calcitu.
No,to krajšo varjanto sva z Cvetotom že odtekla in je nameril natančno 21km in ne vem natančno ,ampak okoli 3 ur,nevem (cveto popravi me ,če sem napisal narobe.
Kdor,bi šel kdaj po tej trasi ,neglede po kateri bi bilo fino ,če bi napisal čas in katero traso je odtekel ,da bi se lahko malo primerjali ,negleda ali je šel turistično ali pa tekmovalno.
No "KAMNIČANI"trasa je ,prosim za popravke,nasvete,dopolnila oz če vam je všeč trasa,da se obdrži,le preizkusiti jo je še treba :lol: .
Kdaj bi bile "runde",to je trasa po kateri lahko hodiš pozimi ali poleti,ni nevem kaj zahtevna(no ni extremna),ni pa tudi lahka(ima veliko vzponov in spustov),zato svetujem,da za daljšo traso je treba imeti dovolj za piti,v primru ,da zmanjka pijače je med spustom v dolino korošice piten potoček in tam lahko obnovimo zaloge s pijačo na vrhu velike planine pa so odprte vse tri koče,tako ,da pijača ni problem,le volja :wink:
Nazadnje spremenil cvalenti, dne 09 Feb 2012, 22:16, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 GORSKI KOZEL
#131410
Poznam Andreja :D Ja lepa turca.Poznam pot.Je lepa, neprevec extremna kokr si reku, ni pa tud lahka.Bom sov enkrat to odtect pa javim :D :D
Lohk se pa zmenimo kj za skupaj
Uporabniški avatar
 Darja
#131419
cvalenti napisal/-a:Pred dvema mesecema,sva se z Andrejem (ne upam povedati ,kakšen vzdevek ima na forumu ima hudo ženo :twisted: :twisted: )

:rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol:
Česa ne poveš! :wink:
 zile
#131425
Če imaš gps, prilepi link do proge prek google eartha. Sliši se dobro.
 zile
#131428
Če imaš gps, prilepi link do proge prek google eartha. Sliši se dobro.
Uporabniški avatar
 GORSKI KOZEL
#131456
Evo.
Tkole zgleda ta tadolga pot.Tam od Kamn.Vrha proti gonduli nevem ce sm tocno ujel pravo pot,je pa priblizno.Je kr lepa klobasa,sam spile ni.haha :D
[/url]Slika[url][/url]
Uporabniški avatar
 zatopek
#131478
Naj se še jaz malo vmešam v tole vaše planiranje ture po okoliških vršacih.Predlagam da bi namestopoti na Veliko planino preko RIGLJA že pred Kraljevim hribom zavili levo in se na Velko povzpeli poDolskem Grabnu preko planine Dol naprej čez planino KONJŠČICO in naprej do Zelenega roba.

lp Zatopek
 ŽULJ
#131483
Proge ne poznam, mi je pa všeč to da bi se ogreli in razgibali tam, kjer se še Marija premika. :lol:
Uporabniški avatar
 cvalenti
#131485
zatopek napisal/-a:Naj se še jaz malo vmešam v tole vaše planiranje ture po okoliških vršacih.Predlagam da bi namestopoti na Veliko planino preko RIGLJA že pred Kraljevim hribom zavili levo in se na Velko povzpeli poDolskem Grabnu preko planine Dol naprej čez planino KONJŠČICO in naprej do Zelenega roba.

lp Zatopek

No vidiš,te poti pa jaz ne poznam.Kakšna pa je ,ali je bolj napeta,morda bolj ekstremna ali morda daljša,dej malo opiši to pot,opcije so še vse odprte.Andrej,čakam na tvoje popravke. :wink:
Uporabniški avatar
 cvalenti
#131486
ŽULJ napisal/-a:Proge ne poznam, mi je pa všeč to da bi se ogreli in razgibali tam, kjer se še Marija premika. :lol:

Žulj,a ti misliš,da se jaz zajebavam :D .Vsi kamničani ,ki so na forumu pa še kdo drug ti lahko pove,da se oz se je Marija premikala.Pred leti je bilo pravo romanje v Stahovico,resno pravim.
Uporabniški avatar
 cvalenti
#131488
GORSKI KOZEL napisal/-a:Poznam Andreja :D Ja lepa turca.Poznam pot.Je lepa, neprevec extremna kokr si reku, ni pa tud lahka.Bom sov enkrat to odtect pa javim :D :D
Lohk se pa zmenimo kj za skupaj

Kakšna se pa tebi zdi varjanta,ali bi kaj popravil oz dodal ,morda skrajšal,preusmeril.Moramo dobiti neko dobro razgibano traso in da ima kar nekaj višincev.Za vas gorske kozle pa zarnike pa tako naprej,kakšnega hribčka sploh ne boste opazili,za nas "težke atlete" boje pa že kr hud zalogaj :twisted: :lol: :lol:
 zile
#131536
GORSKI KOZEL: fajn slikca. A lahko še poveš katera stran to omogoča?
Bom šel v kratkem tole ta kratko prehodit prvo.
Sem pa danes videl gorskega tekača čisto pod vrhom Kamniškega Vrha.
A je bil kdo iz foruma :?:
Uporabniški avatar
 iverson
#131559
Tole je pa zanimivo. To je treba probat. Sam sem že planiral nekaj podobnega vendar je notri še Krvavc. Bom se rajši za tole prvo odločil.
Uporabniški avatar
 cvalenti
#131625
Včeraj,hotel sprobati varijanto calcit, po glavni cesti do gondule,nato čez rigel in čez kisovec in primoža do calcita in se mi je malo zalomilo.Pred 10 leti sem šel nazadnje čez rigel in sem malo zalutal in namesto (nekje po 10 minutah hoje)je razcep potke levo in desno ,no in jaz sem ubral desno in prišel ven malo dod črnuškim domom,to pomeni da sem prečkal celotno veliko planino po spodnji a ravno tako kar strmi poti.Ta pot sploh ne vem kako se imenuje ampak mi ni všeč,ker so ponekod tako strmi deli ,da je že kar težko hotiti sploh dolga prečenja.No ko sem prišel do črnuškega,sem zavil levo in po že prej omenjeni tasi čez kisovec in primoža nazaj do calcita.Foodpoda nimam ker imam novejši polar s725x,ki te funkcije ne podpira,zato razdalje ne vem,hodil oz tekel sem pa malo manj kot 4 ure in če prištejemo še zadnič 3 ure krajšo varijanto čez koželjevo pot nazaj pomeni da bi morali pot "CALCIT-VRH-CALCIT" prehoditi oz odteči v cca 7 urah.No,to bo pa kar lep trening,bolj naporen :twisted:
Uporabniški avatar
 GORSKI KOZEL
#131627
Zivjo.Jaz sem tko rekoc sosed premikajoce marije.Zivim 100m stran od nje.Ja vcasih so cele kolone avtobusov vozile na ogled premikajoce marije.No sej sedaj tud se hodijo vendar ne v takem stevilu.
Zile< to sliko sem nasel na tej strani
http://www.geopedia.si/ :D
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA