Gorenjska, moj planet je nov niz tekaških prireditev v večjih krajih in glavnih turističnih središčih na Gorenjskem. V letu 2015 bo vanj vključenih 8 lokacij/prireditev
 TONEK
#362960
Zares škoda, da je razen nekaj blagih vzpetinic, na ¨¨gorenjskem koncu¨¨ ,ena sama ravnina. :(
 TaiMing
#362978
Včerajšnji Tek po ulicah Tržiča, na katerem je teklo preko 900 tekačev, je poskrbel za izjemno uspešen začetek letošnje serije Gorenjska, moj planet. Že doslej so se teka množično udeleževali otroci iz tržiških šol in vrtcev, včeraj pa je Tek po ulicah Tržiča dokončno postal »tek za vse generacije«, pravi tržiški tekaški praznik. Dosedanji zelo množični udeležbi otrok se je včeraj dokončno pridružila še vedno želena množična udeležba odraslih (158), pri čemer je ta glede na lani zrasla za več kot polovico. Takšen uspeh našega letošnjega prvega teka, za katerega ste z velikim odzivom poskrbeli tudi tekači, predstavlja zelo lep obet za nadaljevanje sezone, ki se že čez dva tedna nadaljuje s <a href="http://tek.trzin.si/">Tekom Petra Levca Skirca v Trzinu</a>.

Slika
V Tržiču je bilo včeraj peklensko tekmovalno vzdušje, za katerega je poleg udeležencev poskrbel tudi komentator Bojan Makovec, ki ga med drugim poznamo s poletov v Planici. K temu je pripomogel tudi izenačen spopad zmagovalca Žiga Koprivnika (Filter Team) z drugouvrščenim Markom Florjaničem (ŠD Suhadole), ki je bil odločen šele s silovitim ciljnim šprintom. Sledil jima je Uroš Bertoncelj (Koloka), ki je lani za las zgrešil naslov prvaka gorenjskega planeta. Pri ženskah je s konkurenco suvereno opravila lanska zmagovalka planeta Nives Skube (AD Olimpik), za njo pa sta se uvrstili Karmen Klančnik Pobežin (Dom Petra Uzarja Tržič) in Tina Klinar (KGT Papež). Že pred tekom odraslih so bile tržiške ulice polne otrok vseh starosti in njihovih staršev, ki so se letos na tek podali netekmovalno.

Celotne rezultate 13. Teka po ulicah Tržiča najdete na povezavi: Rezultati.
Oglejte si fotografije na naši Facebook strani.
V naslednjih dneh si preberite prispevka o prireditvi v Gorenjskem glasu in v Svet24.
20. aprila sledi Tek Petra Levca Skirca v Trzinu
Prijave
 TaiMing
#363046
Naslednji tek v seriji Gorenjska, moj planet je 21. Tek Petra Levca SKIRCA v Trzinu, ki bo organiziran v soboto, 20. aprila 2019.

Prijavite se v predprijavah do srede, 17. aprila, in se potegujte za privlačne nagrade. Nagrade bodo izžrebane v četrtek, 18. aprila, glavna nagrada pa je robotski sesalnik iRobot Roomba.

Slika
Značilnost te prireditve je tek s kužki, ki se ga vsako leto udeleži preko 20 štirinožnih tekačev in njihovih gospodarjev. Štart takšne množice zelo glasnih in neučakanih udeležencev je prav posebno doživetje.

Tudi na ostalih progah tek v zadnjih tekih postaja vedno bolj množičen, udeleži pa se ga preko 200 odraslih tekačev. Glavna proga je tek na 10 km, ki šteje tudi za točkovanje serije Gorenjska, moj planet. Lahko pa se pomerite tudi na krajši, 5-kilometrski razdalji. Tudi v tem primeru vam bomo šteli udeležbo v seriji GMP, ne šteje pa ta proga za točkovanje.

Prireditev se prične ob 9.30 s tekom s kužki, sledijo otroški teki, osrednji tekmi na 10 in 5 km pa štartata ob 11. uri.

Prijave
 TaiMing
#363104
Trend močno povečane udeležbe na tekih serije Gorenjska, moj planet, ki se je nakazal že na prvem letošnjem teku v Tržiču, se je nadaljeval tudi na 21. Teku Petra Levca Skirca v Trzinu. Teka se je udeležilo preko 200 odraslih tekačev, kar je bil letošnji cilj organizatorjev, skupaj z osnovnošolci in predšolskimi otroki pa je teklo preko 300 udeležencev. Čeprav se je tudi letos ravno v dneh pred Tekom Petra Levca ozračje začelo segrevati in so bile temperature za tek že dokaj visoke, so bile razmere bistveno bolj primerne kot lansko leto, ko je vročina nekaj tekmovalcem predstavljala prevelik izziv.

Slika
Na najdaljši, 10-kilometrski preizkušnji sta slavila Gašper Bregar in Nives Skube. Gregor in Lejla Osolnik sta bila zmagovalca na 5-kilometrski progi. Preizkušnjo na teku s kužki pa sta dobila Damjan Žepič in Sara Skok s svojima štirinožnima prijateljema. Celotne rezultate si lahko ogledate na naši strani z rezultati, kjer je že na voljo tudi točkovanje po prvih dveh letošnjih tekih. Najbolje zaenkrat kaže Marku Florjaniču (ŠD Suhadole) in lanskoletni zmagovalki Nives Skube (AD Olimpik).

Zaradi nepričakovane in precej skrite težave s prekrivanjem štartnih številk otrok s številkami odraslih je na današnji tekmi prišlo do nekaj zakasnitve z razglasitvijo, zaradi česar se udeležencem iskreno opravičujemo.

Na naši Facebook strani je že objavljenih nekaj fotografij s prireditve, več pa jih sledi v prihodnjih dneh.

1. junija vas vabimo na Brezje, na naslednji tek naše serije: 6. Brezjanski tek
 TaiMing
#363509
Tretji letošnji tek serije Gorenjska, moj planet bo 6. Brezjanski tek, ki bo organiziran v soboto, 1. junija. Tek se je seriji pridružil v sezoni 2018, potem ko so ga lokalni organizatorji že nekajkrat organizirali sami. Kot vsak od tekov serije Gorenjska, moj planet ima tudi Brezjanski tek svoj karakter, saj poteka v okolici glavnega slovenskega romarskega središča. Posvečen pa je domačinki iz sosednjih Mošenj, ultramaratonki Ruth Podgornik Reš.

Slika
Štart in cilj teka sta v neposredni bližini brezjanske bazilike. Proga je speljana po okolici Brezij, ki je deloma ravninska, približno tretjina proge pa tekače popelje po bolj razgibanem terenu ob vrhnjem delu kanjona Peračice. Štart teka za odrasle bo ob 10.00, pred tem pa se ob 9.30 začnejo otroški teki.

Prijave
 TaiMing
#363554
Tudi 6. Brezjanski tek, ki je potekal v precej ugodnejših pogojih kot v preteklih nekaj letih, je postal del letošnjega trenda povečevanja udeležbe na tekih serije Gorenjska, moj planet. Na teku se je pomerilo 88 odraslih tekačev in 56 otrok, kar tek dokončno postavlja na nivo uspelih prireditev. Vsi udeleženci so lahko uživali na Brezjah in v okolici, pri čemer dogodku seveda daje poseben pečat brezjanska bazilika, ob kateri je bil postavljen štartno ciljni prostor. Tudi zaključek je bil letos prestavljen v še prijaznejše senčno okolje bližnjega drevoreda.

Slika
Na teku je bila letos močna tekmovalna konkurenca. Pri moških je zmagal Jani Mulej (AK Radovljica), trenutno eden najboljših slovenskih dolgoprogašev. Kmalu za njim je v cilj pritekel Marko Florjanič (ŠD Suhadole), ki letos prepričljivo nakazuje, da se podaja v lov na naslov prvaka gorenjskega planeta. Tretje mesto si je pri moških pritekel Marjan Robič. Pri ženskah je bila ponovno nepremagljiva Nives Skube (AD Olimpik), ki je slavila pred Marjeto Jerala (Let's dance) in Anjo Zima. Celotni rezultati in trenutno pokalno točkovanje so objavljeni na strani z Rezultati.

Večina fotografij s prireditve je že objavljenih na naši Facebook strani, ostale pa še sledijo v naslednjih dneh.

V juniju sledi še en tek. Pred dnevom državnosti se bomo 21. junija zvečer pomerili na atraktivni ulični tekmi po središču Radovljice: Radol'ška 10ka.
 TaiMing
#363663
Radol’ška 10ka je četrti tek serije Gorenjska, moj planet 2019. Organizirana bo v petek, 21. junija, nekaj dni pred dnevom državnosti. Tek je namreč organiziran v sklopu občinskega praznovanja dneva državnosti. Otroci štartajo ob 19., odrasli pa ob 20. uri.

Slika
Proga je speljana v desetih kilometrskih krogih po središču Radovljice, vključno z njenim zgodovinskim jedrom. Takšna proga prinaša izjemno tekmovalno vzdušje v atraktivnem okolju.

Prijave

Več informacij o teku najdete tukaj.
 TaiMing
#363754
Letošnjo Radol'ško 10ko je zaznamovala zmaga nekdanjega olimpijskega zmagovalca v smučarskem teku (šprint), Norvežana Ole Vigena Hattestada, partnerja slovenske smučarske tekačice Katje Višnar. Najhitrejša pri ženskah pa je bila Maruša Turk (Filter Team). Pri moških se je na drugo mesto uvrstil Marko Florjanič (ŠD Suhadole), letos vodilni v seriji Gorenjska, moj planet, tretji pa je bil Marjan Robič. Pri ženskah je druga pritekla v cilj Marjeta Jerala (Let's dance). Tretja je po nekaj težavah bila Nives Skube(AD Olimpik), ki sicer tudi letos suvereno naskakuje vrh planeta. Celotne rezultate in pokalno točkovanje najdete na strani Rezultati.

Slika
Po spremembi proge v krožno, z desetimi kilometrskimi krogi po središču Radovljice, je tudi letos Radol'ška 10ka ponudila vrhunsko športno izkušnjo tako za tekače kot za gledalce ob progi. Pred tekom odraslih so se na 500, 1000 in 1500 m dolgih progah pomerili tudi otroci. Tek je bil tudi tokrat združen z občinskim praznovanjem dneva državnosti.

Fotografije si lahko ogledate na spletni strani serije Gorenjska, moj planet.

Prihodnji mesec in pol si bomo vsi skupaj vzeli čas za morje in druge vrste oddiha, na veliki šmaren, 15. avgusta, pa se tradicionalno srečamo v Kranjski Gori na Kranjskogorski desetki
 TaiMing
#364231
Na veliki šmaren (četrtek, 15. avgust) s Kranjskogorsko 10ko tradicionalno začenjamo drugi del sezone serije Gorenjska, moj planet.

Slika
Turistična Kranjska Gora že sama po sebi ponuja zanimiv ambient za prireditev. Proga vodi po trasi nekdanje železniške proge (današnja kolesarska in pešpot) do Rateč in nazaj. Štart teka je ob 18.00 na trgu pred starim hotelom Razor v središču Kranjske Gore.

Pred štartom odraslih bodo ob 17.30 tekli otroci, na 400 m dolgi trasi od štarta Kranjskogorske desetke, do bara Vopa in nazaj. Otroški tek je zabavne narave, brez štartnih kategorij in brezplačen.

Predprijave so odprte do ponedeljka, 12. avgusta.

Trenutno točkovanje serije Gorenjska, moj planet najdete na povezavi: Rezultati.
Uporabniški avatar
 MatjazV
#364263
Pozdravljeni,
bo kdo imel prostor v avtu za enega potnika, po tekmi Kranjskogorske desetke, na relaciji Kranjska gora-Ljubljana?

Lp, Matjaž
 TaiMing
#364315
V soboto, 15. avgusta, smo izvedli še peti tek letošnje serije Gorenjska, moj planet, Kranjskogorsko 10ko. Tudi v Kranjski Gori je bila s 180 udeleženci dvignjena letvica, podobno kot na večini letošnjih tekov. Medtem ko so se v preteklih dveh letih tekmovalci spopadali s precejšnjo vročino, so letos razmere za tek bile idealne. Tudi rahel dež je bil tekmovalcem prej v pomoč, kot v napoto.

Slika
Na Kranjskogorski 10ki sta bila najhitrejša Tobi Gaberšček (AD MASS) in Neža Žerjav (ND Rateče – Planica). V seriji Gorenjska, moj planet pri moških ostaja v vodstvu Marko Florjanič, pri ženskah pa se je Marjeta Jerala izenačila z Nives Skube. Celotne rezultate in trenutno točkovanje serije Gorenjska, moj planet najdete na strani Rezultati.

Prvi izbori fotografij so že objavljeni na Facebook strani Gorenjska, moj planet, dodatni pa sledijo v naslednjih dneh.

Kar 15 tekačev se je udeležilo vseh petih letošnjih tekov, s čimer so že izpolnili pogoj za zaključne nagrade in za brezplačno udeležbo na Veronikinem teku. Še dodatnim 18 tekmovalcem pa za izpolnitev tega pogoja manjka samo še en tek.

7. septembra sledi Tek pod svobodnim soncem v Žirovnici, 28. septembra pa še dobrodelni tek na Bledu.
 TaiMing
#364430
Prvo soboto v septembru (7.9.) bomo tekli na 8. Teku pod svobodnim soncem v Žirovnici. Tek ima poseben karakter, saj poteka po poteh žirovniške kulturne dediščine. Trasa teka vas bo popeljala skozi vas Vrba mimo Prešernove rojstne hiše, do Čopove rojstne hiše v Žirovnici, mimo Janševega čebelnjaka na Breznici, v Doslovče do Finžgarjeve in na Rodine do Jalnove rojstne hiše.

Slika
Štart teka je ob 10.00, že pred tem pa se bodo ob 9.00 pomerili otroci. Štart in cilj tekov sta na prireditvenem prostoru Konjeniškega kluba Stol, med Vrbo in Breznico.

Vsi mladi tekmovalci bodo ob prihodu v cilj prejeli medalje in se pozabavali na otroških delavnicah, v organizaciji Društva prijateljev mladine Žirovnica. Letošnji tek bo v znamenju svetovnega dneva čebel, zato bodo vsi odrasli tekači prejeli medeno obarvana darila.

Dogodek bo letos povezoval Denis Porčič - Chorchyp, športnik, TV osebnost, profesionalni borec, trener borilnih veščin, lastnik Kluba borilnih veščin Samurai (KBVS), osebni trener ter glasbenik.

Predprijave so odprte do srede, 4. septembra.

Trenutno točkovanje serije Gorenjska, moj planet najdete na povezavi: Rezultati.
 TaiMing
#364554
Potem, ko je lansko leto bil Tek pod svobodnim soncem odpovedan, tudi letos ni dočakal veliko sonca iz naziva prireditve. Ne najboljša vremenska napoved je nekoliko preplašila morebitne udeležence, na koncu pa je pripreditev potekala v idelanih pogojih. Teka se je udeležilo 97 tekačev, od teh 74 v odraslih kategorijah.Potem, ko je lansko leto bil Tek pod svobodnim soncem odpovedan, tudi letos ni dočakal veliko sonca iz naziva prireditve. Ne najboljša vremenska napoved je nekoliko preplašila morebitne udeležence, na koncu pa je prireditev potekala v idelanih pogojih. Teka se je udeležilo 97 tekačev, od teh 74 v odraslih kategorijah.

Slika
Tudi letos je pri moških slavil Janez Mulej (AK Radovljica, 37:55.3), ki je prehitel vodilnega v seriji Gorenjska, moj planet Marka Florjaniča (ŠD Suhadole, 38:38.9) in tretjega Tomasa Wagnerja (39:19.1). Pri ženskah je Marjeta Jerala (Let's dance, 46:40.5) tesno prehitela Andrejo Možina (46:45.5), tretja pa je bila Nives Skube (AD Olimpik, 48:11.9). V točkovanju serije Gorenjska, moj planet pri moških še naprej ostaja v vodstvu Marko Florjanič, pri ženskah pa se je na prvo mesto povzpela Marjeta Jerala.
Celotni rezultati in trenutno točkovanje serije Gorenjska, moj planet: na strani  Rezultati.

Izbore fotografij kot ponavadi najdete na Facebook strani Gorenjska, moj planet.

25 tekačev in tekačic ima že izpolnjen pogoj petih udeležb, 9 pa se jih je udeležilo vseh šestih dosedanjih tekov v letošnji sezoni.

28. septembra tečemo na dobrodelnem teku Športni svet - Dobrodelni Bled.
 TaiMing
#364690
V soboto, 21. septembra, bo serija Gorenjska, moj planet po nekaj letih ponovno gostovala na Bledu. Tokrat v sodelovanju z medijsko hišo Svet24 na prireditvi Športni svet - Dobrodelni Bled.

Slika
Dogodek Športni Svet, ki se večkrat letno odvija na različnih lokacijah po Sloveniji, bo tokrat v duhu dobrodelne note gostoval na Bledu in ponovno narisal nasmeh na obraz družinam otrok s posebnimi potrebami.

Časopis Novice Svet24 in Radio Veseljak bosta na idilični Blejski promenadi vse od 8. ure dalje poskrbela, da se šport in dobrodelnost ponovno združita in poskrbita za zabaven, športno obarvan dan, ki bo razvedril obiskovalce vseh generacij. Za zabavo bo poskrbela tudi simpatična Tanja Žagar!

Nordijska hoja od jezera, mimo Blejskega gradu po prekrasni okolici, tek okoli jezera za pokal Gorenjska, moj planet ali cici tek po promenadi bo na voljo za vse športnike po duši. Pridružite se nam ali pa zgolj navijajte, se zabavajte ob zabavnem in glasbenem programu, sodelujte v dobrodelni športni dražbi, obiščite stojnico in izberite kakšnega od izdelkov na donacijski stojnici in s tem pomagajte družinam otrok s posebnimi potrebami.

Vsi sodelujoči prejmejo tudi darilno vrečko, brezplačni topli obrok in majico.

Prijave

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA