Gorenjska, moj planet je nov niz tekaških prireditev v večjih krajih in glavnih turističnih središčih na Gorenjskem. V letu 2015 bo vanj vključenih 8 lokacij/prireditev
#371265
Na gorenjskem planetu se letos napoveduje zgodnja pomlad, saj štartamo že 18. in nato nadaljujemo 25. marca. Na planet se letos po skoraj desetletju vrača Pomladni tek Jesenice, ki bo otvoritvena tekma tekov serije Gorenjska, moj planet 2023. Teden pozneje pa mu sledi še Tek po ulicah Tržiča.

Slika
Letos bo v seriji izvedenih 8 tekov. Poleg štarta bo nov (oz. bolje rečeno običajen) tudi cilj, saj se po koronskem premoru decembra vrača tudi Miklavžev tek v Snoviku. Vmes pa bomo pretekli še vseh 6 lanskih tekov, se pravi v Tržiču, Trzinu, Mošnjah, Radovljici, Kranjski Gori in Škofji Loki.

UDELEŽITE SE VSAJ 5 TEKOV IN PREJELI BOSTE ZAKLJUČNE NAGRADE!

Za pokalno točkovanje se v letošnji sezoni upošteva seštevek 6 najboljših uvrstitev/točk posameznega tekmovalca.

Celotna pravila: Gorenjska, moj planet 2023 - pravila.

Prijave na GORENJSKA, MOJ PLANET - PRIJAVE.
#371373
Gorenjsko, moj planet 2023 začenjamo naslednjo soboto, 18. marca, s 15. Pomladnim tekom Jesenice. Organizator, Zavod za šport Jesenice, ki ima že 15-letne izkušnje z organizacijo te prireditve, rutinirano zaključuje s pripravami. Kot vsako leto se obeta zelo množična udeležba otrok in njihovih spremljevalcev na netekmovalnem teku, kjer pričakujejo kar okrog 400 udeležencev. Vključitev v serijo Gorenjska, moj planet že kaže rezultate tudi pri pričakovani udeležbi na glavni progi (10 km), saj predprijave kažejo, da bo ta zagotovo presegla tisto iz preteklih let. Zaenkrat organizatorjem gredo lepo na roke tudi napovedovalci vremena, tako da so izpolnjeni vsi pogoji za odličen tekaški dogodek.

Slika
Prireditev, ki sodi v širši sklop Jožefovega sejma, se začne z rekreativnim tekom za mlade in stare, »Teci svoj krog«, ki se je še posebej množično udeležijo otroci. Povabite pa lahko še brata, sestro, sošolca, prijatelja, mamo, očeta, babico, dedka, … in sestavite svojo trojko ali izkoristite tek za ogrevanje na 10 km. Tek je rekreativen, ni tekmovalen, zmagovalec je vsak, ki po svojih močeh preteče krog, dva ali tri v dolžini 600 metrov. Vsak tekač ob prijavi dobi startno številko, ob prihodu v cilj pa spominsko medaljo in kremno rezino.

Glavna tekma, ki šteje tudi za točkovanje serije Gorenjska, moj planet, je tek na 10 km. V prvih kilometrih trasa teka poteka po Cesti Franceta Prešerna, Kurilniški ulici in cesti Log Ivana Krivca. Na Spodnjem Plavžu se prečka reko Savo in po levem bregu nadaljuje proti Hrušici do mejnega platoja Karavanke. Obrat teka je pri avtocestni bazi DARS platoja Karavanke. Tekači se po isti poti vračajo nazaj na startno mesto.

Časovnica prireditve:

10.00  Skupno ogrevanje s Chorchypom pred rekreativnim tekom za mlade in stare
10.15  »Teci svoj krog«, rekreativni tek za mlade in stare
11.00  15. Pomladni tek Jesenice, 2023 na 10 km. Uvodna tekma serije Gorenjska, moj planet 2023, rezultat šteje za točkovanje GMP 2023.

PRIJAVA na Pomladni tek Jesenice, 10 km. Za prijavo na rekreativni tek “Teci svoj krog” si preberite razpis na strani prireditve (povezava na začetku te objave).

Po teku na Jesenicah že 25. marca sledi 16. Tek po ulicah Tržiča

PRIJAVA na Tek po ulicah Tržiča
#371407
Novo sezono Gorenjske, moj planet in tudi na splošno letošnjo tekaško sezono, smo začeli izjemno uspešno. Pomladnega teka Jesenice, ki se je letos priključil naši seriji, se je udeležilo več kot 500 otrok in 130 odraslih tekmovalcev. Medtem ko je bila udeležba otrok zelo množična že doslej, se je udeležba pri odraslih v primerjavi z lanskim letom dvignila na več kot dvakratno število. To tako organizatorjem Pomladnega teka kot tudi koordinacijski ekipi Gorenjske, moj planet in ostalim organizatorjem vliva veliko energije za nadaljevanje našega "organizacisjkega teka na srednje in dolge proge" in vsi skupaj se veselimo naslednji prireditev.

Slika
Pomladni tek na Jesenicah, ki ga je organiziral Zavod za šport Jesenice, ne bi mogel potekati v boljših pogojih, ki so upravičili naziv prireditve. V odličnem vzdušju, ki ga je pomagal spodbuditi reper in mojster borilnih veščin Chorcyp, je najprej na povsem polnem trgu na muzejskem območju Stare Save potekalo ogrevanje otrok in njihovih spremljevalcem, temu pa so najprej sledili otroški teki in nato še tek odraslih na 10 km.

Najhitreje je z desetkilometrsko progo opravil Ivan Peshovski (Modri dirkači, 32:50.9), drugi pri moških je bil Klemen Šuligoj (33:20.4), tretji pa Matevž Nunar (33:48.4). Pri ženskah je bila najhitrejša Aja Kozinc (41:19.5), pred Karin Rotar (AK Radovljica, 43:33 _8) in Tjašo Žnidar (Tekaška skupina Jesenice, 44:09.9).

Celotni rezultati in fotografije.

Slika
Nihče v posamezno tekaško prireditev ne vloži več energije kot vodje organizacije, ki imajo vsi tudi bogate organizacijske in osebne izkušnje, zato bomo letos objavljali intervjuje z vodji vseh prireditev Gorenjske, moj planet. Tokrat objavljamo kratek INTERVJU S PRIMOŽEM SAMARJEM z Zavoda za šport Jesenice, nekdanjim profesionalnim koraškarjem, diplomantom Fakultete za šport, nekdanjim v.d. ravnatelja osnovne šole, očetom košarkarja Žiga Samarja. Več preberite tukaj.

Prijava na Tek po ulicah Tržiča, ki bo organiziran že čez naslednji vikend, v soboto, 25. marca. Nato 22. aprila sledi še 25. Tek Petra Levca SKIRCA v Trzinu!
 TaiMing
#371433
Potem ko so se lansko leto tekmovalci in organizatorji Teka po ulicah Tržiča soočili s sneženjem, je žal neugodno vreme prireditev zaznamovalo tudi letos. Hladno deževno vreme je žal vztrajalo celo dopoldne, končalo pa se je ravno po zaključku tekmovanja. Slaba vremenska napoved je vplivala tudi na udeležbo, tako pri otrocih kot pri odraslih, ta pa je bila zato približno polovico manjša, kot bi jo lahko pričakovali v normalnih razmerah. Še vedno je to pomenilo več kot 300 otrok in 61 odraslih tekmovalcev.

Slika
Pri ženskah, ki v Tržiču tečejo na 5 km, je progo najhitreje pretekla Karmen Klančnik Pobežin (Anine tekačice, 21:26.2), druga je bila Karin Rotar (AK Radovljica, 21:55.8 ), tretja pa Marijana Štrukelj (Mravlce, 22:59.2). Na 10 km dolgi progi, s katero so se soočili moški, pa je bil najboljši Klemen Šuligoj (Top4Running, 36:02.9), kmalu za njim je v cilj pritekel Primož Piškur (36:20.1), kot tretji pa Tadej Vehovec (AD Olimpik, 37:35.8 ).

Po dveh tekmah se že kaže tudi, v katero smer bo šlo pokalno točkovanje. Pri moških je vrstni red prvih treh enak kot na Teku po ulicah Tržiča, se pravi da vodi Klemen Šuligoj, pred Primožem Piškurjem in Tadejom Vehovcem. Pri ženskah je zelo dobro zastavila Karin Rotar, ki vodi pred lansko zmagovalko Marijano Štrukelj in Uršo Svetek.

Celotne rezultate in pokalno točkovanje najdete na strani Gorenjska, moj planet – rezultati 2023. Večina fotografij je že objavljanih na FB strani serije Gorenjska, moj planet, v nekaj dneh pa jih boste našli tudi na spletni strani serije.

Po nekaj tednih premora nadaljujemo s 25. Tekom Petra Levca SKIRCA v Trzinu!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA