Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...

Kaj bi bil za vas extremen podvig?

pretečti 21,1 km
1
2%
pretečti 42,2 km
5
11%
pretečti SAM
5
11%
recimo 75km
12
27%
mogoče 100km
10
23%
kaj pa spartathlon
11
25%
 janezu
#103986
vsi exstremisti smo težko ozdravljivi :D (pa naj bo to šport,pijača,denar,ljubezen....) LP ju
Uporabniški avatar
 zz topka
#103995
Tudi sama živim ekstremno. Imam tri ekstremne otroke, ki so me skupaj z ekstremnim možem pripeljali do tega, da sem odvrgla s sebe ekstremnih 40 kg, ko so me odpeljali na zame takrat ekstremne par km oddaljene hribe, za katere se mi je zdelo, da jih ne bom nikoli dosegla. Pa se mi zdaj zdijo ekstremno smešni.
In če v razpisu za tek ne piše vsaj nekaj ekstremnega, me tek skorajda ne pritegne.
Ekstremen se mi je zdel tudi vzpon na vrh Slovenije, pa sem ga letos kot za šalo iz Zadnjice premagala v dobrih štirih urah.( Se pravi, da ni bil ekstremen.)
Ekstremen je npr. tudi moj tast, ki pri 87 letih skoraj vsako jutro sede na vlak in se odpelje v skoraj 100 km oddaljeno rojstno Baško Grapo, tam cel dan gara v par čebelnjakih, ki jih ima in pride zvečer domov, z novimi mislimi na naslednji dan, ki bo zanj normalen, zame pa ekstremen, če bi morala delati tako kot on.
Torej : Nekateri lovijo mene-ekstremistko , nekatere ekstremiste pa jaz. Trenutno lovim tiste ekstremiste, ki ste že bili na GM4O.
Ma vas bom ulovila next year!!!!
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
#104022
zz topka napisal/-a:
Ekstremen je npr. tudi moj tast, ki pri 87 letih skoraj vsako jutro sede na vlak in se odpelje v skoraj 100 km oddaljeno rojstno Baško Grapo, tam cel dan gara v par èebelnjakih, ki jih ima in pride zveèer domov, z novimi mislimi na naslednji dan, ki bo zanj normalen,


Bravo za tasta!
Uporabniški avatar
 lukkka
#104039
Grem se malo extremirat - na Half Ironman Mljet... Najprej se bomo vozili cel dan, spat bomo šli okoli 23h, potem bomo v soboto počivali in si malček ogledali progo, v nedeljo bo treba vstati ob 05:30, se najesti in ob 08:00 zaplavati 2km, potem po hribih odkolesariti 80km in na koncu še "razteči" 20km - cca. 5-6ur miganja.
Potem pa ob 17:30 v avto in takoj nazaj na 8 urno pot do doma.
Mislim, da gre tud ene par članov TF - samo jih ne poznam - še...
Uporabniški avatar
 lukkka
#106252
In za nekatere ljudi so extremi baw bawi - zame pa so izzivi, tako, da je sedaj že rešeno in ni več poti nazaj...
Organizatorju DOSa in direktorju dirke g. Berginc Andreju sem že potrdil mojo prijavo na dirko, čeprav prijave še niso uradno odprte. Kaj naj, če me pa preveč firbec matra kako izgleda ko dva dni skupaj poganjaš pedala :?
Lahko kdo zrihta kakšen avtodom za ene tri dni...
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
#106261
Ekstrem je po meni vsaka preizkušnja, kjer si izpeljal projekt od zaèetka do konca. Pri tem si se uspel dobro regenerirati. Sezono zkaljuèil kljub tovrstnim projektom zakljuèil brez poškodb in posledic na sebi ( bolezni, zvini, vnetja, pretrganine, ...) . Ne glede na razdaljo, višinske metre. Ja pa da pri tem ni trpelo okolje, sobivanci, služba, študij,...

Èe mi to rata sem zadovoljen da sem imel ekstremno dobro sezono.
 klopotec
#106303
Čestitke za uspešno sezono. Jaz je še nisem zaključil, ampak saj moja tudi ni bila ekstremna.
#106363
lukkka napisal/-a:Zadnjiè sem prav zaèel razmišljati o tem, kaj naj bi bilo extremno. Zaèel sem pa seveda, ker moji dragi ni všeè, ker se "preveè" ukvarjam s športom in pravi, da sedaj že res pretiravam in da ni nikoli mislila, da bom rinil v take EXTREME.
Fora je v tem, da niti sam nisem razmišljal o takih stvareh kot je npr. DOS-extreme, ko sem se odloèil, da bom enkrat štartal in konèal Iron Man. Samo se dogaja, da èlovek z leti treninga zaèenja razmišljati, da je udeležba na še tako "extremnih" tekmah možna, ker ima za sabo že leta in kilometrino.
Moje mnenje je, da je mogoèe 10km bolj extremno za èloveka, ki nikoli ni tekel, kot recimo pol Ironman za mene, ki že tri leta aktivno delam v smeri Iron Mana... Res hecna tale beseda, odvisno je od tega kaj je komu extremno.
Zato sem dodal anketo, nekaj sem jo priredil TF, ker smatram, da ste paè v veliki meri tekaèi... meja med extremom in norostjo je pa verjetno zelo tanka...
Recimo zame bi bil extrem 75km, ostalo je za mene norišnica... pa za vas?




Moje cestitke za tvoje ekstreme - IRONMAN.

Ja pa želje, da se s tvojo boljšo polovico uskladita o poslanstvu in smislu EKSTREMA.

Men se zdi, da šele takrat postane pomembno tisto kar je napisal Nejc Zaplotnik v knjigi: Ko najdeš cilj si ostal prazen ker nimaš veè nièesar. Ko pa najdeš pot imaš ciljev kolikor hoèeš.
Uporabniški avatar
 lukkka
#106427
Ciljev pa toliko, da bom verjetno res celo življenje na poti :lol: :lol: :lol: :lol:
Pa sej moja tamala me podpira kolikor se da - navija in drži pesti. Najtežje se uskladiva, ko pride debata na smiselnost teka početja :? sam jaz pa mislim: vsako tele ma svoj vesele :lol:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA