Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 zz top
#112797
Vreme je bilo, tako kot sem mislil, da bo. Vse se je splačalo, bilo je super. Organizatorju( Mirko1 s familijo) naj grejo vse pohvale, saj glede na to, da je bil to prvi tek, kjer naj bi se iskalo falarje, le teh ni bilo, niti če si jih z daljnogledom iskal. Od vpisnine, do čaja, krompirja, kakijev za nagrade, skratka nič ni bilo narobe. Za nagrado si imel možnost prejeti tudi gajbo čebule. Le kje še dobiš kaj takega. Pa priznanja za vse...Pa odličen Čuferjev med...
Proga je bila v redu, šel sem z biciklom. Za nazaj domov pa se mi je vse ustavilo. Niti domov nisem mogel, ker mi je ljuba ženkica za kazen, ker sem šel, pustila v avtu približno nič bencina, tako da mi je seveda zmanjkal. Pa sem jo pokorno poklical domov, naj me pride rešit???!!!....
Naj se ve, kdo je rešitelj... Brez koga ne morem...
Skratka, 2. vegetarijanski tek mora biti.
Uporabniški avatar
 mirko1
#112807
živjo
1.veg tek je za nami. sedaj čakamo na drugega,...lepa hvala vsem, ki ste prišli. bilo nas bi nekaj več , če tistih par avtobusov s hrvaške ne bi zalutalo nevem kam 8) .
progo smo malo podaljšali, tako, da nam je bilo lepo celo uro in pol.
jožef, marko, beti, klavdij, viktor, lučano, damijan, darinka, polde, stanko, ivan, in sara, hvala.
še nekaj slikc:
http://www.moj-album.com/uredi/mirko1/1 ... j=10338456
lp ,mirko
Uporabniški avatar
 MCrnigoj
#112862
1. vegetarijanski tek je za nami. 13 (z dodatkom) verjetno 15 kilometrov dolga proga po robu Čavenskega pobočja je ena najlepših in najbolj dinamičnih prog, ki se jih odtekel doslej. Zanalašč ne bom rekel, da je tek po čudoviti gozdni stezi, s prekrasnimi razgledi na Vipavsko dolino, enkratno doživetje, saj bi kdo pomislil, da je proga za enkratno uporabo. Takšno progo moraš preteči večkrat, in tudi ko se vračaš nazaj po isti stezi, ima steza drugačen čar, drugačno dinamiko - kot ne bi tekel po isti stezi. Tistim, ki imate radi tek na robu in ste vajeni bolj divjih gorskih tekov, bi zelo hiter tek znal izvabiti tudi nekaj adrenalina, za umirjene tekače pa je proga dovolj varna, da lahko uživajo tudi v prijetnem joggingu in klepetu. Skratka, rečem lahko, da je Mirko za 1. vegetarijanski tek izbral odličen teren, primeren tako za navadne pohodnike, kot tudi za najbolj izkušene in zahtevne tekače. Proga bo navdušila tudi bolj zahtevne gorske kolesarje, tako kot je navdušila Mirkovega brata Damijana, ki je zahtevno progo prekolesaril v velikem slogu. Za organizacijo prireditve bi lahko rekel, da ji ni manjkalo skoraj nič, kar nimajo tudi vse velike prireditve - v nekaterih ozirih je Mirko s svojo družino in ob pomoči brata Stanka, s katerimi organizirata odlične Dobraveljske teke, velike prireditve tudi presegel. Darila za udeležence, duhovite plakete tekačem z veselim in živahnim pujskom, srečelov z zelo koristnimi (predvsem pa zelo užitnimi) zadetki, okrepčevalnica s čajem, sokovi, vodo, sadjem (odličen suh kaki, jabolka, mandarine,. . . ), oreščki. Bilo je vsega dovolj, tudi ni bilo videti, da bi kateremukoli od tekačev na 15 kilometrske progi 1. vegetarijanskega teka primanjkovalo beljakovin, kaj šele železa, kalcija, omega tri maščobnih kislin in drugih nepogrešljivih esencialnih hranil. Vseh dobrot smo bili tekači deležni za ceno pičlih 0 (z besedo nič) evrov. Prav ste slišali - v današnjem zmaterializiranem svetu je tudi to še mogoče. Za naslednje leto Mirku vseeno predlagam, naj pobira, če nič drugega, vsaj prostovoljne prispevke - po sistemu, vsakdo naj prispeva toliko, kot zmore ali se mu zdi primerno.

Ob tej priložnosti bi se rad vsem prirediteljem - Mirkotu, njegovi ženi in hčerki, zahvalil za krasno doživetje pod Čavnom. Hvala tudi vsem tekačem, ki ste se udeležili teka. Verjamem, da bo letošnjemu ducatu tekačev sledila veliko večja horda naslednje leto na 2. vegetarijanskem teku. Letošnjega teka smo se udeležili praktično samo Primorci, močno upam, da se bomo naslednje leto na Čavenskem pobočju srečali tekači iz vse Slovenije. Za tiste pa, ki smo se udeležili 1. vegetarijanskega teka, je ta že postal tradicionalen. Hvala še enkrat vsem.


Marko

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA