Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 vencelj
#126242
Pravkar sem se vrnil z Jošta, kjer je potekala druga letošnja tekma za Gorenjski pokal- 2. tek na Jošt s štartom v Sp. Besnici. Tokrat nisem bil med tekači ampak le kot gledalec, pa še to sem večino zamudil, v zadnjem delu proge sem videl le še štiri tekmovalce.
Sicer je bilo tekmovalcev kar veliko, 28 žensk in 132 moških, vreme idealno, občasno je "strašilo" nekaj kapelj, pa nič resnega. Rekord tokrat ni padel, zmagal pa je francoz xy :?: (mednarodna udeležba).
Čestitke vsem tekačem, posebno TF, ki je bil kar dobro zastopan, med drugim je bilo več udeležencev jutrišnjega zgodovinskega trekinga na Muti...
Rezultati: http://www.timing.sdpoljane.si/gp2008/tek_jost_2008.htm
lp, vencelj
Uporabniški avatar
 AVI
#126244
....evo...ravnokar doma....prireditev odlično izpeljana :D ....hrana...odlična...sem še sedaj sit... :D ....s tekom zadovoljen.... :D :D .....še tole....moram še posebej pohvalit "palačinko-pekača in pekačico", ki pripravljata odlične palačinke z nutelo...njam njam :D :D
Uporabniški avatar
 Bojan Ambrožič
#126246
Še en dan, ki po vremenskih napovedih nekaj obeta. Kot nalašč za gorski tek! Na izbiro imam Gorjanski kros in 2. Tek na Jošt. V Gorjah sem že tekel dve leti nazaj. Proga je sicer zanimiva, a mi ni všeč, ker je preveč spusta. Na tistem teku sem na najvišji vzpon prispel absolutno prvi ali drugi, med tem ko me je na nevarnem spustu povsem pobralo.

Zato prednost dam "Joštu", katerega trasa se glede na višinograme ves čas vzpenja, kot graf eksponentne funkcije. Najprej precej položno in potem vse bolj in bolj strmo.

Ko prispem na prizorišče je na startnem prizorišču zbranih že vsaj 100 tekačev, med drugimi vsi najboljši slovenski gorski tekači, kot je aktualni državni gorsko tekaški prvak Simon Alič. Takoj sem vedel da bo to nora dirka. Štart in poženemo se po sprva precej položni makadamski poti. Sam sem vedel da tu ni za pretiravat, ker bo položna cesta kmalu prešla v strmo pot.

Kljub temu se držim repa vodilne skupine in opazim da je nek "mladenič" ostalim precej pobegnil. Popolnoma enako so si mislili tudi naši najboljši tekači. Mislili so da je to nek nepoznan "mulc", ki ga bo prej ali slej pobralo. Taki junaki so namreč na tekmah kar precej pogosti. Zato se nobeden sprva ni podajal za njim, dokler jim ni popolnoma ušel, s tem da ni odnehal do vrha. Tako je "Ta", kot se je kasneje izkazalo Francoz Burrier Georges ugnal vso elitno slovensko gorsko tekaško zasedbo.

Medtem meni mine šele 3. kilometer. Za vodilno skupino sem zaostal. Tako da sedaj tečem v skupini z Damjanom Osolnikom. Tek postane taktično ubiranje najkrajšega dela makadama, ki se sedaj že nemogoče vleče. Končno pridemo do okrepčevalnice z vodo, ki je bila pravilno postavljena tik pred strmejšo polovico poti. Zavem se da sem na tem delu relativno močnejši. Starejši tekači, ki razturajo ravnino v breg enostavno ne morejo več. Tako uspem prehiteti enega takih. Tu mi z ust že skorajda leti pena, vendar moram naprej! Še zadnjih najstrmejših ciljnih 500 m je pred mano. Tu imam občutek da bom bruhal. Uspem prehiteti še enega tekača, kar mi da moč da premagam še te zadnje metre! V cilj prispem 2. v svoji kategoriji (20. absolutno) s časom 00:32:31.7

Organizacija je bila spet super. Celo označili so nam lepo lovsko stezico za sestop v dolino.
Nazadnje spremenil Bojan Ambrožič, dne 27 Apr 2008, 18:39, skupaj popravljeno 3 krat.
Uporabniški avatar
 samostojni
#126247
moram še posebej pohvalit "palačinko-pekača in pekačico", ki pripravljata odlične palačinke z nutelo...njam njam :D :D[/quote]

zato j pa bla taka gužva tam okol.

so pa makaroni kar sedli, tud pivo ni blo slabo, sam mal toplote nam je na konc zmanjkalo (se j gor čez je pošteno grelo) pa tile rezulati so tok hitr na internetu -- So pa polanci res od sile.... k tko hit doterajo zadeve.
Svaka jim čast.

Rezultat dobr zame k mam bl mal klancov z zadnjega konca profila se j kar dihal. :lauf: sej so ble ene stopnice nove, sam nepomične...

Čestitke organizatorju pa pomagačem pa na Matejo z Jošta ne smemo pozabit.

Lep dan
Samostojni
Uporabniški avatar
 tae
#126248
Bojan, čestitam ti za 2. mesto. Vidim, da ti dejansko ležijo gorski teki. Dober si, ni kaj.
Uporabniški avatar
 AVI
#126252
...ravnokar ugotovil....uverstitev v zlato sredino....in to dobesedno....moški absolutno 66. mesto od 132... :lol: :D :lol:...še dobro da sem proti koncu enega prehitel...heheheh :lol: :lol:
 bokij
#126257
Spet super organizirano, naročena primerna temperatura zraka, dobro označena pot s kilometri do cilja. Tudi pot nazaj, ki jo nekateri ne poznamo je bila krasno označena.
Kar se tiče proge, pa sem pričakoval bolj strm makadam, ampak mi je konec koncev še bolj ustrezalo. Zadnji metri so kar mučni, še posebej če ti grozi tekač, ki si ga pred minuto prehitel, ampak se je kar izšlo. :oops:
Cilj je res lepo postavljen, tako da so tudi navijači lahko uživali, ko smo mi grizli kolena.

Se vidimo še na kakšni ravninski,
LP, BojanJ
 orlytm
#126258
Se pridružujem ostalim mnenjem ... super organizacija lepega teka :)
Super varianta, da je blo označeno kolk je še do vrha ... ful pomaga pri motivaciji :)

S svojim nastopom sm kr zadovoljen, ful sm si popravil vtis izpod Kriške gore ... overall, fajn dan :D

Eni ste tapravi borci, respect! :)

lp
OrlyTM
Uporabniški avatar
 BO-JAN
#126271
čestitke organizatorju za izredno lepo prireditev, kjer je vse klapalo in štimalo tako kakor si samo želiš na vsaki prireditvi :cast1:
Čestitke tudi vsem udeležencem teka :clap:

sam sem osebno zadovoljen saj sem lanskoletni čas popravil za več kot 2 minuti

LP Bojan :wink:
Uporabniški avatar
 janez.ferlic
#126282
Lep pozdrav vsem

Najprej vsem hvala za dobro udeležbo in prispevek k dobro izpeljani tekmi. Zmaga je šla v Francijo. Nobeden od nas poznavalcev ni na vrhu prepoznal obraza zmagovalca. So me pa pred tekmo klicali iz hotela Creina v Kranju, da se zanimajo neki Francozi za tekmo. No, pa je prišel videl in zmagal. Sicer pa zelo prijeten in preprost mladenič. Pravi, da se še slišimo.

Jošt je izpeljan, oziramo se naprej.

Hvala vam

Rezultati na http://www.timing.sdpoljane.si/gp2008/tek_jost_2008.htm za super fotke je poskrbel fotograf Gorenjskega glasa Rožle Bregar. Poglejte na http://g-glas.kloc.org/index.php?action=show&folder=023

Športni pozdrav

Janez
Uporabniški avatar
 Bojan Ambrožič
#126318
Jaz imam nekaj fotk, a jih ne morem naložiti, ker sem čez mesečni limit 500 fotk. Bi pa prosil da če ima še kdo fotke z Jošta ali pa Kriške gore da jih naloži ali mi pošlje.

LP, Bojan
Uporabniški avatar
 AVI
#126322
....super fotke.....našel sebe...res odlično :clap: .....direkt v faco, ki "joštov" pot poti ... :lol: :lol: ...
Uporabniški avatar
 samostojni
#126360
So me pa pred tekmo klicali iz hotela Creina v Kranju, da se zanimajo neki Francozi za tekmo. No, pa je prišel videl in zmagal. Sicer pa zelo prijeten in preprost mladenič. Pravi, da se še slišimo.

Taka zadeva se je pa že zgodila predlani se mi zdi v Kranjski gori na desetki.
Pride mimo Španec k dopust se mu tule vleče pa praša Lepe Vide,
kaj tukaj se dogaja, da zbrana je tekaška raja,
mu reče Lepa Vida tekli bojo tja pod Planiške hribe,
se lepi Španec sam ubrne in pravi da takoj se vrne,

Ni minilo par minut k Španec tekaško vrne se obut,
se na list podpiše, cifro vzame in že stoji na štart med nami,
seveda resno ga nihče ne gleda, saj, kaj bo ta..., ki nihče ga ne pozna
in tako smo gor čez tekli, večina nas je bla šele na sredi,
k Španec že nazaj se meri, pobaram ga, čestitam,
ostalim povem, kolk jih šlo je mem,
se polovički še pomikam, drug za drugim za njim hitijo,
žal ga ne dohitijo, kaj šele da ga prehitijo.

No tako se tek konča pride Španec,
na stopniško stopi, najžlahtnejša pa se mu okol vratu poda,
nekaj se jih malo kislo je držalo,
saj šele zdaj se ga je spoznalo,
da Lepi Španec ni od muh
in da ni zastonj tale napis
Prišel, videl, zmagal
ko vse nas je premagal.


No tole j blo mal v duhu Prešerna pa še kakšnega poeta...

Bo treba kar malo nadzorvat kakšne tuje nepoznane face, k niso tako slabi da bi jih lahko podcenjevali najboljši. :oops: :oops: :oops:

No lepo s mejte
Uporabniški avatar
 pajo
#126385
AVI napisal/-a:....super fotke.....našel sebe...res odlično :clap: .....direkt v faco, ki "joštov" pot poti ... :lol: :lol: ...


Mislim čestitam vsem, ki ste prisohipali tako ali drugače tja gor! Mislim, da ni šans, da se kje podobno vidimo.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA