prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 blah
#211843
Pozdravljeni!

NAmreč imam namen kupiti uro za tek. Torej glavna funkcija je štoparica, ura, srčni merilnik in seveda dober pas, da mi ura ne bo razpadla po enem letu (pas). Ker se na ure res ne spoznam, moram reči tudi da ura ne sme piskati (npr. da piska vsako uro in podobne fore) :oops: Pripravljen sem dati tam do maksimalno 100€. Gledal sem Sigma PC-15 (zelo bog pas baje), Garmin Forerunner 45 (mislim da 45, stane nova 72€) in pa Suunto T1 in T1c (black). Zanima me tudi kakšna je razlika med T1 in T1c?

Že v naprej se vam zahvaljujem za odgovore. :mrgreen:

Lp, Marko.

PS: Moj prvi post :clap:
Nazadnje spremenil blah, dne 06 Jan 2010, 19:35, skupaj popravljeno 1 krat.
 garmin 50
#211850
Garmin Fr50 je dobra izbira,samo bo malo problem jo dobit, ker je veni že nekaj časa Fr60 ki te bo stala 109e in ne boš nič falil če boš kupil. Sam ima 50 dela že 2.leti Bp.
 Kaja2737
#211852
Uporabljam Garmin FR50 in mi je všeč, deluje dobro, samo baterije je nekoliko hitro zmanjkalo... no, zdaj ko sem jo zamenjala spet odlično dela :) Sicer nima neki ogromno funkcij, ampak pomoje je čisto dovolj :wink: drugače pa kolikor sem slišala, je tudi novi model (FR60) zelo dober.
 luzr
#211879
blah napisal/-a:... mi ura ne bo razpadla po enem letu (pas). Ker se na ure res ne spoznam, moram reči tudi da ura ne sme piskati (npr. da piska vsako uro in podobne fore) :oops: Pripravljen sem dati tam do maksimalno 100€. Gledal sem Sigma PC-15 (zelo bog pas baje), Garmin Forerunner 45 (mislim da 45, stane nova 72€) in pa Suunto T1 in T1c (black). Zanima me tudi kakšna je razlika med T1 in T1c?...

Pasovi pir normalni uporabi ne razpadejo po enem letu. Razen kakega tekstilnega pasu, ki bi ga uporabljal vsak dan.

Sigma ima zelo dober gumiran pas, ki zdrži kar dolgo časa.
Garmin 45 ne obstaja. Mislil si Garmin 50. 72€ je verjetno na spletu, samo s pasom srčnega utripa; brez " nožnega tekaškega senzorja"... Zelo dober nakup med naštetimi urami.

Mnogo boljša izbira od Suunto T1. Ta T1 ni kodirana ura in nima možnosti razširitve s Suuntojevimi podi. Torej je odločno poredraga in vredna kvečjemu 50€ ali manj.
Razlika med Sunnto T1 in T1c je v pasu za merjenje srčnega utripa. Slednji naj bi bil boljši (več o tem bo povedal skorc, ali pa preberi njegove izkušnje :idea: ). Novejši pas ima trapasto zaponko, ki meni ni všeč. Kot mi ni všeč tudi pri Polarju...
 skorc
#211896
Servus luzr! Kje si se ti ravno mene spomnil? :) Še malo, pa bom začel sumit, da si tako ali drugače povezan s PlanetŠportom. :)

Med T1 in T1c je menda res razlika samo v pasu. "C" naj bi bila okrajšava za comfort, ki pride od comfort belta. Navadni SUUNTO-jevi pasovi so mi držali med 1500 in 1800km. Menjal sem 3 in na koncu še v garancijskem roku dobil "comforta". Za voljo letnih dopustov, je menjava pasu trajal in sem si vmes omislil FR405 (nisem želel trenirati na blef, pa še hervisova akcija je bila vmes). "Comforta" nisem testiral, sem ga podaril v kompletu s T4 in vsemi "podi". Garminov pas ima trenutno 1605,47km in še ne kaže nobenih znakov "utrujenosti", ki so jih pri teh kilometrih kazali vsi trije moji Suunto-jevi pasovi. Imam pa kup drugih pripomb na FR405, ki jih bom tudi enkrat utemljil v ustrezni temi (ko bo čas in volja).

Aja, to, da sem šel na Garmina ne pomeni, da se mi je suunto zameril. Takoj, ko T6 dobi vgrajen GPS, si ga omislim. :D
 blah
#211921
Torej se splača nabaviti rabljen T1 za 30€? Ampak res minimanlo rabljen, je pa res da je letnik 2007? Imam pa še eno možnost - 5x rabljen, star eno leto za 50€? Sej oglasi so na bolhi...
 blah
#211922
Aja pa to še. Ne rabim veliko funkcij, glavne so bile naštete. Pa brez kakih GPSov in kompliciranja, tako da mislim da SUUNTO boljša izbira. Čim dlje mora zdržat, pa tudi fajn bi bilo če bi bila vodo tesna (za bazene in podobno), ker je ne bom uporabljal samo za tek, ampak za vsakdanjo uporabo v službi. :laola (moral sem, ker so svetovni :P )
 skorc
#211953
Suunto-jev pas ne deluje v vodi. Ura pa je vodotesna. Do 8 metrov globine preverjeno. :) Jaz sem tudi imel T4 za vsakdanjo uporabo. Glej pa da bo T1c, ker ima zraven comfort belt. Ti naj bi zdržali dlje kot "navadni". Jasno če se boš odločil za SUUNT-o. Za ta denar, ki ga omenjaš bo verjetno res najboljša izbira.
 luzr
#211978
Blah se je že odločil... katera ura mu je najljubša. Tista povezava, ki si jo dal... Pas z imitacijo krokodilčkovega usnja je iz gumirane plastike. In ni slab.
A skorc, vseeno ne pretiravaj z reklamiranjem Suuuuuuuuuu.... Pa čeprav je verjetno najbolj minimalistična in navidez simpatična.
Načeloma je boljša izbira Garmin50.
Vlado7 in blah, o rabljenih urah se ne pogovarjam. :=) Čeprav je 30 do 50€ ugodna cena. Zakaj je že pojasnil skorc.
O barantanju bo tudi nekaj zabavnega lahko kar iz prve roke povedal skorc... :wink:
 garmin 50
#211980
Meni Garminov pas edge 305 odpovedal po 4.letih in prevoženih 20.000km in kakšnih 2.000km teka. Če še ti bo kje uspelo dobit Fr50 za 79e, nič čakat samo kupi!

ps. Garminov pas deluje v vodi, preverjeno letos na morju!
 blah
#211997
http://www.bolha.com/oglas383659581/gar ... ronizacijo Mislim da bo tole kar dobra izbira ane? Ju3 malo po mariboru iskat te suunto ure, ter to garminovo grem pogledat... Zdaj sem res v dilemi kaj nabavit; suunto ali garmin. Sej vizualno sta mi na istem in funkcij imate zame dovolj. Edino okrog pasa se vrtim... Jah sej meni tud ni do rabljenih ur, ampak dosti krat se prodajajo ure, ki so npr. ne rabljene.

PA to še me zanima, se da dat na T1 tisti pašček ki je na T3c black (torej tisti iz krokodiljevega usnja)?

Hvala vsem za dosedanje odgovore in še odgovore v nadaljevanju :)

Evo tale pa se mi najbolj dopade: http://www.bolha.com/oglas383649106/suunto-t3c-polished Slika In to samo zaradi pasa. Bi raje imel T1 zaradi cene in pa T3c polished zaradi pasa, torej se da kupit tak pas in narediti na T1?

Lp, Marko.
 garmin 50
#211998
blah napisal/-a:http://www.bolha.com/oglas383659581/garmin-forerunner-50-hr-fp-ura-s-samodejno-sinhronizacijo Mislim da bo tole kar dobra izbira ane? Ju3 malo po mariboru iskat te suunto ure, ter to garminovo grem pogledat... Zdaj sem res v dilemi kaj nabavit; suunto ali garmin. Sej vizualno sta mi na istem in funkcij imate zame dovolj. Edino okrog pasa se vrtim... Jah sej meni tud ni do rabljenih ur, ampak dosti krat se prodajajo ure, ki so npr. ne rabljene.

PA to še me zanima, se da dat na T1 tisti pašček ki je na T3c black (torej tisti iz krokodiljevega usnja)?

Hvala vsem za dosedanje odgovore in še odgovore v nadaljevanju :)

Evo tale pa se mi najbolj dopade: http://www.bolha.com/oglas383649106/suunto-t3c-polished Slika In to samo zaradi pasa. Bi raje imel T1 zaradi cene in pa T3c polished zaradi pasa

Lp, Marko.


Nič,čakat kupi!
 blah
#212000
Pred nakupom me še samo tole zanima:
PA to še me zanima, se da dat na T1 tisti pašček ki je na T3c black (torej tisti iz krokodiljevega usnja)?


Bom pa šel garminovo jutri pogledat pa da vidmo tole :)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA