Traili za mlado in staro od 1 - 100km: MINI GM4O 1 -3km, GT 12 km, GM4O 42km in UPT 100km. Tretji vikend v juniju je Podbrdo center gorskih tekov. Vse od dogajanju tudi v tem forumu.

Moderatorji: Jožko, Tedi, klavdija

#229297
Naprogi GM4O nov EKSTREMIST :D
Hrabri vitez Tedi se v drugem krogu bori z Durnikom. V Hudajužni je bil videt čisto v redu, verjetno so mu pomagale palačinke na sedlu čez Suho, ki mu jih je pripravila Dorica :D Seveda pa ima noč svojo moč, ki ti jo pa še malo popra Durnikova strmina. Vreme je idealno in upajmo, da Tedi opravi še drugo polovico tako kot prvo.
Držimo mu pesti :clap:
#229308
Ja Tedi se že poti v tretjem krogu. S Petrovega Brda je štrtal nekje ob 11,30. Vreme je toplo, čeprav je bila napovedana ohladitev. No za dokončanje ima še okrog 9 ur časa :D
Če bo šlo vse po sreči bo Tedi drugi v letu 2010, ki opravil EKSTREMNO. Pa skoraj ne dvomim, da TAKLE VITEZ PA DA NEB :D
#229362
Sreča je bila na Tedijevi strani... :D Vitez Tedi je s tremi krogi opravil v 23 urah in 27 minutah in tako potrdil članstvo v klubu GM4O Ekstremno :clap:
Bravooooooooooooooooo Tediiiiiiiiiiiiiiii! :laola
Takle Vitez pa da res neb :lol:
#229402
Kot prvo, brez EKSTREMNE podpore Jožka, Dorice, Nežke, Jerce, Eve, Boštjana, Andraža in še koga ki mu ne vem imena, bi se le ekstremno lahko pod nosom obrisal s članstvom v GM4O Ekstremno :cast:

Ni vztrajnost tista, ki te žene naprej, pač pa vera vseh teh ljudi vate, da boš zmogel. Ne vem kaj si je sicer Jožko mislil, ko me je videl v tretjem krogu na spustu s Črne prsti, sem bojda izgledal precej slabo. No tako sem se tudi počutil. Pa je samo rekel: Tedi počasi, čas ni pomemben, vem da boš prišel do konca...

In sem 8)

Ena najtežjih preizkušenj pa hkrati tako edinstvena. Zanimivo je, da sem tudi v najtežjih trenutkih vedel, da se jo bom polotil še kdaj :lol:

Hvala vsem, ker ste verjeli vame :cast1:
#229418
Nekaj pa še dolgujem...poročilce "na kratko" :lol: :lol: :lol:

Hm…kje začeti…verjetno najbolje kar na začetku.

Že po letošnji tekmi GM4O sem se nekako porajal z idejo, da opravim s tremi krogi. Kdaj, kako in ali sploh :?: :?: …..so bila glavna vprašanja. Končna odločitev, da se podam na kroženje je padla hitro :idea: , saj je bil ravno koledarski čas ko so noči najkrajše in dnevi najdaljši. Stopim v kontakt z Jožkom, ki mi svetuje še glede tehnične plati izvedbe 3x GM4O . Glede na dolžino noči in dneva, se odločim, da prvi krog opravim deloma ponoči, ostala dva pa podnevi. Ker mi nekako ni bilo, da bi se ponoči sam sprehajal po gozdovih nad Baško grapo, se mi je pri nočnem krogu pridružil Marjan Šebenik :cast1: .

Tako, odločitev je padla, avto je spakiran, glava je pripravljena :-- , našpičeni smo tudi in že se peljeva :driver: z Marjanom proti Petrovem Brdu, kjer naju lepo sprejme Jožko. Še parkiramo avte, mojega dostavimo v Hudojužno….ja, in že se podava v noč in v 1. krog gorskega maratona. :juhuhu:

In JA, noč ima svojo moč in res je noč v gozdovih nad Baško grapo nekaj posebnega. Lune ni, tema je temna, kot hudič… :lol: :lol: ….zvezde pa tako svetle….uf, ma res je bilo lepo…Napredovala, sva kar lepo z nekaj manjšimi izleti s proge, vendar hvala garminu, da ti izleti niso bili prav dolgi :D :D …...(in hvala Loni za poslano sled-je bila zelo koristna :D )…še najdaljši izlet sva naredila nekje med Koblo in Črno prstjo, kjer sva sredi trde teme prispela na »nek« pašnik. Ko sva posvetila z lučkami po pašniku, se je vse svetilo in začlo topotati…. :shock: :shock: …kaj je zdaj to…tla so se kar stresla…nakar ugotoviva….da je cela čreda konj…. :lol: :lol: :lol: …ni kaj lepo nazaj in že smo na pravi poti. Lepo prispeva v Hudojužno, kjer se malo okrepčava :piti: in že napadeva Durnik (prvič). Na poti proti Poreznu se je že začelo svitati in proti vrhu oziroma od »Lovcev« dalje se je že zdanilo in lučke niso bile več potrebne. :D Jutranji pogledi na okoliške gore in hribovje Baške grape, pa lahko rečem, da so dih jemajoči. :D :D Ni ga lepšega kot sončni vzhod…in kako so se vrhovi kopali v rdečkasto oražni jutranji barvi….uf….da, ti srce zigra, da bi človek kar zavriskal…res, je lepo…. :D :D Tudi spust s Porezna BP :D . Tako prvi krog je bil za mano…z Marjanom se posloviva, sam pa nadaljujem v drugi krog.

Večinom gre brez posebnosti…na poti srečam še ježka, ki bi ga skorajda »nabasal« ampak ne vem za koga bi se slabše končalo…ma, so bile res velike bodice…. :lol: :lol: Sonce se počasi dviguje s tem pa tudi temperatura, tako da postaja že kar »prijetno« vroče….vendar pijače je zadosti, tako da ni težav…. S seboj v drugi krog vzamem še delno zamrznjen radler (grenivka seveda) :D :D , ki sem si ga z največjim veseljem privoščil na Črni Prsti….ma, kako to paše… :beer: . :lol: :lol: :lol: (obstaja celo filmček…heheheheh)….že hitim proti Hudijužni, kjer si privoščim malo tople juhice še kakšen pribolšek, napolnim še grbo in že se spopadam z Drunikom-drugič. Napreduje kar lepo in že smo zmagali-drugič…še spust na Petrovo Brdo in ekola zaključil sem drugi krog. :D :D

Vseskozi sva na vezi tudi z Jožkotom, ki spremlja moje kroženje, med potjo dobim še nekaj klicev ….kako gre čas in pot hitro mimo če klepetaš…… :lol: :lol: :lol: .celo uspe mi napisati nekaj sms-jev….

No, že pri drugem spustu s Porezna sem malo čutil podplate, vendar se prav hudo z njimi nisem opremenjeval-napaka:!: :!: Na Petrovem Brdu si nabašem ponovno vse zaloge….malo »sladkišev« malo juhice, pa seveda obvezno coca-cola, napolnim še kamelo in seveda obvezno radler s sabo za zadnji vzpon na Črno Prst. In tako oborožen se podam v zadnji krog. Sonce je visoko, vročina huda, vendar čas me ne preganja, časa za zaključek je več kot preveč tako, da sem lahko sproščeno napadel zadnji krog. :D Edini cilj, ki sem si ga postavil je bil, da zaključim tri kroge pod 24. ur, zato se s časom med potjo nisem kaj dosti obremenjeval in sem si tako tudi na »okrepčevalnicah« vzel nekaj časa, predvsem se mi ni nikamor mudilo. Čeprav je časa dovolj, pa se iz koraka v korak bolj in bolj oglašajo stopala…..še vedno se nočem pogajati z njimi—napaka drugič :!: :!: …pa gremo dalje…..in na vzponu na Koblo zmagajo - stopala :| …..OK…usedem se na skalo…copati dol, in gledam kje je sedaj ta »šoder« ki naj bi mi nagajal…..hm…hm….ni ga… :shock: ..nič ni v copatih… :shock: .mene pa žge v podplate….nič…copate nazaj in previdno naprej. Nekako mi uspe prilesti na Črno Prst, kjer si na vrhu na travici lepo privoščim radler :beer: (tokrat limona-zmanjkalo grenivke..hehehehehe) in privoščim oddih podplatom…..uf... kako žge….na spust niti pomisliti še nisem želel… :oops:

Ja, in spust je bil pravi mali projekt….vsak korak pa svoja zgodba….ko se je strmina nekoliko obnesla je še kar nekako šlo, vendar pa bolečina za pop**** :twisted: . Utrujen predvsem od bolečih stopal in žgočega sonca v »betico«, pridem do Hudejužne, kjer se srečava z Jožkotom. Ker je časa za dokončanje zadosti :D , dam iz avta stolček (mali kraški maraton-ha, kako prav pride, pa toliko so se nekateri pritoževali nad njimi :mrgreen: ) se usedem in ponovno privoščim oddih stopalom, z Jožkotom pa malo pokremljava, si privoščiva radler :toast: in kakšno kokosovo kroglico :D . Nič, potrebno bo napasti Durnik še tretjič….in že smo v bregu. Stopala še vedno pečejo kot hudič :twisted: …..čeprav po bregu navzgor še nekako gre, v misli pa mi prihajajo slike krvavih žuljev. Durnik kar hitro mine, že sem pri »Lovcih« in v daljavi že zagledam Jožkota, ki se spušča s Porezna nasproti meni :D . Tako skupaj opraviva še zadnje metre do najbolj opevanega WC-ja :lol: :lol: . In JA, zmaga je bila moja :D :D :D ….čepav še vedno nisem bil na cilju je bila zmaga moja…če bo potrebno grem tudi »po štirih« v dolino…. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Na vrhu Porezna si z Jožkotom privoščiva, kaj drugega kot radler :toast: , se usedeva ob koči in se razgledujeva na pobočja, ki sem jih ta dan nekajkrat prehodil. Sonce že počasi toni, vendar še vedno lepo osvetljuje vrhove in pobočja….ja, tudi sončni zahod je prelep…še zlasti, ko je človek na koncu prelepega a napornega popotovanja….majčkeno še pokremljava z oskrbnikom koče in že se počasi podava proti Petrovemu Brdu.

In ta spust je bil še en pravi projek in mislim, da tako kot na tem spustu že dolgo nisem trpel :twisted: …..ohlajene noge….razboleni, žgoči podplati…..uf…uf…še zdaj me zaskeli ko samo pomislim… v glavnem sem poskušal odmisliti bolečino, a vsak korak je bil zgodba zase…v glavnem pa sem stiskal zbobe kolikor se je dalo in upal, da bova z Jožkotom čimprej v dolini…..in odrešitev je prišla :D :D ….asfaltirana cesta izza ovinka pa koča na Petrovem brdu…. :D :D :D .ZMAGA…ZMAGA…ZMAGA…. :D :D .ratalo mi je….čeprav nisem skakal »do stropa« je bilo zadovoljstvo v srcu neizmerno, še toliko bolj zaradi vseh bolečin v zadnjem krogu….

Na Petrovem Brdu pa copati dol in noge v mrzlo kopel, ki mi jo je prijazno pripravil oskrbnik koče… :clap: zraven pa še domači iso napitek… :clap: :cast1: ..hvala…hvala…

V glavnem sem ugotovil, da so stopala od popotovanja premočena in da je koža prepojena z vodo, da so se mi na podplatih, naredile gube (zavihki), ki so se kasneje izkazali za velike žulje,… nauk zgodbe: preobuvanje, suhe nogavice in suhi copati….

Drugače pa….

Ni kaj, kapo dol Marjanu, da si je sredi tedna odtrgal čas in se sredi noči podal z mano na krog gorskega maratona. Hvala Marjan! Ti si res pravi ded. :clap: :cast1: :cast1:

Hvala Jožkotu :cast1: , za vso pomoč pri izvedbi….da, naju je z Marjanom sredi noči pričakal na Petrovem brdu…..za spodbudne besede in spremstvo pri zadnjem spustu s Porezna….res Jožko, hvala ti za vse….in hvala oskrbiku koče na Petrovem Brdu za prijeten »bazenček« in slasten napitek…. :clap: :cast1:

Hvala tudi vsem na forumu za vzpodbudne besede….nisem niti vedel, da je stvar prešla na forum, dokler mi ni omenil Jožko v drugem krogu…saj svojega kroženja nisem imel namena obešati "na velik zvon" :lol: oziroma na forum..…kajti pri takšnih zadevah se kaj hitro kaj zalomi in vse skupaj »pade v vodo«……no, tokrat se je izšlo in vesel sem, da je tako….

…se vidimo v naslednjih bojih…

spoštovanje
Nazadnje spremenil AVI, dne 17 Feb 2011, 10:09, skupaj popravljeno 1 krat.
#232212
Pozdravljeni!
Ideja GM4O je živa in kar naprej se na tem krogu kaj dogaja. Članov je že kar veliko in skoraj ga ni meseca, da se ne bi pojavil še kak nov vpis :D
In danes je že od včeraj na progi naš dobri znanec in moj prijatelj Jani Marn iz Vuzenice, Jan Jan s TFja, ekstremist in fant od fare. Jan je bil prvi, ki se je odločil, da bo poskusil narediti GM4O 3X in takrat so se mu pridružili še trije Gorenjci in to so bili prvi štirje, ki so se za mano vpisali v sekcijo EKSTREMNO. Prav zdaj se Jani daje z Durnikom že drugič in po razgovoru z njim mu gre dobro. Upam, da mu bo šlo vse po sreči in da zvečer nazdravimo pri Rudiju njegov uspeh.
Seveda pa je prav, da mu pomagamo tudi vsi ostali s kakšno dobro besedo in pozitivno energijo preko TFja.
  • 1
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 52

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA