Traili za mlado in staro od 1 - 100km: MINI GM4O 1 -3km, GT 12 km, GM4O 42km in UPT 100km. Tretji vikend v juniju je Podbrdo center gorskih tekov. Vse od dogajanju tudi v tem forumu.

Moderatorji: Jožko, Tedi, klavdija

#232346
Najlepša hvala vsem za čestitke.
Skoraj do konca nisem vedel, da je Jožko stvar objavil in da stiskate pesti in navijate zame. Dober občutek mi je dal še kakšen dodaten Watt energije, ki sem jo v zadnjem krogu že malo pogrešal. :clap:

Poročilo. Kje naj začnem?

Morda že leta 2008, ko sem v tretjem krogu Vrh Bače odnehal in to kljub temu, da je bilo časa še dovolj. Še danes ne vem, zakaj sem odstopil? :evil: Morda lani, ko sem si po 45min takoj za Kovcami zvil gleženj, pa vendar opravil nočni krog? :twisted:

Ne, z zgodovino sem opravil, zaradi dveh neuspešnih poizkusov sem imel več kot dovolj spoštovanja do hribov nad Baško grapo. Kljub vsemu, je v meni tlelo nekaj dvomov. Kaj pa, če spet ne bo šlo?
Ko si tam nekje zunaj, sredi noči prepuščen sam sebi, takrat šale ni več, potrebno se je posvetiti projektu in ob tem imeti veliko sreče. Kajti pri 210 000(!) korakih (vir: Jožko), jo res potrebuješ. In jaz sem je včeraj imel veliko. :)

Začelo se je v sredo ob 21.00h, ko sem otovorjen z vsem, kar naj bi potreboval za projekt, prispel z Janjo na Petrovo Brdo. Pozdravimo se z Rutkotom in pričnem se pripravljati.

Ob 22.00h se odpravim v prvi krog. Preudarno in umirjeno. Jasna noč, prijetna temperatura, vetra praktično nič. Skratka - idealni pogoji. Dobro napredujem do mesta, kjer sem si lani zvil gleženj, tam grem še posebno previdno, oddahnem si, ko je za mano. Posvetim se poslušanju glasbe, pulzu in seveda času. Na ČP sem bil v 1h55min, nameraval sem biti malo počasnejši, a ker sem se dobro počutil, sem v takšnem tempu nadaljeval čez 4 legendarne vasice do Hudajužne. Tam sem bil po 3h40min. Sledila je prva ura resnice. Z majhno krizo sem prvič opravil z Durnikom (1h5min) in nadaljeval do koče na Poreznu, kjer sem bil v 5h50min. Na Petrovem sem se šel podokničarja in vrata sobice so se odprla. :cmok: Janja je poskrbela zame z vsemi možnimi dobrotami, da sem kar težko zapuščal topel prostor in se podal v drugi krog.
Začel sem ga točno ob 5.00h zjutraj. Noči so že dolge, zato sem šele proti Kobli lahko ugasnil čelno svetilko. Motivacija je bila še vedno na nivoju, utrujenost ne prehuda, tempo po planu in na ČP sem bil po 2h10min. Sestopil sem na Kal, se odžejal pri koritu in naprej do Hudajužne. Na najnižji točki poti sem bil po 4h10min. Če sem prvi krog opravil brez pomoči Janjine :heart oskrbe na terenu, se je z drugim njeno poslanstvo začelo zares. Pred vzponom na Durnik sem se moral dobro podpreti, ker v tisti strmini tam zgoraj ni šale :bum: . In Janja je to vzela popolnoma zares. V najkrajšem možnem času sem se najedel, napil, preoblekel, preobul in opravil še vse tiste potrebe, ki jih ljudje pač počnemo (no, ne čisto vse, da ne bo pomote :lol: ). Vzelo mi je 15 minut, a se je izplačalo, ker sem tudi v drugo povzpel na Durnik v 1h10min. Do Porezna je šlo gladko, malo se mi je vleklo na Večni poti, a naj se ve, zakaj ima takšno ime, mar ne? Po 6h40min sem bil drugič pri koči. Do Petrovega sem potreboval še slabo uro in po 7h35min končal z drugim krogom. :)
Janja je kot po navadi že čakala s pogrnjeno mizico. Točno ob 13h sem začel s tretjim, zadnjim krogom. Povedati moram, da si pred podvigom nisem delal nobenih časovnih načrtov razen tega, da vse skupaj zaključim v 24.urah. Na voljo sem imel še devet ur, ravno toliko, da te nekaj priganja, a še vedno dovolj zaloge, da sem se ga lahko lotil preudarno. Kovce v 45min, Vrh Bače v 1h10min, Kobla 1h40min, ČP 2h40min. Tukaj me je pričakala Dorica z okrepčilom. :juhuhu: Prišla je kar s koče in to z nahrbtnikom polnim dobrot, ki jih človek na 1700m visoko lahko premore. Če sem si še krog prej zaželel pivo, mi tokrat ni več prijalo. :nono: Zadovoljil sem se s colo. Na kratko sva poklepetala in se poslovila. Pričel sem se spuščati na Kal, kjer sem bil po slabi uri. Tam me je že čakala Janja. Nahrbtnik sem dal v avto in se zagnal po klancu navzdol, ko me je močno zbodlo v kolenu. :? Uporabil sem hladilni gel in ga namazal. Proti Znojilam se je bolečina umirila. Na točki, kjer trasa Maratona prečka cesto, sem se ponovno opremil z nahrbtnikom in nadaljeval proti Oblokam.
Če sem do včeraj mislil, da je najbolj tečen del poti od križišča nad Planino za Črno goro do melišča pod ČP, sem včeraj svoje mnenje spremenil. Trasa Znojile – Obloke je po moje zagotovo najbolj dolgočasen del celotne trase. Bljak. A sem jo prehodil/pretekel tudi tretjič.


V Hudajužni (po nekaj manj kakor 5h s PB), sem vzel še palice, katerih prej nisem uporabljal. Naročila jih je kar Dorica po telefonu s ČP :wink: . Še zadnjič sem se ustavil pod viaduktom, kjer me je že čakala moja Jančka :cmok: , ki me je pospremila v zadnjo bitko z Durnikom z besedami, naj si mislim, da grem gor prvič in ne tretjič :bum: . Na razpolago sem imel še štiri ure časa, zato sem se počasi odpravil proti Poreznu. Vmes sem obiskal še vse tiste kotičke :evil: , ki jih na tej poti moraš obiskati in ob 20h25h, sem se razveselil legendarnega :wc: WC-ja, ki ga prijatelji GM4O še kako dobro poznamo. Na sestopu sva se pozdravila z Jožkotom :clap: , ki mi je prišel naproti in tudi sicer vseskozi telefonsko spremljal moj napredek. Skupno sva sestopila do Petrovega Brda, kjer sem po 23h40min končal z vsemi dolžinskimi in višinskimi kilometri GM4O extremno. :laola
Čeprav pravijo, nikoli ne reci nikoli, sem prepričan, da te variante ne bom več ponavljal. Se bom pa z velikim veseljem vračal v hribe nad Grapo, opazoval urejene, a žal zapuščene vasice pod Črno Prstjo, motil nočni mir (nenamerno) številnih živali in se tako in drugače opijal z lepo, neokrnjeno naravo.

Hvala vsem za vzpodbudne besede, SMS-e, klice, Jožkotu, Dorici, Rutkotu, …še posebej pa Janji za potrpežljivost in oskrbo ter varno vrnitev :driver: v domači brlog. Kot si rekla: Trije krogi – trije koncerti. :hello:
#235624
Gm4o ne sameva, v prekrasnem dnevu dva prjatla (se jima že vnaprej opravičujem), ki jim pa zaenkrat ne vem imena delata EKSTREMNO varjanto. Čisto slučajno sem enega srečal na sedlu Vrh Bače in z njim pokramljal. Dobro mu je šlo in upam, da se že bliža Poreznu. Ob 21,00 se mu izteče 24 urni rok. Moram do Rudija, da jih pozdravim in da nazdravimo njuni zmagi.
#235678
Ni mi uspelo prvič odkar obstaja klub prijateljev GM4O, da ne bi pozdravil novih članov sekcije EKSTREMNO na Petrovem Brdu, pa kaj hočemo tudi to se zgodi :oops:
Čestike novima članoma in pričakujemo poročilo o opravljeni poti :D
#235713
ojla vsi, uf tole pa je blo včeraj res nekaj posebnega.
Jožko prva liga :cast1: je tale tvoja proga. Hvala za čestitke!

Izjemno preživetih skoraj popolnih 24ur in čeprav vajen podvigov, tole pa si bom zapomnil...
V rajdu smo razpisali GM4O-ekstrem in prijavli smo se Vasja ,Joža in jaz. Vasja je zaradi obveznosti obljubil samo en krog - za motivacijo in pospeševanje,kot je rekel :) . Prav je imel. Joža pozna progo in je bil neke vrste vodič. Jaz sem šel v prvo sploh na traso(junija,ko je tekma, imamo namreč vedno ob istem terminu adventure race slovenija).
Oba sta pripomogla k uspehu, zato se obema zahvaljujem.
Poročilo pride brž...prelep dan je ravnokar za tipkovnico. :)
#235887
Pozdrav, končno sem uspel v mojem imenu sestaviti poročilo iz te fantastične gonje po GM4O v soboto. Jemali smo jo kot pustolovščino in res je bila pustolovščina :evil: .
Vmes, ko ravno beremo o izjemnih dosežkih na T24, mi je prav nerodno, da sem lovil zadnje minute GM4O :| , pa vendar sem zadovoljen, saj je uspešno za mano še en 24 urni izziv (po K24, Alpinjani, Teku sreče).
Čas je bil postavljen 23.55, šele na zadnjem asfaltu 1km pred ciljem mi je bilo jasno, da bom uspel. :o
Bila so velika odstopanja od načrtovanega.
1.krog :arrow: 8,15h (načrtovano ca.6.45-7.00h) slabše zaradi nepojmljive nočne megle in izgube na Poreznu :shock:
2.krog :arrow: 7,10h (načrtovano 8.00) boljše, ker drugače ne bi imelo smisla :) , pa še sveže spremstvo je bilo :wink:
3.krog :arrow: 8,05h (načrtovano 8.30 - 9.00 s počitki) tudi boljše, z veliko adrenalina na koncu :?

ostalo 2x počitek na Petrovem brdu (komaj,da sem se ga zavedal in se najedel). Vmes nisem užival nobene tople hrane, samo senviče,kompote, slano in energijo iz avta, ki je bil na Petrovem brdu

celo poročilo na http://www.pustolovecrajd.org/PRajd/web ... b%2024.pdf

nauk zgodbe: Vredno je poskusiti vsakemu, ki ma rad izzive.
#235903
klas napisal/-a:Vmes, ko ravno beremo o izjemnih dosežkih na T24, mi je prav nerodno, da sem lovil zadnje minute GM4O :|


Klas, le čemu bi ti bilo nerodno :oops: ? Kot si sam napisal, je GM4Ox3 od leta 2006 opravilo vsega skupaj samo 30 tekačev. Veliki večini nikoli ne bo dano, da doživijo to, kar je nam bilo dano doživeti na tem in drugih ultra projektih.
Seveda pa so med nami tudi vrhunski tekmovalci, ki med tekmovalno sezono ne trošijo moči za te projekte, ker energijo potrebujejo za tekmovanja.
Verjemi, da opraviti s tremi krogi na progi GM4O v 24.urah ni mačji kašelj. In ti si jih opravil :clap: :clap: :clap: . Iskrene čestitke za uspešeno končano nalogo obema :laola
#235942
Čestitke še enkrat, seveda tudi Jožetu, ki mu sicer ni uspelo v predpisanem času opraviti s progo. Je pa vseeno zaključil v dobrem, predvsem pa v stanju brez poškodb, kar je največ vredno. Kapo dol vsakemu, ki zna v danem trenutku reči samemu sebi zaenkrat ne gre več, pridem drugič. Za to se popolnoma strinjam z prijatlom Janom, skupaj sva že marsikaj doživela in preživela. Čestitke še enkrat tudi za lepo opisano zgodbo :D
  • 1
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 52

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA