Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 Cormi
#238220
Sladkih 6-prireditev vseh prireditev :clap:

Tri mesece nazaj sem po dolgotrajnih težavah s kolkom lahko le upala, da se je še kdaj udeležim. Po uspešno pretečenih 21 LM sem bila že optimistična. Včeraj pa je padel moj dolžinski rekord. Hvala mojemu motivatorju, da sem zmogla 30 krogov v kosu preteči. Baje bo treba na Dunaj :lol:
Druga želja mi je bila ostati 6 ur v miganju. Malo sem se bala, da bom pretiravala s tekom, ker te družba potegne za seboj, a sem pravi čas preklopila na hojo. Zadnja dva kroga sem spet pretekla, da sem ujela maratonsko razdaljo, pa čez tisti ciljni špalir se itak ne bi dalo hodit :lol:

Danes so sicer noge težke, a to je sladka utrujenost :D

In kot bi rekel Wega: Kumi čakam Sladkih6 -petič!!!!

Rajko and family, en velik HVALA! :laola
#238223
Lep pozdrav! :wink:

Najprej bi pohvalil Vreme, ki je priredil takšen tek, da nima nobene konkurence v Sloveniji.

Čestital bi Lojzetu, Neži, zajcu in dexi-ju za vhunske rezultate in vsem drugim, ki so se udeležili sladkih6 in ga uspešno končali.

Pred dvema letoma, ko je moj ati tekmoval na 2. Sladkih6 sem prišel navijat in takrat sem tudi v zadnjih dveh urah z njim pretekel 17km. Že takrat mi je tek zelo lepo zgledal in sem dobil željo, da ga nasljednič končam uradno. Letos sva se prijavila oba. Jaz z željo po maratonu(42km) on pa 60km. In prišel je 6.11.10 - vrhunec sezone. Ob 10:00 uri se je vse skupaj začelo. Prvo uro mi je šlo super. Tekel sem z zavoro in pretekel sem 10 krogov. Tudi druga ura je bila podobna prvi, sicer noge več niso bile čisto OK in proti pričakovanju sem ji ravno tako pretekel 10. Naslednje ure so noge postajale vedno bolj boleče, a na srečo je glava ostala do konca čista.
Zadnja dva kroga sem odtekel z atijem in tudi zadnji krog sva zaključila skupaj v cilju.

Pred štartom sem na tiho upal, da bom pretekel maraton, kar mi po petih urah tudi uspelo. Nato sem še v zadnji uri odtekel (in prehodil) 4 kroge in zaključil z 46,6 km.

Zahvalil bi se vsem, ki so me spodbujali in mi pomagali priti do takšnega rezultata.

Se vidimo na naslednjih Sladkih6, kjer bodo cilji normalno že malo višji.( :ignore: )
Uporabniški avatar
 tae
#238242
Tole poročilo bo dolgo, dolgo, dolgo, tako, kot je bil dolg ta tek.

Po neuspešnem ljubljanskem polmaratonu, sem tudi to prireditev hotel "skenslati." Hvala bogu, prijateljem in mojemu razumu, da sem se odločil pravilno in se vseeno udeležil Sladkih 6. Res super, enkratna prireditev, pika na "i" letošnji sezoni, s pomočjo katere lahko vsekakor trdim, da sem tekaško leto zaključil uspešno.

Definitivno najboljša tekaška prireditev, kar sem se jih do sedaj udeležil. Prav nobenega minusa nisem našel. Ocena 5, super. Poskrbljeno popolnoma za vse, prav vidi se, da Vreme z družino z dušo in telesom skrbi za ta dogodek.

Glede na to, da nisem ravno domač v ultra vodah, nekih številčnih planov nisem imel, ker ne vem kako se moje telo obnaša ob presežkih, ki jih ni navajeno. Rekel sem si, da bi bil 6 ur na progi, če bo telo zdržalo, vmes bi imel postanke s popolno pavzo za hrano in pijačo, potem pa kakor bo, pač bo. Bolj, kot fizično sem se na to prireditev pripravljal psihično. V naprej sem razmišljal kaj bom storil, ko se bo pojavila kriza.

Na to prireditev sva se prijavila skupaj z Liquidom, tudi pripeljala sva se skupaj in večino časa odtekla skupaj praktično z ramo ob rami. Brez njega, me na tem teku sigurno nebi bilo, zato HERMAN, HVALA TI.

Kljub v naprej objavljeni štartni listi, so se pred začetkom prireditve vsi poznani čudili, ko so me zagledali na štartu, glede na to, da še nikoli v življenju nisem pretekel maratona, pravzaprav mislim, da sem do sedaj pretekel največ 35km z veliko vmesnimi pavzami. Vseeno sem bil zelo vesel, ker sem po daljšem času spet srečal toliko poznanih.

Začelo se je:
Taktika: počasi, spremljanje srčnega utripa in ne tempa, hitrejši me ne smejo potegniti za sabo, varčevanje z močmi, pogovarjanje na progi, po največ 10 krogih pavza, ker sem navajen na 10ke.

Analiza tekme v številkah:
1. del, 10 krogov = 10,35km = 50min., 4:50/km, 150 pov.SU
2. del, 10 krogov = 10,35km = dobrih 49min., 4:48/km, 153 pov.SU
Prvo preoblačenje in prva menjava superg.
3. del, 10 krogov = 10,35km = malo čez 49min., 4:45/km, 163 pov.SU
Za prve tri dele teka je zanimivo, da je bilo vsakih 10 krogov malo hitrejših.
4. del, 10 krogov = 10,35km = okoli 52min., 5:03/km, 163 pov.SU
V tem delu sem malo popustil, ker sem šel preko svojega dolžinskega rekorda.
Druga menjava superg.
5. del, 5 krogov = 5.175m = 27min., 5:13/km, 157 pov.SU
6. del, 5 krogov = 5.175m = slabih 28min., 5:24/km, 149 pov.SU
Tu je hitrost padala, vendar se je tudi srčni utrip spet znižal, kar pomeni, da sem si vmes nabral nove energije.
50 krogov sva z Liquidom tekla skupaj, potem je on rekel, da bo nehal in naj grem jaz sam naprej.
Drugo preoblačenje in tretja menjava superg. Za konec sem si dal gor ta hitre superge in da vidim koliko lahko še iztisnem. Časa sem imel le še 40 minut.
Zadnji del: 9 krogov, 9.315m, dobrih 40 min., 4:23 min./km, 162 SU.
Vsekakor zadnji del proge najhitrejši.

Na koncu se je nabralo 59 krogov, kar naj bi zneslo cca 61 km.

S tem rezultatom sem presenetil samega sebe in verjetno še marsikoga drugega.

Ugotovitve za konec:
- Sabo sem imel vsega preveč (oblačila, hrana, pijača)
- Tudi med ultra teki človek ne rabi jesti (ko sem se ustavljal, sem se na veliko basal s sladkarijami, kar mi potem ni dobro delo, še posebej ker sem navajen, da vmes med tekmami nikoli nič ne jem)
- Vmes sem imel predolge pavze.
- Nikakor mi kaj takšnega nebi nikoli uspelo, če nebi bilo na in ob progi toliko poznanih, ki so me tako in drugače vzpodbujali. HVALA VAM.

PS: Ne vem kam bi to dal, med ultra tekom, sva z Inotom izvedla tekmovanje na 100m, ko sva imela oba za sabo že 60km.
Uporabniški avatar
 Wega
#238247
To je to. Druženje, veselje, upanja. Noro. Niti hecat se ne morem. Tekaški praznik.

Če sem prav seštel je bilo letos opravljenih 5086 krogov, torej 5246 kilometrov.

:clap:
Uporabniški avatar
 raf
#238249
Stoječi aplavz vseh udeležencev na koncu prireditve družini Korajžija je bil moment, ki se mi je zdel najlepši del dneva. vem ,da je bilo z pripravami veliko dela in upam ,da so s to gesto dobili vsaj zadoščenje za trud in dobro voljo, ki je bila včeraj prisotna v velikih količinah.
Res take pripreditev je prav za dušo in ko bom kaj več pri času bom še par vtisov napisal tudi jaz.
Uporabniški avatar
 Loni
#238266
Nekaj paberkov z moje strani:
:arrow: najbolj nerazpoznavna oseba... Semjul je prišel z brki... Sem morala dvakrat pogledati, če je res ta pravi.
:arrow: oseba, ki se je največkrat preoblekla... Raf
:arrow: oseba, ki mi je polepšala dan oziroma naslednjih par let, kako kičasto, kdo drug kot ZdravkoC
:arrow: oseba, ki je zaslužna za moj marsikateri včerajšnji meter... Sebi
:arrow: oseba, ki je včerajšnji Sladkih6 porazdelila na tek od sendviča do sendviča... HanaMB
:arrow: oseba, ki se je vsakič, ko je švignila mimo, zasmejala in obgovorila... Tae :clap:
:arrow: oseba, ki ni hodila, ampak ga je odtekla, svoj prvi maraton... Špela*
:arrow: oseba, ki je brez čipa z mano odtekla še 10 krogov, ker ni tla iti do avta po čip, se je že bal, da bo kaj zamudil... Marjan
:arrow: oseba, ki je vmes letala še na pošto, v štacuno... miciM
:arrow: oseba, ki jo 17.4. čaka Sacherca... Cormi
:arrow: oseba, ki je po 6ih urah divjanja iskala tistih 6 obloženih miz... GTA, ostalih 100 in toliko udeležencev jih je pridno praznilo med tekom

:arrow: oseba, ki je včeraj največkrat požrla svojo besedo... jaz :oops:

:arrow: Pa seveda cukrasto kičasta Vreme familija
:arrow: plus seveda vsi ostali
:arrow:
:arrow:
:arrow:
Uporabniški avatar
 5r002
#238276
4.Sladkih6 - moja prva ultra-tekaška prireditev, na kateri sem vztrajal do konca (če ne štejem viteških "Aj jh uhka 10 v enem dnevu?"). Vsi ostali moji dosedanji teki, razen prej omenjenega teka so bili krajši od 50 km.
Cilj je bil odlaufat 5 ur oz 60 km... :) No, ravno po 5ih urah teka sem imel krizo, katero sem premagal s pivom! :beer: :lol: Proti koncu sem se znova počutil odlično... :D
No, uspelo mi je naklepat kar nekaj km več od zastavljenega... in obstat na nogah do konca! :D

Hvala vsem za navijanje... mehiški val na koncu je bil res zakon! :) :laola :laola

Čestitke vsem za pretečene in prehojene km! :clap: Eni (Neža, Lojze, Zajc, Dexi...) ste ga res nenormalno žgal vseh 6 ur! :cast: Kapo dol tudi najmlajšemu udeležencu (TriatlonKid)! :clap:

Hvala Vremenovim in vsem tekačem za super kičasto prireditev! :lol: :clap:
Uporabniški avatar
 Vreme
#238288
V bistvu ne vem kaj naj napišem. Že ves dan zbiram besede s katerimi bi lahko opisal prireditev, ki ste jo več kot očitno vzeli za svojo. Toliko hvale in spodbudnih besed še ne. Za naslednja leta ste nam naložili kar veliko "breme". Ne morem reči drugega, kot to, da se bomo trudili še vnaprej, da bomo sami sladki še naprej, obenem pa bomo poskrbeli, da boste sladki odhajli domov tudi vi.

Vsem skupaj moramo reči še enkrat hvala. Čeprav v ozadju deluja ekipica, ki skrbi praktično za vse, ste ravno vi tisti, ki dajete piko na i tej prireditvi in zato smo vam globoko hvaležni. Brez vas nam nikoli ne bi uspelo. :laola

Kar se tiče mojega teka je bil tokrat najkrajši sladki tek do sedaj, seveda iz opravičenih razlogov, predvsem zaradi organizaciskih zadev okrog teka. Zjutraj pa me je predvsem, skrbelo,ker me je prejšni večer vsekalo v križu. Ampak ne boste verjeli, z bolečino v križu se da komot tečt, ko pa si ogret pa tudi nošenje bremen ni bil nek napor :D

Tako sem po tiho v začetku teka računal vsaj na 30 km, na koncu se je izkazalo, da sem uradno pretekel nekaj majn kot 29km, moj Garmin pa mi je pokazal nekaj več kot 31 km, kar sem opazil komaj danes doma. Kot je videti, sem dobra 2 km naredil kot pomoč pri okrepčevalnici. :shock: Sem uradno organizaturju prireditve že poslal prošnjo, da mi ta dva km šteje v končni rezultat :lol:

Še nekaj "uradnih" FOTK

Kot veste, uradne rezultate najdete TIMING-vo spletni streni.

Zraven odličnega rezultate Neže in Lojzeta je predvsem treba poudariti rezultat Lojzke, na kar me je opozoril Inot:
"Včeraj je Lojzka Bratuša kategoriji W70 dosegla svetovni rekord v cestnih 6 urnih tekih. Če ji odštejemo zadnji krog zaradi pravila 6. ur bi to še vedno znašalo 54.855 m. Do sedaj je bil svetovni rekord 48.774 m. "

Seveda gre za neuradni rezultat, pa ne zaradi pravil ,ampak predvem za to ker bi morala biti proga izmerjena natančno po pravilih IAU. Ali bi to imelo smisel ali ne pa je tudi vprašanje, saj je to povezano z dodatnimi stroški, konec koncev gre "le"samo za najbolj sladki tek :wink:
 marjan
#238289
Wega napisal/-a:Če sem prav seštel je bilo letos opravljenih 5086 krogov, torej 5246 kilometrov...
Prištej še mojih 10 brez čipa. Sem že Rajkotu rekel, da jih darujem za dobrodelne namene. :wink:

Sicer pa prima. Prve 3 ure sem jo kar dobro krožil potem pa prehuda teža v želodcu in odstop na polovici časa. Torej je bil maratonski zid dosežen pri 34 km :D Še en dokaz več, da bi moral več biti na asfaltu. Kaj morem, če je v gozdu in v hribih lepše. :laola

Po več kot uri počitka pa v ponovno kroženje z Loni. Mislil sem narediti ene 2 kroga, pa sem jih 10. In to z navadnimi spodnjicami. No očitno je vazelin od zjutraj še vedno malo deloval.

Pa še ena prigoda. Ko sem z Loni pretekel 4 kroge sem si za en njen krog vzel pavzo in se počil na stol. Pa prileti Nana mimo, jaz jo vzpodbujam, ona pa: "A že spet sedi :oops:"

Letošnja sezona za mene zaključena, v Palmanovi grem pa špilat zajca :wink:

Imejte se,
Marjan
Uporabniški avatar
 Loni
#238294
marjan napisal/-a: In to z navadnimi spodnjicami. Marjan

:oops: A z navadnimi gatami gre počasneje ali kaj? Ker potem bo treba še kake "ultra" gate nabaviti.


marjan napisal/-a:v Palmanovi grem pa špilat zajca

Samo tu ne bo p.b.ja in dvojnih makaronov :--
Uporabniški avatar
 vencelj
#238299
Vreme napisal/-a:
Tako sem po tiho v začetku teka računal vsaj na 30 km, na koncu se je izkazalo, da sem uradno pretekel nekaj majn kot 29km, moj Garmin pa mi je pokazal nekaj več kot 31 km, kar sem opazil komaj danes doma. Kot je videti, sem dobra 2 km naredil kot pomoč pri okrepčevalnici. :shock: Sem uradno organizaturju prireditve že poslal prošnjo, da mi ta dva km šteje v končni rezultat :lol:



tisti vozli na startnociljnem prostoru so prav zanimivi... :mrgreen:
 nana
#238307
marjan napisal/-a:Pa še ena prigoda. Ko sem z Loni pretekel 4 kroge sem si za en njen krog vzel pavzo in se počil na stol. Pa prileti Nana mimo, jaz jo vzpodbujam, ona pa: "A že spet sedi :oops:"

:D

Ker je skoraj že vse povedano, pravzaprav ne vem čisto dobro, kaj naj še rečem. To, da so se prijave začele pobirati v petek zjutraj, jaz sem se pa popoldne zbala, da moje plačilo v ponedeljek ne bo dovolj hitro, govori samo za sebe. Se bojim, da se bo naslednje leto potrebno prijavit v prvi uri (kot za Londonski maraton :D )

Lani sem tekla sama, medtem, ko je moj soprog s kolesom krožil po okoliških klancih. Letos sem za tek navdušila tudi njega. Prvi dve uri sva tekla skupaj, potem me je pa suvereno pustil zadaj in ugotovila sem, da se bo potrebno kar dobro potruditi, če bom želela zaključit s kakšnim krogom več. Od tretje ure dalje, sem imela rezultate ves čas na očeh, njega pa na varni razdalji. Ko mi je volja že malo pojenjala, je mimo mene padel zajec s pripombo "mož te lovi"... Me je kar odneslo naprej :wink: Na koncu mi je uspelo za dva kroga, ki bi lahko bil tudi eden, če bi vedel, da gre lahko pred koncem 6. ure še v nov krog (v Wildonu, kjer sva tudi tekla, je moral biti zadnji veljavni krog zaključen znotraj 6. ur). Skratka - uspelo mi je, sicer bi bila moja surla kar pošteno dolga :D
Me je pa danes, ko sva šla peš na Pohorje, prehitel za debelih 10 minut. Pa sva bila oba zadovoljna :wink:

Classix napisal/-a:Bom pa za razliko od @ Vencelj kar zapisal, kaj me je še posebej zbodlo v oči, ko sem preletel rezultate...Nana, Cormi, špela* in tae!!! BRAVO!!!

Tole moram pa nujno pokomentirat... ne vem, zakaj te je tako zbodlo v oči, saj jaz vsako leto stabilno povečujem razdaljo: 2008: 42 krogov, 2009: 45 krogov, 2010: 47 krogov :arrow: če bo naslenje leto 49 krogov, sem pa itak zmagala :D

Bi se pa ob tej priložnosti rada zahvalila ursid, ki se teka ni mogla udeležit, nam je pa poslala odlične čokoladne kocke, ki so kar hitro pošle :wink:
Nazadnje spremenil nana, dne 07 Nov 2010, 23:24, skupaj popravljeno 1 krat.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA