Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 GTA
#238313
Hvala Rajko, družina in prijatelji! Odlični ste! To je bistvo ultra teka. Brez reklame, brez velikih besed, kompliciranja, nekih nagrad, ki jih je pri takšnih tekmah tako ali tako treba razdeliti od vseh tekmovalcev med tistih nekaj, ki pač pretečejo malce več. Mislim, da je to povsem nepotrebno. Od tistih, ki smo včeraj tekli na Sladkem vrhu, ne poznam nobenega, ki bi mu to kaj pomenilo, vsakdo pa je bil vesel druženja (vedno ko sem med kroženjem srečal kogarkoli od Špartatloncev mi je bilo malce lažje), pregrešno dobrih slaščic in male pozornosti ob zaključku 6 urnega kroženja. Za vsakogar. Vsak je dal od sebe, kar je pač lahko, železna Lojzka, bosonogi gorenjski norci, mali neverjetni Leon, Zajček, ki mi ni dal dihati do konca, Alja sonček... in naša nova neverjetna članica Špelca... no ja, razen mojega Edota, ki ga je izdalo nevemžekaj (po moje tudi on ne ve). Mislim, da bo od letos naprej glavna tekma potekala od takrat, ko bo Vreme odprl prijave in do zapolnitve kvote!
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
#238314
Za nami je res še en lep tek, lahko bi rekli kar precej pocukran :D
Že branje teh poročil je lušno (sladko) :D
Toliko znanih obrazov na kupu, vsi nekam hitijo, čeprav se jim nikamor ne mudi :D
Lojzka in TriatlonKID sta vredna posebne omembe in pohvale, da o Neži in Lojzetu sploh ne govorim. Seveda tudi drugi, tretji, ... vsi zmagovalci :D
Rajko & družina :clap: :cast: :cast1: :TF)
Uporabniški avatar
 semjul
#238334
:D

tek katerega se z veseljem udeležim, če pa se mi slučajno ne uspe,pa se z veseljem spominjam kroženja. Letos mi je uspelo realizirati udeležbo, poporavil sem predhoden rezulatat za 2km in moj cilj je bil dosežen.Sicer so me nekateri tekači malce zbadali, ker sem si jemal daljše postanke,vendar je iz 57km v letu 2008 na 59km v letu 2010 povsem zadovoljiv rezultat, sploh če pomislim na naslednja leta, ko bom želel tudi tega popraviti. Če bi naklepal nevemkoliko km, ja kdo bi jih pa naslednje leto lovil?
Rajko z družino, hvala, kot vedno ste se potrudili :clap:
Uporabniški avatar
 Classix
#238338
nana napisal/-a:
Classix napisal/-a:Bom pa za razliko od @ Vencelj kar zapisal, kaj me je še posebej zbodlo v oči, ko sem preletel rezultate...Nana, Cormi, špela* in tae!!! BRAVO!!!

Tole moram pa nujno pokomentirat... ne vem, zakaj te je tako zbodlo v oči, saj jaz vsako leto stabilno povečujem razdaljo: 2008: 42 krogov, 2009: 45 krogov, 2010: 47 krogov :arrow: če bo naslenje leto 49 krogov, sem pa itak zmagala :D



Napačno sem bil razumljen. Moj vpis pomeni le to, da sem nad tvojimi letošnjimi rezultati (TF 10ka, Berlin, Sladkih 6) navdušen.

LP
Matjaž
Uporabniški avatar
 markor
#238339
:D
..še jaz na kratko, ker ste že itak vse povedali / napisali..
:arrow: res, prireditev, na katero komaj čakaš - še enkrat iskren poklon vsem, ki so se trudili za nas! :laola
:arrow: hvala vsem kuharcam / pekačicam - bilo je odlično! :laola
:arrow: hvala vsem za super slike! :laola
:arrow: hvala navijačem v zadnjih krogih - špalir je bil super! :laola
:arrow: pred tekom sem imel cilj - 60 krogov oz. 60km. Cilj sem dosegel, moram biti srečen :wink: ..pa čeprav me je vmes vsaj dvakrat prijelo, da prej "odneham".. pa še nekaj sem spoznal - iskren poklon vsem, ki jim je ultra smisel. Bravo! :clap:
lp
m

p.s. aja, še to: zgrozil sem se nad neverjetno močjo "TF ultra lobija" - še tako pravovernega kratkaša (Tae) spreobrnejo v ultraša.. :mrgreen:
#238342
Toliko ste že nahvalili Vremenove, a kljub temu ne morem mimo tega, da jih ne bi še jaz. Bravo družina Vreme!! :clap: :clap:

Ne vem če veste, da so ob vseh organizacijskih podvigih, ki ste jih že omenili, letos dodali še dodatno storitev - uvajane novincev. Sam sem bil na Sladkih 6 prvič, pa je bil Vreme tako gostoljuben, da je kar nekaj krogov na začetku tekel z mano. :clap:

Res lepa prireditev. :laola

Zame je bilo prvič, a nikakor zadnjič. Ker prej še nikoli nisem tekel več kot 21 km, sem tokrat načrtoval testiranje svojih zmogljivosti na nizki hitrosti (no, saj tudi moja tekmovalna hitrost ni nek biser), pa kolikor bo naneslo. Tiha želja je bila narediti kaj takšnega, kar je tokrat naredila špela* (bravo :clap: ), a žal bom moral na to še malo počakati.
Tokrat se mi žal ni izšlo, saj se je že na 14. kilometru oglasila poškodba, kakršne do zdaj nisem poznal (bolečina na zunanji strani kolena). Na začetku je bila blaga, a se je stopnjevala. Poskusil sem z odmori, hojo, mazanjem s kremo, masažo in na ta način nekako naklepal 28 krogov. Takrat pa je bilo jasno, da moram zaključiti, saj je bila bolečina že pri hoji prevelika, kaj šele da bi tekel, tako da tudi velika želja po nadaljevanju ni bila dovolj.

Pohvale vsem tekačem za pretečene kilometre. :laola
Nekaj vas je bilo takšnih, za katere še zdaj nimam besed (kot na primer Lojzka in TriatlonKid, pa še kdo). :clap: :cast1:

Ne glede na to, pa moja poškodba ni uspela pokvariti izjemno dobrega vtisa o tem teku, zato se bom še vračal. Pa kot kaže ne samo jaz, saj ko sem kolegom sotekačem, ki tam še niso bili, prenašal svoje vtise o tekmi, so se že javili, da bi šli naslednje leto tudi oni. Priti na štartno listo bo kot kaže res vsako leto težje. Ob tem pa lahko dodam, da se mi letos, kljub temu da je bila štartna lista s prvotnih 100 še nekoliko povečana, ni zdelo da bi bila prevelika gneča.

Zdaj mi ostane saniranje poškodbe, ki se trenutno lepo umirja in upam, da bom šel lahko še v Palmanovo, kjer sem tudi že prijavljen.
#238345
markor napisal/-a::D
p.s. aja, še to: zgrozil sem se nad neverjetno močjo "TF ultra lobija" - še tako pravovernega kratkaša (Tae) spreobrnejo v ultraša.. :mrgreen:


Ne vem, če je že čisto spreobrnjen. Ko sem ga v soboto to vprašal, je sicer rekel, da mu je bilo zelo všeč in da je zelo zadovoljen, ampak da se "ultre" on vseeno ne gre.
#238346
Čestitke največjim zmagovalcem te prireditve, družini Vreme, ki je organizirala to tekaško srečanje v popolnost, celo vreme, in vsem, ki ste napekli za 6 sladkih miz sladkih dobrot, ki ste nam točili vodo in napitke ter na koncu celo Coca-colo. Hvala za večerjo z dvema menijema, hvala za vzdušje in hvala, da sem bil lahko zraven. :clap:
Navijači ste (smo) bili enkratni. :laola
Tekači bili ste (smo) nepozabni. Se sploh ne upam imen pisat, ker bi koga pozabil. Ste se borili, brez primere.:juhuhu: :lauf: :cast1: :cast1:
Čestitke najboljšim, svetovnim rekorderjem, mladim, tistim, ki ste prvič poskusili z novo razdaljo, vsem, ki smo se borili po svojih močeh, vsem, ki ste se vrnili po poškodbah in opravili letošnjo najdaljšo razdaljo. Čestitke tistim, ki ste hodili, tistim, ki ste ves čas tekli, in tudi tistim, ki ste (smo) kombinirali več disciplin. :clap: :mrgreen: Čestitke tudi bosonogim in okrvavljenim. carji ste bili vsi.

Sam sem bil v tem teku pred dvema letoma, ko sem bil tu prvič, očitno v predobri formi in nakrožil 60 km, kar mi je bilo lani in tudi letos popolnoma nedosegljivo. Stvar sem vzel kot trening dolgega teka in se sprostil tako zelo, da sem doma pozabil celo svoj lastniški čip. Pa so organizatorji tudi to rešili z nasmehom. :lol: :arrow: :idea:
Pa to še zdaleč ni bila edina neumnost, ki sem jo ušpičil. Poleg tega je bila namreč še kasneje na teku opravljena afera nahrbtnik, ki je imela na srečo dober konec (Marjan, še enkrat opravičilo). Bo pa opisana v rubriki doživetja na teku, kamor spada. Link bo, ko bo, tukaj. :bum: :bum: :wc: :oops: :oops: :lol:

Aja, skoraj bi pozabil na glavni del. Tudi tekel sem. :lauf: :juhuhu: :nono: :toast: :ignore: :lauf: :hehe:
Prvih 25 krogov je šlo v dveh urah in pol, pol je "blo pa konc". So mi noge čist svinčene ratale, še dvojni gel ni prijel.
Mislim ni "blo čist konc", sem še tekel v počasnejšem tempu, potem me je začelo zebst, sem pa še hodil s Sončko nekaj krogov pa sem videl, da hodit pa ne znam - mislim sem prepočasen, pol je "blo pa res čist konc" in sem se proti koncu 4. ure kar na Lonino dekco (tam na tleh je bla čisto sama - dekca namreč) ulegel in le še navijal. Sam še ležalnik mi je manjkal. Sem navijal, so bili vsi vesel, samo Nana je rekla naj se ne hecam. Potem ko sem malo degustiral pri omizju, kibiciral, diskutiral, paradiral, in se za prvo silo regeneriral. me je postalo sram, da zabušavam, ko drugi garajo. Pa sem se vrnil v bitko proti koncu 5. ure.
Zadnjo uro sem zopet šibal v tempu kot prvo. Rojen ultraš, vam rečem, sam treniram premalo, mal se preveč sam sebi smilim po dveh urah, ene par kilc mam preveč, mal me že olčitno tud Emšo daje, mislim pri motivaciji za treninge seveda (ampak k Lojzko gledam, kako svetovnega podira, je to en beden argument). Glede ostalega pa se pa ni za prtoževat. Še koleno, ki sem ga prvič začutil, me ni izdalo.

Prosto po spominu 1. ura 10 krogov, druga 10 krogov, tretja 9 krogov, četrta 7 krogov, peta 2 kroga in zadnja ura 10 krogov. Skupaj slabih 50 km. Tistih 300 m, ki mi jih je zmanjkalo je gotovo bilo, ker sem se šel v avto preoblečt, pa tudi okoli 6 miz sem nekajkrat zakrožil. Če bi imel Garmina, bi ta ziher ugotovil, da je bila proga vsako uro (zaradi več postankov) 1 m daljša, a ker ga nisem imel tega ne morem trditi.
:lol:
Že danes pa me je neizmerno strah Sladkih 6, 2011. Kaj če se prepozno prijavim :--(
Nazadnje spremenil raziskovalec, dne 08 Nov 2010, 12:36, skupaj popravljeno 1 krat.
 spela*
#238347
Najprej hvala družini Vreme za to res izjemno prireditev! :laola
In vsem tekačem in navijačem, ki s(m)o naredili čudovito vzdušje.
In hvala vsem za izrečene in napisane čestitke, ste me še dodatno prav lepo presenetili! :D :oops:
Vse skupaj je bilo že skoraj kičasto. :lol:

Ob prihodu sem ugotovila, da sem bila napačno prepričana, da ime prireditve pomeni "6 ur teka po Sladkem Vrhu". V resnici pomeni 6 sladkih (s sladkarijami obloženih) miz in 6 sladkih ur teka.
Čeprav sem ob prijavi napovedala, da bi rada pretekla razdaljo maratona, v soboto nisem bila več tako prepričana, da bom vztrajala tako dolgo. Ampak ker sem šla lepo počasi (oziroma "poskakovala", ker se menda preveč odrivam navzgor namesto naprej, kot so mi zdaj povedali, in bom morala očitno malo več delati na tekaški tehniki), je kar šlo. Vmes sem se seveda tudi ustavljala, čeprav moram priznati, da mi hrana med tekom niti preveč pasala, pa ne glede na to, da so bile dobrote tako rekoč božanske.

Za razdaljo maratona naj bi bilo dovolj 41 krogov. Jaz sem si rekla, da jih bom za vsak slučaj pretekla 42, da mi potem ne bi zmanjkal še kakšen meter. Pa sem potem šla še en krog. In če bi vedela, na kakšen način se na koncu spodbuja tiste, ki vztrajajo do konca, bi vztrajala tudi jaz. :D

Epilog:
Pričakovala sem, da bom naslednji dan komaj hodila. Skrbelo me je že, kako bom speljala tekmo v agilityju na Hrvaškem, na katero sem se prijavila s psico. A ne le, da nisem imela nobenih posebnih problemov, pač pa sva, prvič na kaki tekmi, celo zmagali. :D
Uporabniški avatar
 tae
#238348
John Wayne napisal/-a:
markor napisal/-a::D
p.s. aja, še to: zgrozil sem se nad neverjetno močjo "TF ultra lobija" - še tako pravovernega kratkaša (Tae) spreobrnejo v ultraša.. :mrgreen:


Ne vem, če je že čisto spreobrnjen. Ko sem ga v soboto to vprašal, je sicer rekel, da mu je bilo zelo všeč in da je zelo zadovoljen, ampak da se "ultre" on vseeno ne gre.


Johny, dobro si si zapomnil moje besede :D
Ne glede na razdaljo teka, ste tekačice in tekači itak ena takšna super družba, tako da sploh ni pomembno ali je kdo kratkaš ali ultraš, dejstvo je da smo vsi tekači.
Uporabniški avatar
 Rollback
#238353
Križev pot je Rajko potil, da je spravil vse tole skupaj in uspelo mu je - pa še kako :D

Če mene vprašate, je poleg odlične družbe, sladkih prigrizkov in dobre volje še en pomemben aspekt tekanja v krogih: tudi najboljši morajo malo počasnejše večkrat gledati v hrbet :lol: :lol:

Hvala Rajkotu in familiji, vsem na progi in ob njej za odlično vzdušje, močni Viteški zasedbi za motivacijo in ostalim bosonogcem za družbo :laola
Ečo, ti si itak car, MATE ti pa borec do zadnje kaplje krvi :cast: Lenči, Robocop in Mici pa dobrodošli med bosonogci :D :D

Kdaj se že odprejo prijave za 2011? :wink:
#238356
spela* napisal/-a:
Epilog:
Pričakovala sem, da bom naslednji dan komaj hodila. Skrbelo me je že, kako bom speljala tekmo v agilityju na Hrvaškem, na katero sem se prijavila s psico. A ne le, da nisem imela nobenih posebnih problemov, pač pa sva, prvič na kaki tekmi, celo zmagali. :D


Čestitke torej za obe zmagi!!! 42km in agility

LP Tomaž
#238365
Toliko lepega je bilo že napisanega, pa vendar čutim, da moram dodat še svoj piskrček.

Enostavno čudovito je bilo. Biti del te velike družine, teči z vami, se poveseliti, in vzpodbujati druge, ko ti več ne gre. :laola

Vsekakor iskrena hvala družini VREME, brez vas tudi ne bi bilo teh nepozabnih sladkih 6 :cast: :cast: :cast:

Spoznala sem toliko tekačev in tekačic iz foruma, jih videla v ŽIVO... in kot tolikokrat odkar sem postala del te druščine, prišla do spoznanja, da so to ljudje, med katerimi se počutim tako domače, ljudje polni volje, prijaznosti, poguma, vztrajnosti, smeha in sočutja...

Ko sem se prijavila na sladkih 6, sem že imela poškodbo. Toda tako zelo sem si želela spoznati to druščino in teči z vami. In tako sem prijavila hčerko Tino, sina Jureta in sebe. :D :D :D
Morda sem ravno zaradi dejstva, da bi lahko tekla na sladkih 6 vztrajala pri fizioterapijah, pregledih zdravnikov, da bi končno bolečina v nogi minila in bi lahko spet tekla brez večjih bolečin in tudi ne s strahom, da je morda le potreben daljši počitek. :--( :--( :--(
Pa ni minila in tako sem pričela s plavanjem, po katerem sem čutila bistveno izboljšanje. In končno je prišel pravi odgovor moje fizioterapevtke - nestabilnost medenice - in rešitev - medenični pas za stabilnost - posebne vaje za moč...
In prav v Anglijo je bilo potrebno naročiti pas.
Moj cilj tega dne je bil preteči polmaraton - moj prvi, čeprav je letos januarja kazalo, da bo bistveno hitreje.
Tako sem pretekla 21 km v par sekundah pod dvema urama. Moj cilj je bil dosežen in neizmerno sem bila srečna. Počutila sem se kot zmagovalka. :clap: :clap: :clap:
Po desetminutnem odmoru, sem poskušala ponovno teči. Bolečina v nogi je postala zelo močna in tako sem se na 25,9 km ustavila.
Potem sem z velikim veseljem spremljala vse tekače in v čast mi je bilo, da sem lahko komu ponudila coca colo, čaj, vodo in da sem bila sestavni del ekipe, ki je v zadnjih minutah spremljala najvztrajnejše. :laola

Še enkrat bi se rada zahvalila vsem za ta nepozaben dan. Hvala za fotografije, za vaše prispevke, ki jih z užitkom prebiram in se že prijavljam na sladkih 6 prihodnje leto. Torta bo imela še kak srček več.

In naj s ponosom dodam, da je moja hčerka Tina pretekla svoj prvi maraton - pretekla je 43 km in da sva naslednji dan, skupaj s kar nekaj tekači sladkih 6, z užitkom in brez bolečin osvojile tudi Pohorje. :D :D :D

Hvala vam in še enkrat vsem iskrene čestike :cast: :cast:
Uporabniški avatar
 natasa
#238367
Saj ne vem kaj bi napisala, vse je že bilo napisano.

Skratka sami superlativi, NAJLEPŠA HVALA DRUŽINI KORAŽIJA :laola , ustvarili ste prireditev s :heart in dušo :clap: .

Kar se tiče mojega teka sem zadovoljna :wink: , prišla sem le na ultra trening, domov pa odnesla 2.mesto :lol: . Prvi dve uri sem se odlično počutila in z užitkom tekla, drugi dve uri sem pa imela že vsega poln kufer...in sem tudi tempo precej spustila...vmes mi je med tekom Zdravkec ponudil :beer: in sem ugotovila, da mi noro paše :shock: . Ko sem pritekla do "okrepčevalnice" sem Bogdanu naročila pivo, ki mi je dal novih moči in neverjetno voljo za tek.....da sem lahko oddirkala do konca.....zdaj mi je kar malo žal, da sem 2 uri zabušavala, saj bi se drugače približala 70-im km. No, pa saj bo Sladkih 6 tudi naslednje leto......če bom seveda dovolj hitra s prijavo :oops: .

Čestitke vsem sladkim tekačem in tekačicam :laola :laola :laola,
in seveda vsem sladkim fotografom za sladke fotke !!!
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA