Traili za mlado in staro od 1 - 100km: MINI GM4O 1 -3km, GT 12 km, GM4O 42km in UPT 100km. Tretji vikend v juniju je Podbrdo center gorskih tekov. Vse od dogajanju tudi v tem forumu.

Moderatorji: Jožko, Tedi, klavdija

#251835
Včeraj je padel Durnik,ki je še vedno enako strm in zahteven,še posebno na tekmi,ko je za teboj že 23km vzponov in spustov.Novi del proge nad Podbrdom pa je po mojem mnenju tudi zahteven,saj je prvi kilometer polno kamenja in je treba biti še posebej pazljiv,zadnji kilometer pa je ravno pravšnji makadam za sprint,če ti seveda ostane še kaj moči.Bravo Jože in ekipa,ki se trudijo,da bo tekma speljana kot se šika :laola
#251870
Pozdravljeni!
Ja Aleš je že tako, da take proge prav brez kamenja skoraj ni :D No mi se bomo potrudili, da ga bomo odstranili čim več in da bo proga čimbolj varna. Pri spustih so take zadeve res lahko tečne in se hitro lahko pripeti, kaj nepredvidljivega.
Tristota prijava dva meseca pred tekmo je zabeležena, kar nas zelo veseli. Je pa prijavljenih tudi že 8 nacjonalnih reprezentanc. No seveda le teh pričakujemo vsaj še 2X toliko :D
Vse ostalo pa poteka tako, kot smo si zamislili vsaj na papirju zaenkrat. Kako pa bo v resnici bomo pa videli :D
#251885
Vabilo prijateljem GM4O :D
Organizatorji GM4O delamo vse, da pripravimo tekmo za SP v najboljši možni varjanti tako, da bo za vse nastopajoče maraton 4 občin res tisto pravo doživetje, seveda bo pri tem svoj delež odigrala tudi dobra in urejena proga. Progo smo na več mestih spremenili jo podaljšali in bo tako popolnoma nov izziv vsem nastopajočim.
Ekipa, ki bo urejala progo na delu s Prehoda do koče na Poreznu vas vabi v SOBOTO, 30.4.2011, da se udeležite akcije urejanja poti na tem delu.

Zbor vseh delavcev bo ob 8,00 pri koči na POREZNU. Priporočljivo orodje je KRAMP, lahko tudi pol avtomatski. (gore ga dignem, dole pade sam) Za pijačo in malico poskrbi organizator GM4O in PD Cerkno!

Seveda naprošamo vse, ki bi se našemu vabilu odzvali, da nas o tem tudi obvestijo radi lažje organizacije prehrane in napitkov.
Skopali bomo cc 300 m steze na novi trasi, ki bo veliko lepša in še bolj adrenalinska kot prejšnja VEČNA POT.
Že vnaprej se vam zahvaljujemo in se veselimo srečanja z vami.
:D
Na trasi s Porezna proti Podbrdu in Petrovem Brdu so bile postavljene tablice, ki so označevale smer trase maratona GM4O. Ob današnjem ogledu trase in poti sem opazil, da tablice na večih strateških mestih manjkajo. Nekdo jih je enostavno odstranil z mest, kjer so bile pritrjene. Vem spoštovani naravovarstveniki,(ali pa mogoče "dobri prijatelji"), da ni prav, da so tablice pribite v živo drevo pa vendar so pribite s tako majhnimi žebljički, da stara skrivenčena bukev, ki je prestala že veliko hujšega zaradi tega ne trpi tako zelo, da bi jih bilo treba odstraniti ravno sedaj pred tekmo za svetovno prvenstvo.
Razmišljamo kako bomo to pot uradno označili po tekmovanju, saj je GM4O obiskan skozi vse leto ne samo na dan tekmovanja.
Stare tablice bomo odstranili za nov način pa še ne vemo, bo pa sigurno lepši in bolj prijazen naravi.
Prosim vse, ki vas te oznake motijo, potrpite še ne cela dva meseca in nam po maratonu pridite pomagat pri odstranjevanju oznak in vsega ostalega, kar bo za pobrati. Kdor pa tablico že razbije naj jo tudi odnese s seboj v dolino, da mi malo olajša delo.
Hvala za razumevanje in lep dan vam želim. Jožko
#252320
Tole fotko sem naredil danes dop. na Šavniku. Med Koblo in Črno prstjo je še videti sneg. Tam pa nisem bil, tako da glede prehodnosti ne vem... :roll:
http://www.mojalbum.com/vencelj1/pomlad ... o/18698998

LP, vencelj
#252348
Pozdravljen Aleš!
Malo pozno pa upam, da še pride prav :D . Ni dolgo od tega so ta del opravili 4 tekači iz Poljanske doline. Povedali so, da so prišli čez, ker je bil sneg odpuščen in se je dalo narediti stopinje, v nasprotnem primeru, ko pa je sneg pomrznjen pa je prehod v tekaških copatih smrtno nevaren in se ni za igrati s svojim življenjem.
ORGANIZATORJI TA DEL PROGE ŠE NE PRIPOROČAMO, CELO GA ODSVETUJEMO :!:
Po slikah sodeeč je že kar dobro načet in se bo kmalu poslovil vsaj tja do decembra.
#252373
Nič ni pozno,saj načrtujem naskok na prvi del trase v naslednjem tednu :)Vsekakor bomo opozorilo vzeli na znanje in se bomo rajši podali po južni obvoznici.Tudi po tej trasi bo trening dobrodošel za ugotavljanje pripravljenosti ;) Jožko,hvala za informacije.
Lep pozdrav v Baško grapo
Aleš
#252425
alfamann napisal/-a:Oj. Povejte mi kakšne copate boste imeli obute na nogah? oziroma kakšne so primerne za ta podvig? Hvala LP




Oj!

Drugače sem bil vedno pristaš Salomona XA modelov, ampak odkar sem na nogo nataknil Mizuno Ascend 5, bi šel po treningu lahko z njimi vred spat, ker so tolk udobni. :lol:

D
#252455
Deniz napisal/-a:Oj!

Drugače sem bil vedno pristaš Salomona XA modelov, ampak odkar sem na nogo nataknil Mizuno Ascend 5, bi šel po treningu lahko z njimi vred spat, ker so tolk udobni. :lol:

D


Tudi jaz bom imel mizunke obute,ker mi tud men pašejo,so res odlične za trail teke,za asfalt pa le kakšen kilometer.Glede palic pa,men pomagajo za pot navzgor,drugače morš pa z rokami po kolenih,kar je pa kar hudo za hrbet.Za navzdol pa jaz ne uporabljam palic,ker zna biti kar nevarno. ;)
LP;Aleš
#253046
Pozdravljeni!
V tem vikendu je bila pri nas na pripravah Slovenska reprezentanca v gorskem maratonu. Sistematsko so pregledali progo na celi trasi. Njihova ugotovitev je, da je proga težja od prejšnje in da bo potrebno vso zadevo še večkrat dobro pretuhtati in določene dele odteči na polno. Seveda je poznavanje terena na njihovi strani in domača publika tudi :D

Kar pa se tiče proge pod Črno Prstjo vam svetujem, da počakate še 14 dni, je res še ZELO NEVARN prehod, čez melišče na sedlo čez SUHO. Tam popravnega izpita ni zato pamet v roke in lepo po JUŽNI OBVOZNICI, ki je ravno tako zadosti težka in primerna za trening :D
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA