10-ka ne spada med dolge teke.
vencelj Napisal/-a: Kdo bi na maratonu s sabo vlačil odvečne kilograme (čeprav jih nekateri moramo)...![]()

amajce3 Napisal/-a:Hodim 4-5krat tedensko v fitnes. je fitnes sploh priporočljiv za tekača glede na to da pridobiš na mišični masi in s tem povečaš težo??
amajce3 Napisal/-a:hvala vsem za vas čas in nasvete!
moja teža je res "ogromna" ker mi na videz ni videti več kot 70kg in tudi sam zdravnik na sistematskem pregledu me je stehtal večkrat ker ni mogel verjeti teži ki jo je pokazala tehtnicaočitno imam zelo težke kosti ker maščobnih oblog nimam nikjer.
sam bi si želel naslednje rezultate:
10km okrog 35min.
5km 15min
1km 2.50min
ter šprint 7,6
Mislite da bi se te čase dalo doseči?
Moj tening pa bi zgledal takole:
pon. tek 6km
tor. tek 4km s polno obremenitvijo in fitnes 1ura (vaje za prsa ramena)
sre. 1ura fitnes(vaje za biceps,triceps,trebušne)
četrek: tek 12krat minuta teka s polno hitrostjo z vmesnimi pavzami 1-2min
petek: 6km tek polna obremenitev
sobota: lahkoten tek 4km, kolesarjenje 30km ter fitnes 1ura (vaje za prsa ramena)
nedelja: kolesarjenje 30km ter fitnes 1ura (vaje za biceps,triceps,trebušne ) ter tek 12km
Je takšen program treninga zgrešen? kje bi dodal šprinte in ali je v fitnesu pametno delati vaje za moč nog glede na to da dodatna teža v nogah ni priporočljiva ? tu pa res pride do nasprotij z šprintom in z teki na srednje proge, ker mi je sosed maratonec svetoval da v fitnesu naj nikar ne delam vaj za moč nog ker bom pridobil nepotrebno težo vem pa da pri šprintu brez te moči ne gre...
Vrni se na dogovori o treningih, programi treningov
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov registriranih in 2 gostov