Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Uporabniški avatar
 olii
#268289
Tianovo pismo:

Sem Tian in sem star 3 leta. Rodil sem se dva meseca prezgodaj. Čeprav sem po naravi vesel in navihan fantek, imam že od rojstva naprej razvojne težave. Svoje prve korake sem naredil pri 2 in pol letih in od takrat odkrivam svet. Mami in ati sta opazila, da sem v svojem svetu, v katerem sem rad sam in se le redko vključujem v družbo. Pred kratkim so mi diagnosticirali motnje avtističnega spektra. Še vedno ne govorim, ne znam se vključiti v igro svojih vrstnikov, imam ponavljajoče se obnašanje in idr…, a kljub vsem težavam sem dobrovoljček, ki ima rad objeme. Moja mamica in ati bi mi rada pomagala in mi omogočila čim bolj polno in samostojno življenje.

Rad bi enkrat rekel svojima staršema MAMI in ATI in razumel stvari, kot jih razumete vi. Rad bi se jima zahvalil za vso skrb in pomoč.

Odkrila sta namreč program, v katerega verjameta, da bi meni najbolj pomagal. Program se imenuje The Son-Rise Program. Posebnost tega programa je, da bosta moja starša terapevta, ki bosta z vztrajnostjo, navdušenjem in ljubeznijo izvajala ta program doma, v za to posebno urejeni igralni sobi, v kateri bom preživel več ur vsak dan naslednjih nekaj let. Programa se je mogoče naučiti le v ZDA v Autism Treatment Centru, kjer se je potrebno udeležiti enotedenskega tečaja. Program je bil nagrajen za najboljšo avtizem terapijo v letu 2011. V okviru našega zdravstva pa mi pripadajo le 3 ure dela s specialnim pedagogom na teden.

Poleg intenzivnega programa bom potreboval biomedicinsko terapijo s hrano (brez glutena in kazeina) in z ostalimi dodatki k prehrani iz tujine (vitamini, minerali, probiotiki) ter kasneje tudi terapijo s kisikovimi komorami (Hyperbaric Oxygen Therapy). Dokazano je, da te komore obnavljajo celice v možganih, katere so pri otrocih z avtizmom poškodovane.

Moja starša se zavedata, da ju čaka veliko trdega dela, vendar sta odločna in se učita, kako mi pomagati, ker sta prepričana, da s pravilnim delom in zgodnjo intervencijo lahko dosežem vse. Da mi bosta lahko pomagala, bosta potrebovala več finančnih sredstev, kot sta jih zmožna zbrati oz. zaslužiti sama. Vsak prostovoljni prispevek bi jima olajšal pot v Ameriko, pripomogel pri biomedicinski terapiji in pri terapiji s kisikovimi komorami, za kar bi vam bili vsi trije neizmerno hvaležni.


Kdaj: 22.12.2011 med 09.00 in 18.00 uro
Kje: Stadion policije Tacen pod Šmarno goro
Kaj: tek
Organizator-ji: Policija in Športno humanitarno društvo Never Give Up

Kontaktni podatki
Telefon:031 326 109
Kontaktna oseba-e:Olga Kantužer Deželak

Opis
Udeleženci - tekači bodo tekli po stezi stadiona poljubno število krogov. Tek ni tekmovalnega značaja, vsak tekač odteče kolikor želi. Štartnine ni. Zbirali se bodo prostovoljni prispevki namenjeni Tianu.
Uporabniški avatar
 muc
#268438
mušnica napisal/-a:Trenutna forma bo ravno za ene dva kroga :oops: :oops:
Se pa vidimo :laola



Itak! :wink: ...see ya :D
Uporabniški avatar
 EčO
#268446
Za vse, ki imate tega dne obveznosti in v Tacen ne morete, bi pa donirali.

Športno humanitarno društvo VZTRAJAJ - NEVER GIVE UP
Grobeljca 52, 1211 Ljubljana

Številka TRR:
020320259609009 NLB

Namen: Tian


Hvala vsem za dober namen!!!!

:laola
Uporabniški avatar
 Loni
#268460
Pridem kar osebno, pa še kak pulover S velikosti, tisti sinje modre barve, mi dajte na stran, ker se prikažem šele po šihtu.
 RAJZL
#268611
Malo dlje je trajalo, a sem najprej moral malo modificirati svoj delovni čas, tako da lahko sedaj povem, da zagotovo pridem. Pripravljen sem tudi pomagati na kraju pri sami izvedbi, če me seveda potrebujete.

LP Zlatko - RAJZL
Uporabniški avatar
 ero
#268658
Opravičujem se, ker smo Božičkov tek prestavili na dan teka za Tiana :oops:

V vremenu, kot je zdaj, in kot je napovedano za jutri, res nima smisla trmasto vztrajati pri izvedbi. Edini primerni termin za prestavitev pa je naslednji četrtek.

Še enkrat sori. Obljubim, da bomo na Božičkovem teku naredili reklamo za Tiana!

Seveda pa se lahko nekateri potrudimo in odtečemo na obeh koncih ;) in prispevamo za dober namen!
Uporabniški avatar
 olii
#268803
RAJZL napisal/-a:Malo dlje je trajalo, a sem najprej moral malo modificirati svoj delovni čas, tako da lahko sedaj povem, da zagotovo pridem. Pripravljen sem tudi pomagati na kraju pri sami izvedbi, če me seveda potrebujete.

LP Zlatko - RAJZL


Zlatko, sigurno se bo našla kašna stvar za poprijet. Z veseljem te pričakujemo v Tacnu.

:clap:
Uporabniški avatar
 olii
#268804
ero napisal/-a:Opravičujem se, ker smo Božičkov tek prestavili na dan teka za Tiana :oops:

V vremenu, kot je zdaj, in kot je napovedano za jutri, res nima smisla trmasto vztrajati pri izvedbi. Edini primerni termin za prestavitev pa je naslednji četrtek.

Še enkrat sori. Obljubim, da bomo na Božičkovem teku naredili reklamo za Tiana!

Seveda pa se lahko nekateri potrudimo in odtečemo na obeh koncih ;) in prispevamo za dober namen!


Koneckoncev je namen obeh tekov pomagati. Zatorej nič slabega. Kdor ima namen pomagati bo pomagal.

Kdor ima namen teči bo tekel.

Prepričana sem da vas bo veliko pomagalo in veliko teklo. Veliko na obeh tekih.

Se vidimo v četrtek pa naj bo to v Tacnu ali v Tivoliju!! :laola
 RAJZL
#269040
Olga, če že ne drugega (poleg teka seveda), bom pomagal pospraviti vso to pecivo, ki se obeta. :D Slišal sem namreč, da boš nekaj pekla in moje sodelavke so rekle, da pa one nikakor ne morejo biti slabše, tako da se obeta tudi pravi sladki obračun. Zato vsem, ki še morda oklevate, pridite in ne čakajte predolgo. :wink:

LP Zlatko - RAJZL
Uporabniški avatar
 bernarda
#269059
Zaradi določenih obveznosti mene ne bo :( ....tecite še v mojem imenu :wink: naj vam bo lep tek in močna udeležba :laola čestitke organizatorju za namen :clap: :clap: :clap:
Uporabniški avatar
 RoKo
#269065
Služba, odpade obisk Tacna (sicer znano že prej) in tudi Božičkov tek je na žalost prestavljen na dan ki mi ne odgovarja.
Uporabniški avatar
 RoKo
#269090
PRISPEVEK OBJAVLJEN NA INTRANETU POLICIJE

Na štadionu Policijske akademije smo danes tekli za malega Tiana. Z dobrodelnim tekom smo zbirali sredstva, s katerimi mu želimo pomagati do kakovostnejšega življenja.
Tian je sinček našega sodelavca. Razigrani triletni fantek je bil rojen dva meseca prezgodaj in ima že od rojstva razvojne težave. Pred kratkim so zdravniki odkrili, da ima Tian motnje avtističnega spektra. Kljub vsemu je pravi dobrovoljček! Njegova starša sta odkrila program, za katerega verjameta, da bi njunemu sinčku najbolj pomagal. Programa, ki je bil nagrajen za najboljšo avtizem terapijo v letu 2011, se je mogoče naučiti le v Združenih državah Amerike, kjer se je treba udeležiti enotedenskega tečaja. Posebnost tega programa je, da bosta starša kot terapevta intenzivno vključena v zdravljenje, saj bosta z vztrajnostjo, navdušenjem in ljubeznijo izvajala ta program doma, v za to posebej urejeni igralni sobi, v kateri bo Tian naslednjih nekaj let vsak dan preživel več ur.
Da bi pomagali odločnima staršema, malemu Tianu pa omogočili čim kakovostnejše zdravljenje, smo v policiji skupaj s Športno humanitarnim društvom Vztrajaj - Never Give Up organizirali dobrodelni tek, ki ni bil tekmovalnega značaja, udeleženci pa so lahko odtekli poljubno število krogov. Teka se lahko danes udeležite vse do 18. ure.

Za Tiana sta tekla tudi direktor Policijske akademije Anton Vozelj in generalni direktor policije Janko Goršek.
Akcije se je udeležil tudi generalni direktor policije Janko Goršek. "V policiji smo že večkrat pokazali, da znamo prisluhniti svojim sodelavcem in jim pomagati, ko so v stiski. Tokrat tečemo za triletnega Tiana, otroka enega od naših zaposlenih, ki potrebuje našo pomoč," je dejal Goršek.
"Z našimi humanitarnimi aktivnostmi želimo spodbuditi tudi druge, naj bodo pozorni, ali v njihovi bližini kdo potrebuje pomoč. Vsak od nas lahko pomaga. Včasih s prispevkom, drugič z besedo ali pomočjo v kakšni drugi obliki. Vsakdo lahko spreminja svet na bolje," je še dodal Goršek in pohvalili vse tekače, ki so se dobrodelnega teka udeležili v tako velikem številu. Do 14. ure se je namreč teka udeležilo več kot 150 tekačev. Med njimi so bili tako zaposleni v policiji kot tudi drugi ljubitelji teka.
Tianov oče, ki je zaposlen v policiji, se je vsem, ki so bodisi organizirali dobrodelni tek bodisi so se ga udeležili kot tekači, zahvalil za podporo in izrazil zadovoljstvo nad takšnim odzivom ljudi.
Hvala vsem, ki ste z dobro voljo in svojimi prispevki pomagali pri uresničevanju velikega cilja mlade družine!
Priponke
29.jpg
29.jpg (170.88 KiB) Pogledano 5924 krat
14.jpg
14.jpg (152.31 KiB) Pogledano 5920 krat
0.jpg
0.jpg (183.34 KiB) Pogledano 5880 krat

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA