rekreativne in tekmovalne plavalne prireditve, plavalne za rekreacijo in zdravje, plavanje kar tako, ...
#270110
Štirje člani Tekaškega foruma (ki pa smo nastopali pod krinko kot člani ŠD Riba) smo se včeraj udeležili plavalne preizkušnje Slovenija plava v Celju v 25-metrskem bazenu.

Plavali smo, seveda, več disciplin, saj se samo za 50 metrov preplavane razdalje ne splača hoditi v Celje. Kot da bi šel na 500-metrski tek. :D

V disciplini 50 metrov prosto smo nastopili vsi štirje, rezultati pa so naslednji:

:arrow: Kairos: 35,40
:arrow: raziskovalec: 37,76 ž
:arrow: Sončka: 38,09 (in osvojeno tretje mesto med ženskami :clap: )
:arrow: spela*: 50,10 (nekaj napredka vendarle je, a mi še vedno ni uspelo plavati v času pod 50 sekund - res pa bi verjetno lahko bolj šprintala, saj na cilju nisem bila tako zadihana kot nazadnje novembra na Kodeljevem, čas pa je bil vseeno tokrat boljši).

Za 50 metrov hrbtno mi je o svojem rezultatu kar nerodno poročati (58,43), ker je za kakih 5 sekund slabši od prejšnjega. Plavanje mi je sicer kar šlo, tudi startala sem dobro, potem pa me je presenetila stena in sem izgubila kar nekaj časa, da sem se nekako obrnila v drugo smer, ne da bi me diskvalificirali. :oops:

Pri kratkih razdaljah je Kairos nastopil še na 50 metrov delfin (39,44), Sončka pa na 50 metrov prsno, kjer je osvojila (s časom 48,31) odlično 4. mesto.

4. mesto je Sončka osvojila tudi v disciplini 400 metrov prosto s časom 7'28,70, kjer pa s svojim rezultatom ni bila najbolj zadovoljna (ne vem, zakaj ne, jaz takšnega časa (še) ne dosežem).

Ostali trije smo plavali na 1500 metrov.

Najbolje se je - povsem po pričakovanjih - odrezal Kairos, ki je s časom 24'21,01 postavil tudi svoj osebni rekord. :clap:

Osebni rekord je postavil tudi raziskovalec, ki mu je s časom 29'27,98 uspelo tudi uresničiti cilj svojega plavanja pri Ribi, to je, da bi 1500 metrov preplaval hitreje kot v pol ure. Upajmo, da bo kljub temu še naprej hodil na treninge. :D

Jaz pa sem na 1500 metrov plavala sploh prvič, tako da je bil čas 34'44,06 tudi moj osebni rekord. Verjetno bi šlo tudi kaj hitreje, a sem rajši plavala bolj ležerno (točno tako, kot mi je enkrat na treningu naročila trenerka Tina), saj nisem hotela tvegati, da bi mi na koncu zmanjkalo moči, meni pa bi se zaradi tega ta razdalja priskutila, ob tem pa bi bil tudi rezultat komajda kaj boljši, kot je bil. Tako da: čeprav mi je bilo v začetku plavanja psihično težko misliti na to, kolikokrat bo treba tja in nazaj, mi je plavanje vseeno minilo brez težav in trpljenja, ki mi ga je napovedoval Razy.

In še ena opazka: novoletne priprave v Rušah so nam očitno koristile. Prav lepo je bilo gledati tako Sončko kot Kairosa in raziskovalca in njihov stil plavanja. Menda sem lepo plavala tudi jaz (tako kot nazadnje treningu sem tudi razmišljala predvsem o tehniki in plavala počasi - no, obrati so pa povsem druga stvar in se jih bo treba nujno naučiti, saj tam izgubljam čisto preveč časa).

Toliko da se ve, da TF-jevci počnemo še kaj drugega poleg teka!
#270142
Špela* super poročilo, se vidi, da si "od foha". Lepi rezultati v plavanju se bodo gotovo odrazili v poletnem času tudi na triatlonu, ko bomo prišli v hitrejše kolesarske skupine.
Ti pa sploh napreduješ s svetlobno hitrostjo v teku in plavanju. Tvoje tekaške izkušnje pa ti očitno naredijo 1500 m plavanja za malo malco. Nič čudnega, če pa si na prvem plavalnem nastopu opravila kr s 5 km razdaljo.
#270148
Hvala za pohvale (tako zapisa kot plavanja). :D

Ja, res je, moja prva plavalna tekmovalna razdalja sploh je bila že poleti na 5 km, ko sem komaj začela plavati in mi je bilo to takrat kar malo preveč.

Triatlonsko plavanje se mi še vedno nekako zdi lažje, ker lahko, če ti npr. zmanjka zraka ali kaj podobnega, zamenjaš slog. :lol: Tu ti pa zraka ne sme zmanjkati, pa plavaš bolj ležerno - vsaj jaz. :D
(In ti ni treba paziti še na obrate, na primer na hrbtnem, kjer še vedno ne vem, kaj sem počela. :oops: )

Sicer pa mi tudi MOREBITNI prestop v hitrejšo kolesarsko skupino še ne bo kaj pretirano pomagal, dokler bom kolesarila z gorcem. :wink:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA