prostor za zapis povezav na spletna mesta, ki so se vam vtisnila v spomin in jih radi obiskujete in ki jih priporočate vsem nam ...
 Hanzy
#270977
http://www.gpsvisualizer.com
GSP Visualizer je ena fajn internetna stran, na kateri je možno izbirati med večimi orodji v povezevi z GPS-jem in mapami.
Osebno uporabljam opcijo IZRIS PROFILOV, ki izriše višinski profil zarisane trase.

Kako?
Na Googlovem zemljevidu označimo zečetno in končno točko in izriše se nam optimalna povezava med njima, pri tem je pomemben način trensporta (avto, javni prevoz, peš...). Vsako optimalno traso, pa lahko poljubno prestavljamo po vrisanih poteh, ulicah, cestah... Na tak način lahko v bistvu "poklikamo" poljubno traso, če je le zemljevid topološko in geografsko natančen. Ponekod zna biti odstopanje.

Primer: Priljubljena trasa v Ljubljani dolžina je cca 10,6km
Kodiran zapis trase se dobi na Googlovi strani ob ikoni za tiskanje navodil

Za tako traso lahko izdelamo prečni profil na strani http://www.gpsvisualizer.com/profile_input. Odpre se nam razpredelnica v katero vnesemo nekaj atributov in "poklikano" traso iz Googla, in izriše se nam prečni profil.
Vnesti je možno tudi podatke iz GPS naprave.
Če so atributi v razmerju 1/10 (višinska razlika/dolžina = višina/širina prifila v pixlih, pomeni naklon 45° na profilu, 10% naklon v naravi.

Izris profilov uporabljam pri načrtovanju kolesarskih ali tekaških poti; oziroma za poizvedovanje kje sem bil.
 sitrader
#270982
Dobra zadevščina. Tudi sam jo večkrat pogledam. Moti me samo da nekako nima "pointerja" da bi videl višino na določeni točki, pa še nekatere sumarne podatke (recimo skupaj višinskih metrov itd...). Ali pa jaz tega ne vem kako dobiti.

Ve mogoče kdo?
 wind
#271159
@Hanzy, a nimaš Sportracks-a? Nekako ne vidim smisla v uplodanju na splet, če pa obstaja freeware program, kjer dobim višinski profil enostavno z izbiro v meniju; seveda je reč klikabilna, ko kliknem na točko na višinskem grafu, mi to točko pokaže tudi na gps tracku na zemljevidu oz. satelitski sliki.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA