prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 aleššš
#277957
Zanima me mnenje tstih, ki ste že poskušali teči z copati za naraven tek prednosti in slabosti teh copat in morebitne razlike med raličnimi znamkami.
Uporabniški avatar
 Miroslav
#277967
Najboljši naslov za to je TF uporabnik Rollback.
Sam uporabljam tu in tam Vivobarefoot Neo, so odlični, vendar je pot med naravne tekače trnova in boleča. Treba je začeti postopno, čistoooo pooočasi. Najbolje za začetek z boso hojo in tu in tak kilometer ali dva teka v minimalkah.
Za vsakdanji tek pa uporabljam Saucony Kinvara, ki so ravno tako bolj malo blaženi in brez nepotrebnih dodatkov na podplatu. Se da z njimi lepo tečt na cel ali prtednji del podplata. Močno blažene super drage copate pa sem upokojil. Tudi ON-ke so OK. So pa že močneje blažene, vendar brez preveč vzdignjene pete.
:wink:
Najboljše pa bi po mojem bilo iti v kakšno šolo teka, kjer izvajajo skupinske treninge s tekaško abecedo.
 Ulikses
#277968
Mislim, da bi moral še tako zagrizen tradicionalist imeti v omari vsaj ene barefoot copate. Jaz mam en par za trail teke in se super obnesejo. Na asfaltu še nisem sprobaval, ker letošnji tekaški budžet ne dopušča novih investicij v opremo, ma drugo leto definitivno pade tudi en par za asfalt :)

Imam pa vivobarefoot neo trail in so res super.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA