Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

#277917
Naša posadka (Sukar, Jožko, Marjan, mušnica in moja malenkost) je bila na tem teku prvič, je pa tudi prvič potekal pod okriljem ZPM Jesenice. In kapo dol, dečki in dečve, še eden za na mojo lestvico najljubših tekov... Toliko prijaznih ljudi na kupu. In tek se je začel šele ob 11ih, tako da ni bilo treba hiteti iz ljubljanske kotline.
Vreme krasno, trasa pač pol gor in pol dol, midve sva tako in tako prodajali zijala, dečko "metla" je moral še turističnega vodiča špilati, tako pač je, če sta dve Primorki prvič v teh gorenjskih koncih :wink: Hvala še enkrat.
Oznake za kilometre so bile sicer malce po svoje postavljene, a na koncu se je urca ustavila pri slabih 9 km in +/-375 višincih gor. Z dvema okrepčevalnicama, redarskimi navijači na praktično vsakem večjem ovinku, za piko na i ričet za dol past.
Tekačev sicer ni bilo v izobilju, ampak za zmago se je bilo vseeno treba potruditi, aboslutni zmagovalec je bil na koncu Sukar (nekaj nad 42 minut, če sem si prav zapomnila), vsi ostali iz na začetku omenjene posadke smo domov odnesli prav fletne pokale, vsak udeleženec je dobil še kolajno v obliki narcise.
PS Že pred časom sem prebrala, da je to najbolj ravninski izmed gorskih tekov, večina trase je potekala po gozdni cesti, no, en strm breg je tudi bil vmes, pa malce blata in kolovoza za navzdol tudi.
Nič hudega, ker vas ni bilo, tako smo tudi turisti prišli na svoj račun in odnesli toliko trofej domov.
TF dobro zastopan, še FranciP, ToneK in spoznali smo še en nov obraz, Drago. Pa par vitezov je bilo tudi opaziti.
#277935
Super je bilo v sončnem vremenu in s čudovitim pogledom desno na zasneženi Vajnež.

Tek je bil v prvem delu ravno toliko strm, da sva s Šukarjem kot gorska specialca :D prva prisopihala na najvišjo točko. Marjan je bil seveda pred mano in me je kot veliki prijatelj počakal in vzpodbujal da skupaj odbrziva v dolino. Ker pa sem vedel da on dol skoraj leti :wink: sem mu rekel, da naj le hitro odbrzi in pokaže tej mladini kdo je gorski kozel :D

In res mi je ušel dol za cca 3 minute in suvereno zmagal. Res ti privoščim dečko in hvala za vožnjo. No prehitela sta me še dva in končal sem na 4 mestu in tretji v kategoriji. Vesel sem bil tudi, da je bil Jože takoj za menoj na 5 mestu in prvi v njegovi kategoriji.

Sestrici pa sta pritekli v cilj nasmejani in to še največ šteje, mar ne :laola

lp
Marjan
#277964
Čestitke in mala prošnja...V ''mladih'' letih sem precej kolovratil tam okoli. Bi bil kdo tako prijazen in pripopal link z GPS sledjo trase. Morda bom šel nekoč spomine obujat... :mrgreen:

Hvala in LP
Matjaž

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA