vse o teku na smučeh - tehnika, treningi, proge, oprema, ...

Moderator: pryks666

 jozekuch
#272901
Spoštovani,
kje je možno kupiti tekaške smuči na rolkah.
Kaj bi svetovali totalnemu začetniku.
(Fiziater je svetoval zadevno rekreacijo za korekcijo hoje.)
dob'r dan in hvala
 #12
#272958
Imaš različne firme rolk, lahko poskusiš tudi pri Rossiju v Celju ali pri Ponci (in seveda pri jrsport, kot je dexi napisal).

Glede na to da si začetnik, sklepam, da bo cena dovolj velik faktor za odločitev, katero kupit.

Potrebuješ tudi vezi! To napišem zato, ker jih boš v tem trenutku lažje, verjetno pa tudi ceneje dobil, kot spomladi. Enako oziroma še bolj velja to za palice.
 pryks666
#273671
jaz bi še dodal ... pa po pameti, ker so rolke razmeroma nevarne in si lahko hitro kaj narediš ... :)
 #12
#273678
pryks666 napisal/-a:jaz bi še dodal ... pa po pameti, ker so rolke razmeroma nevarne in si lahko hitro kaj narediš ... :)


Absolutno.
 palatin
#276271
Pozdravljeni,

Lahko mi preporučate Ski klub v kojem je mogoče izposja kompletne opreme za ski rolanje drsalni stil. Na Rogli sam videu asfaltiranu progu bliz aku jezera-kaj ima tam kakvi klub sa skirolama?
Lep pozdrav iz V.Gorice-Hr
 Pinarelko
#297210
Sam sem nabavil tekaško rolko znamke Jenex V2. Razlog je oddaljenost do tekališč (70 km in več). Naše ceste na Goričkem pa še dovoljujejo tovrstno rekreacijo. Rolka ima zavoro, ter regulator hitrosti, kar je res super zadeva. Tudi na čisti ravnici se naredi solidno težki trening. Naredil sem že eno 400 km in sem navdušen v nulo. Za toplejše dni pa so že nabavljeni poletni čevlji od Alpine. Rekreacija za celo leto skratka.
Zadeva v živo pa izgleda takole:

http://www.youtube.com/watch?v=e4fSfP0HOXc

Lp
 billabong
#297219
torej,sama se že dalj časa odločam za nakup rolk. berem,gledam, in nevem,kaj bi bilo bolj pametno kupiti-tekaške rolke ali skike? ima mogoče kdo izkušnje,..

lp ;)
 Pinarelko
#297270
billabong napisal/-a:torej,sama se že dalj časa odločam za nakup rolk. berem,gledam, in nevem,kaj bi bilo bolj pametno kupiti-tekaške rolke ali skike? ima mogoče kdo izkušnje,..

lp ;)


Tole malo prebrskaj:

viewtopic.php?f=27&t=14958

Lp
 billabong
#297275
Pinarelko, najlepša hvala ;)

ko se odločim oz. podam v nakup, vam sporočim ;)

lep večer :)
 ivaigor
#297331
Pinarelko, hvala za uporabne informacije glede rolk. Me pa zanima (če ni skrivnost), kje si nabavil rolke. Naši prodajalci (npr Maxi Rossi, JR sport) jih nimajo v katalogu. Če prav razumem, je nam najbližji distributer Jenexovih V2 klasičnih rolk Sportalbert v D, ki jih trenutno z dodatki (zavora, omejevalnika hitrosti) prodaja za dobrih 512 EUR. Si jih kupoval prek neta, ali si se sam potrudil v trgovino?
LP
 Pinarelko
#297356
ivaigor napisal/-a:Pinarelko, hvala za uporabne informacije glede rolk. Me pa zanima (če ni skrivnost), kje si nabavil rolke. Naši prodajalci (npr Maxi Rossi, JR sport) jih nimajo v katalogu. Če prav razumem, je nam najbližji distributer Jenexovih V2 klasičnih rolk Sportalbert v D, ki jih trenutno z dodatki (zavora, omejevalnika hitrosti) prodaja za dobrih 512 EUR. Si jih kupoval prek neta, ali si se sam potrudil v trgovino?
LP



Šel sem se direktnega nakupa preko spleta pri trgovini, ki se omenja. Če je znamka rolke uradna znamka kanadske in ruske reprezentance sem si mislil, da ne more biti slabo.

http://www.jenex.com/

Predvsem me je prepričala varnost. Sedaj razgiban teren ne predstavlja nobenega problema.
Izposloval sem 11% popusta. Če boš kontaktiral, povej, da si izvedel od kupca iz SLO, pa se bo 11% tudi tebi sigurno priznalo. Preveč si ti naračunal. 414,80€+vezi -11%. Vem, da nekje okrog 430€ s poštnino vred je mene prišlo vse skupaj.
Je pa zadeva ameriška in so vijaki v colah (tega mi je poslal prodajalec naknadno, ko sem ga zaman iskal v Merkurju). Je pa 5/32 cole imbus, ter ga na ebayu kupiš mimogrede.

Zadevo sem v živo pokazal tudi šefu Rossi Sporta v Celju. Oni prodajajo Marwe. Mogoče bo pa kaj nabavil tudi tega.

Če potegnem črto, mi ta rolka nudi največ, saj se z rolko brez zavor, ter brez regulatorja ne bi upal, na teren, ki ga sedaj "obvladam".

če je še kako vprašanje sem na voljo.
lp
 ivaigor
#297375
Hvala za dodatne podatke, bodo prav uporabni.
Pa veliko nadaljnjih užitkov na rokah in srečno!
 gregord87
#324430
Pozdravljeni,

prodam leta 2013 kupljene rolke MARWE SKATING 610C z nameščenimi vezmi ROTTAFELLA R3.

Material: NANOEPOXY Aircell Cap
Velikost rolke: 610 mm
Razdalja od tal do rolke: 34 mm
Teža: 1,80 kg
Velikost koles: 105 x 25 mm
Hitrost koles: Medium

Rolke so v odličnem stanju. Cena 259 €.

Več informacij na mail ali preko telefona na številki 040 363 005.
V kolikor se ne oglasim, pošljite SMS.

Za resnega kupca, cena ni končna.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA