področje za debato o tekaški literaturi na splošno ter za predstavitve knjig v slovenskem in tujih jezikih. pa še seciranje njih vsebine ...
#309556
oven napisal/-a:Te razumem ogi, kaj se ti plete po glavi in imaš po svoje prav. A Robič in Mravlje sta pustila ogromen pečat v slovenskem športu, pa če ti paše ali ne, si zaslužita vso spoštovanje...Ker na teh vških prireditvah, kot jim praviš, ni enostavno zmagati :wink: ...oz. je že na meji nemogočega.


Enako kot Humar. Tudi v njegovi disciplini ni masovne udeležbe. Extremne vzpone lahko pleza samo peščica plezalcev, pa ga Ogi vseeno povzdiguje, nad prej omenjene, čeprav ni zmagal nobeno množično tekmovanje tipa TDF. Prav zaradi tega me moti, ko Jureta in Dušana primerja z množičnimi disciplinami, Tomaža pa izpusti, kot da je pri exstremnem plezanju kaj drugače. Očitno pozablja zakaj se ta debata začela. Ne zaradi primerjanja in enačenja extremnih rezultatov z množičnimi, temveč zaradi njegovega zaničevanja dveh v primerjavi s tretjim extremnim športnikom.
Nazadnje spremenil StaraKost, dne 13 Jul 2013, 11:05, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 BoF
#309562
Vsak ima svoje mnenje in vsak ima pravico do svojega mnenja, a nenazadnje ima tak, ki je bil v spremljevalnih moštvih - crew member - prav pri vseh, ki se jih omenja - razen pri Strelu, kar sem odklonil, ker sem videl in vedel, da je svoje vrste klovn - pravico, da glasno pove, da kakšen, ki se trudi s svojo razlago ekstremnega udejstvovanja v športu, enostano govori nesmisle. Neprimerljivost je pri prav vseh treh v njihovi osnovi šprtne discipline, naprej, kar je nad tem, pa je drug aspekt njihovega vpliva na podalpsko družbo.
Če izvzamem Humarja iz te trojke, je že razlika med Jurkotom in Dušanom... Sliši se neumno, ampak Jurko se je z brega peljal, Dušan je moral še vedno delati korake. Morda bi bilo umno kdaj pa kdaj premisliti in se postaviti v drug kot opazovanja situacije in bi bil pogled zagotovo drugačen, predvsem pa bi se opazilo, da se osnov ne da primerjati, nadgradnja njihovih ekstremnih uspehov na vpliv v razmišljanje o gibanju na vse nas pa neprecenljiva in pozitivna. In zato je potrebno ob tem imeti pozitivne misli, ne pa takoj usekati po slovensceljsko češ naša gasiska brizgalna pa nese tri metre dlje kot ona iz sosednjega prostovoljnega gasilskega društva.
Uporabniški avatar
 Mutasti
#309564
Točno tako, BoF.

Soditi športne dosežke ali celo človeka samega po številu knjig o njem je popoln nesmisel. Še manj na tekaški forum spada omalovaževanje katerihkoli športnih dosežkov, še posebej, če se posamezni aspekti gledajo skozi, recimo, ozkokotno lečo.

Vsak od nas je kdaj odtekel svoj lasten, epski tek...in o vsakem takem teku bi bilo vredno prebrati občutja, doživetja, evforijo. Kaj šele pri legendah Dušanovega kova, kjer je že posamezen trening za marsikaterega bralca tega foruma nepredstavljiv glede na razdaljo in vložen trud?

Tekači...športniki...naj bi bili dobri ljudje, ker znajo ceniti pot, ne samo cilja. Zato pa, prosim, ne pljuvajte po nikomur, ki je dosegel več od vas, prav tako ne po tistih, ki so dosegli manj. Ker se lahko še vse spremeni in ker smo, konec koncev, ljudje.

Pa...dober tek.

Pa še...komaj čakam, da naročeno pride :)
Uporabniški avatar
 ris9
#309566
A nebi blo bolj enostavno napisat:

Jure Robič :cast1:
Dušan Mravlje :cast1:
Tomaž Humar :cast1:

Vsak na svojem področju.

Primerjave so nesmiselne, ker so športi različni. Vsak se pa usmeri v šport, ki mu najbolj odgovarja ali zaradi tekmovalnega ali pa zaradi drugačnega vidika.

A ni fajn da smo si različni pa da imamo različna mnenja??

BTW zloooo pogrešam več "kratkaških" tem :D :D . Vsi ste se nekam v ultra, treking itd vrgli ali pa so "kratkaši" "ušli" dol iz tega foruma :?:

Aja knjiga je pa verjetno fajn (da ne bo vse izven teme). Mogoče pa kdaj pride v moje roke, čeprav nisem ravno pristaš ultra teka.
 spela*
#309688
ZdravkoC napisal/-a:Tale tema mi je všeč, ker vidim, da še vedno obstaja kdo, ki ima dobro voljo in odgovarja na nestrpne tekste nekih tabornikov.


Kaj imaš pa ti proti tabornikom? :evil:
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
#309747
spela* napisal/-a:Kaj imaš pa ti proti tabornikom? :evil:

Od malega sem bil tabornik in ravno zato vem, kako težko je plezati. Saj drugače bi lahko vedel kako je to (mislim tisto) težko samo, če bi bil tam. Vem kako je teči, kolesariti in kako je če taboriš nekje par tednov. Najtežje je teči, sta pa obe ostali disciplini bolj nevarni za življenje.
Jaz pa raje taborim na Lošinju, kjer tudi tečem in se ukvarjam še z disciplino Martina Strela. Aja, zame je Strel tudi as in ga cenim. Veliko je videl in doživel pa še preplaval je precej, pa čeprav počasi.
Vsi športi so fajn in naši asi so genijalci. Jaz sem ponosen na vse. :clap: :cast: :cast1: :Fslo :heart

Komaj čakam na knjigo o Mravljetu
Uporabniški avatar
 BoF
#312013
Če se jo kupi preko naročilnic iz Delovih edicij, ki bodo objavljene septembra, bo zagotovo cenejša in brez kakršnih koli obveznosti, oziroma točk in podobnega... Pa še za naročnike delovih edicij, od Slovenskih novic do Dela in ostalega bo pa še cenejša. Tako je, da se pri Delu zvestoba nagrajuje, ni potebnih nobenih zbiranja pikic, točk, pikapolonic, veveričk...
Knjiga pa tako ali tako izide šele 20. oktobra. Tako je namreč uradni podatek založbe.
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
#312020
Jaz sem dobil obvestilo, da je bila knjiga poslana in bo te dni na naslovu.
Kaj to morda sploh ni res?
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
#312086
ZdravkoC napisal/-a:Jaz sem dobil obvestilo, da je bila knjiga poslana in bo te dni na naslovu.
Kaj to morda sploh ni res?

Knjiga je doma, juhuhu :D

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA