Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 mitjas
#314216
Rezultati so objavljeni, fotke prav tako. Teh zadnjih bo v prihodnjih dneh še nekaj, par popravkov bo še v končni razvrstitvi v Gorenjskem pokalu. Bodo fantje iz Timinga Poljane vse porihtali, da bo tako kot mora biti. ;)
Krompirja je nekaj ostalo,tudi klobas, dobre volje pa sploh :) Srečno v ostalih tekih letos.

Se vidimo naslednje leto :!:
Uporabniški avatar
 raf
#314224
Manj, kot teden po Berlinu sem bil že na tekmi, ki meri "samo" 10 km. Je zanimivo preklopiti misli iz maratona na desetko, ker pri desetki veljajo drugačni zakoni. Na maratonu je pomembna vzdržljivost, pri desetki pa moč in hitrost. Letos sem bil samo na polovičkah in maratonih in krajših tekov sploh nisem tekel. Seveda me je danes zanimala hitrost in sem vzel to tekmo, kot dober trening za tempo tek. Računal sem, da bo okrog 5.15 na kilometer idalno, kar zmorem ta hip, ampak sem se uštel in bil spet hitrejši. Celo pod 50 min desetka me je res presenetila, ker sem imel na začetku cuker 9,6 in še 2E aktivnega insulina in na koncu je bil cuker 3,9. Skratka še dobro, da je bilo samo 10 km, ker sem že cutil v zadnjih 3 km, da ni več prave energije in sem moral malo spustiti tempo, da sem končal brez težav. Seveda nisem imel merilca s sabo in pumpe. Imel sem dodatne Oh s sabo, ampak jih nisem koristil, ker rabijo 10 min, da pridejo v obtok in sem se rajši zanašal na zaloge iz jeter v obliki glukagena, ki jih je odvisno od natreniranosti telesa za 1 do 1,5 ure. Ne bom rekel, da nisem čutil nožnih mišic pri tako hitrem teku, ampak vse je bilo v mejah normalnih občutkov. Če si natreniran ti tudi take spremembe hitrosti ne delajo težav in to vzameš, kot del sebe, ker itak je bolj pomembno, da se gibaš in v praksi dokazuješ, da delo skozi celo leto pokaže sadove proti koncu leta. Po tekmi pa kranjska klobasa in tenstan kromir, kar pomeni, da je bil idealen obrok za moje izpraznjene zaloge, ker cuker se je hitro vrnil na normalne vrednosti.
Sem se na žalost moral hitro posloviti po teku, ker sem imel se nujne popoldanske aktivnosti.(obisk Erike)
Uporabniški avatar
 ris9
#314225
Evo, da prvi mal napišem od same preireditve:

Najprej Vitezi :laola :laola ... Na Vaše tekaške prireditve RES rad hodim, ker vse klapa tako kot more!
Traso ste spremenili toliko, da je neverjeten užitek odteči dva kroga po ulicah Šenčurja (meni najmanj všečen je tisti del kjer je makedam in nič bajt :wink: aja pa trasa je mičken prekratka pomoje 9900m?? ).
Konkurenca na vaših tekih super in danes sem prvič v svojih skorej treh letih tekaškega udejstvovanja dirkal skupaj s še dvema sotrpinoma, do samega ciljnega šprinta in spoznal, da je to čar tega športa (do sedaj sem večinoma ali "izgubil" že prej ali pa že prej odločil v svojo korist). "ŽAL" (zame seveda) sem danes "potegnil srednje kratko" ampak treba je priznati, da je bil precej mlajši tekmec danes pač boljši (tukaj gre "zamera" Vitezom, da mi na njihovih tekih še ni uspelo zmagati :lol: :lol: :lol: ).
Naj pohvalim še mizo za prijavo, ki mi je na mojo željo dala "fajn" številko, ki pa jo moram vrniti, ker nisem izpolnil njihovih pogojev :D :D :laola . Bom naslednjič, obljubim :clap: .

V glavnem to je primer teka, kamor se splača prihajati znova in znova! :clap: :clap:
Uporabniški avatar
 Sončka
#314246
Vse je šlo narobe: vezalka se mi je odvezala, non stop sem mislila na krof (ki je bil potem veliko manjši kot v mojih sanjah, hvala bogu), pa še ta počasne superge sem obula. :-) ampak na koncu sem vseeno dosegla za marsikoga zavidljiv rezultat (če seveda dodamo še populacijo, ki ne teče). :-)

Lep tek, odličen krompir, super družba!
 spela*
#314289
Čeprav ime "krompirjev tek" zveni nekoliko čudaško, gre pri tem za pravo tekaško prireditev, tako po organizaciji kot po rezultatih. :clap: Menim celo, da bi to lahko bil najhitrejši rekreativni tek na 10 km v Sloveniji (če upoštevamo povprečni rezultat). Zanimivo bi bilo to preveriti.

Tisti, ki so v Šenčurju na stopničkah v svoji kategoriji, imajo tako res krompir. In to dobesedno. Za nagrado so namreč delili tudi vrečke s krompirjem. Jaz takšnega krompirja nisem imela, tako da sem domov odšla brez ozimnice, krompir sem pa vseeno jedla, in to v solati. :)

Še prej sem pa malo tekla. In to celo kar dobro, sploh za 6 dni po maratonu (in s tem, da sem še kar prehlajena). Maratonska utrujenost se je (subjektivno) poznala na začetku, prva dva km, ko se mi je zdelo, da nikamor ne gre (ali pa so res vsi drugi tako hitro startali?), potem pa ne več. Presenečena sem bila, da sem nekaj časa tekla z Rafom, potem pa ga kar ni bilo več ob meni in sem bila v cilju pred njim. :D Nova proga mi je všeč.

V cilju pa mi je MitjaS dal priložnost, da sem se znašla na drugi strani mikrofona kot ponavadi. :D In ravno ko se vživim v to vlogo, že prihaja v cilj tudi Kairos (veliko prej, kot sem ga pričakovala), pa se tako konča moja kariera zvezdnice, :roll: ker je pač treba navijati za dragega. :heart

Na teku sem pogrešala TF-jevce. Po dolgem času pa je prišla tudi Sončka :clap: z Raziskovalcem, :clap: kar smo po teku proslavili s kapučinom/tortico/vročo čokolado/sladoledom/kokakolo/sladoledom/zmrznjenim sokom v bližnji slaščičarni (kdo je kaj jedel/pil, razvozlajte sami, če želite).

Na spletni strani občine Šenčur pa ni nobene besede o krompirju. Čeprav se ima kraj za prestolnico (praženega) krompirja in kranjske klobase. In čeprav so krompirju na čast pred nekaj leti postavili celo spomenik ...

Kar veliko besed za tek, na katerem se mi je po izkušnji v Berlinu zdelo, da se "nič ne dogaja" ... :--

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA