Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

 ZSJgaber
#326550
25 TEKMOVALCEV V 6 ih URAH OPRAVILO 183 VPONOV


V soboto 24.5.2014 smo organizirali tekmovanje v vzponih na Španov Vrh. Tekmovalci so morali v 6ih urah čim večkrat priti na vrh smučišča Španov Vrh, pri čemer so morali vsakič priti nazaj dol, skoraj do spodnje postaje. Obrat je bil postavljen v šotoru Kmetije Smolej Uric, kateri se posebno zahvaljujemo. Tekmovalci so bili resnično zelo dobro pripravljeni, saj so najboljši opravili kar po 10 vzponov, najboljša predstavnica nežnejšega spola pa kar 9.

Rezultati:
Ženske A, do 40 let:
1. Maje Peperko 9 vzponov - absolutna zmagovalka
2. Katja Kobentar 8 vzponov
3. Olja Bregar 7 vzponov
4. Romana Smagin 3 vzpone

Ženske B, nad 40 let
1. Draga Žbontar 7 vzponov
2. Valentina Čufer 6 vzponov
3. Fani Alpner 6 vzponov

Moška A, do 35 let
1. Klemen Zupan 10 vzponov – absolutni zmagovalec
2. Peter Žnidarič 10 vzponov
3. David Kadunc 10 vzponov
4. Miha Vidali 10 vzponov

Moški B, 35 – 50 let
1. Igor Alpner 10 vzponov
2. Matej Kaltenekar 9 vzponov
3. Sebastjan Reven 9 vzponov
4. Gaber Lah 9 vzponov
5. Esmir Jusič 8 vzponov
6. Robert Kristanc 7 vzponov
7. Žiga Bobnar 6 vzponov
8. Egon Kepic 6 vzponov
9. Klemen Erman 5 vzponov
10. Aljoša Ulčar 4 vzpone
11. Damijan Čufer 4 vzpone

Moški C, nad 50 let
1. Slavko Klinar 9 vzponov
2. Anton Knavs 8 vzponov
3. Miroslav Ražman 4 vzpone

Gaber Šorn,
Zavod za šport Jesenice

P.S.: Slike z moje strani bodo na spletni strani Zavoda za šport Jesenice v ponedeljek.

Hvala še enkrat vsem!
Se vidimo prihodnje leto!
Uporabniški avatar
 zz topka
#326560
Ura 6 zjutraj. Zvoni. Vstanem, dam za kavo in po protokolu opravim vse, kar je treba.
Na TF se v vabilih nisem hotela nič važit, da grem na 6 ur Španovega vrha, ker je bila zadeva še kar pod vprašajem, ali sploh greva. Moj je namreč (najbrž) na KBK ob uni snežni plohi na vrhu fasal prehlad in ni vedel, ali bi šlo ali ne, če gre.
No, ko sem ga zbudila, je bilo najprej: "Ojej, neč ne bo, Ma, pa pejdi sama." O, ne, ne. Sama pa ne.
Pa čez par minut vseeno skoči iz postelje:"Ja, pa bejžmo. Bom šel pa samo dvakrat... " Uf, sama sreča. :)
Ob sedmih midva lepo odrineva, v strica Garmina vtipkam točen naslov, ki mi ga je posredoval organizator Gaber in do Jesenic prideva po skoraj prazni AC v dobri urci. In zdej se začne skoraj dve uri najinega križevega pota. :twisted: :lol:
Čisto na začetku Jesenic naju stric Garmin lepo povabi, naj zavijeva desno in še enkrat desno. V redu. Gremo. Prideva v Koroško Belo :roll: .
" Veš kaj, wače, vprašam jast za zihr enga mimoidočga, prav, če greva prav?"
Planina pod Golico? Ja, ja, kar naprej.
O.K., smo na pravi poti. In greva. Gor, gor, še gor. Javorniške Rovte, neka Pristava in še in še.
" Čez 250 m zavijte desno." O.K. Bomo, stric, zavili desno. Pride 250 m poti, a nimava kam zaviti. :idea: :roll:
Ja, nič, bejžmo naprej, nekam pa že prideva. In voziva in voziva. Jast že vsa potna od nervov, še mojega je segrelo, čeprav ga je celo pot nekaj zeblo.
Stric Garmin pa vztraja:" Preračunavam. Preračunavam."
" Ma, kaj, oštja , imaš za preračunavat, saj si nas peljal do sem in ko si rekel, naj zavijeva desno, ni bilo nič, nobene ceste za zavit." :evil:

"Takoj, ko bo mogoče, polkrožno obrnite!", reče enih sto botov. Ma, ni druge, dejmo res obrnit. Gremo nazaj.
Cesta sama jama, mal čez eno luknjo, mal čez drugo... Zagledam avto, ki je pravkar parkiral. Celjske registracije.
" Dej, wače, ustavi, grem probat srečo, če kaj vesta." Pridem do okna, vidim skozi okno, kako zemljevid držita. " Dober dan, mi bi radi prišli do spodnje postaje za na Španov vrh. A mogoče poznate?"
" Hja, tudi midva sva se izgubila. 8) Lahko pa pogledamo na zemljevidu, kje smo in kam morata. In mi začne kazat. Ojej, Španov vrh je čist na drugem koncu sveta. :mrgreen:

In se peljeva nazaj. " Dejmo zdej, wače, prav počasi mimo, ko bo govoril spet stric Garmin, da morava zavit, tokrat levo, ker se vračava." In res:" Čez 250 m zavijte levo!" Prideva midva do tam, ustaviva avto, pogledava levo, kam naju stric pelje in vidiva: lovsko stezo, niti planinska ni bila! :evil:
" Ma, kej si šel komplet v falimento, ti stric, al kej? :o Kje si ti sploh opazil to stezico gor z vrha, a?"
Ajej, neč bejžmo nazaj. Ura je šibala kot ne vem kaj, štart je že skoraj tu. pokličem Gabra, mu razložim, da sicer sva blizu, a daleč in da prideva, ko pač prideva. Že skoraj v dolini srečava nekaj cestnih delavcev.
Ustaviva, jih povprašava, razloživa situacijo in oni nam razložijo, naj greva nazaj, a ko prideva na vrh,do križišča, naj NE zavijeva levo, ampak le naravnost naprej po cesti. Med sabo so se še skoraj prepirali, ali prideva prej čez hrib, ali prej, če greva dol na Jesenice. In obveljala je ta, da prej čez hrib. :--

O.K., bejžmo nazaj. In greva. V križišču tokrat naravnost in voziva, voziva. Vse razrito na cesti, same luknje, skoraj neprevozno. In prideva. Kam? Na konec sveta. Kamnolom, konec ceste. In je kdo tam? Ja, una dva s celjsko registrsko, sta tudi spet falila. In se smejemo, Odprem vrata, vse zakajeno. Ferode so smrdele, kot da imava šleper, nabit z robo, ki je prišel iz vrha Razdrtega do Vipave. :mrgreen:
Ja, nič. Usoda noče in noče. " Kaj zdaj?"
" Ma, zdaj grem pa lepo dol na Jesenice, in dobim ta Španov vrh, pa makar če taxi pokličem!"
In ko prideva do Jesenic, spet ustaviva, povprašava. In nama gospod razloži: "Ja, čisto enostavno! :o Kar skozi cele Jesenice, mimo vseh semaforjev in ko prideta do zdravstvenega doma, bosta videla na desni ogromne znake za Španov vrh, Planino pod Golico..."
A, tako! Čist izi, praviste? :evil:
Ob pol enajstih sva končno na kraju zločina, ogreta do amena :evil: sva po prijavi zagrizla v hrib.
Seveda so se tekmovalci že vrnili prvič dol. Jast pa takoj v dobro voljo, jih mal podražit, le kje so, kaj so se zgubili, saj greva midva že drugič gor :lol: ?
Vzdušje fejst, le mal malo nas je bilo. Bo moralo drugo leto bolj zacvetet. Kaj veste, koliko narcis je bilo gor? Za vsakega!
Vmes se spoznam z Mirotom, mal poklepetam z Majo, pa Davidom par besed, pa s tem pa z onim... in vzponi kar šibajo. Na vrhu vsakič maznem eno čokoladno rolado in spijem flašo vode. Spodaj pa prve tri vzpone le vodo.

Vreme super, vsake toliko se je sonček skril za oblake, da nas je mal ofrišal hladen zrak. Meni je pašalo.
Moj po tretjem vzponu pove, da je najbrž zaključil, oz. če bo prav na volji, gre pa še en bot. :clap: In res. Po četrtem on zaključi.

Ah, ma, jast pa grem še enkrat, da bo petka. Ura na zvoniku je po tretjem vzponu vsakič odbila, ko sem bila na istem mestu. Torej rabim točno uro. Na vrhu sem bila vsakič približno dvajset minut do...
Ja, in ko sem se spustila v dolino in Toneku po poti razlagala, da je gotovo, me on: "OOOO, to pa ne ! :shock: Še enkrat bo pa šlo, to pa moraš! "

Aja, a da moram? Ah, če se mi pa ne da več.
In se kar nekam prepustim mojim tačkam. In šibam. In glej ga zlomka, ura tokrat zazvoni malo nižje. Oštja, se pravi, da sem šla hitreje. :oops: In priletim v šotor in vsi me hvalijo, kolk sem pa šla tokrat hitro in zdej pa še enga lepo na izi, pa bo! A, da ja? Ma, ne vem, če bo šlo. Se mi zdi, da sem nekam švoh? Hitro zmažem eno rolado, na ex stankam flašo vode in ja, kaj, če že ukažeste, bom pa ubogala.

In gremo trije še zadnjič proti vrhu. Ona dva sta bila par korakov pred mano, jast se vlečem, dol mimo mene šiba Avi, si mislim, na, zdaj gre dol, čez par minutk bo že nazaj pri meni. Nekje na polovički me seveda res dohiti, nekaj mu jokam in stokam, da ne vem, če se bom privlekla do vrha, takoj mi ponudi vodo, me mal potolaži in gre z mano naprej. Pa ga zapodim, naj kar gre po svoje, bom že jast počasi prisopihala gor. Ona dva, k smo skupaj začeli, sta v zadnjem klancu 70 m pred mano.

Dej, mati, zdej pa sam še ta vzpon. Glej lepe narcise, pozabi na muke. Lepo predihaj in zdrži. Si že zmagala! :clap:

In pridem na vrh, slišim iz vseh ust, ki so bile gor, bravo in moja duša postane židane volje, kot bila bi pila kraški teran :clap:

Vprašam po času in dečko mi reče, dvajset do štirih, da sem dve minuti hitreje kot prejšnjič. Ne me hecat! Saj sem se vlekla. Bwo, niht fršten. :oops: :lol: :roll:

Med sabo si vsi zasluženo čestitamo, malo si oddahnemo, počakamo še do štirih in počasi se vrnemo v dolino.
Gaber je medtem, ko smo se malo uštimali, na postaji že vse izračunal in podelitev se lahko začne.
Po vsem, kar sem doživela do pol enajstih, mi je medalja za drugo mesto v kategoriji s šestimi opravljenimi vzponi več kot sedla. :clap:

Po podelitvi sva šla še na kavico, pridružil se nama je še Tonek in Maja, malo smo počikulali in prav nič po gorenjsko mi je gospodar, ko sem hotela plačat, rekel, da časti on. :clap: Hvala.
Za domov poti nisva zgrešila :D .
Sva že vse znala.
Za konec. Saj nisem predolga, ne? :-- Ma, sem morala napisat opis poti, da se drugo leto slučajno kdo ne izgubi. :lol: Ker drugo leto nas bo pa na štartu že več.
Če prvi del grozljivke odmislim, je drugi del uživancije vse prevagal.
Naj mu bo, stricu Garminu. Drugič pa poglej tudi doma, mati, mal po zemljevidu, kam greš...
Čestitam vsem in vsakemu posebej. Moški, deset botov? In Maja, devet botov?
Ja in Avi, za minutko ob drugo mesto? Ravno za tisto minutko, ko je mene tolažil? Nimam več besed. :laola
Nazadnje spremenil zz topka, dne 26 Maj 2014, 08:28, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 miro
#326565
Bravo ZZ topka!
Res sem težko čakal na tvoje poročilo in opis poti ki sta ga opravila zaradi strička garmina.
Zelo sem vesel, da sem ti stisnil roko, ko sva se v živo spoznala!
Upam, da se res vidimo tudi naslednje leto!

Lp
Miro

Ps.: Tudi jaz sem se "plazil" po progi z napol pozdravljeno raztrganino mečne mišice, drugače bi se zagotovo odzval tvojemu povabilu in bi se vam priključil še za en bot! :D :D

Miro
 daca10
#326569
ZZ Topka, super te je brat! :laola
Na prizorišče pridem med prvimi in se sprašujem, koliko nas bo. Zagledam Avija, uf, tako legendo moram pozdraviti in korajžno stopim do njega. Pa se kr nabiramo; nekaj 'domačinov', nekaj neznanih obrazov, fajn. Pride še Maja, čakam, da se prikažeta še Valentina in Damjan alias ZZ Topka in ZZ Top. Pa jih ni, škoda, si mislim, sigurno je kaj vmes prišlo. :roll: Potem pa po prvem vzponu in spustu Gaber objavi, da zamujata, ker sta zašla. Ja, striček Garmin ju je hotel v Španov vrh peljati čez Javorniške Rovte :-- .

Maja je lahkotno šibala gor in dol, fantje so drveli, da se je kr kadilo, :lauf: :cast: :lauf:
Vsi smo se trudili po najboljših močeh, eni 'zares', eni pa bolj uživaško!
Čestitke vsem! :clap: :laola :clap:
Upam, da se prihodnje leto vidimo v še večjem številu!
Lep pozdrav!
Uporabniški avatar
 5r002
#326578
Ja, fajn je blo učer (čeprav noge trenutno pravijo drugače)! :)

Najprej hvala mirotu in daci za vse info, ki sta nam jih posredovala že pred uradnim razpisom.
Organizacija je bila za moje pojme super. Še fajn vreme so zrihtal (morda celo preveč za tek oz hojo navkreber 8) )...

Čestitke vsem udeležencem za dobljene borbe s klanci! :clap: :clap:

Upam da bo prihodnje leto udeležba še večja!

P.S.: AVI, hvala za podarjeno mesto v zadnjem vzponu
 TONEK
#326580
Čista desetka za Valentinino poročilo, pa tudi dosežen rezultat, saj je po vseh kolobocijah dosegla šest vzponov. Pohvala tudi organizatorju s posrečeno zadevo s šotorom na startu, prihranjeno nam je bilo tudi brskanje po žepu za kartončkom na obračališčih, vrhunsko označena trasa in kar se mi je zgodilo prvič po kakšnih tristotih tekmah - nobenega zavlačevanja pri podelitvi, saj sem se kot predzadnji v cilju, komajda še pravočasno vrnil na štart, kjer je podelitev potekala. Sem pa očitno zamudil čaj in prigrizek zaradi mojega ležernega zadnjega sestopa. Me pa zadnje čase skrbi in nekaj stiska v grlu; na štartih tekem je vedno manj tekmovalcev moje generacije in se med samimi mladci počutim kot neki vsiljivec.
Odlična tekma torej in še pridem (brez garmina), v upanju na večjo udeležbo, posebno v moji kategoriji.
Uporabniški avatar
 zz topka
#326582
5r002 napisal/-a:Ja, fajn je blo učer (čeprav noge trenutno pravijo drugače)! :)
P.S.: AVI, hvala za podarjeno mesto v zadnjem vzponu


Hehe, ma kej imaste kakšen problem szi bolečinami? :shock:
Jast prav nobenga. Danes sem šla na moj hrib, kot da sem včeraj doma cel dan na kavču poležavala. :D In res, da bi me vsaj roke bolele od palic, k jih drgač ne rabim... nič. Njente. Sej pravim , ni mišic , ni bolečin. Če gre na špeh, pa naj gre, a ne? :lol:

Peter, če bi le malo po moje šel proti dol... a , še zdaj te vidim, kako si skakljal, kot :
Slika :idea: :?: :?: Pa ne bi bolelo tolk.... :D

In za uno v P.S..... Meni si dolžan en
Slika, ker se je moral szi mano ukvarjat, namesto, da bi tebe lovil :lol:
Uporabniški avatar
 Scooby
#326586
Peter...zdej boš še rekel, da si šel na 28 km???? :shock:

Za tekmo pa nimam kaj drugega za rečt kot samo super fajn! :D Nekdo je sicer malenkost preveč navil centralno ogrevaje, ostalo pa je vse štimalo!

Čestitke vsem borkam in borcem in pa seveda organizatorjem za uspešno izpeljano tekmo! Upam, da se naslednje leto spet srečamo in seveda v čim večjem številu!

:laola

P.S.: se priporočam za kakšne fotke! :wink:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA