Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 Mitch83
#329463
Narava službe pač zahteva zgodnje vstajanje (ob 4.30), popoldne pa so na sporedu družinske obveznosti, tako da tuhtam, ali bi lahko uvstil tek pred že tako zgodnje vstajanje. :D V zvezi s tekom ob izredno zgodnjih urah me zanima ali imate kakšne neprijetne izkušnje, vas je kaj strah in ali tečete po mestu ali v naravi, kakšne so stvari, na katere je ob takem teku treba biti pozoren.
Uporabniški avatar
 thinkblue
#329466
Jaz sem pozoren na naslednje:
- Če je mrzlo rabim majico
- Če je zelo mrzlo pa še rokavice
- Če je dež obvezno šilt kapo da mi dež ne šprica po očeh
- Če je tema odsevnik
- Če je zelo tema pa še svetilko

Na ostalo načeloma nisem pozoren :lol: :lol: :lol:
Uporabniški avatar
 jurkokafro
#329473
Jaz imam željo, da bi začel teči zjutraj. Ampak tam okoli 6.00, kar je zate že bolj pozno dopoldne :)

Da se pa zbudiš ob 4:30 in še razmišljaš o tem, da bi prej odtekel kakšen km pa samo :laola :laola :laola :laola :laola :laola

Odvisno sicer od starosti otrok, a meni trenutno najbolje ustreza, da tečem, takrat ko otroci zaspijo ali takrat, ko se odpravijo spat.
Uporabniški avatar
 čara
#329477
Ja, zna biti, da te bo kakšen jež precej prestrašil, ker so glasni za medveda! Če boš tekel kje po podeželju ali ob robu mesta, je opcija, da te kje preseneti kak pes, ki ni navdušen nad tabo. Priporočam poprov sprej. Eni imajo grdo navado ponoči spustit pse :evil:

Drugače pa vidim kombinacije ata/mama teče, otroka pa na kolesu (tam okoli 4-5 stara).
 jezo
#329478
ufff najbolj zgodaj kar sem jaz kdaj šel je bilo 5:30 pa mi je bilo zgodaj. je bilo poletje tako da se je že danilo tako da prav veliko problemov ni bilo.
Uporabniški avatar
 Šmarnagora
#329479
Js res rada tečem po makadamskih poteh, po gozdu in pač po vaseh itd...in če sem iskrena..kadarkoli sem šla ob zgodnjih oz poznih urah, sem na koncu pristala ob glavnih cestah to mi pa sploh ni v uzitek :S Sej vem, da je vse to v moji glavi, ampak enostavno mi ni prijetno tečt na osamljenih lokacijah...
Ampak ob 3h zjutri najvrjetneje tudi napadalci spijo, haha :D


hAah mi je bilo pa smešno ko sem brala nek ameriški "TF" in je nekdo napisal, "da mu je neprijetno teči, ker se sprehajajo konji"."kako odreagirati ob srečanju s konjem"..dobro da mi nimamo teh problemov :D


Glede psov se pa strinjam, že v večernih urah so včasih prav nadležni, sploh na podeželju, kjer imajo ljudje spuščene.
Drugače pa ja, zvečer si dam js odsevnike na nogo. Z lučko sem tudi že šla. Na prvem mestu je varnost - moraš paziti, da te kak avto ne zbije. :)
 spela*
#329553
Enkrat samkrat sem tekla ob "čudni uri", ko sem šla z zajcem in grbom po PST (no, onadva temu rečeta normalna ura, bilo je okrog petih, če se prav spomnim, kar je za poletje morda res čisto normalna ura, ampak mi smo tekli pozimi).

Sicer pa med tekom po temi (zvečer ali pozimi popoldne) vzamem s sabo lučko. Če je res že temno, je še najboljša izbira stadion (ni prometa, ni lukenj, na katere moraš paziti). En neprijeten dogodek se mi je enkrat zgodil v Mostecu. Med tekom slišim, da mi nasproti prihaja motorist. Lučke ni bilo (razen moje) prav nobene. Umaknila sem se mu na rob ceste, da je šel mimo, ko pa sem ravno hotela stopiti korak nazaj, je iz iste smeri (torej takoj za prvim) prišel še en motorist in nato še eden. Vsi trije brez lučk. Na srečo sem imela dovolj hitre reakcije ...
Uporabniški avatar
 Jančika
#329579
Enkrat sem šla ob 2.40, ko sem prišla iz službe, ker sem vedela, da mi cel naslednji dan ne bo uspelo it teč. Živim na podeželju in sem se držala pločnika in luči, kolikor jih pač imamo, malo sem torej krožila po domačem kraju. Ven iz naselja pa nisem upala, čeprav sem imela odbojni brezrokavnik. Kaj pa veš, kakšni padalci se vozijo naokoli v noči s sobote na nedeljo :wink: .

Sicer pa pogosto tečem zvečer, ko je že temno. Imam odbojni brezrokavnik (v Ikei sem kupila otroškega, ker sem zelo majhna in mi je tisti standardni nekje do kolen, hehe) in čelno svetilko, ponavadi tudi družbo z enako opremo, tako da smo vidni na daleč. Če sem sama (tudi podnevi) nosim sprej za samoobrambo, žal imam slabe izkušnje.

Enkrat sem šla brez lučke in je bila taka tema (tam ni javne razsvetljave), da sem skoraj pohodila pešca pred sabo, v zadnjem momentu je mimo pripeljal avto in ga osvetlil.
 nivesj
#329595
Jaz sem tekla že ob vseh sorta urah in razmerah, ponoči, pozimi, zgodaj zjutraj...

Meni je včasih bilo najbolj 'strašljivo', ko so razmere bile take, da nisem pričakovala nikjer nikogar in sem pač tekla čisto mehko in sproščeno, potem pa sem naenkrat koga slišala ali vidla... sam takrat ne vem, ali sem se bolj ustrašila jaz tistega 'čudaka' ali pa on mene....Po nekaj takih 'adrenalinskih' srečanjih sem postala bolj previdna...

Je pa res, da sem na PST srečevala nekaj časa nekega 'x modela', katerega sem se bala, saj je tam bil vedno, ali je to bila sreda zjutraj ob 6, ali petek popoldne ob 5, ali pa v nedeljo ob 2..čisto vseeno, on je vedno, vedno, vedno bil tam in mene je kar srh spreletaval, ko sem ga srečevala..... včasih je tekel, včasih pa hodil, včasih pa sedel na kaki klopci.....uf.....
 abcd
#329602
@nives, :lol: , sam imam enega soseda v bloku, ne moreš oditi ali priti, da ga ne bi srečal.
Enkrat pridem iz dela ob štirih zjutraj, grem proti bloku in si govorim kakšen mir je in da vse spi, nakar model pride vn iz parkiranga avta. :--( Bolana scena. :)
Eni ljudje so menda kar skos na enih placih.
Uporabniški avatar
 grb
#329616
Evo tistega, ki teče s spelo* ob nenormalnih urah :-) TEk ob nenavadnih urah je pac super. Nikjer nobenega prometa, vse lepo mirno in tiho. Res je, da se moras navadit, da imas čelko praktično priraščeno na glavo in da se je morda bolje držat asfalta ali dobrega makadama. V gozdu gre hitro kak gleženj.

Če ti bo ratalo it pred službo, je pa predvsem odvisno, ali te bo familija tolerirala, da se bos ob 20:00 pobral spat. Ali pa če imaš dovolj samo par ur spanja. Jaz nekako normalno funkcioniram s 5 - 6 ur spanja. In glede na to, da je spanje najbolj kvalitetno med 22 in 2 uro, ti mogoče uspe.

Probaj in poročaj :-)
Uporabniški avatar
 dexi27
#329623
Če ti je velik do teka pač greš ko maš čas pa je to ob 3 popoldan al pa ponoč. Včas se pač riskira kaka urca spanja pa je :wink:
Če pa ti tek ni vse na svetu pol pač enostavno kaki dan ne greš pa je tod OK, včas se bolj ko pa da greš na vso silo, ampak to pa je že spet druga tema 8)

V glavnem verjemi, da jih he dosti, ki tečejo ob nenormalnih urah in ob nenormalnih razmerah :mrgreen:
Uporabniški avatar
 čara
#329678
Hmmm. Poznam drugo plat te zgodbe. In sicer poznam precej nas, lastnikov psiov, ki psi še najraje žrejo človeški drek. Ki smrdi najbolj od vseh ostalih. Konjski, kravji, mačji, pasji, srnin...Ampak človeški te pa ubije smrad iz pasjega gobca! In še nevarnost, da začnem js kozlat. :roll:

Ne pomaga, povodec, niti nagobčnik. (moreš oprat pasji gobec in še nagobčnik, pa še kozlam zravn!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA