Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

#332768
Danijel, čestitam. Nič nisem presenečen. Glede na treninge in Logarsko je bilo pričakovano.
:laola
Rajko, še naprej tako. Se vidimo drugo leto.
:clap:
 MatkoD
#332785
Po lanskem prvem pretečenem polmaratonu v Mariboru, letos pa polmaratonu v Radencih in teku od Rogle do Maribora (32 km), sem v oktobru naredil par - tu res mislim na ene 5, 6 - razdalij od 16 do 27 km in se prijavil na Sladkih 6. Mislil sem si, da kakšnih 35 km bi moralo iti, kasneje, da bi bilo fajn, če bi prvič v življenju pretekel maratonsko razdaljo, pa da vidim, koliko časa bi to trajalo... Pa še prehrano sem obrnil na glavo z zadnjim tednom septembra dalje (THNX @lowcarbtriathlete) in mi je prehodno obdobje vzelo kar nekaj volje, moči in tudi treningov. Pa še slabo prespana noč pred dirko... Ampak po štartu je steklo, ogreval se prej nisem (itak bo na progi dovolj časa za to...). Po 16 km prvi postanek za menjavo copat, potem pa do konca še trije okoli 10 minutni postanki. Fajn je za malo sesti in raztegniti, kaj popit in pojest, samo ne vprašat, kako je bilo težko kasneje spet štartat. Kriza je bila od 33-35 km, 36-tega sem prehodil. Ni pa bil zid, samo kolena so me začela boleti, kasneje so bolečine izginile. Sploh po zadnjem postanku sem porabil 2 kroga, da so noge spet delale, kot je treba. Tudi familija me je na kratko prišla pogledat in z njimi je itak vse dosti lažje. 11 minut pred koncem me je vodja pit stopa Andrej (tudi tebi zelo hvala) vprašal, če grem še en krog, pa sem rekel, da še dva. Zaključil sem 75 sekund pred koncem s 56 krogi (58 km) in še danes mi ni najbolj jasno, kako mi je to uspelo. Med tekmo sem popil en High5 Isogel, približno 4 dl izotonika in 1 dl čaja, ostalo samo vodo, pojedel eno banano in za zadnjih 10 krogov še en kofeinski Cliff bar gel. Po tem je res letelo nenormalno. Neto čas 5:22. Tak da - od polmaratona do (bolj kratke) ultre brez vmesne postaje. Se da.
Pa seveda vse naj za organizatorja!
Uporabniški avatar
 Kairos
#332788
Ura je šest. Zbujava se v deževno sobotno jutro. Napoved je obetavna: Dež bo počasi ponehal, najprej na vzhodu države. Super, Sladki Vrh je tam nekje na vzhodu, a ne.

Peljeva se proti Štajerski. Sivi oblaki pred nami niso prav obetavni. Med vožnjo poslušava otroško oddajo »Violinček« na Radio Slovenija 1. Glavna zvezda je majhni Job iz okolice Horjula. Živi na kmetiji in je zelo brihten fantiček. Po pogovoru z njim sledi pesem: »Dežnik in marela, sta se zaljubila ... « Tematsko kar paše dnevu, ki ga nameravava preživeti na šesturnem teku, ki se ga s Špelo udeležujeva že četrtič.

Sva že na startnem prostoru današnjega teka. Kot vedno naju prisrčno dočaka družina Koražija. Rajko, Marjetka in njuna pridna hčerka. Vse poteka kot v Berlinu: prijave, številke, navodila ... Samo je gneča veliko manjša, atmosfera domača, mize obložene s slastnimi sladkarijami. Odtod tudi naziv te unikatne prireditve pri nas: »Sladkih šest«.

Tokrat nas Rajko »rihta« s pomočjo pištole. Kaj pištola, pravi revolver, samo so naboji lažni, vsaj upamo da so in se poslušno postavimo na pločnik pred merilno tapeto »Timing-a« Ljujbljana, za katero tudi tokrat skrbi pridni Tadej s svojim asistentom.

Ura je 10:00, Rajko je povlekel sprožilec in je izginil v oblaku smodnika. Prasek smodnika v naboju nas je pognal v šesturno kroženje okrog sosedke v kateri se nahaja osnovna šola, vrtec in stanovanjski bloki, mimo tovarne »Paloma« in potem nazaj po glavni cesti do starta. Krog dolžine 1035 metrov v idealni tekaški liniji. :rol:

Naš simpatični organizator Vreme nam je tekaško stezo okrasil s pisanimi listi z okolnih dreves. Tu pa tam je postavil kakšno manjšo lužo, ki je teku dodajala potrebno dinamiko, pri Tuš marketu, pa celo »vodno oviro«, kot pri atletskem »steeplechase-u«. Da je sicer pretežno ravninski tek imel tudi kar nekaj višincev so poskrbeli robniki pločnika, ki so se sprva zdeli kot simpatični 15 centimetrski naskoki, v peti in šesti uri teka pa je naskok na njih bil velik kot vzpon na vrh Triglava.

Novost ovoletnega teka je kompletno preurejen zadnji ovinek, tokrat pri novonastali trgovini »Jager«. Zahvaljujoč tej novogradnji smo v zadnjem delu steze dobili tudi »prehitevalni pas« kako ga je duhovito že na začetku teka krstil simpatični Wega. Ob njem smo se zlahka umikali zahuktalim parnim lokomotivam Danijela, Zajca, Forresta, kot tudi nežnim cestnim jadrnicam Brigite, Nataše in Maryet.

Teka sem se lotil z željo da v šestih urah pretečem še eno maratonsko distanco. Mojo tretjo te jeseni. Berlin, Ljubljana, Sladki Vrh. Povprečna hitrost naj bi bila cca 8 km na uro, z načrtovano pol urno pavzo, tam nekje po tretji uri, v kateri sem se popolnoma preoblekel in pojedel slastno malico: ajdova kaša z malo kvinoje, začinjena z olivnim oljem in limonovim sokom, povrh vsega pa kot dodatek nekaj ukusne tune.

Po načrtovani pavzi mi je uspelo tempo celo stopnjevati, tako da sem v zadnjo uro teka prišel z 38 pretečenih krogov. Špela,ki se danes ni dobro počutila, je kar nekaj krogov pretekla v moji družbi, celo Helga,ki je iztekla neverjetnih 60 km, nama je dobacila: »Doma se nimata časa pogovarjat!?« Ko sem po pavzi dvignil tempo, se je Špeli hitrješa varianta tako dopadla da se je kar odlepila od mene in izginila v mojemu ospredju. Pretekla je 48 krogov ali 49,7 km.

Zadnja ura teka tokrat ni bila travmatična. Pozna se zelo dobra sezona, izredni treningi že na začetku leta s Tomažem v okviru »Zimske lige Sv. Primož nad Kamnikom«, kot tekaška popotovanja z Urbanom in »Urbanimi tekači« v Trst in Logarsko dolino. Osem minut pred iztekom časa sva s Špelo z roko v roki pritekla v cilj z namero da zaključiva za danes. V cilju pa nas je dočakal Rajko: »Še je časa za en krog !!!« Človeka s koltom v roki je dobro poslušati. :roll:

In sva naredila še enega v tempu 5:30. Na koncu je bilo energije celo za ciljni šprint. 43 krogov je za danes za mene več kot odlično, prevedeno v jezik metrov 44.505 metrov. Ponosen sem na svoj dosežek, enako kot na družbo v kateri sem užival to soboto v Sladkemu Vrhu. Vse sami vrhunski športniki in veliki ljudje. Športniki v globini svojega bitja.
Nataša in Bogdan sta v konkurenci »pari« suvereno zmagala. Svojo privlačno nagrado sta podarila Zajcu. On je nekaj podobnega naredil prejšnje leto za njiju. Toliko pozitivne energije na enemu mestu.

Rajko in Marjetka, vaš trud je vesoljska misija ... Naj vama ne zmanjka navdiha, bomo se tudi naslednje leto potrudili priti na vaš konec. Do tedaj vama želimo da uspešno končata vaš gradbeni projekt. V zidanju prijateljstva sta preverjena vrhunska arhitekta ... :heart

Vaš Kairos
#332791
Čestitke organizatorju, da nam je omogočil ponovno en prečudovit dan, preživet v cukeršpicu.

Čestitke vsem tekačem, ki smo se skupaj trudili premagat ta krog, ki si ga je izmislil Rajko verjetno najprej zase :-)

TAOvci smo imeli kar močno ekipo v vseh konkurencah (Marjeta tretja, Vanja četrta, potem Marija in Smiljana ... pa v parih sedmo mesto Brigita in Robi) :clap: :clap: :clap:

Meni je uspelo na osmem poizkusu z dobrimi 65 km preseči vse svoje dosedanje rezultate. Podoben namen sem imel sicer že lansko leto, vendar so nastopile drugačne okoliščine. To leto je bila motivacija v samopreseganju. S povprečnim tempom 5:29 moram tudi biti zadovoljen, zavedam se pa, da bi lahko šlo tudi ... bolje ali slabše
Uporabniški avatar
 zajc
#332801
Norega meseca je končno konec in en velik kamen se mi je odvalil z mojih pleč. Cel teden sem sanjal, da sem zamudil začetek nekega teka ali pa da sem tekel in sem izgubljal čas na okrepčevalnicah, ker nisem našel za piti ali za jesti. Vsako jutro sem se zaradi tega zbujal neprespan in bil cel teden pod vtisom morečih sanj.

Po polomiji na LM sem imel letos na Sladkih6 samo dva cilja, odteči maratonsko razdaljo pod tremi urami in zasesti končno 6.-9. mesto. Vsi so se mi smejali, ko sem jim to razlagal, jaz pa sem resno mislil, saj sem samo človek, pa tudi vsako leto sem starejši (in počasnejši).

Med vožnjo gor sem se spomnil, da sem pozabil vzeti s sabo skoraj vso hrano. Ne, niso bile še ene moreče sanje. Na srečo je bila gor predstavnica ProAction, ki je imela s sabo gele. Kupil sem jih kar 20, po občutku, izbiral pa jih po tem kakšne barve so bili in kakšne fonte so uporabili. Saj pravijo, da v sili še hudič muhe žre.

Prvih 500. metrov sem sledil Danijelu, ko pa je prestavil iz 1. v 2. prestavo, ga je odneslo daleč naprej. Kmalu o njem ni bilo ne duha in sluha, razen takrat ko me je (4x) prehitel. Po slabih 10. km me je pritisnilo na WC, da sem izgubil vso prednost pred zasledovalcema Forrestom in 5r002. Petra sem kmalu spet prehitel, Forresta pa šele okoli 40. km. Maratonsko razdaljo sem dosegel v času 3:01:45. Če odštejem postanek na WC, sem 1. cilj izpolnil. Črne misli, ki so se zgrinjale name po LM, so kar naenkrat postale preteklost.

Pred mano so bile še tri ure teka. Takrat sem se počutil v redu, poln moči. Temu se morem zahvaliti Polji in Andreji, ki sta mi pripravljali za piti in za jesti. Sploh si ne predstavljam, da ju ne bi bilo. Obema sem zato zelo hvaležen. Edinole z dihanjem sem imel kot ponavadi težave. Veliko jih je mislilo, da tečem “na škrge” ampak je bila resničnost žal drugačna. Še vedno imam težave z alergijsko astmo in imam v primerjavi z zdravimi ljudmi skoraj za 50% zoožane dihalne poti. Da dobim dovolj kisika v kri moram zato dihati zelo globoko skozi usta in verjetno izgledam kot parna lokomotiva.

V glavnem. Ko sem na 40. km končno dohitel Uroša, me je kmalu spet “zašraufalo” in odšel sem na WC in spet sem izgubil tistih nekaj dragocenih minut, Forrest se je izgubil nekje spredaj, 5r002 pa mi je začel dihati za ovratnik. Potem sem brez težav nadaljeval v svojem tempu, sprijaznil sem se s morebitnim 3.(4.) mestom, ko sem po 60. (65.?) km spet dohitel Forresta in ga tokrat celo prehitel. Počasi ampak res zelo počasi sem povečeval razliko med mano in zasledovalci.

Ker me je v (pred)zadnjem krogu še četrtič prehitel Danijel, sem samo zaradi tega, da za njim ne bi zaostajal 5 krogov, odtekel še en krog.

Danijelu moram čestitati za odličen dosežek. Posnetek njegovega teka bi moral biti v vsakem tekaškem učbeniku. Ob njegovem rezultatu se počutim kot drugorazredni tekač. Prav tako sta Forrest in 5r002 glede na prejšnja leta zelo napredovala in jima čestitam za prikazano. Mislim, da bo treba za stopničke v prihodnje teči krepko preko 80 km. Čestitke tudi ostalim sotekmovalcem. Vsi smo bili v istem čolnu.

Hvala tudi Robocopu in nataši, ker sta mi podarila nagrado, ki sta jo dobila kot najboljši par. Ne bom več našteval ampak bom rekel hvala vsem.

Vremenu in njegovi družini moram na koncu čestitati za še eno uspešno izvedeno prireditev. Glede na to da se tu počutim kot doma, bi se najraje kar preselil v Sladki vrh. Rajkotu polagam na srce, da naj ne bo razočaran zaradi slabše udeležbe. Tudi če bo drugo leto dražja prijavnina, manj prijavljenih, ne bomo dobili darilnih vrečk ali nagrad, bomo prišli. Saj to je logično. A ne?
 spela*
#332802
Za nami je še ena zelo lepa prireditev Sladkih 6! Družina Koražija, hvala vam za odlično organizacijo in za res prijetno bodrodošlico in občutek domačnosti! :laola

Ko smo se prijavljali za ta tek, sem rekla, da "takšno vreme kot lani pa letos ne more biti". Lani je namreč 6 ur nenehoma deževalo. No, ko sem še v petek gledala, kako močno dežuje v Ljubljani, sem si že mislila, da sem se zmotila. In tudi ko sva se zjutraj s Kairosom (ob poslušanju otroške oddaje na Radiu Slovenija) vozila proti Sladkemu Vrhu, se je zdelo tako.

Ampak je že v prvi uri dež ponehal. Tako da je bilo dovolj, da sem se enkrat preoblekla, potem sem pa lahko do konca tekla v isti tekaški majici (čeprav sem jih imela po lanski izkušnji s sabo ene 8). Prvih 25 km mi je bilo res težko. Zvijalo me je že pred startom in med tekom ni bilo seveda nič bolje. Po 15. krogu sem hotela že odnehati, ampak sem si rekla, da bom počakala Kairosa in poskusila iti naprej vsaj z njim. Mogoče mi bo pa vsaj v tem tempu uspelo nadaljevati. In sva šla skupaj kakih 10 krogov, potem se je on odločil, da si bo vzel čas za preoblačenje in malico, jaz pa se nisem hotela preveč ustavljati, ker bi se podhladila, tako da sem počasi nadaljevala, dokler ni končal svoje malice, ko sva spet šla skušaj naprej. Po hrani je Kairos močno pospešil, jaz pa tudi, kaj pa naj. Moje počutje je bilo takrat že boljše, tako da mi je tempo odgovarjal in sem ga ohranila tudi, ko je on majčkeno popustil. Na uri je bilo 5:39 in še nekaj, ko sem se odločila, da bom šla počasi še dva kroga, ker se mi nikakor ne da iti še enega več. In ravno v krogu, za katerega sem se odločila, da bo zadnji, sem malo pred ciljem spet videla v Kairosa in pospešila, da bi ga ujela in da bi skupaj šla skozi cilj. In ko prideva v cilj najinega "zadnjega" kroga, reče človek s pištolo (Vreme), da bo treba še enega, ker da časa je še dovolj. :shock:
Ja nič, potem pa greva. tempo je bilo treba malo zvišati, dobro polovico kroga spodbujam Kairosa, češ še malo, dobro nama gre, še čisto malo, potem pa, ko on "zavoha" cilj, nenadoma močno pospeši, gre v diru mimo Nataše in Robocopa, jaz mu skušam slediti, a ujamem ga ne. Ja, ušel je! :shock:

Na koncu sem naredila skoraj 50 km - česar si v svojih prvih dveh urah kroženja, ko sem se komaj premikala, ne bi mislila.

In potem pravo razkošje - tuširanje, pa odlična juhica, pa podelitev, druženje ... v glavnem, res odlično vzdušje in odlična prireditev. Hvala vam vsem, družini Koražija in vsem, ki ste pomagali, navijali in tekli! :clap:

Pa poklon Nataši in Robocopu za res lepo gesto!
#332803
Živijo.

Po temu kar je zajc napisal mi je kar malo nerodno in ne vem več kaj naj napišem, da bo nekako normalno izpadlo :)

V glavnem, že po bujenju sem s počutil precej "naspidiran" in poln pričakovanj. Pot je minila brez zapletov, kazalo je sicer na precej dežja vendar se je na koncu tudi vreme odločilo, da bo sodelovalo z nami, tako da so bili pogoji skoraj idealni. Že takoj po štartu sem se odlično počutil zaradi česar sem v bistvu celo preveč hitel prvih 20km. Jedel sem po načrtih, pil prav tako. Mogoče bi moral okrog 30km še kaj dodatnega pojesti saj sem imel nato na kake 45km precej krize, tempo je padel za kakih 20 sek/km, vendar se je začuda po malo večjem vnosu hranil vse spet lepo postavilo na mesto in od 52km sem lahko spet vztrajal na željeni hitrosti. Da ne bo pomote trpel sem tudi vse kilometre prej in potem :D
Nisem se preveč obremenjeval s tem kje so ostali, poskušal sem le ohranjati nek konstanten ritem (prva polovica je bila sicer vseeno precej hitrejša). Po 60 km se mi je počasi dozdevalo, da lahko zdržim vse do konca v podobnem ritmu in sem vztrajal. Mogoče sem postal malo bolj molčeč in nisem ravno veliko pozdravljal med prehitevanji (se opravičujem ;) ) vendar sem dejansko bil že precej utrujen in naprej me je gnala samo še trma, da uspešno zaključim s čimveč krogi.
S pomočjo navijačev v zadnjih nekaj krogih sem celo dobil toliko dodatne motivacije, da sem tempo ponovno dvignil na kakih 4'20''/km in dojel, da mi bo verjetno uspel še en krog. Na koncu se je izkazalo, da je časa še več kot dovolj in sem lahko umirjeno odtekel še zadnjega.

Vse skupaj je bilo eno veliko doživetje, naporno a v veselem vzdušju. Hvala vsem za spodbudne besede tekom kroženja, zajcu za vse komentarje pred, med in po teku in vsem ostalim tekačem. Organizacija je bila res "top" in ne vem zakaj se sem ne prijavi po 500 tekačev, ker če kam je vredno iti na ta tek!

Če ne pride kaj hujšega vmes se drugo leto seveda spet vidimo tam!

Lp
#332806
Evo, dodajam še svoj ep. Tisti, ki vas zanima zgolj tek, za vas je v poševnem tisku narejen povzetek dogajanja.

Petek 7.11. 2014 ob 20:00. Pripravim opremo, za preoblačit. Poberem vse možne cukre - gele vključno s tistimi, ki so imeli rahlo pretečen rok, aloe vero pijačo, cocacolo. Enkrat jih je treba uničit. Isti dan ob 23:45. Preden zaspim naredi zzzzzz.. Ne me basat, ena od komark je preživela poletni masaker in teži več kot en mesec po zadnji predhodnici ob tem letnem času. »Kdo jo striže« (original beri v srbščini). Sobota 8.11. ob 6:30 Na roki in nogi je jasno znamenje, kdo je strigel (sesal) koga to noč.
Letos me na dogodek pelje Oranžni slon in to franco moj dom. Neprecenljivo, luksuz. Ob 7.05 sporočilo, da je že na prvem tiru (pod mojim oknom). Ene dve do tri minute rabim, da se mu pridružim, potem pa zelo prijetna vožnja do postajališča, kjer dopolnim jutranje hranjenje še z enim krofom, da slučajno ne padem v kakšno švohost že pred štartom.
Z Oranžnim sva (kljub različnemu izgledu, prehranjevalnim navadam in izobrazbenim smerem) logistično, debatno in frekvenčno uigrana dvojica, on dopolni svoje enertgetske zaloge še na cilju pri Jagru (ne morem verjet ko je pršut 15 minut pred štartom, ko se sam hidriram z isotonikom in razmišljam kaj si on misli ob mojem vnašanju OH in sladkorjev), odda nekaj TF robe pri organizatorju, pozdrav s fantastično organizacijsko družino Koražija, prijatelji in znanci iz TF druščine s pridihom Ribe (ŠD seveda, saj je Riba napisano z veliko), celo dve triatlonki sta tu kot spremljevalki. Tu so tekaške legende Zajc, pa ZdravkoC, pa MiroR, in pisoče legende kot so Wega, Kairos in Spela*. Pa še mnogi drugi. Znani in neznani, ki bodo z vsakim krogom postali znanejši. Malo se pretegnemo, ocenimo temperaturo, smer vetra in relativno vlažnost ter izberemo primerna oblačila, ki naj bi zdržala čim dlje pred morebitnim preoblačenjem..
Potem poči pištola, misel kaj mi je tega treba, tolažba saj ti ni treba čisto nič nič več kot mi bo ugajalo. Pomirjujoči ZEN dejstva, da je organizator postavil okrepčevalnico na vsakih 1000 in še nekaj okoli trideset metrov, da so natanko na tej razdalji na voljo tudi vse osebne zaloge pijače, hrane in oblačil, pa tudi mize obložene s sladkimi dobrotami , ki lahko v vsakem trenutku pomagajo razstreliti tekaški zid, če bi se mi drznil postaviti kjerkoli in kadarkoli na tej kratki (etapno gledano) progi.
Proga čudovitih spominov. Tale dober kilometer asfalta, kjer sem manjkal le dvakrat, nadgrajen z pozitivno energijo družine Koražije, ki so ji vdihnili dušo, svoje pa smo dodali tudi tekači, ki se sem vedno radi vračamo. Tule je treba zaviti s pločnika, potegniti idealni krivuljo med koritoma, potem pa tik ob hiši bodisi naskočiti največji klanec na progi ali pa elegantno prestopiti iz ceste na pločnik, potem se držati levo, upoštevati cestno svetilko in potem ustrezno kombinirati cesto in pločnik. Vsako leto so luže postavljene na novo tako da se lahko nekaj krogov išče idealno linijo. Na konciu je celo nova obvoznica, pardon prehitevalni pas. Mi počasnejši tekači se trudimo tudi ne ovirati ta hitre, 2 naša kroga trije njihovi. Malo kratkih pogovorov, spodbud, Zajc, ki večkrat reče kaj prijaznega, legendarna mi je tista »Razy stisn« nekje med drugo in tretjo uro, ko sicer vem, da misli popolnoma resno,sam pa si ne morem pomagati, da ne bi našel še drugega pomena v tej izjavi - moralno podpiro pri tem, da ne bom zavil v dixija.
Prve tri ure in pol je šlo presenetljivo dobro. Brez posebnosti. Skupni tempo celo pod 6:00. Zame za to sezono celo fantastično dobro. Potem pa pričakovano slabše. Vmesni maratonski čas je bil vseeno okoli 10 minut boljši kot na LM. Potem je šlo pa eno uro čisto zanič. Skoraj kot permanentno zaletavanje v zid. Pa še en fantomski kamenček (ali nogavičja guba me je žulila v desno nogo, na hrbtu pa sem čutil, da bi listek na športni spodnji majici, dela odrgnino, pa nekaj so me začela motit mokra oblačila, pa lasten vonj mi ni bil več všeč, pa hladen pir je bil v bližini). Sami neki dobri izgovori, da bi se konkretno ustavil začasno ali dokončno za ta dan. Malo me je že mikalo, da bi zaključil s kalvarijo. Ker pa dobro poznam svoje odstopne »finte« sem pa kar nadaljeval. Kaj vem, tale proga pa dale družba, pa tole vzdušje, pa navijači nekako iz mene potegnejo več kot sem realno sposoben. In pol ure pred koncem sem pojedel še zadnji - veliki gel. Ravno takšnega, s katerim sem imel težave na LM. Spomil sem se ruskega pregovora: kdor ne tvega ne pije šampanca. Po slabih 15 minutah se je zgodilo, na srečo ne tisto, česar sem se najbolj bal, temveč čudež. Direkten ubrizg energije iz gela v moje veteranske nogice in naredil sem tri kroge namesto načrtovan2 dva. Ti trije zadnji krogi so bili verjetno tudi moji najhitrejši na tekmi. Publika na cilju enostavno ni dovolila popuščanja. Rajko je obveščal o preostalem času še 50 m pred ciljem. In Potem KONECCC teka.
Potem pa slow motion do Slonomobila, uporaba vseh kognitivnih funkcij za pripravo primerne opreme za tuširanje. Razen nogavic nisem pozabil v avtu ničesar. Kot izkušen plavalec sem imel s seboj celo kroksice (če smo natančni njihov ponaredek). Kar pa je bilo (glede nogavic, ne kroksic, da ne bo pomote) brez težav popravljivo po tuširanju, ko sem se vrnil do Slonomobil. O_slon je videl da sem v polkomi in je prijazno ponujal pomoč (tekel je samo toliko, da se je rahlo utrudil, ga imam na sumu, da prvo leto ni photel previsoko dvigniti letvice). Lepo od njega (mislim pomoč, ne letvico). Potem pa Tuššššš. Obliv tople vode od zunaj, pozneje makaronov od znotraj, poplaknjenih z radlerjem in Coca-colo, je prav počasi iz crkovine naredilo zopet človeka. Po crkljkanju teleščka je prišlo na vrsto še crkljanje naših dušic s strani družine Koražija, pogovor s sobrci, madona kakšna elitna družba, skoraj sami maratonci, večina tistih, ki pa niso, pa le zato ne ker se jim ni dalo, potem pa »smetana od smetane« (originalno francosko) dneva, pika na I če hočete po Severjevo - Bokačevsko, ali češnja na torti po sladkosnedno, dostava s strani svojega šoferja na dom. Dan je bil popoln, lasten telešček mi je pustil, da sem iz njega izvlekel maksimum. Pretekel sem tako daleč kot lani in spotoma še popravil letošnji edini maratonski rezultat. Hvala vsem, posebej pa družini Koražija. Je bila pa to letos zaradi najboljše organizacije res edina proga, ki je bila sposobna iz mene narediti ultramaratonca. »Matr se to dobr sliš«. Je vredno teh bolečin v mišicah, te minejo, spomini pa ostajajo.
Nazadnje spremenil raziskovalec, dne 12 Nov 2014, 08:45, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 Vreme
#332835
Vauu kakšna poročila...

Tokrat prvič nisem tekel. Po pravici nisem si upal teči predvsem za to,da me nebi potegnilo in bi naredil več škode kot koristi mojemu išiasau. Tako sem prvič bil +6 ur na drugi strani, večinoma na okrepčilni postaji, ki pa je bila v bližini obilno naloženih miz s pecivom. Njami,vse kar sem poskusil je bilo odlično in kar težko se je bilo odločiti, kaj ne poskusiti. :D

Mi pa kljub temu še danes ni jasno, zakaj sem bil v soboto zvečer tako utrujen,kot da bi pretekel najmanj maraton? :shock:

Po pravici povedano smo pred samo prireditvijo razmišljali,da bo tokrat sladkih6 zadnjič, tudi zaradi števila prijavljenih. 100 je pač tista neka cifra, ki nam zagotavlja pozitivno finančno konstrukcijo teka iz izključno pobranih štartnin, drugega vira dohodka pač v teh časih od sponzorjev ni pričakovati. Kot ste sami opazili smo se letos morali odreči medaljam, očitno jih niste pogrešali :wink:, malici in merjenu časa pa se seveda ne, bi tek izgubil smisel. Tukaj se moram še javno zahvaliti Timingu,da nam je šel na roke in praktično omogočil, da smo tek lahko organizirali tudi letos :clap: ,seveda je treba dodati še Tekaški forum in prav vse sponzorje, ki so omogočili, da ste z polnimi vrečkami odšli domov. :cast1:

...in po vsem napisanem in videnem bi naj zdaj napisal,da je bilo zadnjič :FO:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA