Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 Miroslav
#333951
Na Donački gori je kar pestro.
Helena šiba gor in dol kot podmazana. Družbo ji dela Janez, Maks, Franc, Tomi in še nekaj drugih, ki jih ne poznam. Tudi midva z Leonom sva šla z njo nekajkrat gor in dol. Tempo je bil na začetku prav hiter. Potem se je malce umiril, še vedno pa gre konkretno v hrib.
Na vrhu na grebenu piha leden veter, prav neprijeten.
V Rudijevem domu pa prav lepo diši. Kuhajo se same dobrote.
V domu kot ponavadi ob takih dnevih množica pohodnikov.
:D
Vsem pohodnikom, ki so ostali na Donački gori in še vztrajajo, lahke noge do konca, do jutri zjutraj.
:laola
 Ninđa
#334001
Pozdravljeni.

Včeraj sem doživel zelo lep večer pod Donačko goro. V koči je bilo zelo domače, toplo in veselo. Hrane in pijače na pretek :) Plan je bil narediti par krogov in končati preden zapade sneg.
Med potjo sem spoznal, da je Donačka gora idealna za 24 urni izziv. Krog se naredi dokaj hitro. Zraven ne rabiš ničesar jemati saj te na koncu kroga čaka topel dom in prijetna družba. Slednja je okrog polnoči zaspala. Takrat sem se tudi jaz, zaradi sneženje, poslovil.

Kroge sem delal z Janezom, Heleno in Maksom. Super je bilo.

Hvala vsem. :laola

Lp in se vidimo :)
 hoja
#334012
Oj,oj !

Zaenkrat samo na kratko-za nami je čudovito druženje-3. po vrsti-po pobočju Donačke.
Statistika o številu udeležencev in številu posameznih in skupnih vzponov še sledi, skoraj jih je sneg zametel :wink: .
Vzdušje je bilo enkratno, teren do sneženja pomrznjen, na treh delih, ki smo jih poznali že miže, rahlo poledenel. Snežiti je začelo okrog 23h, zjutraj smo za povratek v dolino morali počakati na traktor in plug.

Hvala vsem za družbo in udeležbo, hvala tudi vsem , ki ste bili z mislimi z nami in da ne pozabim, hvala tudi oskrbi v Rudijevem domu - skupaj smo ustvarili nepozabno doživetje :laola .

Nadaljevanje sledi.....
 klas
#334015
Ej bravo :laola Helena

Ene velika čestitka za novo uspešno izvedbo 24ur Donačke gore.

Razmere so bile neprijazne, noč je bila divja in snežena, a ti in tvoji prijatelji ste zadevo suvereno pripeljali do konca. Neprecenljivo :clap:
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
#334051
Bravo, čestitke Helena in ostali ...
... kaj pa številke? čakamo :-)
 hoja
#334084
...nadaljevanje.... kdor čaka, dočaka :wink: še letos :wink:

V soboto nas je na Donački pričakalo mrzlo jutro. Pozdravi in iskrice v očeh so napolnili Rudijev dom, ki smo ga ob 8h zapustili. Skupinska slika pred domom, nato pa četica trinajstih strumno v prvi krog. Teren je bil pomrznjen,severna stran pobočja, po katerem nas je vodila pot, je bila v zavetrju. Povsem drugačna slika je bila na poti od sedla do vrha, na srečo kratka, a vedno zelo vetrovna. Razgledi z vrha so bili za spoznanje slabši kot dan poprej. Vpis na list in spust do doma. Tako se je zgodbica ponavljala. Trinajstica se je razbila v več skupin, čez dan so se nam pridružili podporniki z enim ali večimi vzponi. Ob prihodih v dom nas je čakala zapisnikarica- naša tamlajša in hkrati najmlajša udeleženka. Tudi miza je bila obložena, dobre volje in vzpodbude naključnih obiskovalcev na pretek - še za naslednje leto :D .Smrekico na vrhu smo napolnili z bonboni, hitro so ostali samo papirčki. Po četrti uri popoldan smo se oskrbeli z lučkami za nočno življenje. Tempo se je umiril, srečanja še vedno zanimiva in prisrčna. V temi seje začel ples snežink, najprej umirjen, tako za ogrevanje, nato pa čisto zares. Čisto zares je začel pihati severni veter in čisto zares so se nam pridružili gasilci z opremo za reševanje,ki je na srečo ostala nedotaknjena. Po polnoči se je živžav v domu polegel, najvztrajnejši pa so kljub slabim razmeram hodili. Zjutraj, okrog pol sedmih, se je Maks odpravil po dokazno gradivo na vrh - vpisni list. Tisti, ki smo imeli avtomobile pri domu, smo počakali na traktor in plug, drugi so se peš spustili v dolino. Razmere so bile zares zimske :D .

Če zapišem s številkami:
39 vpisanih udeležencev (22 moških+ 17 žensk)
183 vzponov skupno (54900 vm oz. 494 km)

24x Stočko Janez
23x Trafela Franc
22x Pukšič Maks
17x Fric Križanec Helena
12x Kirbiš Tomi
10x Drevenšek Roman
9x Trafela Tomaž
7x Križanec Andrej
6x Fijačko Nino
5x Kovačec Mišo
4x Brezinščak Jožica, Željko, Kovačec Leon, Galun Marjan
3x Murko Slavica
2x Babšek Aleš, Žogan Tanja, Gaberšek Aleš, Trateški Mario
1x Čebular Stanko, Pukšič Romana , Škvor Anica, Hribar Andrej, Križanec Manja, Kociper, Križanec Stanko, Slavica,Bedrač Katja, Nina, Paveo Klavdija, Tadeja, Trlep Maja, Kitak Rajko, Robi, Štante Rebeka, Martinčič Špela ,Kropec Bojana, Cafuta Silva, Bercko Luka, Mikša David

Čestitke vsem za vsak korak :clap: :clap: :clap: .
Če je bil kdo prekrščen ali na novo poročen, naj mi oprosti :wink: .

Še malo subjektivnosti....
V prvi vrstici veselje, da se je stvar prijela, presenečenje v obliki udeležencev in zadovoljstvo ob samem dogajanju.
Tako seje zaključilo moje tekaško leto, ki tekmovalno ni bilo ne vem kako bogato, bogato pa z neprecenljivimi izkušnjami.
Zaradi išijasa mi je bilo povsem jasno, da vseh 24 ur ne bom vztrajala. Bolečina se je hitro pojavila, ni se stopnjevala, prijetna pa tudi ni bila. Večino krogov sva opravila z Janezom, vmes so se nama pridruževali še ostali. Janez ima za sabo toliko km in zgodb, da pot mine veliko hitreje :D . Na vrhu smo lahko spremljali približevanje poslabšanja oz. sneženja. Po opravljenem 16. vzponu sem se odločila za počitek, tudi v koči je bilo prijetno. Ob polnoči sem zadnjič stala na vrhu, povratek do koče je zahteval veliko pozornosti, ker se je bolečina malo razpasla. Da ne pozabim, Valentina, na vrhu te čakajo pozdravi vsakega kroga.
Sledilo je poležavanje po klopeh, malo na pogradu zraven Manje.... in naposled jutro.
Zapadli sneg je onemogočil prihod marsikoga, ki je želel opraviti zadnji krog z nami.
Še enkrat hvala vsem za udeležbo in podporo, upam, da ste se imeli lepo.
Vsekakor še zahvali moji družini, ki mi stoji ob strani in me razume :D .
Naslednje leto se piše nova zgodba...izkoristite priložnost :D .

Lep skok v novo leto, pa ne na glavo :wink: !
Helena
Uporabniški avatar
 zz topka
#334092
Yes, jes, jes, Helena. :laola
Hvala za tvoje poročilo.
Upam, da čimprej zrihtaš papirje Slikaza ločitev od unga lumpkota,... če še velja, da če malo podkupiš uradnike, se splača potrudit in vreč kak ojro preč :?: :D

Prav čutim, da bi mi ta vzpon pašal, Slikazato moram upat, da pridem zadnjo soboto v letu 2015, ki naj bo za Vse : NAJLEPŠE !
Slika Slika Slika
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 10

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA