Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

#335589
Prijatelj rekreacije, Športni društvi Partizan Dolsko in Zagorica pri Dolskem ter Turistično društvo Dolsko objavljajo razpis za:

13. gorski tek in pohod na Murovico

ki bo v soboto, 28. marca 2015, s štartom pred kulturnim domom v Dolskem ob 8:45 za pohodnike ter ob 9:30 za tekače.

Kategoriji:
Enotna ženska in enotna moška.

Opis proge:
Proga poteka po asfaltirani cesti iz Dolskega (262 m) proti pokopališču Sv. Agata. Po slabem kilometru se pot odcepi levo skozi podhod pod Zasavsko cesto in nadaljuje čez travnik (označeno s stožci) do obgozdne poti, prečka potok in se nasproti pokopališča Sv. Agata priključi na pot Jurija Vege. Tu se prične proga strmo vzpenjati do osamele hiše pri Gašperju. Po krajšem ravninskem delu prečka lokalno cesto Dolsko - Križevska vas in se po strmem asfaltiranem delu povzpne do vasi Vrh nad Dolskim. Od tam se nadaljuje po strmi markirani pešpoti proti vrhu Murovice. Zadnji del proge na grebenu Murovice je večinoma raven. Cilj je na vrhu Murovice (743 m).

Razglasitev rezultatov & žreb nagrad:
Tekmovalci se spustijo nazaj po progi do vasi Vrh, kjer jih čaka oprema (cca 10' hoje) in kjer je možno tudi parkirati. Razglasitev in žreb bosta pri rojstni hiši Jurija Vege v Zagorici nad Dolskim ob 11:45 (5' od vasi Vrh) oz. ob koncu kulturnega programa ob občinskem prazniku, ki se bo pričel ob 11. uri.

Prijavnina:
Prijavnina znaša 5 € za tekače in pohodnike in se plača ob prijavi pred Kulturnim domom v Dolskem od 8:00 do 8:45 za pohodnike ter do 9:20 za tekače.

Nagrade in novost:
Vsak prijavljen tekač in pohodnik dobi praktično darilo ter malico/topli obrok in pijačo na razglasitvi. Prvi trije v obeh kategorijah bodo prejeli kolajne in praktične nagrade.
Za pohodnike bomo pripravili kratek vprašalnik, ki ga bodo lahko rešili med pohodom. Izmed tistih, ki bodo pravilno odgovorili na vprašanja in jih na vrhu Murovice oddali do 10:.30, bomo med razglasitvijo v Zagorici izžrebali nekaj praktičnih nagrad.

Informacije:
M: 040/840 750, Matevž Bokalič za tekače in
M: 031/412 057, Zlatka Tičar za pohodnike,
Internet: http://www.sddolsko.si, http://www.facebook.com/sddolsko
E-pošta: sddolsko@gmail.com

Opozorilo:
Udeležba na teku in pohodu je na lastno odgovornost. Vsak udeleženec s podpisom na prijavnici zagotavlja, da od organizatorja ne bo terjal nikakršne odškodnine v primeru nezgode. Za mlajše od 14 let s podpisom jamčijo starši. Uporaba pohodniških palic med tekom ni dovoljena.

Juriš na štiri 2015
Prireditev bo prva izmed prireditev, ki spadajo v sklop akcije JURIŠ NA ŠTIRI. To je skupek petih prireditev:
- Tek in pohod na Murovico,
- Tek okoli Ajdovščine,
- Kolesarski izleti na Janče,
- Kolesarski vzpon k Baronu Juriju Vegi,
- Novoletni tek
Vsak, ki bo sodeloval na vsaj štirih prireditvah, bo ob zaključku akcije prejel spominsko darilo.

Darilo velja za občane in člane ŠD Partizan Dolsko.
Nazadnje spremenil sddolsko, dne 16 Mar 2015, 13:19, skupaj popravljeno 1 krat.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA