Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

#336345
Živjo!

Če imate v maju še kakšen prazen prostor v svojem planu, je mogoče tole lahko prava stvar http://trail3castelli.wix.com/trail3castelli. Gemona pa tudi ni tako daleč, če nisi ravno iz Lendave :mrgreen:
http://trail3castelli.wix.com/trail3cas ... -eng/c1ty6

Seveda pa tekma v Italiji pomeni imeti zdravniško potrdilo!

Uživajte v teku saj so gozdne poti in ostale steze čudovito suhe :D
#338067
tekma 3 castelli ali po nase srednjeveskih dvorcev (Gemona - Artegna - Venzone) ima krajso, 30 km ni daljso, 50 km dolgo progo. Obe progi do polovice daljse različice potekata skupaj, torej z vzponom prek južnih obronkov Malega Karmana, nato se trasa spusti v Artegno (210 m, najnižja točka obeh prog), nadaljuje preko hrbta Monte Faet (758 m) in Monte Campeon (762 m) naravnost na teme Malega Karmana (Monte Cuarnan, 1372 m), s katerega sledi spust do istoimenske planine pod sedlom Pradol (1072 m), kjer tekmovalci krajse različice nadaljujejo proti cilju, medtem ko tekače daljse variante čaka se mukotrpen in izredno strm vzpon na Veliki Karman (Cjampon, 1713 m), s katerega sledi zelo dolg spust v sotesko potoka Venzonasse. A nato jih čaka se en vzpon do cerkvice sv. Abatte (858 m), ponoven spust do Pusje vesi (Venzone) in 10 kilometrski povratek na izhodisče.
Letosnja proga je bila se toliko težja, ker je pred tem kar nekaj dni deževalo, že tako izrazito tehnično progo pa je dež spremenil v "rusko ruleto". Obe progi se namreč ponasata s stevilnimi izredno strmimi spusti, večkrat potekata tudi skozi soteske, ki so že v suhem obdobju podvržene izredni vlagi, skale in ostala podlaga je vlažna, v mokrem pa je odveč izgubljati besede z opisovanjem skritih preprek...Dejstvo je, da pri nas ni tekme podobne tehnične težavnosti.
Na obeh razdaljah sta se podviga lotila po dva Slovenca, z zelo solidnim izkupičkom. Rezultati pa so dostopni na navedeni spletni strani: http://www.mysdam.net/events/event/results-v5_30957.do
#338078
Tudi sam sem se tokrat udeležil daljše razdalje, ker sem lansko leto že nastopil na kratki razdalji mi je bila prva polovica poznana. Razlika je bila v tem, da je lani bila megla, letos pa so se odpirali super razgledi.
Vse napisano je res in tudi sam si nisem predstavljal, da bo šlo za tako tehnično zahtevne spuste , ki niso prijetni že po suhem, kaj še le če je blato in mokro!Zaradi vnetja dimeljske mišice sem moral pri spustih tokrat še posebno paziti. Vendar vse se je izšlo super in spomini bodo ostali nepozabni.
Zgornji opis bi popravil samo v toliko, da je na kratki razdalji tekmovalo pet Slovencev.
Čestitke vsem!!!!!

Srečni so tisti, ki imajo sanje, še srečnejši pa tisti, ki so se pripravljeni potruditi, da se le te uresničijo !
#338086
tudi letos sem se potil , in to kar fino potil po stezicah okoli chiampona. prespal v kampu v gemoni. zjutraj se andrenalin kar dvignil pri startu , a prvi vzpon me kar umiril, pocasi korakal in sparal moci. po blatnih spustih lovil vertikalno drzo, kar ni bilo od muh. no pa sledilo plezanje na chiampon, pri takih razgledih , da kar zavriskas. pri dolgemu spustu proti reki venzonassi , smo sli mimo stavoli scrik, malo naselje , najbrz pretekla plansarija, ki ob pogledu zgleda kot biti v pravlici. potem zuboreca reka in kristalno modra nas spremlja do mucnega vzpona , ki ni bil zadnji ! iz venzona do cilja pa po mojem se 14 km , in to ne ravnine, grizati kolena sem moral prav do konca !! res naporen tek, a meni da polno zadoscenja.
srecno igor
#338145
:mrgreen: Tajataja, muc in Enkica hvala za vzpodbudo, ki je očitno pomagala! Z rezultatom in dogodkom sem zadovoljen in kar me še dodatno veseli je, da sem izbral tekmo s čudovito traso, ki je ponudila večino tega kar si pod imenom »TRAIL«, predstavljam.

Tukaj je nekaj podatkov za vse tiste, ki bi se mogoče te čudovite tekme udeležili drugo leto, ko bo njena šele tretja izvedba in upam, da se bo uspela zasidrati v urnike vseh, lepih trailov željnih tekačev!

1. Dan pred tekmo sem se nastanil http://www.hotelsisi.it/it/albergo_da_s ... friuli.asp in užival v miru ter čisti sobi, s prijaznim osebjem, cca.800m stran od starta tekme. Zjutraj so brez težav pripravili zajtrk za vse tekače že ob 6:00. Na start se odpeljem z avtom saj je parkirna hiša pod startnim platojem v prijetni senci, ki sem je zelo cenil po prihodu v cilj (senca rules). :D
2. Start (Piazza del Ferro-250nm) v središču stare Gemone ni težko najti, orientir je grad (v obnavljanju), ki se dviguje nad njim in je na tekmi zadnji od treh gradov, ki jih obišče trasa.
3. Če boste večer pred tekmo iskali kaj za pod zob je nedaleč od startnega prostora dobra pizzerija/špageterija :wink:
4. Okrepčevalnic je dovolj, ljudje prijazni. Tisti, ki ste pri prehrani bolj razvajeni boste sigurno pogrešali kakšen grižljaj česa, meni je bilo vsega dovolj LE (hahaha...) slane prestice ali palčke sem nekoliko pogrešal. Na trasi je kar nekaj žive vode, ki je norooo sedla saj so se temp. gibale okrog 25°C 8)
5. Če bi bilo nekoliko hladneje bi bilo seveda bolje, a če bi bilo oblačno oz. megleno, bi bilo neprimerno slabše!? Rajši si ne predstavljam kako bi bilo v dežju!! Tako sem vroč dan vzel za dobro in bilo mi je lažje :D
6. Uporabljal sem palice http://www.fitnosecka.si/index.php/trail-palice, ki so se še enkrat odlično izkazale! Izredno lahke, prijeten ročaj in med tekom nobenega glasnega udarjanja paščkov ob aluminij kar me je v preteklosti, v kakšni mirni noči že spravljalo ob pamet. Zelo hitro razstavljanje-sestavljanje. Da ne bo pomote...palice sem kupil in mislim, da so vredne dobre reklame!
7. Proga je bila zelo dobro označena z rdeče-belimi trakovi. Dvom se mi je porodil samo 1,5km pred ciljem, ko se je trasa nelogično namesto spuščala pričela vzdigovati! Nekako ni bilo v kontekstu glede na prejšnji povsem smiselni potek in smer. Tudi »reklamirane« višince (3500vm) smo že presegli (3640vm). Ko sem tuhtal, če nisem morda na krajši (30km) stezi in sem nekje zgrešil odcep me je ujel prvi zasledovalec. Strinja se z menoj in kreneva navzdol. Ko pogledam čez rame in vidim, da je pritekla tudi vodilna ženska in suvereno grize navzgor, sem se nepreklicno obrnil! Fertik! Za njo, ženska ziher ve, saj je vendar ženska :wink: Otresem se »kolega v nesreči« in še enega, ki je prišel naokoli ter tik pred ciljnim vzponom na grad ulovim še "ubežnico" in se zlijem v cilj. Srečen!
8. Srečen zaradi čudovitih razgledov in tako lepo »melodično« speljanih poti, ki si jih lahko samo želiš! Večina trase me je spominjala na kakšen del iz mojih koncev kjer opravim največ trail tekov. Pomeni, da sem se počutil zelo domače. Tek v kanjonu (na cca.32-33km) po lepo vklesani »singlci« in nad kristalno čisto divjo reko, norooo.....Večkrat sem si želel natakniti slušalke kot dodatno motivacijo v zadnjih 15km, a so ostale v žepu. Čemu bi jih natikal, če »Reka poje mi« :idea:
Čestitam Sebastjanu Zarniku za odlično 2.mesto :clap: in Klemnu Janši za 8.mesto na 30km razdalji ter vsem ostalim Slovencem, ki so na to vročo nedeljo prišli v cilj! :laola

Rezultati: http://www.mysdam.net/events/event/results-v5_30957.do

Se vidmo, k' se zagledamo :wink:
Priponke
P1110224s.jpg
Piazza del Ferro - 50km - start
P1110224s.jpg (152.34 KiB) Pogledano 5552 krat
P1110254s.jpg
Zmagovalna trojka proti M.Karmanu (22-23km)
P1110254s.jpg (132.44 KiB) Pogledano 5553 krat
P1110287s.jpg
Ajde, ne mi dremat....
P1110287s.jpg (115.11 KiB) Pogledano 5551 krat
#338153
Bravo Matej - za odlično uvrstitev in vrhunsko zgodbo :laola Škoda, ker nisi sporočil, da greš na tekmo - bi te Drejka Team na progi pričakal z mrzlim pivom :D
#338159
Bravooooooo Matej!!! :laola
Sem vedu, da bo tole zate "mala malca"...sploh tista pizzerija na večer pred tekmo mi je še posebej všeč...koledarček se že polni hehe :wink:

Res vse čestitke in kapo dol :clap: ...sedaj si pa le vzemi dan, dva "u izi" za tvoje singlce po okoliških hribčkih...potem pa horuk v nove dogodivščine! :D

Uživaj...see ya :wink:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA