Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 Jančika
#343155
Res je bilo enkratno. Ponosna sem nase ko hudič :D . Glede na to, da sem do zdaj največ v kosu pretekla 22 km, sem dosegla zase odličen rezultat. 51 krogov, 52,8 km.

To je bilo moj prvih Sladkih6. Tihe želje so bile take: glede na dobro bazo sem si rekla, da 35 krogov moram naredit brez pardona. In če sem že tam in mi bo šlo dobro, zakaj ne bi prvič naredila maratonske razdalje. Potem sem pa danes zjutraj gruntala, da bi pa mogoče vseeno ciljala na 50 krogov. Ker zakaj pa ne bi celih 6 ur tekla. In sem. Postankov sem imela za slabih 10 minut vse skup sešteto, na progi pa nisem hodila niti koraka.

najpomembneje pa je to, da sem ves čas uživala. Tudi ko so me začele bolet noge (zelo se je poznalo, da sem zanemarjala dolge teke), je bila glava ves čas na pravem mestu, niti za trenutek nisem obupavala, si želela, da bi bilo konec ali razmišljala o predčasnem zaključku. Imela sem glasbo, playlisto sem si sestavljala dva meseca in sem si jo res fajn sestavila, tako da sem si po tihem prepevala zraven in sem se imela enostavno fajn.

Zadnjih nekaj krogov sem tekla z Lojzko Bratuša, gospa je neverjetna. In po 50 krogih, 9 minut do konca je še bilo, je Rajko rekel, a boš še šla en krog. In sem šla, na trdo, hehe, ampak odločno. V cilju so mi od samega veselja pritekle solze.

Spoznala sem nekaj zelo fajn ljudi. Srnec1, klanjam se rezultatu! In vsem ostalim tudi. Večino sem skoz gledala v hrbet, za marsikoga ne vem, kako zgleda v obraz, hehe.

Skratka, odlično.
 mdebelak
#343156
Ekola<<1
Tudi jaz sem danes pretekel svojih prvih šest sladkih ur(upam, da ne zadnjih)in lahko sem več kot zadovoljen.
Pred dvema tednoma sem totalno zmrznil na Ljubljanskem maratonu in sem imel rahel strah pred ponovitvijo scenarija.
No danes je pa bilo vse na mestu, Vreme, vzdušje in sama atmosfera ob progi.
To je bil moj prvi sladki tek, kjer sem premagal točno 60,030km(kar je moj dolžinski rekord), ampak sem siguren, da drugo leto napadamo znamko 70.
Hvala vam za lepo preživeto martinovo soboto :drink :drink :drink
Uporabniški avatar
 zajc
#343157
Današnjega 3. mesta sem vesel isto kot bi zmagal. Danes ni šlo vse po načrtih. Najprej sem v levem stegnu začutil pekočo bolečino, ki ni popustila nekaj kilometrov, kasneje pa nog sploh nisem čutil in praktično nisem bil sposoben teči. Kljub težavam sem iz povsem izgubljenega položaja s pomočjo ROSI64 potegnil najboljše in na koncu vseeno končal na stopničkah.

Sladkih 6 je po mojem mnenju ena najboljših tekaških prireditev v Sloveniji. Rajko in Marjetka si zaslužita čestitke za odlično organizacijo.
 mdebelak
#343158
:clap: :clap:
zajc napisal/-a:Sladkih 6 je po mojem mnenju ena najboljših tekaških prireditev v Sloveniji. Rajko in Marjetka si zaslužita čestitke za odlično organizacijo.

Se strinjam
 srnec1
#343161
Evo tut zame je blo to prvih sladkih 6. Prvo se pa morm zahvalt msusteri, ki mi je prodal štartino :) Jančika tut tep vse čestitke za doseženo razdaljo :laola Drug let pa na 12urni tek :) Če gre 6 bo šlo pa tut 12 :)

Pr teku nism vedel kak bo k zadne 3 dni ni blo takih k sm si želeu in sm že pred tekom malo čutiu noge. Prvih nekaj kilometrov sva tekla skupaj z Andrejom Kodeljo tako da so ob debati kar hitro minili. Tempo je bil kar malo prehiter, tk da sm lahk samo upal da se mi nebo kasneje to maščevalo. Do 4 ure je šlo vse gladko potem so se pa začele muke in spraševanje, zakaj se more tek imenovati sladkih 6 in ne sladkih 5 ali še bolje 4 :D Malo pred 5 uro se se začel še krči, tk da sm se tudi 2x ustaut :/ Od tam naprej se je pa začelo nalivanje s pijačo, tako da so kmalu tut krči popustil. Pol ure pred koncem so mi povedali da je Zajc samo dve minute za mano, zato je blo treba tempo mau pospešit in na srečo mi je uspelo obdržat razliko. Na koncu mi je uspelo pritečt celo na 2. mesto kar je veliko več kot sem pričakoval. Danijel je pa res razred zase. Že ko sem gledal seznam prijav sem si reku evo prvo mesto je oddano :D

Drugač pa čestitke vsem za dosežene kilometre in organizatorju za odlično organizacijo :) Če ne prej se pa vidimo na 10. Sladkih 6 :)
 srnec1
#343162
Aja pa se opravičujem za nepopolno slovenščino :D
A je mogoče kdo iz Lendave oz. bo hodil kaj tam gor in se bo šel kopa v terme lendava? Imam eno karto za kopanje, ki jo nebom potreboval. Če bi šel pa kod na ultrazvok srca pa tudi to podarim. Če bi kdo kupona naj mi pošle naslov na ZS in mu jih pošlem na dom.

Kdo je pa naredil čokoladne "brawnije", ki so bli na mizi v jedilnici? Bi prosil za recept, če ni skrivnost :D
 srnec1
#343172
Na teh slikah jih ni vidit, tako, da nevem če so bili uzunaj. Bili so v jedilnici, je zelo temen (čokoladni) biskvit s koščki čokolade (črne, bele in rjave) in brez preliva čokolade.
Uporabniški avatar
 oranzni_slon
#343199
Pozdrav!

Najprej bi se rad zahvalil Rajku in vsem, ki so pomagali pri organizaciji za res lepo izpeljano prireditev. Letos je tudi vreme lepo sodelovalo (se vidi, da je Vreme spet našel dober kontakt do odgovornih :D ). Seveda bi se rad zahvalil tudi vsem, ki ste napolnili sladko stojnico. Ja, veliko skušnjav je bilo na njej. :) Skratka, hvala vsem za res lep tekaški praznik.
Razymobil je v soboto zjutraj pobral mojo malenkost in naju dostavil na Sladki vrh. Med potjo dva krajša postanka. Oba z razlogom. :) No, na prvem se nama je še prav posebej lepo godilo in je Razy v sled dobrot pozabil, da mora tudi razymobil dobiti hrano. Med sproščenim pogovorom sva bila kot bi mignil na prizorišču. Na srečo ravno prav pozno, da me trema ni dohitela. Priprava okrepčevalnice, počivališča in prevzem štartnih številk, vse je teko kot namazano. Moj letošnji cilj je bil preseči dolge trojke saj celo leto nisem tekel dolgih tekov. Tako sem planiral vsaj 30 krogov potem pa kakor bo počutje kazalo. Rajko nas je lepo (z močnim argumentom v roki) :) pospravil na pločnik, župan je svoj govor jedrnato strnil in potem smo šli. :) V pogovornem tempu sva z Raziyem drobila kroge, jedla, pila in spet tekla. V 26. krogu sem moral na malo daljši postanek v bokse. ;) Razy je naredil en krog sam in potem sva spet družno nadaljevala.
Krog je bil tako lepo razdeljen na hladnejši del v senci in s soncem ožarjeni del, ki mi je dajal veselje do teka.
Po končanem 42. krogu sem jaz dokončno zavil v bokse in končal tek z meni neverjetnimi 43km. Potem sem lahko malo spodbujal vse, ki so se borili s progo do konca. Razy je vztrajal in dosegel lep rezultat.
Sledilo je ohlajanje "motorjev", malo težka hoja in topla hrana v jedilnici (za mizo kot človek). :)
Razglasitev rezultatov sva preskočila, ker je razymobil moral hitro proti domu.
Še enkrat bi se rad zahvalil vsem, tako organizatorjem kot sotekmovalcem za res lep tekaški dan. Tako sproščeno in spodbujajoče je bilo, da je bil tek pravi užitek. Hvala.
Upam, da se vidimo tudi drugo leto.

Lp, oranzni slon
Uporabniški avatar
 oranzni_slon
#343200
Pozdrav!

Jančika napisal/-a:Še nobenega drugega poročila?

He, he, tako lep dan je kar težko spravit v eno poročilo. :) :)
Jančika napisal/-a:Da ne bo kdo spregledal galerije fotografij, ki so bile pohvalno objavljene zelo hitro.

Ja, še ena od stvari za pohvalit.

Lp, oranzni slon
 bosko.1975
#343206
Pozdravljeni! Tudi zame je bil to prvi Sladkih 6. Sicer sem že lansko leto kolebal (bi-ne bi,...), a letos sem se, ko sem že rekel, da ne grem, kljub vsemu odločil - pa čeprav (na prigovarjanje prijatelja, ki je tudi sodeloval) šele v četrtek, 5.novembra zvečer!! :shock:

Progo sicer odlično poznam, saj sem domačin iz Sladkega Vrha, zato sem imel vsaj ta bonus. Daljših tekaških treningov pa letos nisem imel nič (najdaljše tam do uro petdeset minut), zato me je bilo malo strah, da me ne bo "pobralo" prehitro. No, to pa je bil minus.

Zaradi kratkega časa med odločitvijo, prijavo in tekom nisem niti imel dosti časa za razmišljanje, "kaj bo, če bo", tako da smo se naenkrat znašli na startu, kar se je izkazalo celo za dobro hehe.

Prvi del, tri ure, sem si dobro razporedil in držal tempo nekje okoli pet minut na krog, vmes kakšen hitreje, kakšen kako sekundo počasneje. Držal sem se kolega, ki je sicer precej bolj izkušen na ultramaratonske razdalje. Moj najdaljši tek do sedaj je bil "le" (sedaj to lahko rečem hehe) maraton (atenski 2013 in ljubljanski 2014).

No, do četrte polne ure je tudi lepo šlo in sem bil že skoraj na 50. kilometru. Takrat so se pričele majhne težavice s krči v mečah, ampak sem se za par minut ustavil, da sem popil, pojedel, šel par krogov malce previdneje, nato pa se je spet odprlo. Od 4:30 do 5:15 sem ves čas razmišljal, "eh, dva/tri kroge še, pa bo to to" - ampak glej ga zlomka, vedno bolje sem se začel počutiti in tako sem potegnil kar celih šest ur. Mislim celo, da sem bil v zadnjem krogu kar fajn pod pet minut. Uspelo mi je naklanfati 67,3 km, s čimer sem zelo zadovoljen. Tako sem si že postavil cilj za naslednjih Sladkih 6 - da spet zastopam čast domačinov iz Sladkega Vrha, ter da poskušam priti čez 70. Z malo bolj načrtno pripravo na to bo mogoče lažje. :D

Aja, pa še to - mislim, da so me po koncu teka bolj bolele roke kot pa noge. To pa zato, ker sem skoraj vsak krog moral pozdravljati domačine, ki so šli bodisi peš, bodisi z avti mimo proge, al pa so sedeli tam v bifeju pri Jagru....vsi me namreč poznajo in so neumorno pozdravljali.... :)

Prav vsem bi iskreno čestital za tek - vzdušje je bilo odlično. Posebne pohvale pa na račun organizatorja - Rajko in Marjetka z ekipo sta to res izpeljala vrhunsko. V nedeljo zjutraj sem videl še Rajkota, ko je šel po progi in pobral še tistega malo, kar je ostalo za nami - tega je bilo res malo oz. skoraj nič. Za to Rajko vedno poskrbi, saj še nikoli (vsaj jaz, pa sem domačin), nisem slišal nobene pripombe sokrajanov.

LP vsem!!!
Uporabniški avatar
 Vreme
#343215
bosko.1975 napisal/-a:Prav vsem bi iskreno čestital za tek - vzdušje je bilo odlično. Posebne pohvale pa na račun organizatorja - Rajko in Marjetka z ekipo sta to res izpeljala vrhunsko. V nedeljo zjutraj sem videl še Rajkota, ko je šel po progi in pobral še tistega malo, kar je ostalo za nami - tega je bilo res malo oz. skoraj nič. Za to Rajko vedno poskrbi, saj še nikoli (vsaj jaz, pa sem domačin), nisem slišal nobene pripombe sokrajanov.

LP vsem!!!


Dolgo si kolebal, na kocu se pa je le izplačalo. :laola Sicer pa me veseli, da je nekdo od domačinov končno presegel moj najboljši rezultat, ki pa je daleč pod tvojim vrhunskim, sicer pa tudi Damjanov (še en domačin) rezultat ni od muh :clap:

Kar se tiče smeti ob progi. Vsako leto jih pobiram dan po tekmi. In roko na srce nikoli se še ni zgodilo,da bi jih bilo kaj dosti. Letos sem pobral dva gela in en lonček ob progi, na mestih kjer pa ste parkirali pa še eno plastenko od soka in konzervo od piva.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA