hoja v hribe in po hribih, pohodi, planinarjenje, uživanje v gozdovih in nad njimi, ...

Moderator: Vlajko

 matej-jethro
#294555
Vencelj, Peter in Scooby :clap: za strašansko lepo preživeti dan. Malo me peče, priznam! Sicer pravijo, da priložnost zamujena, ne vrne se nobena? Wrong. Ta pregovor ne upošteva prisotnosti Venclja :D Zato upanje tli....... :wink:
Uporabniški avatar
 vencelj
#349738
Noro, kako čas hiti :!:
Se mi zdi, ko da smo s Petrom in Mihom ravnokar opravili s tisto v prejšnjih prispevkih opisano precej podaljšano verzijo Obhodnice, pa pride 1. :shock: vidim, da je tega že dobra tri leta in pol.
In potem še 2. :shock: ! Tisto je bila moja 5. izvedba in v vsem tem času do 6. ni prišlo.
Do sedaj! Letos sva se Obhodnice končno lotila skupaj z Romano in jo v četrtek, 4. avgusta uspešno zaključila :!:
Trajalo je malce dlje, več etap, ampak...počasi se daleč pride :!:
Enkrat Pečana, Klom in Kosmati vrh, potem Možic, Slatnik, Lajnar in Dravh.
Šavnik v to turo nisva zajela, sva šla raje prejšnji teden z Baškega sedla na Šavnik, nadaljevala proti Slatniku, se po mulatjeri spustila na Kovce (GM4O) in nazaj na Baško sedlo. Zelo všečna tura! Nato pa v četrtek s Soriške planine čez Kačji rob, Kremant in Altemaver na Ratitovec (in potem seveda po isti nazaj) in to je to :!: Zmagala :!: :juhuhu:

Slika

Sem že odločen, da nikakor ni zadnja izvedba :!:

LP, vencelj
 bossteb
#349739
vencelj napisal/-a: Letos sva se Obhodnice končno lotila skupaj z Romano in jo v četrtek, 4. avgusta uspešno zaključila :!:
...in to je to :!: Zmagala :!: :juhuhu:

Slika

Sem že odločen, da nikakor ni zadnja izvedba :!:

LP, vencelj


Koliko je pa to v enem kosu? A bi slo za en lep trail za kaksne pol dneva?
Uporabniški avatar
 vencelj
#349743
bossteb napisal/-a:
Koliko je pa to v enem kosu? A bi slo za en lep trail za kaksne pol dneva?


Vse o obhodnici izveš s klikom na:
http://www.pd-zelezniki.com/ :!: v levem stolpcu Prireditve :arrow: Obhodnica Ratitovec. Tam je opis obhodnice, zemljevid, etape...
Citirano: "Pot je dolga približno 24 km, da jo bomo v celoti prehodili, pa bomo porabili približno 11 ur." Pri tem je upoštevana planinska hoja, ne smemo pa pozabiti še na povratek na izhodišče.
Ko sem jo delal sam v enem kosu (najprej hribi okrog Soriške planine, nato proti Ratitovcu...) sem bil na zadnji točki po štirih urah, nato še dobro uro za povratek na Soriško, kjer sem imel avto.
Za zgoraj omenjeno podaljšano verzijo s Petrom in Miho in štartom ter ciljem v Železnikih smo rabili bruto cca 10 ur, ampak je znesla 50 km.
Vsekakor se jo da zelo lepo speljati v enem kosu, treba pa si je prej priskrbeti dnevnik (koča, sedež PD, Turistično društvo Železniki, koče na Soriški planini...). Vse ostalo (knjigo, kjer vodijo "obhodničarje", spominske značke...) imajo sedaj v koči, da lahko po zaključku opravimo vse formalnosti.

LP, vencelj
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA