Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

#351552
vencelj napisal/-a: Problem železnic tiči tudi drugje: vsem, ki živijo dokaj blizu železnice in železniške postaje, je to običajna in normalna oblika prevoza. Večini ostalih koriščenje prevoza po železnici ni nekaj vsakdanjega...koriščenje železnice bi npr. lahko primerjal z letenjem z balonom. Tu pa tam, če drugače ne gre.
Meni, npr. ni nikoli prišlo na misel, da bi se z avtom zapeljal do Škofje Loke in potem z vlakom v Ljubljano ali pa na Jesenice. Tudi mi ne bi prišlo na misel, da bi se peljal z vlakom na LM.
LP, vencelj


Jaz to počnem vsakodnevno, najprej z avtom do železniške v KR (11 km) in nato na vlak do Ljubljane in peš ali s kolesom s postaje do službe. Ko sem stanovala še v LJ, mi tudi ni bil problem iti peš 6 km v eno smer v službo, ko vremenske razmere niso dopuščale vožnje s kolesom.
#351553
Loni napisal/-a:
enabena napisal/-a:Za mano je prvi polmaraton. Rezultat v pričakovanih časovnih okvirih. Glede na izkušene mačke, ki pišete poročila tukaj, ni omembe vreden, okrog 2 uri in 10 min. Ampak jaz sem prav tako kot vi ponosna nase, saj pred nekaj leti niti pomislila nisem, da bi pretekla 21 km. Pa mi je uspelo in to z nasmehom na obrazu. In že planiram za naslednje leto...


Seveda je vredno objave in čestitk, moj prvi polmaraton je bil počasnejši od tvojega. Naslednje leto je šlo pa že pod dvema urama.


Pa vseeno vsaj nekaj sekund hitrejši od mojega prvega. :)
(Dan, ki se je po zaslugi tekača v rumeni majici zasidral v Lauferjev spomin ...: ) )
#351557
Glede organizacije - to je bil moj prvi maraton tako, da nimam izkušenj z drugimi prireditvami. Za mene super izpeljana prireditev, vse okej, na okrepčevalnicah sem vedno dobila takoj vodo in izotonik, brez čakanja in prerivanja. Se je zgodilo, da so komaj dohajali točit kozarce tako da sem parkrat kar iz roke takoj vzela kozarec točajem. Adidasova majica mi je tudi super in ko ulita!

Me je pa res zmotil prihod v cilj - vode nikjer na dosegu, tisti, ki so drzali spominske medalje so bili ko kup nesreče tam in čakali na svoj konec. Tako da edino ti dve stvari, vse ostalo super in sem v splošnem zadovoljna. :clap: :-D
#351560
Če je govora o 42km, je bila voda takoj na voljo. Saj jaz sem jo dobil takoj. Delili so navadno in neko z okusom. Bolj so problem okrepčevalnice ob trasi, saj je na prvih štirih zaradi mase ljudi prevelika gužva. Nujno bi bilo treba urediti obojestranske okrepčevalnice in to mogoče tudi s 100m razmika levo-desno. Še bolje bi bilo, če bi uredili zamik štarta polmaratona.
#351565
Ko sem jaz prišel, ni bilo vode v cilju, ampak le na Trgu republike. So sicer že zjutraj po zvočnikih govorili, da je letos tako. Lani in predlani je bila v cilju. Mislim, da je bila to boljša možnost.

Sicer vse drugo na nivoju. Edino, kar je boljše v Zagrebu, je to, da lahko dobiš plastenke (0,5 L) vode na postajah.

No, pa medalja je lepša iz Zagreba, ampak tudi tu je letos LM naredil napredek, letošnja precej boljša kot lanska. Sicer morda nepomembno za koga, ampak za spomin je lepo imeti lepo medaljo.
#351574
Pridružujem se tistim, ki so mnenja da je potrebno število okrepčevalnic na prvih 20 km povečati oziroma razporediti z obeh strani ceste, ker sem tudi sam čakal v vrsti za vodo ali izotonični napitek.
Mi pa vse to ni pokvarilo razpoloženja ob mojem prvem maratonu, ki sem ga zaključil s časom 4.14.26 kar je bilo sicer počasneje od plana ... zdaj imam tudi jaz majčko Za menoj je 42 km Ljubljanskega maratona :D in se bom v prihodnjih letih še kdaj poskusil spustiti pod 4 ure... vzdušje ob progi in občutek ko prideš v cilj je fenomenalen zato manjši organizacijski spodrsljaji zame niso pomembni.
#351578
Danes zvečer - tam okoli 22. ure izžrebamo dobitnike TF majčk :)

In da bo še bolj veselo - bomo med vsemi, ki boste v to temo objavili svoj prispevek iz LM, prihodnji teden v petek, 4.11., izžrebali 5 nagrajencev, ki bodo prejeli tekaško promo majico Tekaškega foruma.


:laola
#351579
Pa bom jaz takoj za obvestilom o nagradi :lol: :lol: :lol:

Vse dni z veseljem berem vaše prispevke, pa naj bo tukaj še moj.
To je bil moj tretji maraton, drugi v Ljubljani. Krasno vreme, meni na začetku prevroče, super navijači. Malo skrbi zaradi nog, ki so v zadnjih 3 tednih treningov začele kazati upor.

Z okrepčevalnicami nisem imela težav, je pa res, da sem vedno vzela samo vodo (z mojimi geli). Po lanski izkušnji, ko sem se postavila pravilno v 3. skupino in prvo polovico proge prehitevala tekače - in to včasih kar s težavo, ker so bili razpotegljeni po celi cesti in ki se jim je že na daleč videlo, da 21 km tečejo počasneje kot pa je bil določen čas skupine, sem šla letos v 2. skupino. To je bila dobra odločitev, saj sem lahko tekla bistveno lažje kot lani, s prehitevanjem nisem imela težav.
V drugi polovici pa ura resnice (po mojem podobna tisti iz GM40) :( :( Kmalu po 22 km so se začele bolečine najprej v kolkih, potem nižje, če me vprašaš, povsod. Sama sebi sem govorila, pa saj ne moreš imeti že krize, ta pride po 30 km. Do dolenjske železnice je še šlo, potem pa hoja, raztegovanje, tek...tako do konca, zadnja dva kilometra pa spet na ful.
Rezultat je bil seveda slabši, želja pod 4 ure je šla po svoje že okoli 30 km. No, saj je bilo vseeno dobro - 4:05. Je pa dobra izkušnja, saj prejšnja dva maratona krize praktično nisem imela in tekla želen rezultat.

Splošni vtis o progi, organizaciji: zelo dobra organizacija, vzdušje in vse ostalo tudi. Bi se strinjala z okrepčevalnicami prvih 21 km na obeh straneh ceste. Voda v cilju je bila, majčke tudi (super barva). Lep maraton, zadnja leta krasno vreme. Tudi proga fajn, ker jo poznaš in navijači, ki te ponesejo. Sploh na koncu, ko res že zmanjkuje vseh moči, na Prešercu huronsko navijanje, da je potem klanec v Miklošičevo položnejši.

Uvedla pa bi navedbo časa preteklega maratona/polmaratona za določitev startnega boxa, tako kot je to na večjih maratonih. Tako bi se izognili precej tekačem, ki namenoma ali nenamenoma spregledajo pravi box, v katerega bi morali iti.

Zajčki: meni so se zdi točni, je pa res, da je bil načrtovani čas med zajčkoma 3:45 in 4:00, tako da nisem nobenemu sledila. Če pa bi, bi poleg tega, da sama naštudiram želeni tempo, želela čim bolj točnega - pripravljenega. Seveda pa se vsakemu lahko zgodi, da mu ne gre, tudi zajcu. Tako kot tudi nam drugim.
#351594
Moj 2. maraton 42 km. Prijavil sem se v sredo pred maratonom, ko sem preko foruma kupil startnino. Na štart sem šel predvsem uživat vzdušje maratona in podoživet lanskega prvega.
Do 20km sem si izbral preoster tempo, kar sem plačal v zadnji četrtini maratona. Sicer nisem imel nikakršnih težav s prebavo, tako kot lansko leto po zaužitju gelov. Pretečen maraton mi je v veliko motivacijo za drugo leto, tudi iz taktičnega vidika. Sicer posledice maratona kot muskulfiber sem imel še 2dni po maratonu.
In že komaj čakam, da bom spet lahko tekel po sredini Dunajske, naslednjič s časovnim ciljem :D
Se vidimo na LM2017
#351597
Pa smo naredili seznamček vseh, ki ste objavili v tem tednu kaj v tole našo pomaratonsko poročilo in tudi izžrebali 5 nagrajencev TF promo majice:

- MišaMiš
- majcka 
- bostile 
- vlade
- daca10 

V ZS ali na mail mi lahko napišete okvirno velikost majice, ki jih ponavadi nosite (S, M, L, XL) in vaš naslov da vam pošljem prihodnji teden nagrado. Upam da bomo našli pravo velikost za vse nagrajence in nagrajenke :).

Ker smo pa ravno v fazi nagrajevanja bomo danes podelili še nagrado za najbolj aktivnega uporabnika foruma v tem tednu. In to je :laola
zz topka
top tedenski uporabnik.jpg
top tedenski uporabnik.jpg (18.77 KiB) Pogledano 7268 krat


No to nagrajevanje bomo še kdaj ponovili :) nenapovedano seveda :lol:

Mislim pa tudi da bo potrebno kmalu nagraditi še kraljevsko kategorijo - najbolj aktivnega uporabnika vseh časov :clap:
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA