Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 vlade
#357555
Koliko stane sezona teka?
V kolikor ne gre za pumpanje ega na raznih tekmovanjih, je tek presenetljivo poceni.
Trije pari copat, ki zdržijo dve sezoni (trail, cestni, nepremočljivi), nekaj malega dokupljenih tekaških oblačil in tekaška ura, ki jo na nekaj let zamenjaš z novejšo.
Mene pride okoli 350e na leto. Veselje mi predstavljajo novi tereni, ki jih odkrivam na dopustu in izletih.
#357569
Praviš pumpanje ega na tekmah.
Ljudje smo zelo različni in na enako stvar gledamo popolnoma drugače. Prav v tem je "lepota" človeštva. Kako dolgočasno bi bilo, ko bi vsi mislili enako.
Jaz pri vsaki stvari, ki jo počnem moram imeti nek cilj. Drugače ne funkcioniram. Verjamem, da nisem edini. Enako je tudi s tekom. Da bi tekel, kar tako v "tri krasne", pri meni ne gre. Moram vedeti zakaj tečem. Zato si postavim cilj, ki ga hočem doseči. Pri tem vložim vse svoje psihične, fizične in intelektualne sposobnosti, da ta cilj tudi dosežem. Razumljivo je, da postavljene cilje najlažje dosežeš prav na tekmah, ko vidiš in čutiš, da množica, ki je tudi prišla doseči svoje cilje , diha s teboj. Pri tej "igri" zelo uživam, čeprav je največkrat težko. Cilji, ki jih dosežeš z lahkoto, niso prava stimulacija. Da nebi nekdo takoj planil, da samo garam in se med tekom nikoli ne sprostim. Ne, tudi moj plan pozna lahkotne in regeneracijske teke, pa tudi resno "delo".
Enako počnem že celo življenje v različnih športnih panogah in na kraj pameti mi ne pride, da pumpam svoj ego. To je moj način življenja in dojemanja športa, pa čeprav sem po letih, večini lahko oče, enim celo dedek.

Pa da ne bom čisto iz teme. Letno se udeležim na 3-4 večjih in nekaj manjših tekmah. Kot je že povedano, oblačila zdržijo nekaj let, ura tudi. Torej so največji strošek, štartnine, bencin in copati. Prijavim se vedno v pred prijavi, ko je najbolj poceni. Vozim se večinoma v družbi, da delimo stroške. Na sezono ponavadi porabim dva para copat (različen teren). To znese okoli 400-450€. To tekaško sezono sem "prešprical", ker sem si postavil neke druge cilje. Upam, da bodo naslednjo sezono spet tekaški na vrsti.
#357572
Jaz PA pumpam svoj ego na trekmah. Ponavadi sem zadnja, poslikam vse mogoče in (kot Tajataja pravi) izkoristim vse okrepčevalnice do konca! Počvekam s prijatelji, se pozabavam s prostovoljci in domov pridem (ponavadi) zmatrana in zadovoljna. Tako kot Stara Kost tudi jaz ne funkcioniram, če ne vem, zakaj bi blo treba rit zmaknit, ko pa lahko ležerno sedi za računalnikom in tipka po FB. Tako pa če nočem umret na tekmi (ponavadi zaradi dolžine) moram pa vsaj vsake tolko mal pomigat. In če se smem pohvalit....to se mi zdi prav simpatično in prav nič EGOistično. :-- :-- :--
#357574
Če se povsod lahko sešteva in računa, kolk dnarja zapravjo kadilci za njihove "užitke", lahk tudi mi računamo, kolk mi zapravmo za svoje. :!:
Pa smo in tu in tam vsi lahko egoisti al pa altruisti. Na koncu smo vsi ...isti. 8)
Zdaj v tej temi pač računamo in razpravljamo, kolk zapravmo Slika
#357577
Mene ne stane veliko. Kakšen kos oblačila vsako leto, superge na dve leti. Ena tekaška ura, ki je že nekaj let ne uporabljam več. Tekaških prireditev sem se v desetih letih udeležila morda 15 x.

Vsekakor se mi zdi vsaka poraba za tek veliko bolj pametna od marsičesa drugega, za kar ljudje porabljamo denar . Seveda smo si različni, nekdo več da na opremo , drugi je bolj tekmovalen, tretji bi ljubezen do teka združil z izletom v tujino.

Če vam ni treba ravno gledati na vsak evro, si privoščite :D . Pri meni gre bolj za vprašanje volje :( .
#357580
majcka napisal/-a:Jaz PA pumpam svoj ego na trekmah. Ponavadi sem zadnja, poslikam vse mogoče in (kot Tajataja pravi) izkoristim vse okrepčevalnice do konca! Počvekam s prijatelji, se pozabavam s prostovoljci in domov pridem (ponavadi) zmatrana in zadovoljna. Tako kot Stara Kost tudi jaz ne funkcioniram, če ne vem, zakaj bi blo treba rit zmaknit, ko pa lahko ležerno sedi za računalnikom in tipka po FB. Tako pa če nočem umret na tekmi (ponavadi zaradi dolžine) moram pa vsaj vsake tolko mal pomigat. In če se smem pohvalit....to se mi zdi prav simpatično in prav nič EGOistično. :-- :-- :--

:laola
To je to! Bravo!
#357581
StaraKost napisal/-a:Ljudje smo zelo različni in na enako stvar gledamo popolnoma drugače. Prav v tem je "lepota" človeštva. Kako dolgočasno bi bilo, ko bi vsi mislili enako.

:clap:

Jaz sem letos zelo malo zapravila za tek, cca. 300 eur. Znesek vključuje 1 par copat, 3 štartnine, prevoz. Kvalitetna oblačila dolgo zdržijo, tako da jih ni potrebno kupovat vsako leto.

To je bila moja najcenejša sezona do sedaj, pretekla leta sem se zagotovo približala Bojanovi cifri.

Če se že letos nisem udeležila veliko tekem, sem dosti migala za sebe. Veliko po okoliških hribih, dosti tudi drugje. Ker, roko na srce, vsake toliko rabiš odklop od domačih hribov. Očitno sem ena izmed tistih, ki mora spremeniti teren, iti kam drugam, videti kaj novega. Ne morem se venomer zaganjat v ena in isti hrib, preprosto ne gre. S tem pa pridejo stroški prevoza in je tu s5 nova zgodba... :)
Uporabniški avatar
 čara
#357599
Terene menjam tudi jaz. Ampak pokombiniram izlet še s kakim drugim opravkom, tako, da ne štejem bencina zraven. Terenov, poti se zelo hitro naveličam in preobjem in to ni dobro za možgane.
#357608
Jah tkole ane...leto 2017 ( Valamar trail, Učka trail, Pohorje trail,Soča outdoor, GM4O, Lavaredo, 100milj Istre, Maratona di Roma/Rim, Trail Rašica ) ... Teli so bli vsi daljši do 42km, pol pa še cel kup krajših... ne računam kok mej koštal. Že štartnine same po seb so ble velik, pa še ženka zravn ( ne povsod). Glede na prevoze in nočitve..zame je to en tak dopust tko da ne štejem kot strošek ampak kot SND ( se še spomnite..spoznavanje narave in družbe) . Če bi mi čas dospuščal bi pa šel se na kakega več

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA