prostor za obvestila in debato o forumu samem - delovanju, uporabi, težavah, predlogih, ... torej tehnični in ne vsebinski vidik uporabe foruma
Uporabniški avatar
 Damijan
#85319
Hojla vsem!

Ja, vnaprej vam povem: naslov teme je zavajajoč! Ne pa tudi področje, kamor uvrščam to kritiko. Se je pač ta reklama kot prva pojavila na levem delu ekrana. In blazno mi gre na živce! Tako kot večina kretenskih reklam.

Zakaj? Prvič ker je to - napizditis, če mene vprašate!
1. droben tisk na dnu reklame se pojavi vsakih nekaj sekund, kot vsak droben tisk pa tudi ta ne obljublja zastonjske kremšnite. Akcija samo ob nakupu nad 109,95 EUR!
2. S klikom na reklamo smo vrženi na neko korporacijsko stran, ki jo lahko z nemalo truda najdemo tudi sami. Stran je v angleščini in nima kaj dosti zveze s to "akcijo".
3. Danes sem obdelal vse mariborkse športne trgovine, kjer naj bi vsaj po slovenskih standardih bili založeni z laufarcami, pa nisem prepričan, če sem sploh videl copate, ki bi ali padli v ta cenovni rang in/ali pa bi utegnile zanimati mene. OK, to slednje je moj problem.

In zdaj k bistvu: letos smo že debatirali o izgledu foruma. Debata se je nanašala na postavitev zadnjih 20 sporočil, objavljenih na forumu ( http://www.tekaskiforum.net/viewtopic.php?t=6013 ). S konsenzom in Erotovimi predlogi smo prišli do rešitve, ki je bila čisto OK.

No, zdaj pa se pojavi ta reklama. Na mojem 17 palčnem monitorju mi sedaj vedno blinka tista osemindvajsetica, za "prigarano" postavitev "Zadnjih 20 sporočil" pa moram zdaj s horizontalnim drsnikom vedno znova šibat ekran v desno. In to mi ni fajn, na račun reklame že ne!
(eeem, ja - al pa je to spet moj problem, ne: zakaj pa nimam večjega ekrana?)

Za konec pa še malo konstrukcije: verjetno reklame te že morajo bit, ne vem, kakšno politiko se fura na forumu. Denar sveta vladar al pa, če hočete, brez nič ni nič. OK, razumem. Ampak ne na tak način! Zato:
- kaj pa, če bi oglsane pasice postavili desno od rdeče pike?
- ko enkrat beremo neko nit, pa je tudi ta oglas postavljen na desni strani ekrana. Zakaj pa že na osnovni/vstopni strani reklama ni na tem taistem mestu?

In še pod črto: takoj sem se navadil na nov - rdeč - izgled foruma.

Kaj menite ostali?
Uporabniški avatar
 MihaPR
#85321
Pomoje je zadeva v "testni" fazi, torej se bo še spreminjala. Sicer bodo pa sporočili, tazgornji :)

Meni osebno rdeča kar preveč seva. Saj se bom navadil, ampak dokler se še da kaj vplivat, predlagam kako drugače. Saj vem, da je rdeča barva foruma, ampak vseeno, če mogoče obstaja kakšna ideja o možnosti sožitja rdeče in malo manj sevajoče :)
Uporabniški avatar
 MihaPR
#85323
Ma, sem se že navadu na rdečo :)
Uporabniški avatar
 pelvis
#85325
Najprej pohvale, saj se je nekdo trudil in zagotovo je narejen napredek. Tudi če je nekaj stvari "sfaljenih" se bodo ustvarjalci preko njih naučili nekaj novega - boljšega, zato samo tako naprej.

Sicer pa tudi jaz nebi izbral rdeče z vsemi njenimi svetlejšimi odtenki. Tudi rdeča pika (ki ni niti v barvi foruma) je le še en rdeč flek... Ampak pri barvi ne boste nikoli prišli do konsenza :)

Lepo da skrbite za forum!
Uporabniški avatar
 perpetruum
#85350
...se popolnoma strinjam, da je reklama na desni strani strani zelo moteča...premikanje z drsnikom na zadnjih 20 prispevkov ni fajn...(zanimivo, da do tega posta sploh nisem opazil na kaj se nanaša reklama ampak sem jo avtomatično izbrisal iz možgan...ker mi gre naživce!!!

menim, da pordečitev strani ni najboljša grafična rešitev....rdeča pika je simbol in tglavni element strani...v poplavi rdeče barve naenkrat ni več dominanta ampak zmazek... :(

...najprej sem pomislil, da mi je šel ekran ali pa kak grafičen procesor :) tko da sem bil kar vesel, ko sem ugotovil, da je ro le re-design...
Uporabniški avatar
 klatez
#85408
Evo rezultati te teme so že vidni. Reklama je že desno.

Sicer nisem nek poseben navdušenec nad rdečo barvo ampak po enem dnevu mi sploh ni moteča.

Je pa fajn, če se forum vsakega nekaj časa malo prenovi in posodobi. Malo bo treba še združit teme, ki jih je res ogromno na prvi strani. Sicer me to ne moti preveč, ker grem vedno na objave od zadnjega obiska. Je pa lahko moteče za kakšnega novinca oziroma občasnega obiskovalca.
Uporabniški avatar
 DuleKTKV
#85444
Meni je bila barva prej bolj všeč, čeprav se bom tudi na to navadil. Kot tudi na ostale novosti, ki imajo, sicer na prvi vtis, samo kozmetičen značaj, kašne druge prednosti prenove nisem opazil, prav preveč raziskovat pa žal nimam časa :roll:

Reklama (ta ali katerakoli druga) je bedna ampak očitno brez tega ne gre. Če bo tako, kot je zdaj, da bo reklama na desni in v vidnem polju samo s premikom drsnika bo kar kul. Tako ali tako pa reklam nagonsko ne opazim, jih ignoriram, če so pretirano agresivne in glupe se pa trudim, da stvari, ki jih propagirajo ne kupujem, nalašč :evil:

Sem za novosti, ki prihranijo čas in energijo, povečajo stopnjo preglednosti in enostavnosti... Prekladanja z enega konca na drugega samo zato, da izgleda, kot da se nekaj dela, imam pa dovolj v službi.
Uporabniški avatar
 milkec
#85470
Če smem, bi še jaz naš admin pogled v tole podal.
Strinjam se, da so oglasi nadležna nadloga, vendar na drugi strani se vsi strinjami, da je potrebno forum nekako reorganizirati, ker je že kar nepregleden.

Zdaj tu nastopi pa povezava... Če se hočemo kar resno lotiti foruma, potem tega ne moremo delati 2 uri na teden po napornih službah, ampak se tega bolj strukturirano lotiti (vključno z analizo in načrtom, pa tudi s malce širišim preverjanje izdelanega prototipa). Ker najslabše bi bilo, da bi se recimo jaz nekaj zamislil to naredil in vrgel gor s hrošči, predvsem pa tako, da bo všeč meni in še dvema, ostali pa boste link kar se da hitro brisali iz bookmarkom.

Če pa se hočemo tega nekako lotiti, potem rabimo sredstva. Sredstva se da dobiti od vas ali pa do oglaševalcev. Pa mislim, da ni treba govoriti, kaj je primerneje.

Torej bi na tem mestu prosil za razumevanje, predvsem tega, da so ti oglaševalci dolgoročno koristni tudi za tole stran, saj bi lahko konec koncev pokrivali full time nekoga, ki bi se (ne le tehnično) ukvarjal z vami na tak ali drugačen način (konkretno...dresov za sežano ne bo iz preprostega vidika, da nam je zmanjkalo časa najti ustreznega in poceni proizvajalca, žolna je namreč podražila drese).

In kar bi še nekaj povzel... Večina ignorira oglase... Jaz bi pa predlagal, da poskusimo s konktruktivno kritiko oglaševalcev pomagati, da bodo delali boljše oglase in obenem tudi boljše akcije za TF in ostale. Povsem konkretno... Mislim, da bi bila za Adidas zelo dobra informacija o tem, kako se z linkom ne pride na ustrezno stran... Kajti če bi imel adidas narejeno zelo dobro stran, verjamem, da bi potem pohvalili adidas in ga ne kritizirali.
Konec koncev je pa tudi prav, da če so "humani" oglaševalci, da boste tudi vi lahko izvedeli za kako dobro akcijo.

Torej! V bistvu je tu začarani krog sredstev in prenove in na žalost je skorajda tako, da lahko tudi vi pomagati zbrati sredstva za prenovo strani, za take in drugačne akcije in podobne s preprostim klikom na oglas.

p.s. Če vas zanima, kaj bi se lotili najprej... Najraje bi prikazali strukturirano koledar s podatki iz Športnega koledarja in tako uvedli strukturirano iskanje po prireditvah. :)
Uporabniški avatar
 milkec
#85471
Pa mogoče še nekaj... Prejšnji teden so bili občasni izpadi TF zaradi zablod našega ubogega strežnika. Zato smo dokupili dodatni spomin, obenem pa smo kupili tudi nov strežnik, ki ga moramo tudi postaviti na neko kolokacijo. V ozadju so seveda spet stroški... :(

****
Seveda pa se stvari ne bomo posluževali na silo, zato smo vse vaše kritike vzeli kot dobronamerne, kakor bomo tudi nadaljnje
Uporabniški avatar
 Damijan
#85477
Milkec, ni kaj, takorekoč v vsem se strinjam s tabo. In sem že v uvodu napisal, da razumem celotno igro.

Rodila pa se mi je ena ideja: forum ima res veliko zelo aktivnih članov. Se mi zdi, da eni kar živij(m)o še eno, forumsko življenje. Včasih bolj, drugič manj aktivno. A se je že kdaj razmišljalo o (prostovolnjih) prispevkih? Evo, jaz zase povem, da mi res ne bi bilo nič manj, če bi kakih 10 ali 20 evrotov na leto še za forum namenil. Sam ne rabim za to nobene stimulacije ali nagrade... Mogoče pa bi razmislili v to smer, da tisti, ki so donatorji na forumu, so upravičeni do lepšega popusta, npr. v TS... Čisto na pamet govorim... donator npr. 20%, "navadni" forumovec pa -10%. Saj to bi se dalo verjetno dost hitro videt - sistem nastavit tako, da ko se nekdo logira, se takoj vidi njegov status. S tem bi bil krog interesov zaključen oz. volk sit, koza cela. Al pa - volk eur, koza usd, he-he...

Edino kar bi zna bit moteče - ljudi bi utegnilo zanimat, kam gre njihov denar. Npr. zbere se ena čedna vsotica, in Forumovec X bo želel vedeti, zakaj se Milkec naenkrat ful lepo oblači (saj je jasno, primer, ne?). Jaaooo, ne vem, no.. Definitivno nočemo 134 blinkajoči pasic na uvodni strani...

Spomnil sem se tudi na državo - saj verjetno pa ja kaj primakne zraven, a ne?
Uporabniški avatar
 mateja.hribar
#85482
Meni se zdi ideja s prostovolnimi prispevki dobra. Jaz bi z veseljem prispevala. Članarino ali prostovoljni prispevek. Sicer letno raje kot pa mesečno. Nekaj €€€ bi lahko zbrali tudi s popusti pri skupinskih prijavah na tekaske prireditve. Mogoče je to pljunek v morje. Ne znam si predstavljati kakšni so stroški delovanja tega foruma. Vendar je toliko koristnih informacij tukaj, da mi je hecno, da zastonj. Lep dan vsem!
 Tku
#85504
Ko se že ravno govori o izgledu strani, podajam predlog naj se doda "favicon". V zaznamkih je potem povezava veliko bolje vidna, dela pa mislim da ni veliko okoli tega.
Uporabniški avatar
 milkec
#85506
Meni se prostovoljni prispevki ne zdi fajn, ker bi eden dal več, eden manj....
Če bi dali vsi enako, bi eni dali drugi ne in bi se nekaj razbijalo! Potem je seveda še ta psihološka kaj in kako se denar uporablja, ker najprej bi se videla fovšarija.
Raje vidim, da tiste prispevke date v nakup opreme TF, ki bi jo pa mi recimo sponzorsko nekje drugje dobili ali pa kaj na ta način. Se pravi, da res nekaj konkretnega dobiš.

Je pa res, da je tu tisoč glav in zato tisoč idej in pogledov.

Država... Fundacija nam je za celoten projekt (ne konkretno TF, ampak celotno športno-rekreacijsko informatiko - športnikoledar, TF in sistem za društva - športni center) namenila 0€ z razlogom, da pač ni iz nje ne vidijo javnega dobrega za SLO.
MŠŠ pa še čakamo.
Torej: jasno in transparentno...

Favicon => seveda... hvala za idejo
Uporabniški avatar
 Damijan
#85513
milkec napisal/-a:
Država... Fundacija nam je za celoten projekt (ne konkretno TF, ampak celotno športno-rekreacijsko informatiko - športnikoledar, TF in sistem za društva - športni center) namenila 0€ z razlogom, da pač ni iz nje ne vidijo javnega dobrega za SLO.


Valjda, ko pa vejo, da ko bo vojna, se rabijo oklepniki s ful konfiguracijo, tile glupi tekači pa bodo itak takoj spičli, saj zato vendar laufajo...

Neverjetno!
 ton
#85517
Na mojem ekranu je pa šele zdaj, ko se mi je '20 tem' preložilo na levo stran, vse okej (dobro, od reklame vidim samo en mlčk, a me tako ne briga).

Glede sofinanciranja: tale forum je tako ali tako neprecenljiv.
MORDA pa bi veljalo uvesti nekak 'davek za strežnik' ob nakupu TF majčk? Morda bi jo celo radi plačali nekoliko dražje, če bi šla k temu vednost, da s tem soplačamo nekaj koristnega, nekaj v obče dobro? Tudi 'starci', ki drese že imate, bi si lahko na ta način privoščili še kakšnega - saj ga valda ne oblačite samo za gala tekme?

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA