Še nekaj mojih vtisov o tem
Kako smo

"tekli"

Pašman.
Enkratna in nora izkušnja

.
400 km treninga januar - februar in na prvem dolgem teku na Kopah odločitev pripravljen za zmago

na prvem trekingu - le nekaj me je motilo (kaj je hudiča treking

).
Če so drugi preživeli bom še jaz poskusil.. in smo šli.
2 ure pred odhodom nakup "obvezne" opreme, in če smo že tam še ene poceni copate za "treking" kdo bo to obul če so tako trde.
Prijava, namestitev in gremo pogledat "progo". Prvo presenečenje za "tekače" ni nobenih označb, trakcev, puščic. Po 1 uri vožnje po "gozdi" cesti in odkril sem 1 KT, dost je za danes,

druga je ziher na sosednem hribu, gremo gledat zadnji del (pomemben je finiš)

. 2 ure pozneje sem odkrili kamp, smetišče, prekrasne razglede, le 11KT ne, seveda so skrili vse poti do nje.
Bo že jutri boljše saj sem prišel po zmago
Zvečer sem na karti le dojel da naj bi to blo nekje na hribu.
Zjutraj priprava "okrepe" malo vode (itak jo imajo na progi), med, izostar. Prijava (ni številk, pišejo jih - super) in presenečenje - opozorilo voda ob progi na le 2 mestih (bo že saj ni vroče).
"Lagani start", prehitevanje, pred KT 1

15 jih čaka luknjanje kontrolnih kartonov (ajme gospe jaz bi tekel). Spust, dohitevanje vodilnih. Na polovici vzpona na KT2 - Fero krajša

desno v hrib, jaz za njim

(človek je zmagal 2006, jaz bom 2007 mar ne).

8 minut pozneje vodilni na KT2 (čas 25 min),

jaz v brinovem pragozdu Fera nikjer. poskušam levo, desno ne gre. 16 minut za vodilnim Fero pod vrhom

in 20 minutah za njim na KT 2 še jaz (vsaj vrste ni)

Praznjenje čevljev,

nogavice kot ježki in spust

(saj so le 36 minut pred mano). Par kilometrov pozneje mimo zastavice, po 50 metrih

se spomnim KT3 nazaj luknjat kartonček. Spust, pogled na Brione in na

KT4. V zalivu presenečenje vsi stojijo in iščejo KT. Gremo nazaj, 600m, ideja mora biti pred nami gremo naprej, 4oom klic telefonom in zvemo da smo 1 km mimo in je na rtu 10 m višje od obale katero smo sledili.

Luknjanje in naprej-končno "voda". Srečen sem le vsakič ko zadanem skalo, da imam tiste oklopnjače na nogah.

1 km teka in odločitev

nič krajšanja grem ob obali dohitim Iztoka in Janeza pri skoku dobim krč se spomnim na energetsko ploščico v torbi jo pojem. Groza

. 10 minut pozneje sem se komaj premikal huda žeja, razen sladke mešanice izostar, voda, med in morja nič ni za pit.

Nič ne bo z zmago.

Vseeno gremo do cilja. KT 5 skupina ki je bila za mano je spet pred mano (bližnjica).

Dohitim vodilno Jagoda gremo skupaj na KT 6 in na poti na KT 7 Jagoda ostane pomagati poškodovanem tekaču.

bravo Jagoda. Dehidracija je popolna,

komaj se premikam in želim le vodo, zgrešim pot čez zaliv(grem v hrib), nazaj na obalo in v zalivu dobim končno vodo.Do KT9 prehodim (Simonina skupina je le 300 m za mano) se končno opomorem in v hrib spet pospeševati in prehitevam. Stečem v dolino in le zagledam KT11.

Groza saj je na hribu in vsi lezejo skozi makijo. Ne jaz ne bom, jaz grem okrog po poti – pritečem na obalo

in dojamem da le ni slaba ideja slediti drugim. 4 minute teka nazaj

in z glavo v goščo le da tokrat naravnost na vrh. Hiter pridem na KT 11 in »modra odločitev«,

grem desno, ne, ne jaz ne bom oviral tiste ki se vzpenjajo.

100 metrov nižje se poskušam rešiti iz gošče stopim na skalo

in končam 2 metra nižje na glavi,

sreča cel.

Obrišem kri in nadaljujem.

V dolini spet stečem do cilja.

Pod tuš, 1 uro spat

in najlepši del večerja

in ples do pol 1.
Enkratna izkušnja

in končno

vem kaj je treking.