prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
#102651
Iskal sem po tem forumu, klical vse možne Hervise, Gigasporte, Tomas Sporte,... pa mi nikjer niso znali povedati kje bi lahko kupil svoj 'čip za laufat'. Menda je jasno, da se ga v prej omenjenih trgovinah ne dobi, kar sem seveda najprej vprašal.
Sicer se mi sanja ne, koliko zadeva stane in ali ga je sploh smiselno imeti.

Ljubljanski maraton kasira 4€ za čip za enkratno uporabo. Ne vidim problema v teh 4€, sploh ne, da ne bo pomote, ampak če se večkrat udeležuješ takih zadev, je po mojem že smiselno imeti svojega.
Uporabniški avatar
 zlopi
#102671
Čip lahko kupite na Staničevi 41, v času uradnih ur od 8-14, oz. raje prej pokličite na 01 234 8000. Cena 25 €.

LP

Barbara


... jaz sem ga kupil v petek.

Lp, zlopi
 damyang
#102695
Uf, navdušen nad hitrim odzivom. Hvala vam vsem za natančne odgovore. Upam, da bo thread koristil še komu...

Jutri jih bom veselo kontaktiral, na LM pa se bom že prijavil s svojim. Predvidevam, da moram s prijavo počakati, da ga najprej dobim, da lahko vpišem v online prijavnico že svojo šifro.

lpd
Uporabniški avatar
 zlopi
#102699
damyang napisal/-a:Predvidevam, da moram s prijavo počakati, da ga najprej dobim, da lahko vpišem v online prijavnico že svojo šifro.

lpd


Ni nujno, serijsko številko svojega čipa lahko vpišeš tudi kasneje, lahko ti jo vpišejo ob nakupu.

Lp, zlopi
 damyang
#102747
Danes sem poslal mail še jaz in dobil spodnje odgovore. Tu sem jih dodal, da bodo koristili še komu:

Pozdravljeni,

na Tekaškem forumu sem zastavil vprašanje (http://www.tekaskiforum.net/viewtopic.php?t=7636), kje lahko kupim lastni čip za merjenje časa na prireditvah, kjer so me napotili na vas. Tam sem zvedel že vse ključne podatke (kje in kdaj se da priti do vas ter ceno), vendar vseeno želim še nekaj dodatnih informacij

1. Predvidevam, da potrebujem za tek in kolesarstvo dva različna čipa?
- Se dobi obe vrsti pri vas? ČIPA STA ENAKA, OZ. EDEN ZA VSE AKTIVNOSTI, KJER SE UPORABLJA CC TEHNOLOGIJA
- Je cena enaka? CENA 25 €
2. Ali obstaja še kak drug način kot osebni nakup pri vas na Staničevi 41 – LJ (npr. po pošti s predhodnim online bančnim nakazilom, po pošti s plačilom po povzetju,…) SAMO OSEBNI PREVZEM
3. So na izbiro različne barve? :) (v primeru, da bom kupoval še za punco, je tudi to eden izmed faktorjev, hehe, saj veste…) BARVA SAMO RUMENA.

Za odgovore se najlepše zahvaljujem!
#192630
Zdravo

Imam nekaj vprašanj glede nakupa čipa:

Kakšna je trenutna cena?
Na katerih prireditvah v Sloveniji je možna uporaba čipa? (LM, Radenci, Sežana,Bled, Franja,Juriš na Vršič???)
Kako je z delovanjem čipa v tujini (A in I)?
Ali ima čip neomejeno dobo uporabe (več let)?
Ali so kakšne težave z uporabo čipa?


Že v naprej najlepša hvala za odgovor in lep pozrav!

Tomaž
#192649
Tomaž, čipanje uporabljajo večinoma na vseh tavečjih tekih (Ljubljana, Radenci, Franja), Sežana pa ima svoj sistem, ki pa ga ne računa. Prireditelji manjših tekov navadno nimajo čipanja, ker je Timing sorazmerno visok finančni zalogaj.
Na dirkah v Italiji in Avstriji po mojih izkušnjah s triatlonskimi in tekaškimi tekmami Championchip rabijo maltene povsod. Sam sem imel edino slabo izkušnjo prav pri prvi uporabi v Skt. Poeltnu, kjer pa se je izkazalo, da enostavno niso prav prebrali cifer in črk, ki sem jih ročno (ker sem čip kupil v času med internetno prijavo in tekmo) vnesel v prijavnico, in so me potem ob prijazni pomoči ljubljanskega Timinga le našli med rezultati.
Skratka takole v dveh, treh letih se strošek čipa povrne. Zadeva je menda 'dosmrtna'. Cene pa ne vem, pokliči ali piši na Timing.
#192654
Cena čipa je 25 eur.
Cena najema čipa (na posamezni prireditvi) 3-5 eur
Pride vpoštev na vseh večjih prireditvah SLO-AUT-....(tu pa tam kakšna izjema)
V Italiji je drugi koncesionar-TDS in čip (ploščico) ima že zalimano pod številko...na nekaterih prireditvah je tudi klasičen čip-ChampionChip.
Čip naj bi bil večen...seveda do spremembe celotnega sistema.
Težav pri uporabi načeloma ni...mora pa biti nameščen na supergo,zaradi lažje registracije na kontrolnih točkah.
#192686
Hvala za odgovore. Čip sem že kupil in mislim da se mi bo strošek za nakup hitro povrnil... Bled, Juriš na Vršič, LM....in že bo polovica čipa poplačana. Mislim da se nakup izplača seveda če prehito ne zgubiš čipa.... :)

LP Tomaž
#233106
Jastreb napisal/-a:tisti, ki uporabljate ta čip, me zanima ali je na njem možna menjava baterije ali ne? in če ne, kako dolgo je uporaben tak čip?

glede na to, da ga rabim 1x na leto ali še manj, se mi mogoče sploh ne splača kupovati svojega.


Jaz ga imam že 6 let, pa še nič ne kaže, da bi odpovedal poslušnost :D Sicer je pa vedno več tekem, kjer se CC uporablja - če vsaj malo hodiš po dirkah, ga boš slejkoprej potreboval vsak mesec...

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA