Domov » članki » Piščančje hrenovke pod drobnogledom – najbolje ocenjene Slim&Fit hrenovke

Piščančje hrenovke pod drobnogledom – najbolje ocenjene Slim&Fit hrenovke

Hrenovke so predvsem zaradi svoje hitre priprave zelo pogosti obrok pri marsikomu od nas, hkrati pa je njihova ponudba iz leta v leto pestrejša. Zato so jih pod drobnogled vzeli v okviru VIP testa, ki je namenjen označevanju izdelkov, ocenjenih na primerjalnih testih kakovosti, ki jih strokovnjaki Zveze potrošnikov SLovenije in Mednarodnega inštituta za potrošniške raziskave izvajajo z neodvisnimi ustanovami v Sloveniji in drugih državah EU.

Čeprav so zahteve za piščančje hrenovke zakonsko opredeljene, so razlike med njimi kljub temu velike. Na testu so odkrili eno zelo dobro, pa tudi dve, ki sta dobili končno oceno "pomanjkljivo".

In ravno piščančja hrenovka Slim&Fit Perutnine Ptuj je bila med vsemi ocenjena z najvišjo oceno, saj vsebuje najmanj soli-natrija in maščob, vsebuje pa dietne vlaknine ne pa ojačevalcev okusa.

 

NAMIG

Kdaj je hrenovka kuhana? Ali mora počiti?


Še vedno preveč ljudi meni, da je hrenovka kuhana takrat, ko poči, kar seveda ne drži. Hrenovke so namreč toplotne že obdelane, zato jih lahko uživamo tako hladne kot tople. Hrenovke pravilno segrejemo na dva načina. Pri prvem jih pogrejemo tako, da jih položimo v hladno vodo in počakamo, da voda zavre; hrenovke so takrat primerno tople. Pri drugem načinu pa hrenovke položimo v vrelo vodo, posodo nato odstavimo in počakamo nekaj minut.

 

Avtor: urednik
Oznake

Login

Lost your password?