Domov » članki » Že imate Samsung Gear S3 – atraktivno in inovativno pametno uro?

Že imate Samsung Gear S3 – atraktivno in inovativno pametno uro?

Samsungova pametna ura Gear S3, katere nastanek so navdihnili tradicionalni časomeri in umetnost izdelovanja ur, združuje brezčasno podobo in najnovejšo mobilno tehnologijo, in tako predstavlja idealen dodatek k vsaki zbirki ročnih ur.

Samsung Gear S3 je na voljo v dveh drznih oblikah, ki ustrezata življenjskim slogom različnih uporabnikov: ‘frontier’ in ‘classic’. Gear S3 frontier so navdihnili aktivni raziskovalci. Pridih trpežnosti in svežega, športnega videza mu daje trpežna zasnova, ki združuje stil in funkcionalnost. Frontier je zasnovan za uporabo ob vsaki priložnosti in v vsakem okolju, tako poslovnem kot zasebnem.

Slika-1_Gear-S3-frontier740

Gear S3 classic pa je poosebljenje minimalističnega, elegantnega stila najbolj legendarnih časomerov. Zasnovan je bil z izjemnim posluhom za podrobnosti – velikost in oblika tega modela sta bili izbrani z namenom, da bi dosegli občutek doslednosti in uravnoteženosti, kakršnega dajejo skrbno oblikovane luksuzne ročne ure.

Slika-2_Gear-S3-classic_740

Da bi ugotovili, kaj zares opredeljuje ročno uro, so pri Samsungu navdih iskali med proizvajalci s celega sveta. Posebno pozornost so namenili veščinam in spretnostim, ki so nujne pri sestavljanju delikatnih, a nadvse kompleksnih ur. Gear S3 je bil ustvarjen tudi s tehnikami obrtniškega izdelovanja tradicionalnih ročnih ur. Je plod obsežnega raziskovanja in dialoga s potrošniki, vodilnimi predstavniki panoge in strokovnjaki za ročne ure s celega sveta. Vsaka lastnost, od vrtljivega obroča do luksuznega sijaja in zaponk, je bila na novo zamišljena, da bi dajala vtis klasične ure. Poleg tega je Gear S3 združljiv z 22-milimetrskimi paščki za ure, tako da ga lahko uporabniki brez težav uskladijo z vsakršnim oblačilom in ga nosijo tudi ob posebnih priložnostih.

»Z Gear S3 smo želeli združiti tradicijo in tehnologijo ter ustvariti opazno, nadvse inteligentno pametno uro. Velika številčnica je zasnovana po vzoru najprestižnejših svetovnih znamk ročnih ur. Gear S3 je na videz klasična ura, ki pa vendarle postreže z najnovejšimi tehnološkimi inovacijami, zato bo nedvomno preživel preizkus časa,« je povedal Yvan Arpa, švicarski oblikovalec luksuznih ročnih ur, ki je sodeloval pri oblikovanju ure Gear S3.

VODOODPOREN

Poleg elegantnega videza se lahko Gear S3 pohvali tudi s tem, da ustreza standardu vodoodpornosti IP68. Je tudi prvi model serije Gear, opremljen s steklom Corning® Gorilla® SR+, narejenim posebej za uporabo na nosljivih napravah, saj je še trše in odpornejše na praske, hkrati pa omogoča ostrejši prikaz slike.

Slika-4_Gear-S3-frontier_Lifestyle_740

AMOLED ZASLON

Od drugih pametnih ur se Gear S3 razlikuje tudi zaradi vrhunskega AMOLED zaslona, ki prikazuje kar 16 milijonov barv, in delovanja le-tega po principu Always On Display (AOD). S tehnologijo AOD ura nenehno prikazuje čas, saj se zaslon, ki po videzu in občutku spominja na prefinjeno številčnico luksuzne analogne ročne ure, nikoli ne ugasne.

Vrtljiv obroč na Gear S3 je obogaten z novimi funkcijami in uporabnik lahko kar brez pritiska oz. dotika zaslona sprejme oz. zavrne klic ali začasno utiša alarm. Poleg tega se sporočila, ki so napisana ali narisana na zaslon, samodejno pretvorijo v besedila in emotikone. Uporabniki lahko z aplikacijo Opomniki ustvarijo tudi kratke opomnike in sezname opravkov ter s tem uspešno nadzorujejo še tako polne urnike.

VGRAJEN GPS, SOS FUNKCIJA

S pametno uro Gear S3 je udobje na dosegu roke, saj lahko uporabnik pozabi na svoj pametni telefon, razen če ga resnično potrebuje. Ura ima vgrajeno funkcijo GPS, ki omogoča natančno spremljanje dnevnih telesnih aktivnosti, višinomer, barometer in merilec hitrosti pa pokažejo vse od nadmorske višine in zračnega pritiska do nenadnih vremenskih sprememb, prepotovane razdalje in hitrosti. Poleg tega so imeli snovalci ure Gear S3 v mislih tudi varnost uporabnikov, ki lahko v nujnem primeru aktivirajo funkcijo SOS in možnost lokacijskega sledenja ter tako o svoji situaciji obvestijo družino, prijatelje in dežurne službe tudi takrat, ko telefona nimajo na dosegu roke.

PESTER NABOR APLIKACIJ

Poleg tega lahko uporabniki dostopajo do raznolikega nabora aplikacij, npr. za telesno pripravljenost, glasbo, novice, šport in potovanja, ki so seveda optimizirane za serijo naprav Gear (Gear S2 in Gear S3). S pestro izbiro prilagodljivih številčnic, ki si jih uporabniki lahko prenesejo na svojo napravo, si lahko okrogel uporabniški vmesnik nastavijo tako, da ustreza njihovemu življenjskemu in modnemu slogu. Izbrane aplikacije in številčnice bodo za prenos dostopne neposredno na Gearu S3, tako da jih ne bo potrebno najprej prenesti na pametni telefon.

Samsung Gear S3 s prefinjeno, brezčasno obliko in še izboljšanimi samostojnimi funkcijami!
Slika-3_Gear-S3-classic_Lifestyle_740
Avtor: urednik
Oznake

Podobne objave

Dodaj odgovor

Login

Lost your password?