Domov » članki » UTVV pripravljalne ture so bile odlična motivacija

UTVV pripravljalne ture so bile odlična motivacija

Na Ultra Trail Vipavska dolina lahko tekači izkusite večurno avanturo v naravi s čudovitimi razgledi od Triglava, Dolomitov vse do Jadranskega morja. Hkrati pa vam predstavljamo turistični biser naše Vipavske doline. Izberete lahko traso v treh dolžinah in sicer 100 km, 50 km ter 30 km. Če pa želite doživeti adrenalin skupinskega duha vam na 100 km progi ponujamo tričlanske štafete, kjer vsak član preteče svoj del proge. V sodelovanj z Majskim tekom vam letos ponujamo tudi 11 km cestni tek ter otroške teke.  To, da smo v treh letih postali ena od najzahtevnejših tovrstnih prireditev v Sloveniji, nas tudi v mednarodnem prostoru uvršča med  razpoznavne in uveljavljene. Na letošnji četrti izvedbi, od 11. maja do 13. maja pričakujemo rekordno udeležbo tekačev, preko 750 iz 25 držav.

Priprave na tako zahtevne tekaške izzive kot je Ultra Trail Vipavska dolina so marsikomu težko izvedljive, saj so potrebni dolgi bazni in počasni teki po ravnini, specifični tek v naravi po zahtevni podlagi, tek/hoja v hrib, spusti ter vzdržljivostni dolgi treningi.

Zato smo v zadnjem letu pričeli z UTVV pripravljalnimi turami v dveh skupinah, ki so se skupine razlikovale glede intenzivnosti, pretečene razdalje ter višinskih metrov. Ture sta organizirala in vodila domača ultraša Anja Klančnik ter Andi Mamić; tekači iz vseh koncev Slovenije, Hrvaške in Italije pa so jih odlično sprejeli. Od novembra naprej smo pripravili dva treninga na mesec, ter tako pretekli pobočje Nanosa,  pobočje zasnežene Angelske Gore, Kovka, Otiškega okna, Trnovskega gozda z Golaki, Čavnom, Kucljem, Malo goro, Velikim robom, Skoznom; tja do Vitovelj, Črnič ter obronkov Krasa od Batuj, preko Erzelja, Goč ter Štjaka. Tekači so si tako lahko ogledali teren ter marsikateri svoj trening nadomestili s tekom v skupini, ob druženju, izmenjavi izkušenj in nasvetov glede opreme ter prehrane.

Pri tem je bilo slišati: »Hvala za energijo; nebeško, nepozabno, adrenalinska idila, čista uživancija« in to kljub ali pa morda prav zato, ker so bili treningi naporni, časovno dolgi tudi do 8 ur, polni improvizacije, iskanja poti, noči, dežja, burje, megle, blata in snega.

Marsikoga so prav skupni vzdržljivostni, psihični in fizični treningi spodbudili in motivirali, da si postavi nove »nemogoče« izzive in jih preizkusi že na 4. Ultra Trail Vipavska dolina v maju. Izkušnje in zadovoljstvo ob prihodu v cilj bodo nepredstavljivi!

Primorce in tudi vse ostale vabimo, da začutite tremo in hkrati željo tekačev po premagovanju samega sebe. Zato ste vsi vabljeni na starte v rimskem obzidju Ajdovščine, srednjeveško vasico Vipavski Križ ter idilično vinorodno vasico Goče; ter na cilj vseh treh dolžin v Vipavo v Kamp Turo. Skozi startno linijo jim bomo skupaj zaželeli naj uživajo, jih spodbujali tudi ob progi in seveda čestitali ob prihodu v cilj. Prav tako bo omogočen prenos v živo iz ciljnega prostora, ter prenosi na posameznih markantnih kontrolnih točkah, kot je na primer točka vrh Nanosa – Pleša. Med dirko lahko tekmovalce stalno spremljate tudi na spleti platformi.

Več informacij o dirki najdete na www.ultratrail.si.

Vsekakor bo letošnji Ultra Trail Vipavska dolina pravi tekaški spektakel, bodite tudi vi del tega!

UTVV – Boštjan Mikuž, Anja Klančnik

Avtor: urednik
Oznake

Podobne objave

Dodaj odgovor

Login

Lost your password?