Domov » članki » Se ukvarjate s tekom? Potem je to prava stvar za vas!

Se ukvarjate s tekom? Potem je to prava stvar za vas!

Najsi bo da tečete, uživate v vožnji s kolesom ali imate radi sprehode in planinarjenje, veste kako pomembno, pozitivno in vzpodbudno je spremljanje svojega napredka. Najbolj preprost način za merjenje svojega napredka in analizo treninga vam omogočajo športne ure in merilci. V poplavi različnih športnih in GPS ur pa je izbira najbolj primerne lahko zelo zahtevna naloga, zato smo za vas pripravili nekaj informacij, ki vam bodo omogočale bolj informiran nakup.
ceneje_si_2

Povej mi, s katerim športom se ukvarjaš, in povem ti, katera športna ura je zate

Ob izbiri športne ure je potrebno upoštevati več dejavnikov, vse pa je odvisno predvsem od športa, s katerim se ukvarjate.

Če radi tečete ali kolesarite, vam športna ura omogoča spremljanje vaše hitrosti in srčnega utripa, kar vam pomaga pri ocenjevanju svojega napredka. Če radi planinarite, vas bo morda zanimala osvojena razdalja ali višina. Če plavate, pa zagotovo želite natančne podatke o razdalji, hitrosti in številu zamahov. Vse te podatke vam lahko razkrije športna ura in merilec.

Seveda vsaka športna ura ne bo odgovarjala vsem. Velika izbira vam omogoča, da lahko izberete model, ki bo meril in zbiral točno tiste informacije, ki vas zanimajo. Izbira je res velika, v njej se najdejo tudi zelo napredne športne ure z vgrajenim GPS-om in dodanim višinomerom, barometrom in kompasom. Mnoge merilce si lahko tudi dodatno prilagodite z raznimi dodatki in opremo za ure in merilce, kot so barvni paščki in dodatni merilci srčnega utripa. Nekateri modeli športnih ur dodatno omogočajo tudi vsakodnevno spremljanje aktivnosti. Povežete jih lahko s svojim pametnim telefonom ter tako dobivate redna poročila o svojih dejavnostih in napredku.

ceneje_si_1

Pri izbiri bodite pozorni tudi na to, da je ohišje ure dovolj trpežno in robustno, da bo brez težav vzdržala vaše naporne treninge. Seveda ne škodi tudi odpornost na praske in pa vodotesnost, da boste lahko brez skrbi, tudi če vas pri teku ujame dež. Vodotesne ure se lahko uporablja tudi pri plavanju, nekatere pa celo pri potapljanju, kar mnogim predstavlja še dodatno vrednost.

Pri spremljanju katerih podatkov nam lahko pomaga športna ura?


Kakšna je moja lokacija?

Ena glavnih funkcij športne ure z vgrajenim GPS-om je ugotoviti, kje točno se nahajate. S športno uro z GPS-om lahko sledite oddaljenosti in spremljate vaš napredek na progi, na kateri opravljate svoj trening.

Merjenje razdalje.

Če želite slediti premagani razdalji pri teku, planinarjenju ali kolesarjenju, je vgrajeni GPS skorajda obvezen. Splača se vam razmisliti o urah, ki imajo poleg GPS-a vgrajen tudi merilec hitrosti, še posebej, če se ukvarjate z aktivnostmi na prostem.

Spremljanje srčnega utripa.

Če se resno ukvarjate s svojim izbranim športom, vam bo spremljanje svojega srčnega utripa zelo koristilo. Takšne športne ure so na voljo v dveh različicah: z vgrajenim monitorjem za merjenje utripa, ali pa z dodatnim trakom za merjenje vašega pulza, ki se namesti okoli trupa.

Osebni trener za načrtovanje treningov.

Športna ura in merilec vam lahko pomagata tudi pri načrtovanju vašega treninga. Nekateri modeli najbolj znanih proizvajalcev imajo vgrajen načrt za trening (to še posebej velja za tekaške treninge), na razpolago pa imate tudi mnoge aplikacije zanje. V vsakem primeru pa dobro preverite združljivost izbrane športne ure, pametnega telefona in aplikacije.

PR članek

Avtor: urednik
Oznake

Podobne objave

Dodaj odgovor

Login

Lost your password?