Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 polona40
Kako se pa v tem dežju in mokroti izogneš temu, da te začetna navdušenost mine? :) Jaz se malo bojim, da se ne bom samo fino prehladila, ob pavzi pa se zna zgodit, da iz vsega (že spet) ne bo nič ,
Polona.
Uporabniški avatar
 INOT
Se strinjam,da se je sploh na začetku težko pripraviti do tega,da greš tečt tudi v dežju.Ko pa imaš že določen tekaški staž za seboj se na take stvari enostavno navadiš.Dobro tud jaz ne grem tečt če res močno dežuje.Takrat res nima smisla izzivat zdravja.Če pa ne pada močno pa pač greš tečt.Resda si pol mogoče moker ,važno je da se takoj preoblečeš ko prideš s teka.Zraven pa kakšen topel čaj z medom pa ti povem,da ni panike,da se prehladiš.Sicer boš pa videla,da je lahko tud tek v dežju svojevrstno doživetje in užitek.Pač poskusiti moraš :D
Uporabniški avatar
 Staša
polona40 napisal/-a:Kako se pa v tem dežju in mokroti izogneš temu, da te začetna navdušenost mine? :) Jaz se malo bojim, da se ne bom samo fino prehladila, ob pavzi pa se zna zgodit, da iz vsega (že spet) ne bo nič ,
Polona.

Živjo, Polona!
Tek v dežju? Oh, ko boš prvič poskusila, ti bo vse jasno. Takrat je ravno najlepše... ko se vsi poskrijejo v svoje varne domove, se odločiš, premagaš predsodek, oblečeš svoje tekaške cunjce in šibaš ven. Znotraj si moker na vsakem teku, v dežju si moker še od zunaj. Popolna čistoča! :D Samo ti in kakšna luža. Če v lepem vremenu malce paziš, kam stopaš, ti v dežju kmalu ni potrebno več skrbeti, saj si moker in zadovoljno skožiš še v kakšno lužo. In se znebiš še enega predsodka. In si še bolj samozavestna! :D

Saj res. Lej, tale pesmica, ki jo je v impresijah objavila Lenka, meni je bila tako všeč, da sem si jo sprintala:

lenka napisal/-a:Plosk,plosk,
Aplavz deževnice velja
Mokrim poljubom podplatov in zemlje.
Bo naslednja luža - kot v filmu-
Globoka jama,v katero bom izginila v naskoku?

Skačem po lužah
In škropim mimovozeče avtomobile.
Avtobus, ki mi pelje naproti,
Se mi umakne na sredo ceste.

Soseda,ki vsa lepa stopi iz hiše,
Me gleda zavidljivo izpod platna,
Ko se žleb našega bloka
Olajša za moj ovratnik.

Dolgočasne stopnice osvežim s stopinjami,
Preden krstim vežo in
Vrnem poljub, s katerim so kuhinjska vrata
Zaustavila moj gladki vstop.

Zavzdihnem in pustim,
Da me tuš napravi v urban klor.

PS: Lepši je samo tek med snežinkami.

PPS: Pa nasvet od Inota je tudi seveda pomemben...
Uporabniški avatar
 kustus
LP

Enostavno greš in vidiš da je tudi to KUL.
Uporabniški avatar
 Nadj@
CIAO

No tudi meni je bilo na začetju težko ven če pada, sedaj pa ne razmišljam o tem ali pada samo grem in konec. Res je sam začetek včasih v mislih a mi je treba a na koncu WINER.
Uporabniški avatar
 Junc
Res ja, tek v dežju je zanimiv, v snegu je zame sploh prečudovit, sam tek v takem vremenu kot je ta vikend :roll: - raje ne (za telo privoščim pa tudi raje kaj bolj primernega)
 polona40
Hvala za vzpodbudo, bom upoštevala vaše nasvete :),
se bom pa z veseljem priključila organiziranim treningom, ki se bodo začeli, če prav vem, čim bo vreme, v Kranju je baje že tradicija,
ena pozitivna komponenta športa je verjetno tudi druženje podobno mislečih :),

lp, Polona.
Uporabniški avatar
 Junc
v Kranju upam da bo Brdo kmalu približno sposobno za tek (brez ledu in živega peska :lol: ), potem pa treningu enkrat tedensko okrog Brda.
 Marko M
Predvsem se zaenkrat izogibaj še mrzlim dnem, saj telo ni adaptirano na mraz, če nisi tekla od jeseni.
pazi na lahkoten korak, pri teku uživaj, dihanje naj bo enakomerno, da se še lahko z nekom pogovarjaš. izogibaj se teka, ki bi pospešil srčni utrip, ki bi povzročil povečano frekvenco dihanja, hlastanja za zrakom.
uživaj, po teku si prijetno utrujena. ne teči v klance, trasa naj bo predvsem po ravnem, začni počasi, ko se ti zazdi, da je dovolj kombiniraj tek in hitro hojo.
predvsem poskrbi za kakovostno opremo, copati!
lep tek...
Marko
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Marko M napisal/-a:Predvsem se zaenkrat izogibaj še mrzlim dnem, saj telo ni adaptirano na mraz, če nisi tekla od jeseni.
pazi na lahkoten korak, pri teku uživaj, dihanje naj bo enakomerno, da se še lahko z nekom pogovarjaš. izogibaj se teka, ki bi pospešil srčni utrip, ki bi povzročil povečano frekvenco dihanja, hlastanja za zrakom.
uživaj, po teku si prijetno utrujena. ne teči v klance, trasa naj bo predvsem po ravnem, začni počasi, ko se ti zazdi, da je dovolj kombiniraj tek in hitro hojo.
predvsem poskrbi za kakovostno opremo, copati!
lep tek...
Marko

:cast: :cast: začni uživati počasi.Potem pa vidiš kako napreduješ.In temu primerno tudi treniraš glede na sposobnosti tvojega telesa!
Bodi v cvetju ob teku, kljub temu da je sedaj sneg!
ČAO!
 zappa
polona40 napisal/-a:Kako se pa v tem dežju in mokroti izogneš temu, da te začetna navdušenost mine? :) Jaz se malo bojim, da se ne bom samo fino prehladila, ob pavzi pa se zna zgodit, da iz vsega (že spet) ne bo nič ,
Polona.

Če ne pada premočno, je v redu. Na glavo si daj kakšno čepico s šiltom, da ti voda ne teče direkt v oči. Prehladila se boš, če pustiš, da se mokre cunje hladijo na tebi. Dokler tečeš in si ogreta, ni panike, samo takoj po teku se je treba preobleči. Ne sme te zebsti. Jaz se od teka še nikoli nisem prehladil, pa se sicer precej lahko prehladim. Jasno pa je, da če ti res ne paše, potem ne teci v takem vremenu. Mogoče pa je res bolj pametno, da se teka v dežju navajaš v bolj toplih časih, kot je to zdaj. Za alternativo greš na primer lahko v fitnes na tekočo preprogo. Vem, da ni glih isto, ampak za silo pa je.

LP
 bruno.bebar
Jaz pa sem se odločil, da se začnem ukvarjati z smučarskim tekom, slišal sem namvreč,da je to eden najbolj kompletnih športov. Zdaj pa me zanima kje bi kupil opremo in kakšna bi bila zame najbolj primerna. Težak sem 95 kg in visok 191 cm. Zanima me koliko dolge smuči potrebujem, koliko je okvirna cena in kje bi se jih dalo kupiti?
Uporabniški avatar
 stari
Kaj pa bi tekel, klasiko ali skating?
Ko mi poveš ti mogoče lahko pomagam,za tvojo težo bi bilo bolje kupiti rabljene tekmovalne ,ker lahko izbiraš trdoto glede na težo,pri rekreativnih pa to ni mogoče.
Lp
 bruno.bebar
Ne vem, jaz bi se rad ukvarjal z tekom. Kako pa tečeš, če se udeležiš kakšne rekreativne tekme?

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA