- 07 Feb 2007, 22:44
Najprej bi se zahvalil vsem za mnenja in nasvete. Mislim, da bom uporabil vsakega nekaj. Nekih velikih sistematskih treningov zanesljivo ne bom izvajal, saj je tek le eden izmed športov s katerim se ukvarjam, čeprav moram priznati, da me je v zadnjem času kar nekako zasvojil in skoraj ni dneva , da ne bi odtekel krajši tek. Tudi z praktičnega vidika je zelo v redu, saj lahko izkoristiš vsako prosto uro in ne potrebuješ nobenih posebnih športnih površin in dogovarjanj z soigralci. Glede na vse skupaj ugotavljam, da je pri mojih letih bistveno bolj pomembna vzdržljivost kot pa sama hitrost teka čeprav, ko se enkrat udeležiš organiziranega teka in teče pred teboj mož ki jih ima krepko čez sedemdeset-ti pa ga ne moreš prehiteti-začneš razmišljati kako bi naslednjič lahko vsaj malo bolj pospešil. V letošnjem letu bi bil zadovoljen če bi uspel preteči razdalju do 10 km in se približal povprečju 5,5 min/km. Vsaka čast tae-u za dobre dosežene rezultate, vendar pa ima kako leto manj.Pa še ena zadeva je katero sem pozabil omeniti. Ko gledam tekače na raznih tekih vidim, da je večina njih zelo "elegantnih", tako, da sam z višino 180 cm in težo 84 kg spadam med težje tekače(?), kar pa se zanesljivo pozna pri hitrosti. Toliko za enkrat. V kolikor se še kdo oglasi z svojo neposredno tekaško izkušnjo v mojem rekreativnem dometu pa se mu zahvaljujem.
Pozdrav vsem tekačem in članom TF.
Pozdrav vsem tekačem in članom TF.