ris9 napisal/-a:Ne vem sicer kakšno imaš sicer tekmovalno hitrost na 5km ali 10km ampak pri mojem tekmovalnem tempu na 10km, ki je pod 3:20 min/km, precej tekov (oziroma največ) naredim s tempom od 4:30 do 5:00 min/km.
Je pa veliko o tem napisanega v veliki tekaški knjigi.. Najbolje , da se ravnaš po srčnem utripu pa boš videl koliko katerih enot teka rabiš. Moje mnenje je (in še marsikatero drugo) da je "počasen" tek najpomembnejši tek..
moja najhitrejša desetka v 2013 je bila v 4:08 min/km, tek minuto počasneje mi je pa že muka, letno povprečje vseh tekov je 4:33 min/km.
Po vsem prebranem (razni viri), se seveda strinjam, da je počasen tek koristen in dober, ampak v praksi pa jaz v teku, ki je minuto na km počasnejši od desetke, nisem nikoli užival, enostavno ne zdržim tako počasi prav dolgo. Merilec utripa sem včasih nosil, ne pomaga. Vem, dobro bi bilo, da bi med moje tempo teke dodal čim več počasnih tekov, magari krajših, a kaj ko mi to nikoli ni uspelo, očitno mi rezultat ne pomeni toliko, na teku moram uživat... Bom pa občasno še poskušal.