Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 jan2402
26.12 - 11 km, 5'05''
Danes - 13 km, 5'15''

Lp
 hcMi25
Tako še zadnji tek letos je za menoj: Tacen- Sp. pirniče- Šmarna gora- Grmada- Tacen
Sicer ne vem koliko je vse skupaj razdalja, je bil pa čas 1:03:54 :D :D

Srečnega pa zdravega vsem skpuaj 8) :D :laola ajdiii :clap:
 wind
danes 4,8 km v povprečno 4:52/km - tokrat sem se prav trudil v zelo počasnem teku okrog 5 min/km, proti vetru je še nekako šlo, z vetrom v hrbet pa precej mučno. Seveda sem bil po dveh kilometrih take muke že precej naveličan, zato sem v nekaj klančkov malo pritisnil na gas, da me ne bi pobralo od dolgčasa. :D

Ne vem zakaj, ampak jaz pri počasnem teku precej bolj trpim, kot če bi tekel svoj običajen tempo tek med 4:25-4:35. Najbrž zato, ker se moram ves čas zadrževat, da ne bi zalaufal... ?

Srečno novo leto! ;)
Uporabniški avatar
 ris9
Ne vem sicer kakšno imaš sicer tekmovalno hitrost na 5km ali 10km ampak pri mojem tekmovalnem tempu na 10km, ki je pod 3:20 min/km, precej tekov (oziroma največ) naredim s tempom od 4:30 do 5:00 min/km.
Je pa veliko o tem napisanega v veliki tekaški knjigi.. Najbolje , da se ravnaš po srčnem utripu pa boš videl koliko katerih enot teka rabiš. Moje mnenje je (in še marsikatero drugo) da je "počasen" tek najpomembnejši tek..
 wind
ris9 napisal/-a:Ne vem sicer kakšno imaš sicer tekmovalno hitrost na 5km ali 10km ampak pri mojem tekmovalnem tempu na 10km, ki je pod 3:20 min/km, precej tekov (oziroma največ) naredim s tempom od 4:30 do 5:00 min/km.
Je pa veliko o tem napisanega v veliki tekaški knjigi.. Najbolje , da se ravnaš po srčnem utripu pa boš videl koliko katerih enot teka rabiš. Moje mnenje je (in še marsikatero drugo) da je "počasen" tek najpomembnejši tek..

moja najhitrejša desetka v 2013 je bila v 4:08 min/km, tek minuto počasneje mi je pa že muka, letno povprečje vseh tekov je 4:33 min/km.

Po vsem prebranem (razni viri), se seveda strinjam, da je počasen tek koristen in dober, ampak v praksi pa jaz v teku, ki je minuto na km počasnejši od desetke, nisem nikoli užival, enostavno ne zdržim tako počasi prav dolgo. Merilec utripa sem včasih nosil, ne pomaga. Vem, dobro bi bilo, da bi med moje tempo teke dodal čim več počasnih tekov, magari krajših, a kaj ko mi to nikoli ni uspelo, očitno mi rezultat ne pomeni toliko, na teku moram uživat... Bom pa občasno še poskušal. ;)
Uporabniški avatar
 gumpy
Res je, kar se govori, da tako kot se boš migal prvi dan v letu, tako bo celo leto :!:

Pa sem šel :clap: Sicer šele zvečer, na dolg nočni tek po naši lepi poti ob Kamniški Bistrici.

Bilo je super in upam, da bo tako čimvečkrat to leto.

23km v dveh urah je naneslo 8)
  • 1
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • 231

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA