Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 miro
Fotr

Mogoče pa so delali test hoje-Cindy program?
Mogoče pa so se odločili, da se pred začetkom rekreiranja stestirajo in nato pričnejo po pameti. Bodo pa rabili še kar nekaj časa , da bodo tako noter , kot ti.
Lp
Miro
Uporabniški avatar
 mojcej77
UUUUUUUUUUFFFFFFFFFFFFFFF...kako sem bila danes besna...že zbudila sem se vsa našpičena...in še vsa meglena sem se spomnila, da sem ga v sanjah na gobec!!!...pred mano pa nežno prebujanje mojih škratkov...
Megla tistega stanja "nekaj vmes" se je mešala z vrtinci jeze v meni...
Nekako sem prišla do svoje kave...
Pa pri Rolci malo na TF...
Pa po tistem lepem sončku domov...
S programom v glavi... "sej je vse ok, glej, kok je lep dan...." :FO: :argue: :bum:
Mravljinci v duši so, namesto da bi izginili, začeli delat mravljišče direkt okrog srca...in sama vase sem se zdruznila... sama vase sem se skrila...
da bi pozabila, da boli... da bi se vrgla na finto... da bi kr sama sebe na gobec...
:FO:
ZAKAJ PA? BABA SMOTANA!!! A ZDEJ, K SI TOK NARDILA NA SEB, BOŠ PA KR TKOLE!!! A SI BABA AL NIS? (no, baba ma en jošk pa en zob, jst mam pa še vse, bi rekla Rolca, ampak vseeno...) KAJ JE ZDEJ S TABO???

Za danes je bila dovolj ura tae-bo-ja iz domače videoteke, una ta huda (pretepla sem vse svoje namišljene prij...sovražnike)...
Jutri........oh, jutri....jutri pa me čaka...ves moj in zelen...pa kaj, če deževen, bom pa zavila okoli...
...nekaj njegovega miru se me bo že prijelo...

m
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Mojcej77 halo umiri se!Vem, da je lažje reči kot narediti si boš mislila, ampak stvar je sledeča bolj se človek razbija glavo, bolj besni slabše je.Enostavno je to tako in nič drugače.Mal simpl se sliši in sem tako rekel.Tudi meni pridejo
kakšni taki trenutki, saj nobeden na tem svetu ni brez kakšnega slabega trenutka.Sedaj je seveda tudi odvisno kaj se ti pripeti, ali je to kaj v zvezi z zdravjem, ali pa so doma kakšni problemi, ali so problemi v službi, če so tam
se spomnim saj pri meni je bilo tako.Da sem si rekel, porkafiks po moji glavi se pa nobeden ne bo sprehajal in me teptal psihično, tega pa ne bom dovolil.Nisem gledal samo na to, da bi prišel v kakšen konflitkt.Po možnosti sem se jim izognil, ampak če je negdo presegel vse razumne meje, takrat pa sem si rekel halt, sedaj je pa dosti pizdarij pa sem stvar uredil.Če je pa kakšna druga zadeva, ki izvira iz notranjosti duše oz. notranjega duha.To je pa druga stvar.Takrat si pa probam razložiti ali pa si probaj ti razložiti kaj je sploh ta problem, ki te spravlja v tako bed voljo.In si reci dijo porko marš iz moje glave in iz mojih misli ven.Sori, če sem zafilozofiral ampak človek mora
povedati, kar mu leži na duši in kar misli, da je prav.Jaz si med drugim pri sebi rečem: Tomaž (to je moje pravo ime) poglej kako lep dan je zunaj.Kakšen lep sonček sije poln energije in pozitivnosti pač imaš slab dan, slab trenutek, ampak tega kmalu ne bo več.Pa si za trenutek pošljem v misli kakšno smešno misel, ki me spravi v smeh.Ali pa dogodek , ki sem ga doživel, ali pa odlomek iz kakšnega komičnega filma pa se začnem smejati, kot srak ponavadi.Pa ne glede na to ali je kdo zraven ali ne.Moram priznati, da se resnično kdaj težko zadržim če se zasmejem.Tako če je kakšno bolj resno okolje.In me kdo vpraša ja zakaj pa se smeješ.Enostavno odvrnem, da pač zato, ker sem se na nekaj spomnil.Imam tud neke zapiske, ki sem si jih naredil po mojih zamislih.Malce sem bral neko knjigo in vse napisal na roko v zvezek.Prepisal celo knjigo in vse obrnil še bolj na pozitivizem in jo seveda kdaj vzamem v roke in se ponovno spomnim lepih stvari.In si rečem, ko preberem: MORAM BITI PREVIDEN PRI OBLIKOVANJU MISLI.IN PRIZNATI, DA SO TISTI, KI JIH OBČUDUJEM ZARADI NJIHOVEGA USPEHA, V VSEH TEŽAVAH OHRANILI SVOJE NEOMAJANO UPANJE.SKRBNO NADZORUJEM IDEJE IN OBČUTKE, KI ME PREŠINEJO.VSAKOKRAT, KO MI UPADE POGUM, ALI MI POJEMA TUDI ŽIVLJENSKA SILA, MEDTEM KO MI UPANJE DAJE POLET IN SPROŠČA MOJE NOTRANJE SILE.TAKOJ DANES SE BOM OPRIJEL UPANJA OBČUTIL BOM ZNATNO POVEČANO NOTRANJE POZITIVNO VALOVANJE.V TAKEM DOBREM RAZPOLOŽENJU MI NE MORE DOLETETI NIČ NEPRIJETNEGA.PREMIŠLJEVAL BOM O VESELJU, LJUBEZNI, ZDRAVJU, OBILJU IN MIRU, KI VLADA V MENI.NEVREDNE STVARI PA BOM VRGEL VEN IZ MOJE DUŠE V GRABEN OZ. V VODNJAK BREZ DNA IN SE NAJ TAM VALI DO PEKLA ČE SE HOČE.JAZ HOČEM, DA NEGATIVIZEM IZGINE IZ MENE.PONAVADI SI REČEM TUDI KDO SMO?STRINJAMSE, DA LEPA OBLEK, ZDRAVO TELO IN ŽIVAHNA BISTROUMNOST ŠE NE ZADOSTUJE ZA SREČO.TOREJ IMAM ŠE NEKAJ VEČ KOT VIDEZ IN SVOJO OSEBNOST.ZAVEDATI SE MORAM MOJEGA BOLJŠEGA " JAZA " V MENI SAMEM, MOJEGA RAZUMA, USTVARJALNE ISKRE, KI ME JE PRIPELJALA DO TEGA VESELJA, DA UŽIVAM V TEKU IN PREČUDOVITI NARAVI.
NIKOLI NE BOM SPREGOVORIL ( VSAJ VEČIDEL ČASA SE PROBAM DRŽATI TEGA ) NE BOM SPREGOVORIL BESED, KATERIH POSLEDIC SE SAM BOJIM.ZA KONEC PA ŠE ENA MISEL V ZVEZI S ZADNJIM STAVKOM:
"NIKOLI NE STRELJAJA NA PIJANISTA, ČE GA NE NAMERAVAŠ UMORITI "
MALCE ČRNA MISEL, AMPAK ČE SE ČLOVEK POGLOBI V TO MISEL LAHKO
VIDIŠ VELIKO POZITIVNEGA V TEM.LEPO PRAVI, DA NE BLEKNI BESEDE ČE BOŠ S TEM RAZPLAMTEL NEGATIVIZEM V DRUGEM ČLOVEKU IN GA SPRAVIL V SLABO VOLJO.ZAKAJ TO SE TI VRNE KOT BUMERANG NAZAJ PA ŠE SAM NE VEŠ KDAJ, KJE IN KAKO.
Tako premišljujem kadar se zalotim, da sem bed volje ali kaj podobnega.Tek pa mi resnično, da veliko pozitivne energije za ustvarjanje in se nafilam baterije, da je kaj.Madonca ura je že pol polnoči jaz pa še kar klamfam kot en največji filozof ha, ha, ha.
LEP VEČER IN SLADKO NOČ ŽELIM VSEM, KI SPREMLJAJO TEKAŠKI FORUM ALI SO NJENI ČLANI.SEVEDA DAM PREDNOST NAJPREJ VSEM ŽENSKAM.
 Nataša
Tečem že kar nekaj mesecev, ampak priznam, še vedno se se je včasih peklensko težko spravit na tek. Vse moje osebnosti se spravijo na kup in užgejo debato, ki po glasnosti in nasprotovanju v trenutku preseže Trenja.
Včeraj sem celo popoldne tolkla tako bitko sama s sabo. Obetal se je namreč lep večer, idealen za tek. In ker sem bila nekaj dni prehlajena, sem si govorila, da bi bil res že čas, da se spravim v pogon, tiste lastno lenobo božajoče sile pa so nasprotovale:
"joj, spet se boš prehladila, potem pa spet ne boš mogla tečt, raje še kak dan počivaj, je dobro zate..."
in potem spet nasprotna stran: "ne, dost je blo lenarjenja. cele dneve sediš v službi, sediš v avtu, pozdravila si se, kar veselo na delo."
in tako smo se šli...
ljudje pač dobimo varljiv občutek utrujenosti in kar je še huje, psihično utrujenost kar naprej zamenjujemo s fizično. Če sem v službi deset ur in na primer ves čas prevajam, pridem domov psihično izmozgana. In se mi zazdi, da sem tako utrujena, da bi si pa res zaslužila poležavanje pred televizijo, ker kaj več itak ne zmorem. potem pa se spet oglasi tekačica v meni: "ajde, gremo, ena dva ena dva, cop cop, veš da boš tekla z veseljem, veš da boš uživala, veš da boš zadovoljna pricopotala nazaj domov, še bolj zadovoljno spala in zjutraj zadovoljno pomazala zajtrk. Dej nared to zase in za svoj tekaški napredek in splošno dobro počutje."

Gledam na uro...ah še tole pogledam na TV, tole bedasto oddajo, ki je nikakor ne smem zamudit, pa zdej itak še ne smem tečt, ker sem dve uri nazaj jedla kosilo, ne ne, še prezgodaj....

Zunaj se počasi mrači, mal kaže na dež, piha...počasi postajam prav prijetno lena, televizija luštno miglja, prekladam cedeje in si mislim: "mah, preveč piha, res se bom spet prehladila, nima smisla, bom naredila nekaj vaj za moč in tek raje preložim na jutri..."
pa se spet oglasi glasek:"saj sama veš, da ti sploh ne paše sedet, kar poglej se, treseš se, zvija te po želodcu, skrbi imaš, zaspat spet ne boš mogla, jutri boš spet cel dan za računalnikom in popoldne imaš opravke, s kolegicami se boš zvečer zasedela in zaklepetala in spet ne bo nič od teka...in potem se čudiš sama sebi, da ne moreš teči hitreje, da nimaš moči na tekmah, ajde, gremo, preobleci se, preden si spet premisliš."

in sem šla...lastni shizofreniji človek pač ne more ugovarjati!

zunaj je dišalo po večeru, po pomladi, po vetru in po večerji pri sosedih. hladna sapa in topel zrak sta se mešala v prijetno ozračje, idealno za tek. neslo me je kar samo od sebe, po znanih ulicah, stokrat pretečenih ovinkih, s kuliso planin in tople svetlobe iz hiš, kjer so se premišljevale male in velike misli. moja svoboda pa je neskončna. tečem mimo bloka, ven doni glasna muzika, na oknu povisevata dva mlada fantička: "hej, prideš na per" kričita za mano. v prvem trenutku bi najraje jezno pogledala in se zadrla "zase se brigi", potem pa samo odmahnem z roko, se jima nasmejem in zakričim nazaj: "kasnej!!!"

po dobri uri spet zavijem nazaj proti domu.
še ena zmaga.
Uporabniški avatar
 Barb
To punca,no vidiš da po vsakem dežju posije sonček

čestitam za osebno zmago :laola
 Nataša
Veš, pa mi je dež tut čist všeč :wink: sonček pa ne zmeri. tko da ta znani izrek zame ne velja. :lol:
 Nataša
Kdo pa sika???? :?:
sikala sem so 10.leta starosti, pol me je pa logoped pozdravu. tko da mam zdej sičnike in šumnike do neke mere pod kontrolo.

Car, to so tvoji lastni predsodki o ženskah :wink:
Uporabniški avatar
 Fotr
Nataša napisal/-a:Veš, pa mi je dež tut čist všeč :wink:

Meni tudi in zdaj bijem sam s sabo ravno nasprotno bitko kot Nataša. :evil: Zunaj je miren dan, niti list na drevesu se ne zgane, :shock: tako mirno je. Iz oblakov prši lahen in topel dež :D in diši po razcveteli pomladi. Dan kot naročen za tek in kar priganja :shock: me, da bi stekel v mokri dan. Ampak ne smem, :shock: malo pameti pa še imam, včeraj sem imel skoraj enoinpolurni tek, pokuril sem preko 1400 kcal, :shock: popoldne pa je bilo rolersko obarvano, srčni utrip je kar podivjal, ampak ne zaradi napora, pač pa zaradi dolgih nog in okroglih ritk roleric, :evil: ki so lahkotno migotale okoli mene, ko so me prehitevale. Merilec srčnega utripa je tako piskal, da so mislile, da žvižgam za njim in se začudeno obračale. :shock: Tako sem pokuril še dodatnih 540 kcal, ki pa se nikakor niso skaldale z maksimalnim srčnim utripom. Fotr, pamet v roke, ne nori, malo počivaj, jutri imaš tek okoli Brda. Težko bo, ne oditi malo ven, vsaj toliko da se zmočim in stegnem noge, ki jih sedaj skrčene tiščim pod računalniško mizico. Ko te tek zagrabi, se dogaja tudi to, da moraš potlačiti željo za tekom, sicer se prekuriš, zažgeš energijo, imunski sitem te pusti na cedilu, virusi se zberejo in napadejo vse šibke točke in adijo kondicija, povečan srčni utrip in tek v deževen dan. Ampak vsaj na sprehod bom pa šel. Pa tako lepo bi bilo teči po deževnem gozdu. :D :D
Uporabniški avatar
 5rca
miro napisal/-a:Mogoče pa so delali test hoje-Cindy program?

Miro, si me spomnil na prvo leto mojega teka. pretečenih sem imela dvesto, tristo kilometrov pa sem šla vsa ponosna na CINDI-jev test hoje v Koseze. res sem hitro hodila, pričakujoč odličen rezultat :oops: in potem šok :shock: :shock: svetovali so mi, naj se začnem ukvarjati z rekreacijo, na primer delo na vrtu :roll: :roll: :roll: pa sem se začela, teka seveda nisem opustila, zato pa zdaj pol šiške je mojo solatko, motovilček, radič in kar mi še zrase :lol: :lol: :lol:
Uporabniški avatar
 Barb
No pol bom pa še jst kdaj na kosilce pršla

...pa bo še sine vesel :P
Uporabniški avatar
 Z*
5rca napisal/-a:res sem hitro hodila, pričakujoč odličen rezultat :oops: in potem šok :shock: :shock: svetovali so mi, naj se začnem ukvarjati z rekreacijo

Ho ho, 5rca, to je bil pa hladen tuš, ne? :shock: :lol: :lol:
A je učinkovalo, pol Šiške navdušene. :lol:
Uporabniški avatar
 mojcej77
Dobesedno čez noč se je besnilo izgubilo nekam pod zvezde...
pokrov iz oblakov in megle, tako sivo prosojen, da mu nikakor ne moreš reči jeklen, me je kot radirka vabil..."pridi, da te zbrišem...".
In sestavljanka zelenih listov je klicala..."daj, te na novo popišem...".

Kot odeja, vsa srebrno migotava me je objela vlažna koprena...
Nalašč sem pustila spuščene lase, da bi lahko vanje ujela malo vetra...tako nežen, pa hkrati z neučakano strastjo mi je vztrajno prihajal nasproti...
Kakšna nenavadna tišina...samo kukavico sem slišala nekje bolj daleč kot blizu...bilo je skoraj strašljivo, in vendar sem čutila, da me je gozd spet popolnoma sprejel...
In če se kaj spoznam na živalske ritke, sem videla srno...seveda...veter je pihal proti meni in ni me mogla zavohati, slišati pa tudi ne...

Ko si šel popolnoma skozi mene, ves dišeč in tik pred dežjem, sem se ustavila, skrita v tvojem objemu sem skozi veje s pogledom pretipala mesto...vsa mirna in tiha sem se spustila navzdol, kot bi zapuščala dom in se hkrati vanj vrnila.

m
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Glede na to kako je dane dopoldan padal dež kot iz škafa sem ravno tedaj imel atlettsko sojenje na stadionu stanka mlakarja.Kjer so imeli učenci s prilagojenim programom športne igre na 60m, skok v daljino itd.
Glede na to da ne hodijo v redno šolo, ampak v šolo kot je HELENE PUHAR in podobne.Sem samo gledal v kakšnem dežju so tekli nisem mogel verjeti.Še ko je bilo lansko oz. predlansko leto državno prvenstvo za člane v Kranju so začetek prvenstva prestavili za kake pol ure.Tukaj pa nič, to nisi slišal nobene pripombe niti s strani učiteljev.Kakšno voljo imajo za šport resnično, čeprav kot sem že omenil so resnično reveži, ker se ne morejo vklopiti v normalno šolsko okolje.To so tekli in skakali kot da ne bi padalo nič dežja.Nobeden ni rekel ja sedaj pa pada preveč dežja ipd.
Tako se spomnim tudi na moje dogodke, ko sem tekel in je lilo kot iz škafa sem si kdaj pa kdaj rekel na pol v šali samo še šampon za tuširanje mi manjka pa bo.Sedaj grem na trening čeprav imam jutri tekmo na Križno goro
saj se pripravljam za PREDVOR-ŽELEZNA KAPLA in pa naslednji teden še ta 24 ur ŠPORTNE NOVICE IZ GROSUPLJEGA ha, ha, ha, ha mislim švicanja v krogih.
Kmalu po kosilu v petek popoldne sva se z Marathonom odpravila proti Grosuplju z polnim avtomobilom opreme :driver: . Tako da je zgledalo kot da sva kakšna turista iz tujine :lol: . Ko enkrat prideš dol in preden se dokončno namestiš čas kar hitro mine. Prileže se pa tudi malo počitka še pred startom :) . S seboj sva poleg tekaške opreme imela še manjši šotor, mizo, stole in ležalnik ter marelo da smo se naslednji dan skrili pred soncem Slika. Malo čez tretjo uro sva bila že v Grosuplju. Bila sva med prvimi, še organizator je ravno dobro prišel. Po krajši osvežitvi :drink sva se lotila postavljanja šotora, miz in ostale opreme. Nakar je sledila prijava in prevzem startne številke, bona za malico in pa majice. Počasi so začeli prihajati ostali tekmovalci, in kmalu je bilo kar nekaj šotorov že postavljenih in začelo se je pravo predtekmovalno vzdušje ob zvokih glasbe :juhuhu: . Tisti, ki vzamejo ta tek bolj resno in ki želijo narediti malo več kilometrov ali pa gredo na rezultat pridejo v petek in postavijo šotor ali se kako drugače utaborijo na prireditvenem prostoru :) . Sledila so ostala standardna tekaška opravila, kot je priprava dresa itd. Ura je bila že malo čez peto popoldne in sledil je krajši počitek. Med tem časom sem si malo zmasiral nožne mišice in pa prečikiral če imam vse pripravljeno. Ura je bila 17:30 in napetost med tekmovalci je naraščala. Pri meni je bilo že vse pod kontrolo, baterije napolnjene, razpoloženje v redu :D . Tako da sem čakal sam še komande :hello: . Z mislimi sem bil že na progi 8) . Imel sem cilj da poskušam preteči 170 km in da noč izkoristim kar se da, če bo le možno da tečem neprekinjeno tja do 8 ure zjutraj :idea: . Vedel sem da so pogoji po 10 uri v soboto težki za tek in to sem imel skozi v mislih, kar me je še kasneje dodatno spodbujalo pri nočnem teku. Ob 17:50 je bil že prvi poziv, da naj se tekmovalci počasi pripravijo in sledile so še zadnje priprave. Začel sem se malo ogrevati predvsem sem naredil veliko vaj in dodobra sem pregibal vse sklepe. Ko je bila ura 17:55 smo se zbrali na startnem mestu. Po krajšem nagovoru župana in ostalih se je ob 18:05 začel tek :evil: . Na startu je bilo kar veliko mularije tako da sem se postavil bolj zadaj. Na znak starterja pa se je začelo zares, nekateri so se zapodili kot da gredo samo 10 km. A po nekaj krogih so že zmanjšali tempo. Sam sem začel zelo počasi in sem imel tudi kasneje počasni tempo, kajti pred mano je bilo 24 ur teka. Tam do 20 ure je bilo kar pestro, potem smo pa ostali bolj tisti tekači ki smo imeli šotore in pa tisti ki so tek vzeli zares. Videl sem da sem ujel dober tempo in pa psihična stabilnost je bila tudi na vrhuncu. Tam okrog 21 ure je bila na razpolago malica Slika. Jaz nisem nič jedel :nono: , ker če bi jedel potem bi za dve uri lahko samo še zavil v boks-kakor pri formuli. S seboj sem imel banane, nekaj gelov, ploščic in svojih energijskih napitkov, ki sem jih jemal po potrebi. S strani organizatorja pa je bilo dobro poskrbljeno kar se tiče tekočine :beer: . Pravi užitek je bilo teči ob sončnem zahodu :D in počasi je dan prehajal v noč, mi pa iz kroga v krog, iz kilometra v kilometer. Tam okrog 22 ure je žena od kolega skuhala pravo turško kavo in sledil je 5 minutni počitek da sem spil kavo in malo še zmasiral mišice. Imel sem dober občutek zato nisem dolgo počival in sem se kmalu podal nazaj na progo. Počasi se je tudi nekoliko shladilo tako da je bilo potrebno obleciti še eno majico. Vse manj smo se srečavali s sotekmovalci saj so se eni odpravili domov, nekateri pa na krajši spanec :rol: . Tako si lahko videl s kom boš imel opravka v naslednjih urah za najboljša mesta. Ves čas teka pa si lahko na velikem platnu spremljal koliko krogov si pretekel in na katerem mestu se trenutno nahajaš. Ura je bila tam približno okoli polnoči ko sem imel naslednji krajši počitek za osvežitev in obenem sem še pogledal svojo trenutno uvrstitev (41 krogov in 1. mesto v kategoriji) :D . Ta pogled na platnu mi je še malo dvignil moralo in že sem se odpravil nazaj na progo. Med tekom sem si zračunal da je to približno 69 km. Sam pri sebi sem rekel Slika. V mestu je bilo vse bolj mirno in je bil pravi užitek teči, le tu in tam se je pripodil kakšen avto z mladino ki se je vračala iz diskoteke :driver: . Tam od 1 ure zjutraj pa do 4 ure sem sam tekel. Kot sem kasneje slišal so bili na progi še dva ali trije tekmovalci med tem časom. Nisem mogel verjeti da človek lahko ponoči tako dobro teče, skoraj boljše kot podnevi. Do sedaj sem bil na tem teku že trikrat in vsakič sem ponoči imel najboljši bioritem za tek. Ura se je počasi prevesila čez 4 zjutraj in počasi so začeli teči ostali tekmovalci ki so ostali tam čez noč in so malo zaspali. Iz tamkajšne pekarne je prav prijetno zadišalo po svežem kruhu, tako da bi ga kar jedel. Počasi se je začelo prebujati tudi mesto in na obzorju je bilo prav lepo opazovati sončni vzhod. Ura je bila čez 7 uro zjutraj ko so se začele počasi odpirati trgovine in po moji glavi so se začele sprehajati misli da bi bilo dobro iti po frišne žemljice :roll: . A sem si rekel da bo to še malo počakalo. Moje noge pa so mi dale misliti da bo kmalu potrebno zaviti v boks na manjšo pavzo :!: . Ampak jaz se s svojo tekaško vztrajnostjo nisem dal in sem tekal še naprej kolikor sem mogel. Izračunal sem si da sem do tedaj pretekel že 100 km :D . Naredil sem še nekaj krogov in malo čez osmo uro sem ugotovil da noge rabijo manjši počitek in tako sem se odpravil v trgovino po žemljice. Ko vstopim v trgovino in pozdravim se že izza vogala poleg prodajalke prikaže mesar in me vpraša: A ste vi tekel celo noč ? Sem videl vas :shock: in še ena dva, ki sta celo noč tekla, ko sem meso dajal v hladilnik. Jasno sem mu pritrdil in rekel, da je treba noč izkoristiti, ker po 10 uri bodo zelo težki pogoji za tek :) . Nakar sem približno dobrih 600 metrov od trgovine pa do mesta kjer smo imeli šotore hodil in v mislih naredil mal analize. Ko sem prišel tja me je že čakala kavica :D . A najprej sem pojedel tri sveže žemljice, nakar sem popil kavo. Zatem pa sem se za dobre pol ure usedel in noge stegnil da so se mi malo odpočile. Prav zanimivo je bilo gledati ostale tekmovalce kako so tekli :wink: . Zopet mi je v glavo šinila misel da so pogoji po 10 uri težki :evil: in že sem bil na nogah. Čeprav so me na to opozarjali tudi ostali :wink: . A moje noge so bile še kar utrujene tako da sem v začetku ko sem vstal iz stola nekaj korakov hodil kot robot. A po nekaj metrih hitre hoje so se tudi noge omehčale in znova se je začel boj s progo. Vzdušje je postalo čedalje boljše in začeli so prihajati tudi še nekateri novi tekmovalci. Ura je bila 11 in sonce Slika je že kar dobro nažigalo. Malo se je že vedelo kdo so favoriti za najboljša mesta v kategorijah. Čeprav še ni bilo nič odločeno, a ponavadi tisti, ki pridejo šele v soboto na tek imajo malo možnosti da se prebijejo med prve tri. Ura je bila 12 in vročina ter utrujenost je naredila svoje tako da je večina tekmovalcev, predvsem tisti ki so tekli že v petek in pa še v noči na soboto usedla v senco in se malo odpočila ter okrepčala :P :beer: . Malo smo predebatirali o teku :argue: in naredili analizo vsak svojega teka. Sedaj bi prišla prav tista malica od včeraj zvečer Slika :? . Sam pri sebi sem ugotovil da bo zelo težko preteči 170 km. Tam okoli 14 ure sem se zopet podal na progo :twisted: . Kaj kmalu sem ugotovil da sonce Slika nenormalno nažiga v mojo glavo :evil: in sem zavil v boks po belo kapo, ki sem jo dodobra namočil z mrzlo vodo in dal na glavo. Bil je pravi užitek, a je trajal le nekaj krogov. Tako sem moral ta postopek pogosto ponavljati. Ura se je približevala 16 in iz kroga v krog sem imel občutek da sem vse bolj utrujen :P . Bolj kot utrujenost od pretečenih kilometrov me je izčrpavala vročina :evil: . Zdaj je bilo že jasno, da 170 km ne bom pretekel. Gledalci so me kar debelo gledali :shock: da še kar tečem in da zelo malo počivam. Ves čas so me spraševali a še ni dost. Pa sem jim rekel dokler bo šlo bom tekel. Temu se reče tekaška vztrajnost in to imam v krvi :argue: . Do 16 ure sem imel tam okoli 130 km. Ponovno sem moral zaviti v boks in si vzeti krajši počitek :x . Zmasiral sem si noge malo okrepčal, pogledal na platno kakšen je moj rezultat. Videl sem da bom zmagal v svoji kategoriji :D , bilo pa je malo preveč razlike za absolutno zmago :wink: . Tako sem se počasi vrnil nazaj na progo in tekel ter tudi že malo kombiniral s hojo proti koncu ker noge niso več zdržale teka :? . Ura je bila 17:55 ko se po zvočniku zasliši obvestilo da je to zadnji krog in ko pride avto v cilj se krogi ne štejejo več. Sam sem ga malo slišal tam v daljavi in ko tečem skozi startno ciljni prostor mi to še enkrat povedo gledalci in pa nekateri sotekmovalci. Sem rekel kako je že konec :nono: saj še ni ura 18, pa še včeraj smo začeli 5 minut čez 18 :evil: :?: . A taka je organizacija :evil: . Do takrat sem imel za sabo 83 krogov. Sam pri sebi sem si mislil, da moram preteči še dva kroga da jim bom imel 85 malo bolj na okroglo. In v tistem trenutku, še sam ne vem od kje so se vzele moči in sem stisnil zobe :mrgreen: ter tekel ta dva kroga tako hitro kot bi tekel na dirki 5 km :P . Ali kakor mi je Tjaša rekla ob prejšnji sliki, ki sem jo imel da tečem kot sneta sekira :wink: . In tako sem prišel v cilj ravno pred avtomobilom in pristal pri 85 krogih, kar pomeni 144,5 km :P :oops: . Na koncu sem bil kljub temu zadovoljen, čeprav nisem pretekel 170 km. Sledilo je manjše okrepčanje, tuširanje in na koncu še pospravljanje in pakiranje opreme nazaj v avto :( . Med tem časom so obdelali rezultate in pa Miran Stanovnik je razkazoval svoj motor. Noge sem imel kar težke, a sem se počutil kar v redu :D . Posedli smo se na klopce in spili nekaj pijače :piti: ter podebatirali o današnjem 24 urnem teku :argue: . Meni se je zelo prilegelo dva deci kozla (pira) :beer: . Potem pa se je začela kmalu podelitev. Prebrali so vse nastopajoče po kategorijah od zadnjega proti prvemu. Vsi tisti, ki so pretekli vsaj 10 krogov so dobili spominsko medaljo. Vsem pa so dali lepo priznanje za udeležbo na teku, a v takem formatu da si ga lahko dal na rit v žep :roll: . Najboljši trije pa so prejeli pokale in pa praktične nagrade, ki pa so bolj spominjale na kakšen otroški tek :? . Sam sem zmagal v svoji kategoriji ter absolutno zasedel drugo mesto SlikaSlika in prejel pokal Slika ter lepe copate od Porshea ki je bil glavni sponzor, zelo primerne da jih obuješ za valentinovo, ker so v lepi rdeči barvi, mal reklamnega gradiva, obesek za ključe in še mal drobnarije. Po podelitvi pa smo se počasi odpravili proti domu :driver: . Sam osebno sem bil zadovoljen s tistim kar sem odtekel, s samo organizacijo pa ne najbolje :? . Ugotovil sem tudi da sem v teh 24 urah razmeroma malo pojedel, a spil sem zelo veliko tekočine, kar sem bil kar malo presenečen, da lahko tečem kljub temu da sem malo jedel. Mogoče je pa to dokaz da telo potrebuje le veliko tekočine in ne toliko hrane pri takem teku. Rad bi enkrat doživel to, da čez dan ne bi nažigal sonce Slika, da vidim koliko bi potem pretekel. Mislim da sem sposoben preteči čez 170 km :wink: . Sam na to žal človek nima vpliva in vreme kakršno je, je za vse enako. V letu 2004 ne bom nastopil :( , drugo leto pa pridem spet z željo da pretečem 170 km ali več :D . Naj za konec dodam še to da pri takih tekih pridejo do izraza tiste finese, ki pri običajnem teku ne pridejo toliko do izraza. Tu gre predvsem za psihično pripravljenost, da si ti v to prepričan da boš zmogel, da te tek v krogih ne moti in da si ves čas z mislimi skoncentriran na tek. Pravijo da od glave pa do noge poteka en zelo debel kabel po katerem se pretakajo informacije :idea: :!: :?: . Dokler glava daje nogi komande je v redu, ko se pa enkrat stvar obrne pa nastopijo problemi. No ja to velja za vsak tek. Velikega pomena je tudi če imaš svojo okrepčevalno postajo čim bližje ob progi, tako da je čim manj dodatne nepotrebne hoje, ker na koncu ko so mišice utrujene se to kar pozna. Mogoče ko ste prebrali ta članek in prišli do spoznanja da je to naporen tek, naj vam povem da ni tako :nono: in da je to čisto vaša stvar kako boste tekli in kdaj. Na razpolago imate 24 ur, ostalo je prepuščeno vam. Ta tek je idealen za tiste:
- ki bi radi izvedeli koliko so zmožni preteči v 24 urah
- kako je teči ponoči in kako se na to telo odziva
- kakšna je vaša psiha medtem ko tečete kroge, ker nekatere to zelo moti in včasih klonejo pod psihičnim pritiskom, čeprav so fizično dobro pripravljeni
- kot priprava recimo za 75 km tek od Celja pa do Logarske doline
- kot nekakšen pripravniški izpit, če se kdaj nameravate udeležiti 100 km nočnega teka v Bielu (Švica)
Naj še enkrat poudarim, da tečete po svoji volji in kakor želite, zato se vsaj enkrat udeležite tega teka in doživite svoje čare takega teka :wink: . Torej se vidimo v letu 2005 v čim večjem številu na tem teku. Čim več naših članov :TF) . V letu 2006 pa planiram nočni 100 km tek v Bielu (Švica) :) . Ta tek in pa tek v Grosupljem sta v približno enakem času. Torej tisti, ki se boste udeležili letošnjega teka v Grosupljem želim veliko športnih užitkov ter pretečenih kilometrov :lol: . V galeriji pa sem dal nekaj fotk iz lanskega teka.

• 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 74

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA