Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 agnesss
areh napisal/-a:Mogoče še tole spada sem; kadar greva z mojim labradorcem v hribe(beri pohorje), ...

Iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, ooooooooooooooooo, naš tudi hodi z nami vsepovsod (tudi na Pohorje)

Slika
na tej sličici je še mlad
teče pa z mano sedaj samo, če gre možek zraven s kolesom :wink:
lpA
Uporabniški avatar
 Maša
Jaz z mojo ne tečem, ker je bolna, druga pa noče (sem jo enkrat vlekla revo s sabo in dobesedno noče več, čeprav sem se več z njo ukvarjala kot s sabo). Drugače mislim, da mora bit sprehod s psom namenjen prav njemu, tek pa tistemu, ki se mu ljubi matrat :D.

To je pa moja Bučka:

Slika

LP, Maša
Uporabniški avatar
 Sebi
V Maša: Kako je kaj z Bučko? Sta kaj bolje? Vem, koliko sta dali bogi revici skozi...
Uporabniški avatar
 Maša
Sebi napisal/-a:V Maša: Kako je kaj z Bučko? Sta kaj bolje? Vem, koliko sta dali bogi revici skozi...

Ooo, kdo si pa ti, se poznava iz kakšnega drugega foruma? :P

Bučka je trenutno fajn, pravzaprav je v odlični formi! Upam, da vsaj nekaj časa še takole ostane. Je pa veteranka in je dala resnično toliko čez, da si človek težko predstavlja. Pridna punca moja :clap:

LP, Maša
Uporabniški avatar
 Sebi
Poznava se iz mojpes... Sem vesela, da je Bučka bolje!
 tinace
tečem z labradorko staro 3 leta...vendar ne več kot cca 8 km.
Prijeten dan
Uporabniški avatar
 mare
Meni se zdi, da ne bi bilo nič narobe, če bi bili psi med sprehodom npr. po Tivoliju in PST na vrvici. Je čisto preveč sprehajalcev, tekačev, kolesarjev, drugih psov.... Sam redno sprehajam različne pse iz pasjega zavetišča, katerih ne smeš odpeti niti za trenutek. Nimam občutka, da bi zaradi tega trpeli, kakšen manj samozavesten se na vrvici celo bolje počuti kot bi se brez nje. Z njimi večkrat tudi tečem in prav zanimivo je, kako ti potepuhi lepo disciplinirano tečejo ob tebi. Kot bi končali najboljše pasje šole. Se pa vidi, da se v glavnem sprehajajo, saj se pri teku večinoma kar hitro upehajo.
Uporabniški avatar
 Maša
Se strinjam s povodci, tudi jaz bi si želela, da bi bili psi po parkih na povodcu. Bučka je vedno, pa imava hude probleme s spuščenimi. Verjetno imajo ravno razni sprehajalci in ostali brez psov še najmanj težav s spuščenimi psi.
Zelo lepo, da sprehajaš zavetiščarje!!

LP, Maša
Uporabniški avatar
 mare
agnesss napisal/-a:
Maša napisal/-a:Zelo lepo, da sprehajaš zavetiščarje!!

se strinjam :D ,
lpA

V to me sili hči, ker je sama še premajhna, da bi to počela samostojno. No pa tudi jaz imam rad živali. Ti iz zavetišča so pa sploh hvaležni. Če kdo išče štirinožnega prijatelja, bo na Gmajnicah gotovo našel hvaležnejšega kot pri rejcih.
Uporabniški avatar
 gera
Glede spuščenih psov se ne strinjam, kajti če je pes socializiran, ni nič narobe, da je spuščen. Moja psička je tudi iz zavetišča in je skoraj vedno spuščena, ker je socializirana, kar pomeni, da uboga, se ne tepe itd. Vse sem jo morala naučiti, ker je prej živela kje zaprta in se ni znala obnašati. Veliko sem bila po tujini in recimo v Nemčiji je večina psov spuščenih in tudi niso agresivni (tudi pitbuli in podobni ne), ker so že od malega vajeni stika z drugimi psi in z ljudmi in se znajo obnašati. Torej pravim, da če je pes normalno socializiran in nima ravno kakšnega divjega lovskega nagona (da bi se v gozdu pognal za kakšno srno), ne vidim razloga, da bi ga zategovali na vrvici. Naj se čimveč giblje, tako kot mi. Sicer pa moja psička tudi redno z mano teče in hodi v hribe.
Uporabniški avatar
 Maša
gera napisal/-a:Glede spuščenih psov se ne strinjam, kajti če je pes socializiran, ni nič narobe, da je spuščen. Moja psička je tudi iz zavetišča in je skoraj vedno spuščena, ker je socializirana, kar pomeni, da uboga, se ne tepe itd. Vse sem jo morala naučiti, ker je prej živela kje zaprta in se ni znala obnašati. Veliko sem bila po tujini in recimo v Nemčiji je večina psov spuščenih in tudi niso agresivni (tudi pitbuli in podobni ne), ker so že od malega vajeni stika z drugimi psi in z ljudmi in se znajo obnašati. Torej pravim, da če je pes normalno socializiran in nima ravno kakšnega divjega lovskega nagona (da bi se v gozdu pognal za kakšno srno), ne vidim razloga, da bi ga zategovali na vrvici. Naj se čimveč giblje, tako kot mi. Sicer pa moja psička tudi redno z mano teče in hodi v hribe.

ne vem, če je primerna tema, ampak vseeno... načeloma se strinjam, vendar toliko problemov in tudi dejanske škode, kot smo jo že imeli s spuščenimi psi v Tivoliju (luškanimi, socializiranimi, celo zelo ubogljivimi ali če želite šolanimi!), ker so se v nekem danem momentu pač obnašali kot PES... Govorim o naskokih psic na mojo psico, ki je vedno striktno na povodcu zaradi hudo bolne hrbtenice in kolen pa še česa. So se ljudje potem vedno čudili Joj, še nikoli ni tega naredila... Ja, in kaj mi to pomaga, boš dala kaj zraven za potrgane vezi ali pa obupne bolečine??!! Nisem čisto z Lune padla kar se psov tiče in rada vidim spuščene pse igrati se, ampak še vedno sem mnenja, da morajo psi v urbanem okolju bit na vrvici.
Uporabniški avatar
 gera
ja, seveda ni to splošno pravilo in tudi meni se je že marsikdaj zgodilo, da se je kakšna psička zapodila v mojo čisto brez razloga. največkrat je šlo za pse tipa pitbul, lastnik je pa samo gledal, ampak se je do zdaj še vedno izmaknila. pa tudi nadležni samci ali psi, ki se njihovim lastnikom ne da hoditi na sprehod, pa psa samo spustijo ven, potem pa se ga ne rešiš, pa hodi sredi ceste... no, to je potem že kategorija psa brez lastnika... pravim samo, da se ne strinjam s tem, da bi morali biti psi povsod na vrvicah (sploh po parkih in gozdovih), ker si ne predstavljam, da bi me celo življenje nekdo vlekel za vrat. pa veliko ljudi tudi ne pusti, da se psi med seboj povohajo, kar mi tudi nikakor ni jasno. je pa pri spuščenem psu obvezno, da mora ubogati, da se ne zgodi to, kar se je tebi. več je treba dati na vzgojo kot samo pripeti psa in je problem rešen. mogoče tema res ni najbolj primerna, ampak ker vidim, da je veliko tekačev lastnikov psov, se mi je zdelo skoraj nujno povedati svoje mnenje.
Uporabniški avatar
 Maša
gera napisal/-a:ja, seveda ni to splošno pravilo in tudi meni se je že marsikdaj zgodilo, da se je kakšna psička zapodila v mojo čisto brez razloga. največkrat je šlo za pse tipa pitbul, lastnik je pa samo gledal, ampak se je do zdaj še vedno izmaknila.

Moje izkušnje s pasmami pa so šicuji, maltežani in španjeli pa še kak luškan bi se našel. Z bulčki nobenih slabih. Zaenkrat :roll: Ne bi pa jih izpostavljala, ker se mi zdi, da je že preveč diskriminacije proti tem psom in si je ne zaslužijo. Samo se pa moje Bučke mnogo ljudi tudi zelo boji, pa je en običen bokser :lol: :lol: :lol:
Upajmo na čimmanj težav s psi, med tekači in netekači... :wink: Bi pa jaz, če bi moja Bučka lahko, z veseljem še kdaj letala okoli z njo. Spuščeno.

LP, Maša
Uporabniški avatar
 gera
ja, meni se zdi to tudi zelo čudno, da je bila moja Gera že tolikokrat napadena s strani psov tipa pitbull, stafford... poznam veliko lastnikov psov in nimajo vsi slabe izkušnje s takimi psi, jaz pa se jih kar bojim, tudi zato, ker je njihov ugriz hitro usoden. po mojem, da jo napadajo, ker je večja od njih in se hočejo dokazati, da so močnejše (čeprav je tvoja tudi velika...?). v mladosti je imela eno prijateljico mešanko med pitbullom in staffordom in sta se dobro razumele, ampak sta se med igro včasih tudi steple, ker se nikoli ni zgodilo z drugimi psičkami. ko se nista videli kakšne pol leta, jo je omenjena psička takoj napadla. doživela je še par napadov psičk takšnih pasem in od takrat se jih na veliko izogiba. itak je pa pri takšnih psih zelo ključnega pomena lastnik.
ko pa smo ravno pri kužkih - Gera je stara približno 6 let (je iz zavetišča, tako da ne vem točno) in zadnje čase se ji ne ljubi ravno preveč laufat. res je, da je kar od enkrat postalo zelo vroče in spušča veliko dlake, upam pa samo, da ni že starost. sicer preteče in vmes še dodatno šprinta, ampak ni več tako navdušena in na začetku zaostaja. tečeva sicer po 18h ali 19h, zaradi vročine. kako kaj vaši kužki prenašajo to vročino in kaj menite glede na njena leta (recimo da je velikosti nemške ovčarke)?
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 12

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA