Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 Filipid
Ne daj se Mojcej77. Bom mislil na tebe in držal pesti, da se ti stanje čim prej popravi. Veliko žitaric pa sadja ter zelenjave pa bo. Ja spanec je zelo pomemben. Priporočajo ga vsaj 7 ur na dan. In spat naj bi hodili ob približno enaki uri. Želim ti čimprejšnje okrevanje in da se jeseni vidimo na tekmah :D .

Če bo vse prav septembra :lol: . Prideš na kakšno tekmo ?

Pozdrav!
mojcej77 napisal/-a:Najprej sm se ustrašla, zdej je pa že boljš.
Bom pridna, obljubim.
Po eni strani se bojim, po drugi veselim...
Kaj pa vem...
Je mel že kdo podobne izkušnje?
spooky :shock:

Mojcej77, predvsem pa brez panike, ker nobena zupa ne gre dol tako vroca, kot se skuha. 8) Sam kaksnih podobnih izkusenj nimam, razen dolgoletnega pomankanja spanja in nerednega urnika. :roll: Po treh letih dokaj normalnega urnika lahko povem, da so sedaj ze zelo redke noci, ko sem brez razloga buden. :) No, kaksni taki soki te prisilijo v malce zdravega egoizma. Najprej ti, potem dolgo nic, potem pa lepo po vrsti. ;) Saj dijeta ni nekaj najhujsega na svetu. Verjetno sama ves za vsaj deset hujsih stvari. :twisted: In sploh, ker vem, da bos pridna kot bubica bo tole zelo hitro mimo. :D Zmaga je ze to, da ti je zdravnica nalozila, da moras vsak dan migat. Sej to si pa ti tako ali tako ze pocela. 8) Tisto malo pozornosti, da bos to pocela ob doloceni uri bo pa ze slo. ;)
Ne pozabi nam napisat kaksno dieto imas sedaj, kaksna porocila z vage pa tudi niso na odmet. :) Pa ne pozabi se smejat. :!: Saj ves, pol zdravja ....

lp, oranzni slon
Uporabniški avatar
 cyc
mojcej77 napisal/-a:Mislim...je rekla, da bi moralo to bit dost, da se mi metabolizem spet spravi na normalo...je rekla, da če bi se še dolg igrala, bi lahk še sladkorno fasala. Jao!
Potem baje da bo moj zdajšnji način prehrane kul, samo malo preveč oh je in premalo beljakovin. Huh... :oops:

:?: :?: :?:
Kakšno "igranje" to, kaj si pa počela takega? :shock: A kakšne babje diete iz revij, pa imajo tako hude posledice lahko? :shock:
Glede beljakovin pa ... logično, saj vsakemu/vsaki ki hoče shujšati pravim, da mora veliko beljakovin jest, manj OH, hrane skupno pa recimo za 90% potrebne, pa vaje za moč medtem delati.

Če bi rada izčrpnejše informacije, boš o prehrani marsikaj koristnega izvedela na http://www.maxximum-portal.com.
 dpop
Mojca!

Ne bom ti solil pameti, me pa veseli da si še pravočasno
odkrila da greš po napačni poti. Včasih (pa čeprav jih
stalno kritiziramo) tudi obisk pri zdravniku koristi.

Želim ti da postaneš druga Mojca in ostaneš ista ti...
Komplicirano?! Ni, boš videla kako enostavno je...

LP Darko

P.S. Zmeden, zbegan, trd PRESS :wink:
Uporabniški avatar
 mojcej77
Spet jst!!!

Ne morete verjet, kako težko, pa hkrati osvobajajoče je pisati tale post.
Mojcej77 je namreč na bolniški.
Kak teden po zadnjem mojem prispevku, sem obležala. Lepo doma, s tridnevno vročino...in spala....spala....pokonci sem bila le toliko, da sem kaj spila, pa šla do zdravnice. Diagnoza?
Poleg porušenega bioritma še izčrpanost...pa viroza.
Sam spat pa počivat...no, to sem sedaj že naredila.
In zdaj bom naredila še nekaj, kar se vam bo mogoče zdelo trapasto, ampak hočem da veste....oziroma, da vam povem, kar že dolgo veste...
Mojcej77 je totalno zabluzila in začenja z nule. Oziroma z minusa.
Bolniške in prisilnega dopusta (I love my boss) je še do 9.8.2004.
Do takrat mam čas, da se začenjam kulirat.
Eden od korakov je tale prispevek na forumu, da veste, kaj je z mano, da je grozno, ampak da se ne dam.
Drugi...je bil ponoven vpis na fitnes. V petek bom poskusila opravit prvi trening, pa tudi če grem samo tja in nazaj.
Tretji...odhod v knjižnico po priporočene knjige (Cokan - Eno življenje je premalo, pa tista ko je šla Benka Pulko okrog sveta z motorjem...pa take). Na poti sem srečala prijatelja, ki me je bil zelo vesel....a sekundo kasneje se mu je čez obraz sprehodila senca...pogledal me je in rekel...Mojca, v roke se vzemi...to nisi ti...šlo mi je na jok, saj se ga spomnim, kako me je bil še pred par meseci vesel...takrat mi je rekel, da ne more verjet, da si lahko nekdo tako spremeni življenje na bolje, kot sem si ga jaz....in zdaj......tolikokrat sem že padla in se znova pobrala....da se sprašujem - mi bo spet uspelo? Zdi se mi, da je vsakič težje, ker se toliko bolje poznam....
Vem, da gremo vsi skozi lepe in slabe trenutke...ampak tu gre za moje telo, za mojo psiho....ki naj bi mi te trenutke šele pomagala doživeti in preživeti....mogoče komu zveni patetično....mogoče se vam zdi, da se sama sebi smilim....ampak - meni resnično ni dobro.
In preden jutri spet vstanem, z novimi načrti, z novo in dobro začrtano potjo...in po dolgem času na njej, tisti, pravi, spet pustim svoje korake...
sem vam hotela to povedati.

še vedno tukaj,

m
Uporabniški avatar
 Filipid
mojcej77 napisal/-a:Spet jst!!!

Ne morete verjet, kako težko, pa hkrati osvobajajoče je pisati tale post.
Mojcej77 je namreč na bolniški.
Kak teden po zadnjem mojem prispevku, sem obležala. Lepo doma, s tridnevno vročino...in spala....spala....pokonci sem bila le toliko, da sem kaj spila, pa šla do zdravnice. Diagnoza?
Poleg porušenega bioritma še izčrpanost...pa viroza.
Sam spat pa počivat...no, to sem sedaj že naredila.
In zdaj bom naredila še nekaj, kar se vam bo mogoče zdelo trapasto, ampak hočem da veste....oziroma, da vam povem, kar že dolgo veste...
Mojcej77 je totalno zabluzila in začenja z nule. Oziroma z minusa.
Do takrat mam čas, da se začenjam kulirat.
Eden od korakov je tale prispevek na forumu, da veste, kaj je z mano, da je grozno, ampak da se ne dam.
Drugi...je bil ponoven vpis na fitnes. V petek bom poskusila opravit prvi trening, pa tudi če grem samo tja in nazaj.
Tretji...odhod v knjižnico po priporočene knjige (Cokan - Eno življenje je premalo, pa tista ko je šla Benka Pulko okrog sveta z motorjem...pa take). Na poti sem srečala prijatelja, ki me je bil zelo vesel....a sekundo kasneje se mu je čez obraz sprehodila senca...pogledal me je in rekel...Mojca, v roke se vzemi...to nisi ti...šlo mi je na jok, saj se ga spomnim, kako me je bil še pred par meseci vesel...takrat mi je rekel, da ne more verjet, da si lahko nekdo tako spremeni življenje na bolje, kot sem si ga jaz....in zdaj......tolikokrat sem že padla in se znova pobrala....da se sprašujem - mi bo spet uspelo? Zdi se mi, da je vsakič težje, ker se toliko bolje poznam....
Vem, da gremo vsi skozi lepe in slabe trenutke...ampak tu gre za moje telo, za mojo psiho....ki naj bi mi te trenutke šele pomagala doživeti in preživeti....mogoče komu zveni patetično....mogoče se vam zdi, da se sama sebi smilim....ampak - meni resnično ni dobro.
In preden jutri spet vstanem, z novimi načrti, z novo in dobro začrtano potjo...in po dolgem času na njej, tisti, pravi, spet pustim svoje korake...
sem vam hotela to povedati.

še vedno tukaj,

m

Pravilno Mojcej 77, ne smeš :nono: se udati v usodo. Tudi sam sem na istem. Začel bom z nule, če sploh lahko tako rečem. Prepričan sem da si ti še v malo boljši kondiciji kot jaz. A boš videla Mojcej 77 obema nama bo uspelo. Le treba je pametno trenirati in trenirati. Prišli bodo tudi najini trenutki, ko se bova veselila uspehov ali pa kar tako :lol: . Želim ti čimprejšni povratek na tekaške proge :lauf: . Zdaj na začetku moraš bolj paziti da se dovolj ogreješ in razgibaš telo z vajami pred treningom, ker je nevarnost za poškodbe večja kot običajno. Če ne drugače pa pridi kaj pogledat v našo družbo kot navijačica :wink: .
Uporabniški avatar
 oranzni_slon
Pozdrav!

mojcej77 napisal/-a:Mojcej77 je totalno zabluzila in začenja z nule. Oziroma z minusa.

8) No, no, Mojcej77, nic nisi zbluzila. Kolikor sem jaz razumel vse skupaj je bil samo prehiter tempo zivljenja. V to luknjo je pa ze marsikdo padel, pa zaradi tega se ni zbluzil. :) Vsekakor ne zacenjas z nule oziroma minusa, ampak imas lepo podlago, ki te bo varovala pred podobnimi izleti. Morda bi bilo uporabno, ce bi se malo manj ukvarjala z nacrti kako bos vse uredila na novo in malo vec kar enostavno zivela eno umirjeno zivljenje. Saj vem, kako zgleda, ko se ti zdi, da je v tebi enormna kolicina energije in si ves cas kot vulkan pred izbruhom. In potem si nalozis dela in obveznosti za tri normalne ljudi. Nekaj casa to sicer gre, ampak prej ali selej se zrusis sam vase, oziroma te telo, ki se brani polozi v posteljo. Mojcej77, poizkusi se do konca dopusta pripravit do tega, da bos dan prezivela brez obveznosti in pritiskov, da nekaj absolutno moras storit. Prav eno figo ti je treba delat kar koli, kar presega zadovoljevanje osnovnih potreb po prezivetju. Ne fitnes, ne knjige, nic, nula, nista!
Torej, navadi se malo lenarit in tudi ko te bo imelo, da bi 'resila svet' se zavedaj, da je svet dovolj star, da se sam resi iz tezav. :)
Lep dan se naprej ti zelim in prijetno okrevanje.

lp, oranzni slon

p.s.: Morda sem te narobe razumel in sem cisto v temo brcnil. Ne vzemi tega za zlo. ;)
Uporabniški avatar
 miro
Mojcej!!
Vzemi se v roke , vendar ne samo s trdimi treningi , na diete pa malo pozabi. Vsak človek je lep ,malo bolj okrogel pa je še lepši. Jaz sem te videl samo na fotkah , pa se mi nikakor ne zdiš predebela. Si polna energije, uporabi jo nekako drugače , ne pa da misliš na neke diete in podobne stvari.
Veš tvoja poezija , kar si jo objavila na forumu je zelo lepa , vsaj meni je bila všeč , zato jo še kaj objavi , delaj stvari , ki te veselijo , ne zganjaj pa nasilja nad sabo.
Mogoče se ti bo zdelo to pisanje malo grobo , vendar napisano je v dodri nameri pomagati tebi , saj si vendar naša prijateljica, čeprav te še nismo vsi spoznali v živo.
Zaživi svoje pravo življenje- poglej moj podpis..
Lp
Miro
 mia
mojcej!

moram se ti oglasiti pa čeprav se ne poznava.

poglej koliko ljudi je okoli tebe, ki te imajo radi takšno kot si. Glavna težava je žal v tem, da se imaš ti premalo rada. Domnevam, da (podobno kot pri meni) se imaš rada samo, ko si v vzponu in obupuješ, ko se krivulja obrne navzdol.

Taka nihanja imamo vsi (kar preglej in boš vidla, kako tudi ostale poletovce kaj zvije -če ne volja pa zdravje) in dozoreti moraš tako, da ta nihanja spoznaš in veš, da se boš po njih znala pobrat.

K temu ti/si pomagamo vsi tu bodisi s tekom, družbo,...

Strinjam se z Mirotom, glede debelosti, ki pri tebi ni problem.

Lepa si, lepa sem, lep si, in hvala bogu da sem zdrav/a. Tako vsaj lahko tečem...

To so stavki na katere se moram jaz stalno opominjat.

Kilca, dve, tri se tisti trenutek ne poznajo tako kot jih vidiš ti, vsekakor pa jih pustiš pri teku daleč ta seboj.

LP Mia -

LEP SONČEN DAN VSEM!!!!!
Uporabniški avatar
 mojcej77
Hojlahoj!!!
Kar nekaj časa je minilo...in zadeve so šle drastično na bolje.
Tudi po zaslugi članov tf...vaših postov, zs-jev, telefonskih klicev, pogovorov na 4 oči....in posledično - skupnih tekov.
Naaaaaaajlepša hvala!!!
Staša si je enkrat sposodila mojo pesmco, da bi jo objavla v svojem imenu, pa ne vem, a jo je al ne...
Tako da bi se, v imenu vseh, ki so jim člani tf resnično priskočili na pomoč (od brc v rit, pogovorov, takih in drugačnih spodbud, obiskov, podarjenih puloverjev...itd.), rada iskreno zahvalila...zaenkrat s tole pesmico...:

NEPRECENLJIVO JE,
ČE ZNAŠ.
NEPRECENLJIVO JE,
ČE ZMOREŠ.

NEPRECENLJIVO JE,
ČE ŽELIŠ IN HOČEŠ.

NEPRECENLJIVO JE,
ČE URESNIČIŠ.

NEPRECENLJIVO JE,
KO LJUBIŠ,
KO SE RAZDAJAŠ,
KO ŽIVIŠ.

SKRIVNOSTNO JE,
KO NE ZNAŠ VEČ.

SKRIVNOSTNO JE,
KO NE ZMOREŠ VEČ.

SKRIVNOSTNO JE,
KO NE VEŠ VEČ, KAJ ŽELIŠ IN HOČEŠ.

SKRIVNOSTNO JE,
KO NE MOREŠ URESNIČITI.

SKRIVNOSTNO JE
IN NEPRECENLJIVO,
DA KO NE ZNAŠ,
NE ZMOREŠ VEČ;
KO NE VEŠ VEČ, KAJ ŽELIŠ IN HOČEŠ,
KO NE MOREŠ URESNIČITI…
DA SE TAKRAT,
KO SAM SEBE NE SPOZNAŠ,
NAJDEJO LJUDJE,
SKRIVNOSTNI IN NEPRECENLJIVI,
KI TI POMAGAJO,
KJER NE ZMOREŠ VEČ SAM;
KI LJUBIJO, DA LAHKO ŠE NAPREJ LJUBIŠ,
KI SE RAZDAJAJO, DA SE ŠE VEDNO LAHKO RAZDAJAŠ,
KI ŽIVIJO TAKO, DA ZMOREŠ DO KONCA ŽIVETI.

m
Uporabniški avatar
 tool
*tool je tak ponosn na svojo mojciko, da jo kr stisne k seb pa jo celo prelupčka pa se zjoka od veselja UUUEEEEE!! :D

ok, šalo na stran. mojcej77, vem, kaj se ti je dogajal u lajfu, zato sn prav vesel, ko vidim, kaj si že naredila iz sebe in kaj še boš (pa čeprav oba nekje veva, da ti ni treba nič delat za to, ker si že dost vredi).

skratka, karkoli že nameravaš doseči, ti bo ratal.
tudi če sedaj "odnehaš", bo to že zate velik uspeh. upam, da se tega zavedaš ;)

keep up the good work, girl.

lp,peter
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA