Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 kengurujko
Ja HUDMA, še smo taki, ki se nikotinu (zaenkrat še) ne upremo... :roll:
Mam lastno izkušnjo (2x-no) da se da čez noč nehat in par let ne kadit :lol: , lih zato se- js osebno očitn še ne odločm rečt :FO: cigaretom, sam mal pa le pojambram vsake tok, da hočm nehat...la la la la...
Uporabniški avatar
 kengurujko
Ja, srečni so tisti-ki njihov partner teče z njimi-upam da tud jaz kdaj to doživim :D :wink:
Uporabniški avatar
 HUDMA
kengurujko napisal/-a:Ja, srečni so tisti-ki njihov partner teče z njimi-upam da tud jaz kdaj to doživim :D :wink:

Huh, pa sem do nadaljnjega spet solo tekač. Žena je očitno staknila poškodbo stegenske mišice in po današnjem teku komaj hodi. V zadnjih 4 mesecih je že drugič "out" za par tednov. Najprej je bil na vrsti gleženj, sedaj pa stegenska mišica. :(

Moram priznati, da sem danes tudi sam komaj tekel. Nekako sem imel ves čas občutek, da se komaj vlečem. Pretekel sem 10 km in ko sem na cilju pogledal na uro, sem dokončno spoznal, da nimam nikakršnega občutka za tempo, saj sem razdaljo pretekel točno v 49 minutah, kar je zame zelo dober čas. Ves čas pa sem imel občutek, da se vlečem kot stonoga, ki ima polomljenih 99 nog.

P.S. Presneti čiki! Danes sem po približno 5 km izpljunil takšno grdobijo, da bi kolesarja, ki sta se mi ravno približevala skoraj zletela s proge.
Uporabniški avatar
 HUDMA
Pih - kakšni časi! :roll:
Med 18. in 27.7.2009 je pri naši hiši vladalo tekaško mrtvilo. Nekako ni stekla koordinacija med mojo in ženino službo ter družinskimi obveznostmi. Poleg tega sem skušal biti nekoliko solidaren ob ženini poškodbi in tako nisem nič tekel. :(
Ker je moja najdražja očitno že tudi nekoliko zasvojena s tekom, se je po 10 dneh okrevanja odločila, da gre kljub lažji (?) poškodbi tečt. Končalo se je klavrno. Vso pot je tekla kljub bolečinam v stegnu, na 7 km pa ji je naraščujoča pekoča bolečina preprečila nadaljevanje. Tako niti peš ni šlo več in moral sem jo iskat z avtomobilom. Bejdevej, vesela bova kakšnega namiga, mnenja o tokratni poškodbi (bolečina v zadnjem delu stegna, ki se širi okoli cele noge na sprednji del stegna), moja "borka za ignoriranje bolečine" namreč o zdravniku noče nič slišati! :wink:
Danes sem se po včerajšnji prigodi in počasnemu teku na pot podal sam. Priznati moram, da so mi "10-dnevne počitnice" zelo škodovale in da sem se vso pot, sploh pa na četrtem kilometru boril za življenje. Res sem imel neverjetno krizo. Ves čas sem si govoril, da bom, če kriza ne mine "za kazen" namesto 10 km tekel 16-kilometrsko traso! No - kriza je hitro minila! :lol: Na cilju je ura pokazala točno 48 minut za 10 km. Z rezultatom sem zadovoljen, v naslednjih dneh pa moram najti čas za daljši tek. Počasi bo treba zopet odsopihati kako 21-ko.
Upam, da se moja življenjska sopotnica kmalu pozdravi, čeprav mislim, da bom vsaj mesec dni zopet tekač - samotar.
 suska
Pozdravljeni!
Sem nova na tem forumu in vas vse skupaj lepo pozdravljam!
Jaz sem začela teči pred 15 dnevi. Sem še čisto začetnica. 6x na teden pretečem 3, 5 km do 4km. Na začetku mi je bul hud napor (puls je bil čez 170), čeprav tečem zelo zelo počasi. Sedaj pa je že bolje, puls imam povprečno 154.

HUDMA mene zanima kdaj so se ti začeli topiti kilogrami? Po kolkem času? Ker jaz po 15 dneh nimam niti kile manj. Res je, da se mi zdi telo bolj čvrsto, ampak vseeno po 15 dneh niti kile manj, mi malo zbija motivacijo. Jem malo manj in merkam kaj pojem.

Lp,S
Uporabniški avatar
 HUDMA
Suska - pozdravljena med tekači začetniki! Mislim, da nas je vedno več! :clap:
V zadnjih letih sem neverjetno hitro pridelal okrog 38 kg. Prej sem bil športno aktiven, potem pa kot bi odrezal. Ko sem zopet spremenil način življenja so se mi kilogrami bliskovito začeli topiti. Ubral sem sledečo taktiko - za 6 mesecev sem popolnoma opustil alkohol in sladkarije. V tem času lahko na prste ene roke preštejem dneve, ko sem jedel po 18.00 uri. Zmanjšal sem obroke (pravzaprav nisem nehal jesti, še vedno sem jedel redilno hrano - pizze, hamburgerje, pomfrit - pošteno sit pa v prvih 5 mesecih tudi nisem bil nikoli). Teči sem pričel na podobni razdalji kot ti in bilo je mukotrpno. Že v začetku sem dodal peklenska dva tedna smučarije (po 6 h dnevno).
Zdaj že mesec in pol jem povsem normalno, pojem tudi kaj sladkega, popijem kakšno pivo, teža pa mi niha nekje med 70 in 72 kg.
Moram pa tudi poudariti, da imam izjemno presnovo! :D Aja, pa športno aktiven sem še vedno, saj sem prepričan, da če hočeš uspešno hujšati, moraš spremeniti način življenja in ne le opraviti z dieto. V nasprotnem primeru te čaka bumerang. Ne obupaj, tudi sam sem še pred pol leta mislil, da je izgubiti 32 kg v 5 mesecih znanstvena fantastika, zdaj pa vidim, da se da.
Sicer pa ti prilagam svojo "časovnico":

DATUM TEŽA
11.1.2009 101,8
18.1.2009 97,5
25.1.2009 94,7
2.2.2008 94,4
8.2.2009 92,8
15.2.2009 91,6
22.2.2009 89,5
2.3.2009 88,1
8.3.2009 85,2
15.3.2009 84,5
22.3.2009 83.3
29.3.2009 83,3
5.4.2009 82,2
12.4.2009 80,2
19.4.2009 80
26.4.2009 78,3
3.5.2009 78
10.5.2009 77
17.5.2009 76
24.5.2009 74
31.5.2009 72,9
7.6.2009 72,5
11.6.2009 70,1

SREČNO IN OBILO (DOBRE) VOLJE TI ŽELIM!
Uporabniški avatar
 HUDMA
He, "zabušantski avgust" gre na srečo h koncu. Vzel sem si 16-dnevno tekaško pavzo. Na morje sem sicer vzel tekaško opremo, a mi mulca nista dala dihati in tako nisem nič tekel. Tako sem izpustil tudi Kranjskogorsko desetko, ki sem se je nameraval udeležiti. Počitek pa je kar trajal in trajal.
Včeraj mi je pa prekipelo in KONČNO sem se odpravil tečt. 10 km sem zmogel v 48 min in 20 sekundah, s čimer sem glede na lenobo, ki se me je polastila ta mesec zelo zadovoljen. Očitno pa bom ostal daaaaaleč od cilja - 200 km v avgustu.
Huh, upam da bom neuresničeni cilj izpolnil v septembru.
zanima me, če se tudi ostalim "tekačem v moji kategoriji" kdaj zgodi takšen "black out"?

LP
Uporabniški avatar
 Loni
No, potem imam jaz 11 od 12ih mesecev v letu take blackoute, kakih 200 km neki. Zdaj jih sicer je, ker se zadaj skriva Berlin, potem pa spet v back to normal in pol manj km.
 zappa
HUDMA napisal/-a:DATUM TEŽA
11.1.2009 101,8
...
15.2.2009 91,6
...
19.4.2009 80
...
11.6.2009 70,1

To pomeni, da si konec avgusta gotovo nekje pri 55 kg :wink: :wink:

Vsaka čast, tole je pa bila shujševalna. A že kaj nazaj pridobivaš, ali pa ti uspe ostati discipliniran?
Uporabniški avatar
 HUDMA
Huh, ustavil sem se pri 70 kg - teža niha +/- 1 kg. Lahko bi šlo še nižje, pa se bojim reakcije žene! :)
 marusa
ne morem verjet tem prispevkom, super ste... čestitke...sj si tudi zaslužite. A je kje kakšna ženska ki si lahko pripiše podobne uspehe?
 jakica
marusa napisal/-a:ne morem verjet tem prispevkom, super ste... čestitke...sj si tudi zaslužite. A je kje kakšna ženska ki si lahko pripiše podobne uspehe?

Se pridružujem čestitkam, resnično superca :laola .
Glede ženske s podobnimi uspehi, pa bi se verjetno tudi kakšna našla, samo nedvomno je rezultat v takem časovnem okviru skoraj neverjeten. Zato :clap: .

No, pa na kratko še tole, ker z moje strani že dolgo nič (toliko dolgo, da se je vmes že spremenila podoba TF in sem se morala skoraj da ne reaktivirati, da ne izgubljam besed o številnih poskusih logiranja..):
sem še tukaj,
vse skupaj sem bolj ali manj spremljala iz ozadja (1000 in 1 izgovor :oops: ),
in se trudim po svojih močeh (Polžki so zame zaenkrat verjetno še prehitri, ampak upam, da jih ujemem :wink: ), da uresničim tisto, kar si želim.

Lep pozdravček vsem in smo na vezi.
M.
 nana
jakica napisal/-a:in se trudim po svojih močeh (Polžki so zame zaenkrat verjetno še prehitri, ampak upam, da jih ujemem :wink: ), da uresničim tisto, kar si želim.

Upam, da tokrat ne boš obupala, ker ti je že prav dobro šlo :D Vsak začetek je pa težak :wink:
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 14

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA