Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
mam obrabljen hrustanec na obeh kolenih sam me desno bl boli kot levo pa bi me zanimal kere vaje bi ble dobre ce so sploh kksne. Pa se prasu bi a je tud mozno da mam miniskus poskodovan pa kako bi lohka zvedu ker bolečine se mi pojavljajo kdaj pa kdaj ne skoz
Uporabniški avatar
 PRŠC
mam obrabljen hrustanec na obeh kolenih sam me desno bl boli kot levo pa bi me zanimal kere vaje bi ble dobre ce so sploh kksne. Pa se prasu bi a je tud mozno da mam miniskus poskodovan pa kako bi lohka zvedu ker bolečine se mi pojavljajo kdaj pa kdaj ne skoz

V kolikor je uradna diagnoza, da gre za poškodbo ali obrabo hrustanca naj ortoped določi kako in kaj naprej. Sicer je rehabilitacija večjih poškodb in obrab hrustanca dolgotrajna in težavna, zdravi pa se z artroskopskim posegom.

V kolikor ne veste kaj točno je narobe z vašim kolenom, pa bo najbolje, da obiščete dobrega ortopeda, opravite slikanje na magnetni resonanci in tako ugotovite kakšne so poškodbe v kolenu. Eden izmed bojlših in izkušenejših slovenjskih ortopedov, ki se ukvarja s poškodbami hrustanca je dr. Matej Drobnič iz ortopedske klinike KC v ljubljani, ostalih pa v bistvu ni več (dr. Radosavljevič). V kolikor hrustanec ni problem je na voljo več dobrih ortopedov, ki so že bili omenjeni na forumu.

Glede na to, da je potrebno na magnetno resonanco čakati, je potrebno dobiti vsaj mnenje ortopeda ali dobrega fiziatra kaj je lahko narobe. Ta bo izvedel teste, s katerimi lahko vsaj delno potrdi poškodbo hrustanca. Na podlagi tega se predpisuje vaje in rehabilitacjiske postopke. V primeru, da ne vemo za kaj gre, so lahko te vaje celo škodljive in naredijo več škode kot koristi.

Torej čim prej do dobrega ortopeda ali fiziatra, postaviti uradno diagnozo, z zdravnikom zastaviti potek nadaljnjega zdravljena in na podlagi tega iskati ustrezne vaje za čas ko čakate na nadalnje postopke.

Če želite podrobnejše informacije ali pomoč pri izvedbi celotnega postopka se lahko obrnete na nas (http://www.terme-krka.si/si/smarjeske/sport_prsc/).

Želimo vam čim hitrejše okrevanje :D

PRŠC
Uporabniški avatar
 mediterano
Mene je kar pol leta bolelo levo koleno, diagnoza: subluxacija pogačice, oz. po domače povedano, nekaj takega kot tekaško koleno. Sedaj že kar nekaj časa zahajam v fitnes in delam vaje za notranji del stegenske mišice, kot mi je priporočil ortoped in se je stvar kar porihtala.
Uporabniški avatar
 mediterano
Mene je kar pol leta bolelo levo koleno, diagnoza: subluxacija pogačice,zmehčanje hrustanca oz. po domače povedano, nekaj takega kot tekaško koleno. Sedaj že kar nekaj časa zahajam v fitnes in delam vaje za notranji del stegenske mišice, kot mi je priporočil ortoped in se je stvar kar porihtala.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA