Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 bobsaap
Zdravo!

Potrebujem pomoč, nasvet, kakšen trik. :)

V zadnjem času, ko so se hribi malce osvobodili snega in ko se gorski tekači vse več podajamo na teke navkreber, so se mi začele dogajati težave, ki postajajo malce moteče - krči v spodnjem delu meč in sicer tukaj:

Slika

Trening? Tečem praktično vsak dan, razgibani tereni, asfalt, atletska steza, trenutno sem verjetno v formi, kot že dolgo nisem bil, a kljub temu, me je danes na Ratitovcu praktično odrezalo v zadnjem kilometru. Bolečina v spodnjem delu meč je bila tako močna, da sem kakšnih 200m pred ciljem začel razmišljati, da dalje več ne morem - vseeno sem se z nekimi mišjimi koraki prebil do vrha.

Najhuje pri vsem tem je pa bilo, ker je precej blizu bilo kakšnih 5 tekačev, za katere sem vedel, da sem jih sposoben prehiteti, pofiniširati, a mi moji krči tega niso dovolili.

Naj omenim še to, da se mi je pred enim tednom zelo podobna zadeva zgodila tudi na "našem" Pohorju, ki je veliko krajše ... Ko sem prišel na vrh, me je konkretno "zategnilo" ... Kasneje pa začne bolečina popuščati in izginjati.

Povedati morem tudi to, da pri teku po ravnini teh težav nimam, pa lahko delam tempo teke, intervate, ali odtečem temo na 110% in se mi to nikoli in nikdar ne zgodi ... Do težave pride le pri teku navzgor. ;)

Kaj svetujete? Kaj predlagate? Magnezijeve tablete? Vaje za meča? Še več treninga v hrib? Kaj drugega? ;)

Vseh nasvetov bom zelo vesel in vam hvaležen! ;)

Lp,
Bobsaap

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA