Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Spoštovane/i tekačice/tekači!

Po dobrem letu se želim na tem mestu zahvaliti vsem tistim, ki ste si vzeli čas za mojo "kar mučno" anketo. Brez vas tudi naloga nebi bila takšna kot je. Hvala vsem!!!

Želim tudi držati obljubo, ki sem jo dala, da vaš trud povrnem tudi s povratno informacijo.
Na tej povezavi: http://www.doba.si/diplome/1415160159.pdf si lahko preberete vsebino mojega več kot eno letnega dela. Nalogo pa sem uspešno zagovarjala v aprilu in je že dostopna v spletni knjižnici.

Na kratko, da vas pritegnem. V prvi vrsti sem temo izbrala zaradi sebe. Bo pa v pomoč vsem tistim, ki bi radi razumeli koliko česa je še dobro in kaj čeprav mislimo, da je dobro, je dodaten stres. Med viri literature lahko najdete navdih za kakšno prijetno branje v prihodnje.

V nalogi se sprehodim skozi teme ustvarjalnost, (tek dokazano ustvarjalnost spodbuja), stres (dokazano ustvarjalnost duši), rekreativno dejavnost, zaradi prektičnega raziskovalnega dela in analize rezultatov ter razumevanja le-teh, (kjer ste mi člani tega foruma izdatno pomagali:), pa sem proučevala dve skupini menedžerje in ostale tekače. Naloga ni namenjena le vodilnim kadrom, je pa nekaj razlik med skupinama, ki nakazujejo na možne razloge. Ste že slišali za občutek nadzora, izgubo le tega, pozitivno in negativno odvisnost od teka? Priporočam, preberite vsaj teoretični del do konca. Bodite vztrajni, to je namreč ena od zelo pomembnih lastnosti nas tekačev.

Kako tečem potem?
Ob branju razne literature in tudi spoznanjih, pridobljenih ob sestavljanju naloge sem pričela spreminjati svoj pogled na celoten pojem teka. Vmes sem poskusila tudi malo bosonogega načina, poleti če ne preko celega leta je odličen:) Obenem pa grem teči le takrat, ko si tega res želim, in se res potrudim, da ne tečem kot "zombi". Torej uživanje v naravi in z njo, potem pa misli res kar same odtavajo ali k reševanju kakšnih trnjev ali pa v kaj čisto novega?!?!

Torej, priporočam branje, v kolikor še kdo najde kaj uporabnega, ali pa se ob branju zamisli, se mu kakšna ideja upre, (tudi to je ok, saj tako širimo obzorja), je moj namen v celoti dosežen.

Pozdrav vsem in hvala,
Petra Lazar

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA